קישוט עוגות עם מכונת פסטה?

קישוט עוגות עם מכונת פסטה?

מכונת פסטה היא פריט נהדר להכנת פרחים, סרטים, נייר משי ורצועות מבצק סוכר לצרכי קישוט. היא חוסכת זמן רב ושווה את ההשקעה אם אתם מכינים עוגות עם קישוטים מבצק סוכר או פונדנט. כמובן שלא תזדקקו למכונת פסטה אם רוב הקישוטים שלכם נעשים מקציפת חמאה או זיגוג מלכותי. מכונת פסטה בהחלט אינה נדרשת לבצק סוכר מוצלח אך היא מתאימה בצורה מושלמת ליצירת צפיפות עקבית.

יש לזכור שהמכונה תכין רצועות מוגמרות ברוחב שלא יעלה על 15 סנטימטרים (זהו התקן של מרבית המכונות) לכן, אם אתם זקוקים לרצועה רחבה יותר עליכם להשתמש במערוך עם טבעות או ברצועות להכנת בצק.

מכונת פסטה לקישוט עוגות

השיטה לגלגול בצק סוכר ופונדנט במכונת פסטה היא פשוטה יחסית. אם המכונה שלכם חדשה לחלוטין, עקבו אחר ההוראות שרשומות בה כדי לצאת לדרך. כמו כן, אולי תרצו לגלגל בגלילים כמה רצועות ניסיוניות משום שלפעמים עשויות לצאת מהגלילים מעט שאריות שחורות במהלך השימושים הראשונים.

תמיד תחממו ותלושו את בצק הסוכר או הפונדנט לפני העברתו במכונה. כמו כן, עליכם לצבוע את המוצר לפי גלגולו. לעתים משתמשים מתחילים חושבים שפשוט מכניסים את כדור הבצק אל תוך המכונה ובאורח פלא הוא יוצא כרצועה דקה מהקצה השני. זה לא המקרה, ותגלו שכל הגלילים שלכם ייתקעו אם תנסו לעשות זאת כך. ראשית, עליכם לגלגל את המוצר לעובי של כ- 3 מילימטרים ולדאוג להישאר בגבולות הרוחב של פה המכונה. פזרו על בצק הסוכר או הפונדנט עמילן תירס משני הצדדים ובקצוות כדי שהוא יעבור בצורה חלקה. כמו כן, ניתן להשתמש לצורך כך באבקת סוכר אך היא עשויה להפוך את המוצר ליבש מדי. אנשים אחדים ממליצים לפזר עמילן תירס גם על הגלילים אך בדרך כלל הפעולה הזאת אינה הכרחית ועשויה להרוס את המכונה. לעולם אל תשתמשו בשמן כדי לעזור לפונדנט או לבצק הסוכר לעבור במכונה משום שזה תוקע את המכונה, מושך לכלוך ושומני. אם המכונה שלכם לא מעבירה את הרצועה, שטחו אותה קצת יותר בעזרת מערוך.

הגדרות מראש

הפעילו את המכונה להגדרה העבה ביותר ותפסו את הרצועה מהצד השני תוך כדי שאתם דואגים לא לקמט אותה. אם ישנם קמטים או שהיא לא חלקה כפי שהייתם רוצים, חיזרו על השלב באותו העובי.

הפעילו את המכונה לדרגת העובי הבאה והעבירו שוב את הרצועה. תחזרו על התהליך באופן הדרגתי תוך כדי הפיכת הרצועה ליותר ויותר דקה עד שתקבלו את העובי הרצוי. יתכן שתצטרכו לקמח שוב את בצק הסוכר במהלך התהליך אך תנסו לא להשתמש ביותר מדי עמילן תירס. השתמשו בבצק הסוכר ליצירת הקישוטים שלכם תוך כדי שאתם דואגים לכסות את החתיכות הלא משומשות כדי שהן לא יתייבשו ויהפכו לפחות גמישות.

ניקוי המכונה

לאחר מכן, קחו את הזמן כדי לנקות את מכונת הפסטה שלכם אחרי שתשתמשו בה לצורך העברת בצק הסוכר או הפונדנט. ישנן השקפות שונות על הדרכים הטובות ביותר לטפל בציוד מהסוג הזה. העברת מגבות או מטליות בתוך המכונה לצורך ניקויה תלויה בסוג המכונה שיש ברשותכם. מכונה ידנית קלה יותר לניקוי ואתם יכולים לשלוט בצורה שבה המגבות עוברות בתוכה. מכונה חשמלית עלולה לתפוס את הבד ואם הוא לא מספיק דק, הגלילים עלולים להיתקע לגמרי בגלל הבד. אם תקועות במכונה חתיכות של בצק סוכר או פונדנט, לעתים קרובות תצטרכו לחכות עד שהן יתייבשו לפני שתוכל להסירן בעזרת מברשת קטנה.

מברשות שיניים הן כלים נהדרים להסרת עמילן תירס מהמכונה ומשתמשים רבים פשוט אורזים את המכונה מבלי לנקות אותה אם עמילן תירס הוא המוצר היחיד שנותר על הגלילים. הם פשוט מנגבים את פני השטח של המכונה בעזרת מטלית לחה. קחו את הזמן לקרוא את ההוראות המגיעות עם המכונה כדי לראות מה מומלץ והפעילו שיקול דעת. כמובן שציוד מתוחזק היטב יימצא בשימוש זמן רב יותר ממכונות שתקועות בהן חתיכות של מצרכים. אם אתם בוחר להשקיע במכונת פסטה, חשוב שתוכלו להשתמש בה מתי שתרצו.


פורום WhatsApp