מתכון עוגת מוס טריקולד

עוגת מוס טריקולד

עוגת מוס טריקולד עם בסיס של קורנפלקס ושכבת ביסקוויטים עוגת המוס הזאת לא מחייבת תנור, היא מפנקת, יש לה טעם מיוחד והיא מאפשרת טעימה מעוגות

קרא עוד »
מתכון עוגת מוס שכבות

עוגת מוס שכבות

עוגת מוס שכבות קלאסית עוגת המוס הקלאסית המתאימה לימי הקיץ החמים במיוחד, והולכת נפלאה עם כוס יין לבן צונן לצידה, או אייס קפה טעים. מצרכים

קרא עוד »
מתכון עוגת מוס קינדר

עוגת מוס קינדר

עוגת מוס קינדר עוגת מוס קינדר היא עוגה מאד חגיגית וטעימה, עם תחתית פריכה, שוקולדית, עשירה ולא קשה להכנה. מושלמת להכנה עם הילדים, וגם לבד.

קרא עוד »
מתכון עוגת מוס שוקולד לבן

עוגת מוס שוקולד לבן

עוגת מוס שוקולד לבן עוגות מוס הן הצלחה אדירה וכמעט שלא נמצא מי שלא אוהב אותן. כשהן משולבות עם שוקולד, או עם מלך השוקולד, השוקולד

קרא עוד »
מתכון עוגת מוס פרווה

עוגת מוס פרווה

עוגת מוס פרווה עוגת מוס פרווה היא לא רק פיתרון מדהים בשביל הרגישים ללקטוז, שומרי הכשרות והטבעוניים. היא קלילה, טעימה, צוננת, ואתם הולכים להתמוגג ולהתמוסס

קרא עוד »
מתכון עוגת מוס אוראו

עוגת מוס אוראו

עוגת מוס אוראו איזה יום היה לכם היום? עמוס? מעייף? מתיש? או אולי נפלא ובא לכם לסיים אותו בביס מתוק ונימוח? לא משנה איזה יום

קרא עוד »
מתכון עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס שוקולד עם שבבי קרמל עוגת מוס שוקולד טעימה, אוורירית וקלה עם תחתית פריכה של שבבי וופל מקורמלים ועדינים. ביס מושלם לסיום של יום,

קרא עוד »

עוגת מוס אוורירית וטעימה

מכירים את הרגע הזה שבו אתם לוקחים ביס קטן בכפית ומרגישים את כל הטוב שבעולם הזה? ככה בדיוק תרגישו כשתטעמו את עוגות המוס האווריריות והטעימות שמיד נדבר עליהן.

מדובר בקינוח שהוא קליל, מתאים לכל ארוחה בין אם כבדה ובין אם קלילה. וכיף, פשוט כיף לאכול וגם להכין אותו.

עוגת מוס – נעים להכיר

מוס הוא סוג של קרם אוורירי המוגש בתור קינוח ועשוי מחלב, ביצה ושמנת מתוקה. הוא משולב בטעמים רבים. או יכול להיות מוגש גם רק על סמך טעמי הבסיס של המוצרים ממנו הוא עשוי. הטעמים הם לרוב מתוקים ומאד נפוצים בשילוב של שוקולד, פירות וטעמי וניל עדינים.

המוס גם נפוץ כמאכל בפני עצמו לאו דווקא בקינוח כשהוא משולב עם ממרחים שונים כתוספות לצד בשר או דגים. אך לרוב, הוא פופולרי יותר כשמדובר בקינוחים ומאכלים מתוקים.

איך קסם המוס קורה?

יש לא מעט מתכונים המסבירים איך להכין עוגת מוס. אך לפני כן חשוב להבין כיצד מכינים את המוס. חשוב לקבל מתכון בסיס המסביר על הקצפה של ביצים והקצפה של שמנת בנפרד, ורק אז חיבור של שני המרקמים יחד אל מוס אוורירי ותפוח. את שני המרקמים צריך להוסיף בתנועת 'קיפול' (שהיא המנוגדת לערבוב). ובכך בעצם שומרים על המרקם האוורירי והקרמי של המוס. את המוס מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

כשמכינים מוס, מומלץ לשמור היטב על ההנחיות והזהירות. כשמכינים מוס משתמשים בביצים שאינן מבושלות וכאלו שלא הולכות לעבור תהליך חימום. ולכן, אם המוס לא ישמר בצורה נכונה או לא יאוכסן באופן הנכון הוא עלול לגרום להרעלת מזון. על מנת למנוע זאת משתמשים בביצים מפוסטרות להכנת המוס.

המוס הכי פופולרי בעולם הוא מוס שוקולד שנכנס לתודעה עוד בשנות השישים. מוס שוקולד נחשב עד היום למוס מאד מבוקש בעוגות, בגלידות, וגם בפני עצמו כקינוח.

אז רגע לפני שאתם ניגשים אל המלאכה דפדפו במתכונים השונים, ראו איזה סוג של מוס מתחשק לכם. ואל תשכחו שתמיד תוכלו להיות הכי יצירתיים שרק אפשר. המטבח הוא המגרש הביתי שלכם, ואתם יכולים לעצב, ולשדרג אותו כפי שאתם רוצים.

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק