מתכון קרואסון חמאה

קרואסון חמאה

קרואסון חמאה קלאסי אם אתם ממש מעוניינים להרגיש לכמה דקות בפריז, תנו ביס קטן בקרואסון חמאה קלאסי ביתי שאפיתם בעצמכם. ואין ספק שאתם הולכים להרגיש

קרא עוד »
מתכון קרואסון שקדים

קרואסון שקדים

קרואסון שקדים קלאסי אם טרם התאהבת בקרואסון השקדים הקלאסי, אתם הולכים להתאהב בו עכשיו. אין ספק שזה נפלא לטעום אותו בקונדיטוריה, אבל זה אפילו יותר

קרא עוד »
מתכון קרואסון שוקולד

קרואסון שוקולד

קרואסון שוקולד מהיר ומשגע אורחים לא צפויים הגיעו אל סף דלתכם? זה בדיוק הרגע להכניס לתנור קרואסון שוקולד מהיר. לא תאמינו כמה מהר תוכלו להכין

קרא עוד »

קרואסון טעים שנכנס ישר ללב

הקרואסון הוא מאפה פופולרי שנולד במטבח הצרפתי. על פי אחת מהאגדות הקולינריות, הקרואסון נולד בשנת 1683 בווינה וזאת כדי לחגוג את תבוסת הצבא הטורקי וסיום המצור על העיר. האופים שנותרו ערים במהלך הלילה שמעו את חפירות המנהרה של הטורקים והזהירו מפניה.

יחד עם זאת, הקרואסון הפך למאפה הכי מזוהה עם המטבח הצרפתי, כאשר בצרפת הוא נמכר ללא שום מילוי. כאשר לפעמים הוא נמכר עם מלית של שוקולד, או שקדים.

בארצות הברית מוכרים את הקרואסון עם מילויים אלו ואחרים. אפילו גבינה, בשר, ומילויים מתוקים שונים. מילוי השקדים בא מלכתחילה להעניק חיוניות לקרואסון שאינו טרי כאשר הוא מוסיף לחות לבצק.

ולחובבי הקרואסון במיוחד, נא דעו כי בכל שנה ביום ה30 לחודש ינואר, מציינים בחגיגיות את יום הקרואסון הבינלאומי ברחבי העולם. אז הנה לכם עוד יום חג 😉

קרואסון מכינים באהבה

כשאנחנו מחפשים מתכון עבור קרואסון חשוב שנדע ממה הוא מורכב, ואיך באופן כללי מכינים אותו. קוראסון עשוי מגרסת בצק שמרים שמכינים כמו בצק עלים. לאחר שהבצק מוכן, מרדדים לתוכו חמאה כמה פעמים בחיתוך אנכי. מקפידים על טמפרטורת חדר נמוכה מאד ומדייקים בקיפולים. את הבצק מקפלים כשלוש פעמים. לאחר שמניחים אותו במקרר למנוחה מרדדים אותו היטב שוב, חותכים למשולשים ומגלגלים אותם. הגלגול האחרון של הקרואסון הוא גלגול שבו מותחים את הבצק.

תעשיית הבצקים הקפואים הכניסה את הקרואסונים לקטגוריית הפאסט פוד. ואם על מתכונים בסיסיים אנחנו מדברים, החמאה הוחלפה במרגרינה שעליה הצהירו לא מעט קונדיטורים, קלה יותר לעבודה. וגם מבחינת עלויות חומרי הגלם עדיפה להם. המרגרינה לא נופלת מאיכותה פחות מחמאה, ומעניקה לקרואסון את הטעם החמאתי הממיס שכולנו אוהבים.

טעים בכל מילוי

הקרואסונים הפכו להיות כל כך מגוונים ומאז מילוי השקדים המופלא עברו לא מעט ורסיות למילוי זה או אחר. מילוי וניל עדין, קוקוס, מילוי החמאה הקלאסי ועוד. כשמדובר בשוקולד, שם אנחנו כבר ממש 'מתפרעים'. בין אם מדובר בנוטלה, שוקולד חלב רגיל, שוקולד לבן, שוקולד מריר, ואפילו שוקולד השחר.

כל מתכון בסיסי של קרואסונים יכיל בתוכו חמאה, ושוקולד. כך שאתם בקלות יכולים להפוך את הבית שלכם לבית מאפה צרפתי מפנק.

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק