פחזניות

מתכון פחזניות ללא גלוטן

פחזניות ללא גלוטן

פחזניות ללא גלוטן עם קרם קוקוס הן אחד מהקינוחים הכי מתוקים, נימוחים, מפנקים וטעימים שיש. ואם אפשר להכין אותן גם בלי גלוטן, בכלל זכינו. מתאימים

קרא עוד »
מתכון פחזניות לפסח

פחזניות לפסח

פחזניות לפסח רכות וטעימות מי אמר שאי אפשר לאכול קינוחים שווים וטעימים בחג הפסח? פחזניות משגעות לפסח וממכרות, שכולם אוהבים. תתכוננו לחיסול רציני שלהן, ולכך

קרא עוד »
מתכון עוגת פחזניות

עוגת פחזניות

עוגת פחזניות משגעת היפה הזאת הולכת לגרום לכם לקבל שלל מחמאות לא רק בגלל שהיא נראית כל כך מרשימה. אלא בגל שהיא כל כך טעימה

קרא עוד »
מתכון פחזניות פרווה

פחזניות פרווה

פחזניות פרווה עם שוקולד נוטלה פחזניות מושלמות, נימוחות, ומתאימות לשתיה חמה ומפנקת. והכי חשוב, הן פרווה, וכולם יכולים ליהנות מהן אם אחרי ארוחה בשרית, אם

קרא עוד »

פחזניות טעימות ורכות

הבצק המשמש לאפיית פחזניה, הא בדרך כלל בצק רבוך. בצק זה מוזלף לכדור קטן שנקרא פרופיטרול. וכאשר הוא מוזלף בצורה מוארכת, הוא הקינוח המתוק והידוע לכולנו בשם 'אקלר'.

הכנת פחזניות היא הכנה המתבצעת בזילוף בלבד בשל המרקם המיוחד של הבצק. ההכנה היא יצירה של רביכה ממים, שומן סוכר, קמח ומלח. ויש סדר לדברים, וערבוב מיוחד. אל המתכון מוסיפים גם ביצים עד שמתקבל בצק רך, ומתאים לאפיית הפחזניה.

פחזניות – זה לא כל כך קשה לאפות

כשאתם נוגסים בפחזניה הטעימה אתם לא תמיד חושבים על מתכונים שקיימים ומסבירים איך מכינים אותה. אבל לא באמת מדובר בנושא מורכב מדי. אפיה של בצק פחזיה היא אפיה שמתבצעת בשני שלבים עיקריים:

  • אפיה ב220 מעלות עד שמתקבל הנפח הרצוי והזהבה מלמעלה.
  • פתיחה של התנור עם פתח קל עד שמסתיימת האפייה.

אפייה שמתאפיינת בצבע כהה מדי, מצריכה הורדת הטמפרטורה ל180 מעלות. לפני שממלאים את הפחזניות בקרם, יש לייבש אותן בטמפרטורת החדר ולאחר מכן לאחסן אותן במקפיא. אל תאחסנו אותן במקרר, על מנת שלא יהיו רטובות ולחות.

אם אנחנו כבר מדברים על מתכון בסיסי עבור פחזניות, הבצק הוא המתכון הבסיסי ביותר. מעכשיו, צריך רק לדבר על המילוי. המילוי הקלאסי של פחזניות הוא המילוי הקרמי הוניל הידוע בטעמו, וגם בעדינות שבו. הוא חמאתי, טעים, נימוח ונמס בפה. וכמעט קשה למצוא מישהו שלא אוהב אותו.

יחד עם זאת, עם השנים, הקרמים והמילויים השונים השתדרגו והשתנו. המילוי הפך להיות שוקולדי, עם ליקר אלכוהול משובח. וניל עדין, קרם קוקוס, שוקולד לבן, שוקולד חלב, שוקולד רובי. ואפילו נוטלה.

את כל אלו משלבים עם קוקוס טחון, עם אגוזים, שקדים, ואפילו ישנם כאלו שמרחיקים לכת ומשלבים פיסטוק ושקדים. באפיה כמו באפיה, השמיים הם הגבול. אם תהיו מספיק יצירתיים לכו תדעו, אולי תמציאו את גלגל הקולינריה מחדש.

המטבח שלכם הוא תיבת הקסמים, ואתם רוקחים ויוצרים את כל האושר המתוק הזה. ואם אתם רוצים גם את שוליית הקוסם, שתפו וצרפו גם את הילדים לחגיגת האפיה. הם בעצמם בעלי דמיון מופלא שיחד עם היצירתיות שלכם, יביא בשורה חדשה לעולם האפיה המתוק.

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק