המלצות לקישוט עוגות

המלצות לקישוט עוגות

למידה של כל הדקויות של קישוט עוגות יכולה לקחת זמן רב ואפילו מעצבים וותיקים יודעים שהם לעולם לא יסיימו לגלות את השיטות או התכסיסים הנפלאים ליצירת עיצובים טובים ופשוטים יותר. להלן מספר תכסיסים חשובים שיעזרו לך בהרפתקה של בקישוט העוגה.

טיפים לזיגוג

  • וודאי שהזיגוג שלך מספיק יציב לצורך זילוף, אחרת עיצובי העלים, הוורדים ומארגי הסלים יתמוטטו. נסי ליצור ורד ותראי אם הפרטים נעלמים והופכים לחלקים.
  • בעת יצירת קישוטים “גליים” לצורך תחימה בתחתית העוגה, עליך לוודא שהחלק הכבד של העיצוב נשען על העוגה כדי להסתירו. ה”גל” יהיה מבחוץ.
  • בעת הכנת “וילונות” לעוגה מזוגגת, תמיד קחי את הזמן כדי למדוד את היקף העוגה עם סרט מידה גמיש ולסמן את המקומות המדויקים שבהם יתחיל ויסתיים כל “וילון” כדי להבטיח מרווחים שווים.

טיפים לפונדנט ומרציפן

  • בעת גלגול מרציפן אל תפזרי על משטח העבודה שלך עמילן תירס, משום שהוא ייבש את המרציפן והיצירה שלך עלולה להיסדק.
  • צביעה של פונדנט לבן בצבע שחור על ידי שימוש בצבע מאכל שחור אינה אפשרית משום שהפונדנט יהפוך לאפור. תחילה נסי ליצור צבע ירוק כהה, לאחר מכן הוסיפי צבע חום ולבסוף את הצבע השחור בהדרגה. זה ייצור צבע שחור אמיתי.
  • פונדנט תעשייתי עשוי להיות פחות גמיש מביתי. נסי להוסיף אבקת Tylose או Tragacanth לפונדנט כדי להפכו ליותר גמיש ופחות נתון לקריעה בעת גלגול או עיצוב קישוטים.
  • אחסי את הצורות שיצרת מהפונדנט בקופסה אטומה או תעטפי אותן בניילון נצמד עד שתזדקקי להן, אחרת הן עשויות להתייבש ולהיראות פחות יפות.
  • הוסיפי מעט שמן צמחי אל תוך הפונדנט לפני ציפוי העוגה בפונדנט כדי להבטיח כמות מינימלית של סדקים או שברים.
  • בכדי להוציא את כיסי האוויר מעוגה שמצופה בפונדנט השתמשי בסיכה כדי לדקור את הכיס ולאחר מכן שטח בעדינות את האוויר בעזרת כלי להחלקת פונדנט. זה דומה להוצאת בועות אוויר מטפט קיר!

טיפים לקציפת חמאה וזיגוג מלכותי

  • עוגות שמצופות בקציפת חמאה אשר קוררו, לעתים “יזיעו” כאשר יוצאו מהמקרר. אל תנסי לספוג או לתקן בצורה אחרת את הנסיבות המצערות. פשוט השאירי את העוגה בטמפרטורת החדר עד שהלחות תיספג.
  • את מרבית הקישוטים שאותם את יוצרת בדרך כלל מקציפת חמאה ניתן לזלף על ידי שימוש בזיגוג מלכותי.
  • זיגוג מלכותי יתפרק כאשר ייחשף לכל סוג שהוא של שומן לכן חשוב לא להשתמש בכלי זילוף או שקיות זילוף שבהם נעשה שימוש לקציפת חמאה. במיוחד את שקיות הזילוף מניילון לא ניתן לנקות ביסודיות כדי להסיר שאריות שומן אפילו במים מאוד חמים.
  • לעולם אל תזלפי זיגוג מלכותי על עוגה שמצופה בקציפת חמאה.

עוגה לבנה עם פרחי וורדים צבעוניים מבצק סוכר

טיפים לבצק סוכר

  • אם בצק הסוכר שלך יבש מדי, הוסיפי מעט שמן צמחי לבן לתוכו לפני השימוש כדי לרכך את בצק הסוכר ולהפכו לנוח לשימוש.
  • השתמשי באבקה מבריקה כדי ליצור את האבקה במרכזי הפרחים. טבול מכחול באבקה מבריקה צהובה ויישם בחופשיות על הפרחים.
  • תמיד הכיני עלי כותרת או עלים נוספים בעת יצירת פרחים מבצק סוכר למקרה של שבירה או תקלות צבע.

טיפים כלליים

  • לעתים עוגות שמקושטות בצבעים בהירים ססגוניים בלבד יכולות להיות פחות מוצלחות מעוגות בצבעי פסטל עם גוונים בהירים. כמובן שעיצובים מסוימים, במיוחד עוגות “הפוך על הפוך” (topsy turvy), נראות מדהים בצבעים עזים, לכן הפעל שיקול דעת.
  • אם את משתמשת בקונוסים מנייר ליצירת קישוטים, נסי לאבטח את קצה הקונוס בעזרת סרט דביק כדי להפחית את הסיכויים לכך שהוא יתפרק באמצע הלחיצה.
  • בעת יצירת צבעי זיגוג הוסיפי את הקרם או הג’ל בכמויות קטנות על ידי שימוש בקיסם נקי. ערבבי כדי לאחד את הצבע ולאחר מכן המשיכי להוסיף צבע עד שהזיגוג יקבל את הגוון המתאים. הרבה יותר קל להוסיף צבע מאשר להסירו.
  • תמיד התאמני על הקישוטים שלך לפני שתנסי ליישמם על עוגה כדי להבטיח שהזרימה והמרקם של הזיגוג יהיו מושלמים.
  • בעת הנחת שכבה עליונה על שכבות תחתונות חשוב לחתוך את המיתדים כדי שהעוגה תשקע מעט בחלק העליון. זה יבטל את הצורך לזלף שוליים רחבים כדי להסתיר את המגש והרווח בעוגה.

בהצלחה!

המלצות לקישוט עוגות
דרג אותי!