איך להכין עיצוב לעוגה מבצק סוכר

אם אתה מכין מאפס עוגה מפוארת, רוב הסיכויים שאתה משתמש הן בפונדנט והן בבצק סוכר. שני אלה הם חומרים גמישים דמויי בצק שאותם ניתן לצבוע ולעצב בצורות שונות. פונדנט עשוי מג’לטין ונותר רך וגמיש כאשר אתה עובד איתו. בצק סוכר עשוי מחלבוני ביצים, אבקת סוכר ושמן, ניתן לגלגל ולעצב אותו, אבל הוא מתייבש ומתקשה ויכול להפוך לשביר.

בעוד שאופים מקצועיים עשויים להשתמש בפונדנט כדי לצפות עוגה שלמה, הם יותר צפויים להשתמש בבצק סוכר כדי להכין את הקישוטים.

עיצוב עוגה לבנה מבצק סוכר

האם כדאי לך להכין בעצמך בצק סוכר?

אתה יכול לקנות בקלות בצק סוכר תעשייתי. אבל האם כדאי לעשות את זה?

במרבית המקרים, בצק סוכר ביתי הוא יותר טוב מבצק סוכר שהוכן מראש משום שהוא פחות יקר ומהווה מוצר יותר קל לשימוש. בצק סוכר מוכן מראש נוטה להיות קצת יותר קשה ויותר צפוי להישבר.

כמות בצק הסוכר שנוצרת בעזרת מתכונים שונים יכולה להיראות כרבה מדי עבור הפרויקטים השונים שלך. עם זאת, ניתן להקפיא את בצק הסוכר לתקופה של עד שישה חודשים כל עוד הוא עטוף כראוי. פשוט צריך לתת לו להפשיר במקרר ולאחר מכן לאפשר לבצק הסוכר להגיע לטמפרטורת החדר לפני שתשתמש בו להכנת פרחים או קישוטים אחרים עבור העוגה. חשוב להשקיע זמן בהכנת בצק הסוכר משום שכל צעד הוא מכריע עבור המוצר הסופי ובסופו של דבר עבור הפרחים שתיצור.

עוגת בן נולד מבצק סוכר

כיצד מכינים בצק סוכר?

המתכון הזה מניב כקילוגרם אחד של בצק סוכר, מה שמספיק לגינה שלמה של פרחי בצק ביתיים!

המצרכים:

  • מיקסר תעשייתי בתוספת מטרפה הינו הכרחי עבור המרקם
  • מרית
  • 1/2 כוס חלבוני ביצים
  • 1 ק”ג אבקת סוכר (מנופה)
  • 3 כפיות אבקת Tylose (אבקת Tylose היא מצרך קישוט מאוד ייחודי עבור עוגות שניתן לרכוש אך ורק ממקורות מקוונים או חנויות מיוחדות. היא מתאימה היטב לרוב מתכוני בצק הסוכר אף על פי שאבקות אחרות לבצק סוכר כגון Tragacanth יכולות להחליפה אם אינך מוצא את המצרך הזה).
  • 2 כפיות שמן צמחי
  • שקיות וואקום נסגרות גדולות

מה עושים:

  • הוסף את חלבוני הביצים אל תוך קערת הערבול והקצף בעזרת מטרפה או כף במשך כ- 10 שניות במהירות גבוהה.
  • הפעל את המיקסר למהירות נמוכה והוסף בהדרגה את אבקת הסוכר; לאחר שאבקת הסוכר נבלעה היטב, הגבר את מהירות המיקסר והקצף במשך כשתי דקות עד שהתערובת מבריקה ומופיעות פסגות קטנות ורכות.
  • אם אתה צובע את בצק הסוכר, הוסף קצת יותר צבע מכפי שברצונך לקבל בסופו של דבר, מאחר שהוא ידעך. ניתן להשתמש בצבע ג’ל או צבע נוזלי.
  • הפעל את המיקסר למהירות נמוכה והוסף בהדרגה את אבקת ה- Tylose. לאחר מכן הגבר את מהירות המיקסר עד שהתערובת מעובדת למרקם הרצוי.
  • העבר את התערובת אל משטח עבודה שמכוסה באבקת סוכר. כאשר השמן מרוח על ידך בכדי להימנע מהדבקה, לוש את התערובת עד שנוצר בצק רך ולא דביק.
  • אחסן את בצק הסוכר בשקית וואקום אטומה למשך 24 שעות לפחות טרם השימוש. במידת הצורך ניתן לשמור אותו בהקפאה עד שנתיים. כשאתה מוכן להשתמש בבצק הסוכר, לוש אותו בשמן צמחי על מנת לרככו.

טיפים להכנת בצק סוכר מושלם

  1. התאם את כמות הסוכר שבה אתה משתמש על בסיס הלחות בסביבה שלך. הוסף כמות גדולה יותר אם ישנה לחות גבוהה באוויר; הוסף כמות קטנה יותר אם האוויר יבש.
  2. תמיד תגרד את צדי הקערה, בכל מתכון, כדי להבטיח שכל אבקת הסוכר מתערבבת עם הביצים.
  3. אל תערבב מעט מדי את הביצים והסוכר. כשתסיים, התערובת תהיה סמיכה ומבריקה ותיראה כמו מקצפת. ערבוב מועט מדי ייצור בצק סוכר לא גמיש וכזה שקשה לעבוד איתו.
  4. פזר את אבקת ה- Tylose אל תוך קערת הערבול כאשר המטרפה פועלת במהירות נמוכה. אל תוסיף את כל האבקה בבת אחת משום שהדבר ייצור גושים.
  5. תיקח את הזמן בעת גירוד מהמטרפה ותאסוף כמה שיותר בצק סוכר משום שאפילו כמות מעטה יכולה ליצור כמה פרחים.
  6. העבר את בצק הסוכר לפחות לשתי קערות קטנות כדי שיהיה יותר קל ללוש אותו. הוסף אבקת סוכר נוספת בכמות מאוד קטנה כאשר אתה לש את בצק הסוכר משום שקשה להסיר יותר מדי סוכר אם המרקם מתייבש!
  7. בצק סוכר מתייבש מאוד מהר אם נותר חשוף לאוויר, לכן עטוף את הקערה עם בצק הסוכר המוכן כמו גם את הקערה שממתינה ללישה בניילון נצמד. את הקערה עם בצק הסוכר המוכן יש להניח בשקית וואקום אטומה ולהוציא ממנה את כל האוויר.

כתבות מומלצות

מחפשים דפי טרנספר אכילים להשלמת עיצוב העוגה שלכם? כדאי לבדוק את חנות דפי הטרנספר שלנו.

איך להכין עיצוב לעוגה מבצק סוכר
דרג אותי!