תוכן עניינים
עוגת ביסקוויטים שוקולד קלאסית
העוגה הקלאסית שכולם אוהבים, בשילוב עם חומר הגלם המנצח ששולט על עולם המתוקים. איך לא, השוקולד כמובן. שילוב עדין, מתוק ואוורירי שהולך לגרוף מחמאות מכל אירוע, אירוח, או אפילו סתם ליד הקפה כשמתחשק מתוק איכותי.
מצרכים:
- חצי כוס חלב
- 250 גרם פתי בר
- 2 מיכלים של שמנת מתוקה 38%
- 3 כפות פודינג וניל
- 3 כפות נוטלה
- 100 גרם שוקולד חלב
- 100 גרם שוקולד ממולא נוגט
אופן ההכנה:
להכנת קרם השוקולד מקציפים בקערה שמנת מתוקה, פודינג וניל, חלב ואת ממרח השוקולד. מקציפים עד לקבלת קרם אחיד.
להרכבת העוגה טובלים ביסקוויטים בחלב ומסדרים בתבנית בשכבה אחידה. שופכים מעל השכבה חצי מהקרם ומשטחים.
מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים בשכבה אחידה כשהם טבולים בחלב ומעל מורחים את מה שנשאר מהקרם. מכסים, ומעבירים אל המקרר לשלוש שעות.
לציפוי: יש להמיס את שני הסוגים של השוקולד במיקרוגל או בבאן מארי ולשפוך פנימה חצי כוס של שמנת מתוקה, ולערבב לקרם חלק. להשהות כעשר דקות עד שיצטנן.
למרוח את הציפוי בשכבה אחידה ולשטח, לכסות בנייר אלומיניום ולהעביר אל המקרר לעוד שלוש שעות. או אפילו ללילה שלם.
עוגת ביסקוויטים עם שוקולד וריבת חלב
לאוהביי ריבת החלב העוגה הזאת הולכת להיות גן עדן. גם עוגת הביסקוויטים המופלאה, וגם ריבת חלב רכה, נימוחה ועם טעם של עוד. מתאימה לכל אירוע, לשבתות, ולחגים.
מצרכים לשוקולד, ריבת החלב והביסקוויטים
- 250 גרם ביסקוויטים שבורים
- 100 גרם חמאה
- 200 גרם שוקולד מריר
- חצי כוס ריבת חלב
- חצי מיכל שמנת מתוקה
עבור ריבת חלב
- 1 חבילה של פודינג וניל
- 2 מיכלים של שמנת מתוקה
עבור הציפוי
- 120 גרם שוקולד מריר
- חצי מיכל שמנת מתוקה
- 2 כפות ריבת חלב
אופן ההכנה
להכנת שכבת השוקולד יש להמיס חמאה, שוקולד, שמנת מתוקה וריבת חלב על אש קטנה. להסיר מהאש ולצנן 5 דקות. לערבב אל תוך השוקולד את הביסקוויטים השבורים ולשפוך אל תוך תבנית משומנת.
להכנת ריבת חלב יש להקציף במיקסר פודינג, שמנת מתוקה וריבת חלב עד שהקרם חלק ועמיד. יש לשפוך מעל התערובת בתבנית ולהכניס למקפיא לשעה.
להכנת הציפוי יש להרתיח בסיר קטן שמנת מתוקה, למזוג על השוקולד ולערבב עד שנמס. לשפוך את הציפוי על העוגה הקפואה ולהזיז בעדינות עד שהציפוי מכסה את כל העוגה. יש לשים את ריבת החלב על הציפוי שוקולד ולהעביר את העוגה למקרר לשלוש שעות.
עוגת ביסקוויטים שוקולד עם קוקוס
שני קינוחים מתוקים ומדהימים משולבים בשכבות רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד. מה עוד צריך חוץ מקפה או שוקו טעימים ליד?
מצרכים:
לשכבה הראשונה
- חצי כוס שמנת מתוקה
- 65 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם ביסקוויטים
לשכבה השניה
- 1 כוס קוקוס טחון
- רבע כוס שמנת מתוקה
לשכבה השלישית
- חצי כוס שמנת מתוקה
- 80 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
עבור השכבה הראשונה יש לשבור את הביסקוויטים ולהעביר לקערה. במקביל, להמיס במיקרוגל לכמה שניות שמנת מתוקה עם קוביות שוקולד ולערבב עד לקרם חלק. לתת לקרם להתקרר מעט, ולשפוך על שברי הביסקוויטים ולערבב.
לרפד תבנית (או מרובעת קטנה או אינגליש קייק) בנייר אפיה ולשפוך את תערובת הקרם אל התחתית של התבנית ושתהיה אחידה.
עבור השכבה השניה יש לערבב בקערה קוקוס עם שמנת מתוקה ולשפוך על השכבה הראשונה, ולהכניס למקפיא לחצי שעה.
עבור השכבה האחרונה יש להמיס במיקרוגל שמנת עם קוביות שוקולד, לצנן מעט ולשפוך מעל שכבת הקוקוס.
את העוגה להכניס למקפיא 3 שעות בערך. את העוגה יש לחלץ בעדינות מהתבנית בסיוע נייר האפייה ולהניח על קרש חיתוך, ולחתוך על פי הגודל שמעוניינים.
עוגת ביסקוויטים שוקולד עם קרם וניל
השילוב המופלא של וניל ושוקולד הוא שילוב מנצח גם בעוגת ביסקוויטים ואפשר להפוך יחד עם השילוב הזה את הקינוח למיוחד, מקושט וחגיגי.
למצרכים
- חצי חבילה של ביסקוויטים (חצי שרוול ניילון)
- כוס וחצי חלב
- 1 קופסת פודינג וניל
- 2 קופסת שמנת מתוקה 38%
הביסקוויטים
- פתיבר – 1½ אריזת ניילון – סה"כ (375 גרם)
- חלב – 300 מ"ל
- כוס חלב נוספת
- כף מחוקה של סוכר
- 1 קופסה של פודינג שוקולד
אופן ההכנה:
את הביסקוויטים יש לטבול בחלב ממש לשניה ולסדר בתבנית בשכבה אחידה. להקציף את קצפת הוניל עם שמנת מתוקה קופסא 1 ופודינג וניל, ולהקציף בנפרד קצפת שוקולד עם שמנת מתוקה וקופסא של פודינג שוקולד.
יש לשפוך את קרם הוניל מעל שכבת הביסקוויטים הראשונה ולאחר מכן לסדר שכבת ביסקוויטים נוספת הטבולים בחלב לשניה. לאחר מכן לשפוך את שכבת הקרם שוקולד על שכבת הביסקוויטים השניה.
לאחריה, לסדר עוד ביסקוויטים טבולים בחלב, ולשפוך עוד קרם ווניל. מה שנשאר מקרם השוקולד אפשר לקשט על העוגה בזילוף.
את העוגה יש לשמור במקרר ל8 שעות לערך, ואם יש לכם סבלנות, גם לילה שלם מומלץ.
עוגת ביסקוויטים שוקולד – יש טעים ויש הכי טעים
בחיים, באופן כללי, כיף לגוון.
זאת בדיוק הסיבה שגם עוגת הביסקוויטים הקלאסית מקבלת שדרוגים ושינויים.
במקום להיות העוגה הקלאסית שכולם מכירים, היא מקבלת טוויסט, תרתי משמע.
עוגת ביסקוויטים היא העוגה שכולם אוהבים.
הביסקוויט הפריך שנמצא כמעט בכל קינוח החל מקרמבו ועד לעוגת גבינת פירורים.
ובטח בעוגה הקלאסית, עוגת הביסקוויטים.
הביס הראשון שהבטן מתמוגגת ממנו, הטעם של הקצפת הרכה על הלשון.
והתחושה הנעימה לאחרי זה, אין משהו שיכול להתחרות בזה.
בעצם, אולי יש. עוגת ביסקוויטים שוקולד שמביאה איתה שדרוג לא קטן בטעם.
עוגת ביסקוויטים שוקולד – מה החוקים?
אין חוקים. כשמדובר בעוגות, באפיה, בבישול, החוקים היחידים שיש הם להיות יצירתיים.
כך בעצם נולדו כל קינוח, כל תבשיל, כל מאפה וכל עוגה.
לכן, אם אתם חובבי שוקולד כל מתכון של העוגה המופלאה הזאת שכולל בתוכו שדרוג שוקולדי יתאים לכם.
באיזה שוקולד מותר לכם להשתמש? לרוב משלבים בעוגה הזאת שוקולד מריר.
אך גם שוקולד חלב יכול ללכת נפלא.
אפשר ליצוק אותו כשכבה דקה וקשיחה מעל העוגה עצמה לצורך קישוט בנוסף לטעם הטוב.
ואפשר לשלב אותו בתוך הקצפת.
או אפילו להפוך אותו למרכז העניינים, שהשוקולד יהיה הקרן בין הביסקוויטים.
אין ספק שאוהבים השוקולד לא יתנגדו לרעיון הזה, ובכלל, כל מי שחובב שוקולד ישמח לשינוי בעוגה הזאת.
שוקולד – קווים לדמותו
השוקולד נולד בישראל בשנות ה30 כאשר נוסדו המפעלים 'ליבר' ו'עלית' בארץ לייצור השוקולד.
לשוקולד יש השפעה גדולה גם על עולם הקולנוע.
כמו בסרטים 'צ'ארלי והשוקולדה', ' כמו מים לשוקולדה' וכמובן הסרט הקלאסי 'שוקולד' שכבש לא מעט לבבות.
לשוקולד מוניטין מאד יוקרתי.
הוא מיוצר במגוון של טעמים וסגנונות החל משוקולד עם אלכוהול, או עם פירות.
בשילוב של חטיפים מלוחים וחטיפים מתוקים אחרים, ובכלל.
בחטיפים קלאסיים כמו קיטקט, טוויקס, באונטי ועוד.
מדובר בעולם קולינרי שלם שלא בכדי מצא את עצמו במרכז העולם.
כמעט ואין אנשים שלא אוהבים שוקולד, וישנם כאלו שגם מציינים שהם מכורים לו. לא סתם החליטו לשלב אותו גם בעוגות.