מתכון עוגת שוקולד 10 דקות

מתכון עוגת שוקולד 10 דקות

עוגת שוקולד 10 דקות

עוגת שוקולד שמכינים תוך כמה דקות לא נופלת בטעמה מעוגת שוקולד שלוקח שעות להכין אותה. היא אולי פשוטה יותר, אבל היא טעימה, קלה, והכי חשוב, מספקת את החשק למתוק שוקולדי ממש בזמן קצר. המתכון הזה מספק לכם בדיוק את מה שצריך בשביל להכין את העוגה המושלמת במהירות, ובהתאמה נהדרת לקפה חם לצידה.

מצרכים

  • 1 וחצי כוס קמח תופח
  • 3 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 1 כוס שוקולית
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

בקערית גדולה יש לערבב את הקמח, הביצים, הסוכר, השמן, השוקולית וחצי מכל שמנת מתוקה. ערבבו היטב עד להטמעה מלאה. שפכו הכל על התבנית, ואפו עד 40 דקות בחום של 180 מעלות.

להכנת הגנאש יש לחמם בסיר קטן שמנת מתוקה וחצי מחבילת השוקולד המריר. לאחר המסה מלאה, שופכים חצי מהכמות על העוגה, מוסיפים את החצי השני של השוקולד ומערבבים היטב. שופכים שוב את הציפוי על העוגה.


עוגת שוקולד 10 דקות עם קצפת

עוגות בחושות הן קסם שהופך לנו את היום לטוב יותר. הן קלות להכנה, מהירות, מאפשרות לנו להשתמש במה שיש בבית ולהיות ספונטניים. וכשאפשר להפוך אותן לטעימות ומושחתת עם קצפת, אפילו טוב יותר.

מצרכים

  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 3 מכל שמנת מתוקה
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2 ביצים
  • 1 כף שוקולית
  • 1 כף קקאו
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס
  • 1 כוס חלב
  • חצי כוס שמן
  • 1 מכל ריצ' להקצפה

אופן ההכנה:

חממו מראש את התנור ל170 מעלות ושמנו תבנית אפייה.

ערבבו בקערה בינונית 1 מכל שמנת, 2 כוסות קמח, 2 ביצים, שוקולית, קקאו, שוקולד צ'יפס, שמן וחלב היטב עד שמתקבלת בלילה חלקה. אם הבלילה נראית סמיכה מדי, אפשר להוסיף עוד חלב.

שפכו את הבלילה אל תוך תבנית האפייה ואפו עד 35 דקות, או עד שהעוגה יציבה וסדוקה.

במקביל חממו מכל אחד של שמנת מתוקה עם 200 גרם שוקולד חלב עד להמסה מלאה, והניחו בצד. הקציפו מכל נוסף של שמנת מתוקה לקצפת יציבה.

כשהעוגה כבר על השיש התקררה, שפכו עליה את השוקולד הפושר, והשאירו לצינון במקרר. לאחר שהתקשה, מרחו עליו את הקצפת בשכבה אחידה והכניסו למקרר ללילה שלם.


עוגת שוקולד 10 דקות עסיסית

עוגת שוקולד עסיסית ועשירה עם קרם שוקולד מטריף. העוגה ללא קמח, קלה להכנה ואפשר ליהנות ולהכין אותה גם עם הילדים. ובעיקר, ליהנות להתלכלך מלהכין אותה, כי זה רק מוסיף מתיקות יתר לעוגה הזאת.

מצרכים

  • 2 ביצים XL
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • חצי כוס שמן
  • 2 כפות קקאו
  • 200 גרם עוגיות אוראו מפוררות דק
  • עבור הקרם שוקולד
  • 2 שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות פודינג שוקולד

אופן ההכנה

חממו את התנור ל180 מעלות מראש, ושמנו תבנית אפייה.

הניחו בקערית את השוקולד והשמן והמיסו לקרם חלק. הניחו בצד לצינון.

בקערית נפרדת הקציפו את הביצים יחד עם הסוכר עד שאתם מקבלים קרם בהיר ואוורירי. הוסיפו בעדינות את השוקולד וערבבו. הוסיפו קקאו, ואת האוראו הטחונים וערבבו עד להטמעה.

שפכו את המלית אל תוך התבנית ואפו עד 30 דקות.

להכנת קרם השוקולד הניחו בקערית שמנת מתוקה וקוביות שוקולד והמיסו עד קבלת קרם חלק. צננו לטמפרטורת החדר, ושפכו על העוגה כאשר היא כבר לא חמה.


עוגת שוקולד 10 דקות עם חמאה

כל ביס בעוגה הזאת מזכיר את בית סבתא, החמאה הנימוחה והעדינה, השוקולדיות הנוטפת. הריח המתוק שנישא באוויר כשהעוגה בתנור, וריח השוקולד שנמס על הכיריים. העוגה הזאת מושלמת לימי החורף. אך היא יכולה להיות גם נפלאה בכל עונה אחרת, עם תוספת גלידה קרה לצידה, או קצפת טעימה במיוחד.

מצרכים

  • 200 גרם שוקולד מריר או חלב
  • 200 גרם חמאה
  • 5 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • קורט מלח

עבור גנאש

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

יש לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולשמן תבנית אפייה

שברו את השוקולד לקוביות ואת החמאה חתכו והכניסו לקערית המתאימה למיקרוגל. המיסו את השוקולד ואת הקוביות וערבבו עד שמתקבל קרם חלק. שימו בצד לצינון.

הקציפו בקערית נפרדת את הביצים במיקסר והוסיפו את הסוכר עד שהקצף תפוח ויציב. הוסיפו לקערה את השוקולד שציננתם וערבבו עם כף עץ. קפלו פנימה לאט את הקמח ואת המלח ואבקת האפייה, וערבבו עד לאחידות מלאה. העבירו לתבנית אפייה ואפו עד 40 דקות על טורבו.

להכנת הציפוי שברו שוקולד אל תוך קערית, חממו את השמנת עד לרתיחה ושפכו על השוקולד. ערבבו עד שקרם הגנאש מוכן.

שפכו את הקרם על העוגה לאחר שזו בצינון ותנו לקרם לחלחל פנימה ולצדדים. תוכלו לקשט בפקאנים מסוכרים, סוכריות צבעוניות, קוקוס, וכל מה שמתחשק לכם.


עוגת שוקולד 10 דקות ויש לכם יופי של קינוח

העוגות המהירות הספונטניות הן הקינוח הכי טעים ומושלם שאפשר לחשוב עליו. הן פשוטות, אפשר להכניס בהם מצרכים שפשוט יש בבית בלי להסתבך במתכונים מורכבים. ואפשר גם להפוך אותן לחגיגיות במיוחד.

העוגות שבדרך כלל הכי כיף להכין אותן הן העוגות הבחושות שלא לוקחות הרבה זמן. עוגת שוקולד 10 דקות או עוגת גבינה של רבע שעה. לרוב, אם יש לכם את המצרכים בבית כמו קמח תופח, שוקולד, או אפילו אבקת שוקולית אתם מסודרים. ותוך עשר דקות העוגה בתנור. איך קורה הקסם הזה? מיד תדעו.

עוגת שוקולד 10 דקות עם שדרוג טעים במיוחד

כשאנחנו חושבים על מתכון מושלם לעוגת שוקולד מהירה שאפשר להכין תוך עשר דקות, יש לנו בראש מגוון של טעמים וגרסאות. היתרון בעוגה מסוג זה שאפשר להוסיף לה את כל מה שאנחנו רק רוצים.

סוכריות צבעוניות, קוקוס, עוגיות, אגוזים, שקדים, אפילו אגוזים מסוכרים. כל מה שעולה לכם בראש שיכול ללכת נפלא עם שוקולד, שזה כמעט כל דבר.

אתם לא צריכים להיות שפים או קונדיטורים כדי להצליח לאפות עוגה מוצלחת. כל מה שעליכם לעשות זה לפתוח את המזווה בבית ולראות איזה מצרכים יש לכם. ואיזה מהם מתאימים כדי להרכיב עוגה טובה.

מתאימה לכל רגע

אם אתם חוגגים יום הולדת וסתם לא מתחשק לכם לחכות שעות שהעוגה תהיה מוכנה. גם לסיטואציה הזאת העוגה המהירה מתאימה. כל מה שעליכם לעשות כדי לשדרג את העוגה זה להכין גנאש מתוק ואיכותי, ולפזר מעליו סוכריות צבעוניות.

אם אתם רוצים להשקיע ושהעוגה תיקח לכם בהכנה קצת יותר זמן, תמיד תוכלו להכין בסיס אחד של העוגה. לאפות אותו היטב, לתת לו לנוח מעט, להכין קרם קצפת איכותי וסמיך מספיק, למרוח על גבי העוגה, ולהכין עוד בסיס של עוגה.

להניח את הבסיס השני של העוגה מעל הבסיס הראשון, לסיים בגימור של קרם על גבי העוגה העליונה, ולקשט היטב עם קצפת יפה בצבעים, או סוכריות צבעוניות. זאת עדיין תהיה עוגה מהירה, ומושקעת קצת יותר.

מתכונים קשורים