מתכון קינוח פרווה ב 5 דקות

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    קינוח פרווה ב 5 דקות

    מלבי מחלב קוקוס

    כמעט ואין אדם שכשתגיד לו שאוכלים עכשיו מלבי, לא יפקח את עיניו בשמחה. יש לקינוח המתוק הזה עם הסירופ הורוד יכולת לשפר לנו כל מצב רוח, ולהכניס אותנו למוד אחר, טעים ומתוק יותר. קינוח מושלם לכל ארוחה, כל אירוע וכל חג. יכול להיות בגרסת פרווה ובגרסה חלבית.

    מרכיבים

    • 1 כוס סוכר
    • 1 כוס מים
    • 6 כפות גדושות קורנפלור
    • 2 קופסאות חלב קוקוס
    • תמצית ורדים

    אופן ההכנה

    הרתיחו את חלב הקוקוס עם הסוכר. ערבבו את הקונפלור עם מים והוסיפו תוך כדי ערבוב אל חלק הקוקוס המבעבע. בשלו עד להטמעה מלאה.

    הסירו מהאש, הוסיפו כמה טיפול של מי וורדים והעבירו אל קערה אישית. הכניסו למקרר לצינון.

    תוספות להגשה: שקדים, פיסטוקים, קוקוס טחון, סירופ פטל, קינמון, ריבת חלב, סירופ שוקולד, ולמעשה כל מה שעולה לכם בראש.


    אורז עם חלב – טעם של פעם

    הקינוח המתוק והמושלם הזה מוכר בלא מעט עדות וזכור אצל הרבה מאיתנו כזיכרון ילדות מתוק. אורז עם חלב לרוב היה מבושל במקור בכלל בחלב אורז. עם הזמן שודרג לחלב רגיל, או חלב קוקוס. אנחנו נכין אותו עם חלב קוקוס, ונתענג על הטעמים המוכרים והמופלאים של פעם.

    מרכיבים

    • 2 כוסות חלב קוקס
    • 2 כוסות מים
    • חצי כוס סוכר
    • 1 כוס אורז עגול
    • 1 כפית קינמון

    אופן ההכנה

    צקו את חלב הקוקוס לסיר, הוסיפו את הסוכר, המים והתבלינים וערבבו עד להטמעה מלאה. המשיכו לערבב והרתיחו תוך כדי בחישה על אש נמוכה עד בינונית.

    הוסיפו את האורז והמשיכו לבשל על אש נמוכה עד עשרים דקות, או עד שאתם רואים שהאורז סופג את כל הנוזלים. על האורז להיות רך, ודייסתי. הסירו מהאש, והשאירו לצינון.

    את הקינוח הזה אפשר ואף רצוי לאכול קר מהמקרר עם ריבת תותים או ריבת פירות אחרת. אפשר גם לאכול אותו חם וטעים כמו דייסה חמה שהרגע ירדה מהכיריים.

    אל תתענגו על זה לבד, הכינו, ותנו לילדים לטעום. ספרו להם את הסיפור של הקינוח הזה, בטוח לכל אחד ואחת מאיתנו יש את הזיכרון שלו מהביס המתוק הראשון. ככה תהפכו את הקינוח, לזמן איכות מהנה.


    פנקייק מהיר וקל

    פנקייקים הם קינוח מהיר, כיפי ומושלם שאפשר לאכול אותו ממש במקום. לא צריך שהוא יקפא, לא צריך שהוא יצטנן, ולא צריך שהוא יהיה בתנור. למחבת, וישר לצלחת עם רטבים, סירופים ועוד תוספות שאוהבים.

    מרכיבים

    • 2 ביצים
    • 1 כפית תמצית וניל
    • חצי כוס חלב סויה
    • 3 כפות מחמאה
    • חצי כוס סוכר
    • 1 סוכר וניל
    • 1 אבקת אפיה
    • חצי כפית סודה לשתיה
    • 1 וחצי כוס קמח לבן

    אופן ההכנה

    יש לערבב בקערה עם מטרפה ידנית את הביצים, הוניל, החלב, המחמאה, הסוכר וסוכר הוניל. הוסיפו את אבקת האפיה והסודה לשתייה, והמשיכו לערבב היטב.

    הוסיפו תוך כדי ערבו את הקמח עד שהבלילה הופכת להיות סמיכה.

    חממו מחבת טפלון, הנמיכו את האש, שמנו את המחבת עם מעט שמן או עם מחמאה ובעזרת מצקת קטנה התחילו למזוג מהבלילה אל תוך המחבת ועגלו את הפנקייק בתנועה סיבובית עד שהוא מקבל צורה עגולה ויפה.

    הפכו את הפנקייקים לצד השני, והמשיכו לטגן אותם עד שהם מזהיבים. שמנו מדי פעם את המחבת עם מעט שמן.

    הגישו את הפנקייקים עם סירופ שוקולד, מייפל, נוטלה, או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים, ואפשר גם לבזוק מעל הפנקייקים אבקת סוכר ולחתוך סלט פירות מרענן.

    לשדרוג: תוכלו לחתוך בננה, לשפוך עליה מעט סירופ מייפל ולהניח באמצע השולחן כדי לאכול ביחד עם הפנקייק, הטעמים הם אלוהיים.


    מאפינס שוקולד בננה

    כולם אוהבים מאפינס. ואם לא אוהבים, אפשר תמיד לגרום לאהוב עם מילויים שונים או טעמים שונים ומגוונים. מאפינס שוקולד בננה נימוחים, טעימים, רכים וחמימים שכל מה שאנחנו נרצה זה רק לאכול מהם עוד ועוד. מושלמים ליד הקפה, התה, או ליד שייק צונן. וכיף להכין אותם.

    מרכיבים

    • 3 בננות גדולות בשלות רכות ומעוכות
    • חצי כוס סוכר חום
    • חצי כוס שמן
    • חצי כוס מים
    • 1 ביצה
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 וחצי כוס קמח תופח
    • קורט מלח
    • 1 אבקת אפיה
    • חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר
    • 100 גרם שוקולד מריר מגורר

    אופן ההכנה

    יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות ולרפד תבנית שקעים או לשמן אותה. אפשר לשמן את התבנית עם שמן, או עם מרגרינה.

    ערבבו בקערה את הבננות, הסוכר, השמן, המים, הביצה, הוניל, המלח והקמח היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה. ערבבו בפנים את 100 גרם השוקולד המריר וקפלו בעדינות. הוסיפו פחות מחצי כוס של שוקולד צ'יפס, ואת השאר שימו בצד.

    שפכו את הבלילה אל תבנית השקעים ומלאו כמעט עד הסוף. פזרו בכל מאפין שוקולד צ'יפס. אפו עד עשרים דקות בתנור, או עד שהמאפינס זהובים ותפוחים.

    הגישו באהבה ותיהנו, בתיאבון 😊


    קינוח פרווה ב 5 דקות – טעים מהיר וקליל

    כשאנחנו חושבים על קינוח פרווה טעים ומהיר, מה הדבר הראשון שעולה לנו לראש? אולי קינוח ג'לי מתוק בטעם פירותי. קינוח כוסות מהיר וטעים קרמי ונימוח. ואולי גם עוגת שכבות זריזה שאפשר אחר כך להקפיא, ולהכניס למקרר לפני שמעניקים לה את הביס המיוחל.

    כך או כך, כל קינוח פרווה ב 5 דקות יעניק לנו את היכולת המופלאה לפנק את היקרים לנו בזמן קצר. ואם הגיעו אליכם אורחים ספונטניים בלי הרבה התראה מראש. או שאולי אם אפילו קיבלתם התראה קצרצרה של חצי שעה או שעה, תוכלו להכין עולם ומלואו עבורם. וגם עבור עצמכם כמובן.

    קינוח פרווה ב 5 דקות – כיף לפנק

    קינוחים אלו הם גם קינוחים שקל להכין אותם עם ילדים. כך שאם אתם הורים לילדים קטנים ועל הדרך תרצו גם תעסוקה יחד עם הקטנטנים זאת בהחלט הדרך.

    מדובר בעיקר במאפינס מתוקים וקלילים, עוגות קלות ובחושות. קינוחי כוסות עם שכבות שכיף להכין ביחד ועוד מגוון של קינוחים. כמובן, שאנחנו מדברים על מתכון שהוא ללא חלב ופרווה לחלוטין לרווחת שומרי הכשרות, הטבעוניים והרגישים ללקטוז.

    בבואנו לאפות קינוחי פרווה מתוקים ומפנקים, חשוב שנדע שאנחנו יכולים להשקיע בהם שיהיו מרהיבים. ממש כמו קינוחים שהם לא פרווה, כי כיום עולם הקולינריה עבר כזה מהפך שגורם לנו להבין לחלוטין שיש הכל. יש גבינה ללא לקטוז, וקצפת ללא לקטוז, שמנת ללא לקטוז, חלב ללא לקטוז, שוקולדים ללא לקטוז במגוון טעמים ועוד. וכל אלו טעימים בדיוק כמו המוצרים החלביים והמתחלבים.

    כך שכיום, אפשר להכין עוגות, מוסים, קינוחי כוסות, מאפינס, ואפילו גלידות ושוקולדים שהם ללא חלב. ובכך להפוך להיות ממש בבית, הקונדיטורים שתמיד חלמנו. היתרון באפיית קינוחים בין אם הכנת קינוח קר ובין אפייה של קינוח חם. הוא שהיצירתיות מעל ומעבר. נוכל לשלב פירות, קצפות, שוקולדים, ליקרים, ועוד מגוון טעמים. ותמיד להמשיך לחלום על עוד ועוד טעמים.

    המטבח הוא יריעת הקנבס שלכם, ואתם האומנים. צבעו בו את צבעי הטעם שלכם, ופנקו את היקרים לכם באהבה.

    5/5 - (1 דירוגים)

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק