תוכן עניינים
עוגת שוקולד טבעונית
עוגת שוקולד טבעונית שלא תאמינו שהיא כזאת! רכה, אוורירית, נימוחה ומושלמת לקפה, ולכל אירוע מפנק או שגרתי. כי כולם אוהבים שוקולד, ולכולם מגיע ליהנות מעוגת שוקולד איכותית ומפנקת שעושה טוב בלב, בנשמה ובבלוטות הטעם.
מרכיבים
- 2 כוסות קמח תופח
- חצי כוס קקאו
- 1 כוס סוכר
- קורט מלח
- חצי כוס שמן
- 2 כוסות מים
- קורט מלח
- 2 כוסות מיץ לימון
- 1 כף רסק תפוחים
- 1 כף תמצית וניל
עבור הציפוי
- 2 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי
- 2 כפות קקאו
- 4 כפות סילאן
- 5 כפות חמאת בוטנים
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
חממו מראש תנור על 180 מעלות
ערבבו בקערה את הקקאו, הקמח, המלח, הסוכר, המים, השמן, הלימון ואת תמצית הווניל אל קרם אחיד וחלק. שפכו אל תבנית אפיה משומנת ואפו בתנור בערך 40 דקות. תוכלו לבדוק אם העוגה מוכנה אם קיסם שתנעצו בה יצא נקי ולא לח.
לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, הניחו על השיש לצינון. בזמן הזה בקערית ערבבו את שמן הקוקוס, הקקאו, הסילאן, חמאת הבוטנים ותמצית הוניל לציפוי חלק ואחיד ומרחו על העוגה.
אפשר גם לפזר קוקוס טחון לקישוט.
עוגת שוקולד טבעונית רכה וקלה לילדים
עוגת שוקולד, כל עוגת שוקולד פרט לאלו שיש בהן אלמנטים אלכוהוליים, הן עוגות לילדים. אך זו עוגה טבעונית מדהימה שמתאימה לילדים, וגם לגדולים שפשוט אוהבים שוקולד.
מצרכים
- חצי כוס שמן קוקוס נוזלי
- חצי כוס שמן סויה
- 1 כף רסק תפוחים
- 1 כף חומץ
- 1 קופסא של קרם קוקוס
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתיה
- חצי כוס קקאו
- 100 גרם שוקולד מריר
- חצי כוס חלב אורז
- 2 כפות סירופ מייפל
אופן ההכנה
חממו מראש תנור ל170 מעלות, ערבבו בקערה גדולה שמן סויה, שמן קוקוס, קרם קוקוס, חומץ וסוכר והטמיעו הכל עד לקבלת מלית חלקה ללא גושים. הוסיפו את הקמח, הסודה לשתיה, הקקאו ואבקת האפיה עד שהכל נטמע פנימה.
את המלית העבירו אל תבנית משומנת ואפו בתנור לעד 50 דקות על 170 מעלות עד שהעוגה מתייצבת.
בזמן שהעוגה בתנור המיסו שוקולד במיקרוגל עם קרם קוקוס ומייפל וערבבו היטב. שפכו את הציפוי על העוגה והשאירו אותה לצינון בחוץ.
עוגת שוקולד טבעונית ליום הולדת
למרות עידן העוגות המעוצבות שהן מרהיבות בפני עצמן, אין באמת סיבה שאף אחד לא יהנה מהעוגה הכושית הקלאסית לימי ההולדת, גם אם מדובר בטבעוניים כמובן. המתכון הזה הוא מתכון נפלא לעוגת יום הולדת, עם טוויסט טעים במיוחד.
מצרכים
- 2 כוסות חלב שקדים
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס שמן קוקוס
- 1 כף חומץ
- 2 כפות סירופ מייפל
- 1 כפית של תמצית וניל
- 2 כוסות קמח
- קורט מלח
- חצי כוס קקאו
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
- 1 מיכל קרם קוקוס
- סוכריות לקישוט
- סוכריות קופצות מצופות בשוקולד
עבור הציפוי
- 2 חבילות שוקולד מריר
- 2 כפות קרם קוקוס
אופן ההכנה
חממו מראש תנור ל170 מעלות ושמנו תבנית.
בקערית ערבבו חלב, סוכר, חומץ, שמן, וניל וקורט מלח לתערובת חלקה. הוסיפו את הקמח, אבקת האפיה, הקקאו, והסודה וערבבו היטב עד הטמעה מלאה. הוסיפו חבילה אחת של שוקולד חתוך וערבבו היטב. שפכו את המלית אל תוך התבנית ואפו עד 45 דקות ב170 מעלות.
הוציאו את העוגה על השיש לצינון.
קצצו שוקולד ושימו בקערה, הוסיפו את קרם הקוקוס והמיסו יחד לקרם חלק. שפכו פנימה אל תוך הקרם את הסוכריות הקופצות מצופות השוקולד. שפכו על העוגה והניחו לה להתייצב כשעה בחוץ.
קשטו בסוכריות צבעוניות.
עוגת שוקולד טבעונית מהירה עם קוקוס
שילוב של קוקוס עם שוקולד הוא חלומי. שילוב של קוקוס עם שוקולד בעוגה טבעונית, הוא חלום מתוק אוורירי ואפילו טעים יותר. מתכון קל, טעים, שעושה חשק לעוד.
מצרכים:
- 1 וחצי כוס קמח תופח
- 1 כוס סוכר
- 3 כפות קקאו
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתיה
- קורט מלח
- 1 כוס חלב שקדים
- חצי כוס שמן קוקוס
- 2 כפות שמן סויה
- 1 כף מיץ לימון
עבור הציפוי
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 חבילת שמנת צמחית
אופן ההכנה
חממו את התנור עשר דקות מראש על חום של 170 מעלות.
בקערה בינונית ערבבו את השמן, החומץ, המים ותמצית הוניל. לסירוגין הוסיפו את הסוכר והמלח וערבבו היטב. הוסיפו לאחר הערבוב את הקמח, את אבקת הקקאו ואת הסודה לשתיה בסוף. שפכו את כל המלית אל תוך התבנית והכניסו לתנור מיד על מנת שההתפחה תחל.
אפו עד 30 דקות בתנור. בזמן הזה הניחו בקערה נפרדת את השוקולד המריר ואת חבילת השמנת הצמחית וחממו במיקרוגל ל30 שניות. הוציאו וערבבו עד המסה מלאה לקרם חלק ואחיד.
שפכו על העוגה כאשר היא יוצאת מהתנור, ולאחר צינון על השיש.
עוגת שוקולד טבעונית – מתיקות לכולם
המודעות לטבעונות בעשור האחרון עלתה באופן משמעותי וכמעט בכל מסעדה אפשר למצוא מאכלים טבעוניים. טבעונות נתנה את אותותיה לא רק בתבשילים, מאכלים, פשטידות ותחליפי בשר. אלא גם בקינוחים.
העולם הקולינרי עשיר במתכונים טבעוניים, וגם עולם האפיה והמתוקים שהצליח למצוא אלטרנטיבות לשימוש בביצים ובמוצרי חלב. עוגת שוקולד טבעונית שבעבר היתה נשמעת כמו המצאה מהעתיד, נשמעת כיום כדבר שגרתי. והיא קיימת בכל קונדיטוריה שמכבדת את עצמה. וכל מסעדה שיש בה מודעות גבוהה לטבעונות ולצמחוניים, או רגישים לחומרי גלם מסוימים.
אז אם אתם טבעוניים או צמחוניים וחשקה נפשכם בעוגת שוקולד שתעשה לכם טוב בלב ובבלוטות הטעם, אתם במקום הנכון.
עוגת שוקולד טבעונית – לאושר אין סוף
ממש כמו שחובבי מוצרי החלב והביצים אוהבים להתעורר אל בית ריחני בריח עוגת שוקולד מפתה, גם הטבעוניים אוהבים. לא בכדי עולם השוקולד התאים את עצמו גם לטבעונות והשוקולד המריר הפך פופולרי במיוחד.
ללא שום קשר לטבעונות, לשוקולד המריר יש מוניטין יוקרתי ואיכותי עוד לפני המודעות הטבעונית. והוא נצרך על ידי כל האוכלוסיות. ובכלל, שוקולד הרי שולט בעולם המתוקים, הוא המלך האמיתי של הקינוחים. וכמעט שלא ניתן למצוא קינוח שאין בו שוקולד.
בין אם אתם אופים את העוגה ובין אם אתם צורכים אותה. מגיע לכם שהיא תהיה איכותית, טעימה, מפנקת ונימוחה. כמו שעוגת שוקולד צריכה להיות.
טעים לכולם, ולכל אירוע
עוגות שוקולד הן עוגות חגיגיות לכל אירוע, אך הן יכולות גם להיות פשוט עוגות טעימות ופשוטות ליד הקפה. וזאת הייחודיות שבהן. מתכון לעוגת שוקולד הוא מתכון בסיסי, הכולל בתוכו שוקולד, מים, ואם זוהי עוגה טבעונית אז תחליפי חלב ותחליפי ביצה. כמובן שתוכלו לראות את כל התחליפים במתכונים הרלוונטיים.
מהרגע שיש את הבסיס לעוגת השוקולד, כל השאר הוא כבר ממש בונוס. אתם יכולים לשדרג את העוגה עם פירות. עם קצפות על בסיס טבעוני וישנן כאלו בשפע, וטעימות במיוחד. ולא מעט טבעוניים משדרגים את העוגות עם חלבה או טחינה גולמית.
זהו עולם ומלואו של מתיקות, המתאים לכולם, ולכל אירוע.