מתכון עוגת מוס שוקולד לבן

מתכון עוגת מוס שוקולד לבן

עוגת מוס שוקולד לבן

עוגות מוס הן הצלחה אדירה וכמעט שלא נמצא מי שלא אוהב אותן. כשהן משולבות עם שוקולד, או עם מלך השוקולד, השוקולד הלבן. אז הן בכלל יוצאות מושלמות וגורפות אינספור מחמאות. תתכוננו להתאהב כבר מהביס הראשון.

מצרכים

  • 3 שמנת מתוקה
  • 400 גרם שוקולד לבן
  • 4 גרם ג'לטין
  • 20 גרם מים קרים
  • 70 גרם פצפוצי אורז

אופן ההכנה

המיסו 200 גרם שוקולד לבן וערבבו עם פצפוצי האורז. שטחו את התערובת על התבנית והכניסו למקפיא לחצי שעה.

ערבבו את הג'לטין עם המים ותנו להם להתאחד. בסיר קטן, חממו מיכל וחצי של שמנת מתוקה וחצי מכמות השוקולד הלבן. ערבבו עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.

את הג'לטין חממו במיקרו לכמה שניות עד שהופך להיות נוזלי, ושפכו אל השוקולד הלבן. ערבבו היטב.

הקציפו את יתרת השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת יציבה ותפוחה. שפכו את הקצפת אל תוך השוקולד שהצטנן, שפכו את התערובת האחידה אל תוך התחתית הקפואה, והכניסו למקרר לשלוש שעות.


עוגת מוס שוקולד לבן עם מנגו

מצרכים

עבור המוס

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 4 גרם ג'לטין
  • 15 גרם מים קרים
  • לפירות
  • 3 כוסות מנגו חתוך
  • כף ג'לטין
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה

להכנת המוס המיסו את השוקולד הלבן עם חצי חבילת שמנת מתוקה וערבבו היטב עד שהקרם הופך חלק ואחיד. העבירו את הקרם אל המקרר לשעה.

ערבבו בקערה קטנה את הג'לטין עם המים והניחו בצד להתאחד. הקציפו את השוקולד הלבן הקר עם חצי השמנת המתוקה ושפכו את גבינת השמנת פנימה.

לאחר שתחממו את הג'לטין שהתקשה, שפכו אותו אל תוך התערובת. העבירו את המוס אל התבנית לשעה אל המקרר.

להכנת המנגו ערבבו בקערת מים את הג'לטין והניחו להתאחד. את המנגו מעכו למחית חלקה ואחידה. המיסו את הג'לטין, הוסיפו למחית של המנגו ומעכו היטב. שפכו את מחית המנגו מעל המוס הקר, והחזירו אל תוך המקרר.

הכניסו למקרר ללפחות ארבע שעות. אפשר להשתמש בכל פרי שמתחשק לכם, ואפשר גם לקשט בנוסף בקוקוס טחון, אבקת סוכר, ופקאנים מסוכרים.


עוגת מוס שוקולד לבן עם שקדים

תארו לעצמכם יום עמוס, שבו אתם חוזרים הביתה וכל מה שמתחשק לכם זה ביס מתוק ומנחם עם לגימה של קפה חם ומחבק. עוגת מוס שוקולד לבן עם שקדים היא שילוב מופלא של טעמים קריספיים ונימוחים באותו הביס. והיא הולכת לחבק אתכם. תתכוננו להתאהב מביס ראשון.

מצרכים

  • 4 חלבונים
  • חצי כוס סוכר
  • 200 גרם שקדים טחונים גס
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס סוכר
  • 2 מכלי שמנת מתוקה
  • 2 כפות קמח תופח
  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

חממו תנור ל180 מעלות, רפדו ושמנו תבנית עגולה של 26 ס"מ בנייר אפיה. הקציפו חלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף יציב. הוסיפו את הקוקוס וקפלו היטב. העבירו אל התבנית, ואפו כרבע שעה. במקביל, הניחו את החמאה ואת השוקולד בקערה להמסה במיקרוגל והמיסו. ערבבו היטב והוסיפו סוכר. הניחו לצינון.

בקערה ערבבו בהקצפה את השמנת לקצפת, הוסיפו את הקונפלור, הטמיעו, והוסיפו את השוקולד. קפלו בעדינות ובאיטיות על מנת לשמור על האווריריות.

שפכו את כל המוס על הבסיס האפוי וצננו במקרר לפחות לארבע שעות.

לקישוט, הקציפו בקערה את אבקת הסוכר ואת השמנת לקצפת. העבירו את הקצפת אל שקית זילוף וקשטו את העוגה בזילוף צורות.


עוגת מוס שוקולד לבן בציפוי שוקולד

מצרכים

עבור התחתית

  • 2 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 1 כוס קמח תופח
  • קורט מלח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • חצי כוס קקאו
  • חצי כוס חלב
  • חצי כוס חלב
  • 1 שקית סוכר וניל

עבור המוס

  • 4 גרם ג'לטין
  • 15 גרם מים
  • חצי כוס חלב
  • חצי כוס סוכר
  • 2 מכלי שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד לבן במטבעות
  • 1 כפית תמצית וניל

עבור הציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 מכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור ל170 מעלות חום, ולשמן תבנית עגולה 24 ס"מ.

נפו את הקמח, את אבקת האפיה והקקאו והמלח אל תוך קערה, והניחו בצד.

הקציפו את הביצים עם הסוכר, הוסיפו את השמן והמשיכו בהקצפה. הוסיפו את הקמח ותערובת הקקאו ולסירוגין, הוסיפו גם חלב. הוסיפו את המים ואת הווניל, וערבבו.

שפכו את התערובת אל התבנית ואפו עד 35 דקות. הוציאו את העוגה, צננו על רשת וחלצו מהתבנית.

להכנת המוס, בקערית הניחו ג'לטין עם מים לאיחוד. חממו את השוקולד, השמנת, החלב והווניל לקרם חלק. המיסו את הג'לטין כה שניות במיקרוגל, והוסיפו לתערובת השוקולד.

מרחו את המוס על העוגה, והכניסו למקרר לשעה. בזמן הזה, חממו את השוקולד ואת השמנת המתוקה בבאן מארי או על סיר קטן, וערבבו לקבלת קרם חלק ואחיד.

שפכו על העוגה, והכניסו למקרר ללילה שלם.

עוגת מוס שוקולד לבן

העוגה הזאת לא צריכה הרבה מילים כדי לתאר אותה, היא בעלת נוכחות מרשימה משל עצמה. אפשר להכין אותה במגוון של סוגים, גרסאות, טעמים ושילובים של שוקולד. והיא תמיד תיראה חגיגית, מעניינת ומסקרנת.

היא יכולה להיות גבוהה במיוחד, נמוכה, או ממוצעת. משולבת עם עוגת שכבות, או בפני עצמה, עם פירות קוקוס, אלכוהול משובח לאירועים לבגירים כמובן. ושילוב של שוקולדים בטעמים שונים שמעולם לא חשבתם לשלב.

כשמדובר על עוגה שהיא חגיגה בפני עצמה, אין ספק, עוגת מוס שוקולד לבן לוקחת את התואר הזה עם כתר. היא לגמרי מלכת עוגות המוס, וכולם מחכים לה בכליון עיניים בכל אירוע, מפגש או בראנצ' כיפי.

עוגת מוס שוקולד לבן – המלכה של עוגות המוס

אם אתם אוהבים לארח אתם בטח יודעים שמסמר הערב או הבוקר, או הצהריים, הוא הקינוח. זה לא אומר לא להשקיע במאכלים האחרים. אבל הקינוח הוא המרשים ביותר. כמובן, שהסלט, המנה העיקרית, והתוספות צריכות להיות איכותיות וטעימות. יחד עם זאת, כשהקינוח מגיע מהמטבח כולם כבר רגועים ושלווים יותר.

מסביב לקינוח קורה הכל, שיחות הנפש, הבדיחות, הוא מאגד את כולם. וגם גורם לאנשים זרים להכיר אחד את השני או אחד את השניה טוב יותר. כי כשיש אוכל טעים, מצב רוח טוב ושתיה טובה, נוצרים קשרים חברתיים איכותיים.

אפשר לשלב קינוחים עם משחקים חברתיים, להיזכר בזכרונות מצחיקים, ובכלל ליצור מפגשים חברתיים מושלמים.

אם כך לא סתם העוגה הזאת היא המלכה של עוגות המוס ולא סתם אתם מחפשים מתכון איכותי. כל מה שאתם צריכים הוא כן לשבת ולקרוא מעט את המתכונים לפני, ולהכין רשימה מסודרת. המצרכים הם לאו דווקא מצרכים שיש לכם בבית. וכן תצטרכו לצאת ולהכין קניה מסודרת על מנת להכין את העוגה, לבטח אם אתם מתכוונים שהיא תהיה חגיגית במיוחד.

תנו ליצירתיות שלכם להתפרץ

בכל דבר שקשור לאפיה, ובישול, אתם יכולים להרגיש בנוח. גם אם אתם לא קונדיטורים מכוכבים במישלן, או שפים עם מסעדה משלכם. כשמדובר באפיה, ובבישול, תנו לדרור ליצירתיות. נסו טעמים חדשים, העזו, והכי חשוב, תהנו מהדרך. היא לגמרי למענכם.

מתכונים קשורים