מתכון עוגת גבינה של פעם

עוגת גבינה של פעם

עוגה פשוטה, לא מפונפנת מדי ועם טעם שכולנו מתגעגעים אליו ליד הקפה או ליד התה, ומזכיר לנו את הבית. מצרכים 1 וחצי כוסות של קמח

קרא עוד »
מתכון עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה קלאסית

זוהי עוגת הגבינה הקלאסית שכולנו מחפשים בקונדיטוריות הכי נחשבות, זו שגורמת לנו לרצות לשבת לקפה ולקחת את הביס הראשון המתוק והנימוח ולהתמוגג. לעוגה זו הכינו

קרא עוד »
מתכון עוגת גבינה לפסח

עוגת גבינה לפסח

עוגת גבינה לפסח עוגות גבינה המתאימות לפסח מתאימות גם לכל השנה, אך כאשר מדובר בחג הכי מגבש בשנה, כיף להקדיש מתכונים במיוחד. העוגה רכה, קלה,

קרא עוד »
מתכון עוגת גבינה ללא אפיה

עוגת גבינה ללא אפיה

עוגת גבינה ללא אפיה עם אוראו עוגות גבינה ללא אפיה הן תענוג גדול עבור מי שמעוניין בקינוח קליל, אוורירי וטעים שגם כיף להכין עם הילדים

קרא עוד »
מתכון עוגת גבינה לוטוס

עוגת גבינה לוטוס

עוגת גבינה לוטוס עוגת גבינה לוטוס עם בסיס מחמאה ועוגיות, קרם גבינות ושמנת ועם ציפוי של ממרח לוטוס אלוהי. מושלמת לפינוק, לאירוע, וגם לאירועים קלילים.

קרא עוד »
מתכון עוגת גבינה בחושה

עוגת גבינה בחושה

עוגת גבינה בחושה עוגת גבינה בחושה המתאימה לאחר צהריים שקט ונעים והיא לא רק טעימה, אלא פשוט משתלבת נפלא עם כל שתיה חמה שתרצו, לאירוח

קרא עוד »
מתכון עוגת גבינה קרה

עוגת גבינה קרה

עוגת גבינה קרה מושלמת בטעם תות שילוב מושלם של עוגת גבינה טעימה ונימוחה עם טעם התות העסיסי והמראה הצבעוני והשמח שעושה לא רק טוב בלב,

קרא עוד »
מתכון עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה פירורים אין כמו קינוח מושלם של גבינה מפנקת משולבת בפירורים נימוחים שכולם אוהבים אחר כך לגרד מהצלחת גם לאחר סיום העוגה. מצרכים (בצק)

קרא עוד »
מתכון עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה וגבוהה עוגת הגבינה האפויה הקלאסית ללא תחתית פריכה, גבוהה, קלילה, אוורירית וטעימה. היא מתאימה לכל אירוע, לקפה של הבוקר, לסיום יום עבודה

קרא עוד »

עוגת גבינה – המלכה של העוגות

קסם שלם מסתובב סביב הכנת עוגות הגבינה. בין אם אלו עוגות אפויות ובין אם לא. בתוך כל הקסם, ישנן גם שיטות רבות למידה על מניעת הצניחות המפורסמות. ובכלל, כדי לאפות עוגות גבינה יש לדעת באופן בסיסי איך להתנהג עם גבינה. להכיר תהליכי קרישה, להכיר את סוגי הגבינות המתאימות ועוד. רק לאחר מכן, אפשר לנסות לאפות באמצעות מתכון מתאים.

עוגת גבינה – איזו גבינה, ולאיזו עוגה?

לפני שנעשה את התואר הנכסף באפיית עוגות גבינה עם מתכונים ייחודיים, חשוב שנבין איזו גבינה מתאימה ולאיזו עוגה.

  • גבינה יבשה – הגבינה היבשה מתאימה גם לאפייה, היות ואין בה כמעט נוזלים שבורחים באפייה. גבינה זו היא יציבה מאד, ומתאימה למילוי של מאפים שמבוססים על גבינות.
  • גבינה לבנה עד 9 אחוזי שומן – הגבינה הזאת מתאימה לאפיה ולעוגות גבינה קרות. המרקם הרח של הגבינה נוח לעבודה ולערבוב עם חומרים. והיא גם עם אחוזי שומן יחסית נמוכים. לכן קל לעבוד איתה.
  • גבינה שמנה עד 30 אחוזי שומן – גבינה זו כוללת בתוכה גם את גבינת המסקרפונה. הגבינות הללו מתאימות בעיקר לעוגות גבינה קרות, או האפויות עם שוקולד לבן. בנוסף, מעניקות תערובת בסיס להכנה של עוגות גבינה במגוון של סוגים. אחוזי השומן הגבוהים מסייעים בקבלת המרקם הקרמי.
  • קרם פרש יוגורט, ריוויון ושמנת חמוצה – אלו מוצרים המתאימים לעוגות אפויות. יחד עם זאת, כאשר מכינים קרם פרש מומלץ לעשות זאת עם אבקת יוגורט. ברמת הטעם, השמנת, היוגורט והרוויון הם עם טעם חמצמץ. ולכן מומלץ לשלב אותם עם פירות וגם ווניל.
  • גבינת הריקוטה – הגבינה המופלאה הזאת היא גבינה כל כך טעימה, שמתאימה לא רק לעוגות. לכריכים, לפשטידות, לפסטות ועוד. יחד עם זאת, אנחנו נתמקד בעוגות, היות ולשם כך התכנסנו כאן. חשוב לציין שהמטבח האיטלקי מאד אוהב ריקוטה. ורוב העוגות שלו מבוסס על גבית ריקוטה. הסיבה לכך היא כי הטעם הוא מאד ניטרלי. כך למשל אפשר לשלב עם הריקוטה כל טעם שמעוניינים בו.

עוגות הגבינה מתאימות לכל אירוע, ללא שום סלקציה. בין אם מדובר בחגים, ובין אם מדובר באירועים פרטיים. תוכלו לחגוג עמה בנעימים, והיא תמיד תשאיר לכם טעם של עוד.

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק