תוכן עניינים
עוגת גבינה פירורים
אין כמו קינוח מושלם של גבינה מפנקת משולבת בפירורים נימוחים שכולם אוהבים אחר כך לגרד מהצלחת גם לאחר סיום העוגה.
מצרכים (בצק)
- 290 גרם של קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 150 גר' של חמאה נמסה
- חצי כוס סוכר
- 2 כפות חלב
לתערובת:
- 250 גרם של גבינה לבנה 5%
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 100 גרם שוקולד חלב
- 2 כפיות אבקת סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה
יש לחמם חצי קופסא של שמנת מתוקה במיקרו לדקה ולשלב את קוביות השוקולד. לערבב לקרם חלק ואחיד להכניס למקררה.
לערבב את החמאה עם הקמח והסוכר למלית פירורים ולשלב את החלב עם אבקת האפיה עד שמתקבל בצק. לחלק את הבצק לשניים ולרדד חלק אחד על ניר אפייה עד שהוא מכסה את גודל התבנית שבחרתם.
להעביר אל התבנית ולחמם את התור ל180 מעלות. את החלק השני לרדד גם על נייר אפיה ולהכניס למקרר לחצי שעה. לאחר מכן להכניס לתנור האפייה עד שהבצק נהיה זהוב. לאחר שהבצק מתקרר יש להכין את הקרם.
להקציף את התערובת של השוקולד ושל השמנת עד שמתקבל גנאש, לערבב בקערה אחרת במקביל את הוניל, הגבינות ואבקת הסוכר. לקפל את הגנאש המתוק המוקצף אל בלילת הגבינה ולערבב לקרם חלק ואחיד. להניח את תחתית העוגה על התבנית ולהעביר את הקרם מעל התחתית האפויה. לפורר את הבצק השני לפירורים מעל העוגה.
הכניסו את העוגה למקרר ל24 שעות.
עוגת גבינה פירורים משגעת עם פירות יער
עם העוגה הזאת בקלות לקחנו את עוגת הגבינה הקלאסית עם הפירורים המטריפים מלמעלה והפכנו אותה לעוגה יוקרתית המתאימה גם לאירועים. נכון שגם לכם מתחשק ביס? לעוגה זו יש להשתמש בתבנית עגולה 24 ס"מ
מצרכים
- חצי כוס פיסטוקים
- 150 גרם חמאה מומסת
- 200 גרם ביסקוויטים טחונים היטב
- 1 פודינג וניל
- 1 גבינת שמנת לא פחות מ25% שומן
- 1 גביע גבינה לבנה 9% של 750 גרם
- גרידת לימון שלם
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 שמנת מתוקה 38%
- חצי כוס סוכר
לציפוי עם פירות היער:
- חצי כוס מים
- חצי כוס סוכר
- 300 גרם פירות יער (קפואים)
אופן ההכנה:
יש לרפד את התבנית בנייר אפיה. לערבב בקערה את הביסקוויטים המפוררים, החמאה המומסת והפיסטוקים הטחונים למלית ולהדק בשכבה בתבנית. להעביר למקרר.
לערבב בקערית נפרדת את הגבינות ואת הפודינג, להוסיף את הווניל, את הלימון ולערבל במיקסר שמנת מתוקה עם סוכר עד שמתקבלת מלית חלקה ויציבה. לשפוך אל תוך הגבינות ולערבב עד שמקבלים תערובת אחידה. לשפוך את התערובת אל בסיס העוגה ולהחזיר למקרר.
להרתיח בסיר את הסוכר, המים ופירות היער עד שמתקבל נוזל סמיך ונמס, לצנן, ולשפוך על העוגה לאחר שיצאה מהמקרר.
להכניס למקרר לעד 8 שעות, או אפילו לילה שלם.
עוגת גבינה פירורים מוקה
העוגה המושלמת הזאת היא רעיון נפלא לשילוב לאוהבים הגבינות, ואוהבי הקפה העדין.
מצרכים
- 1 קילו גבינה לבנה 9%
- 1 שמנת חמוצה אחוזי שומן גבוהים
- חצי כוס סוכר
- 5 חלמונים
- 1 פודינג וניל
- 1 שקית סוכר וניל
- 4 כפות קמח רגיל
- 4 כפות קורנפלור
- 150 גרם ביסקוויטים מפוררים
- 150 גרם חמאה מומסת
לקרם המוקה:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 1 כף קפה נמס
- 1 פודינג וניל אינסטנט
- כוס חלב קר
אופן ההכנה:
יש לערבב את הביסקוויטים המפוררים עם החמאה למלית אחידה ולשטח בתחתית התבנית. להכניס למקרר.
במקביל, להקציף את החלמונים עם הסוכר וסוכר הוניל עד שמתקבל קצף אחיד ויציב.
בקערית נפרדת להקציף את הגבינה, השמנת והפודינג ולקפל פנימה את הקצף היציב. לשפוך על תחתית העוגה הקרה, לכסות בניילון ולהכניס למקרר.
לקרם המוקה יש להקציף 2 מיכלי שמנת מתוקה, קפה נמס, כוס חלב ופודינג ולשפוך מעל העוגה לאחר שהתקררה. לקישוט יש לגרד שוקולד ולפזר מעל.
עוגת גבינה פירורים שוקולד
תחכום מתוק ביותר של עוגת הגבינה עם הפירורים הקלאסית בשילוב פירורי שוקולד. לא תרצו להפסיק לאכול מהקינוח האוורירי והמתוק הזה.
מצרכים
- 250 גרם פתי בר שוקולד
- 150 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות אבקת סוכר
- חצי מיכל שמנת מתוקה
- 250 גרם גבינת שמנת 17%
- חבילת גבינה לבנה 500 גרם 9%
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
יש לרסק במעד מזון את הפתי בר עם אבקת הסוכר, להוסיף את החמאה ולערבב. לשים בצד בערך חצי כוס מהפירורים לציפוי. את היתרה להדק לתחתית התבנית ולשים במקרר.
להרתיח שמנת מתוקה ולשפוך על השוקולד הקצוץ. לערבב עד המסה מלאה.
בקערה נפרדת לערבב את הגבינה והפודינג ולהוסיף אל התערובת של השוקולד, לערבב היטב.
בקערה אחרת להקציף מיכל של שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת, להעביר אל תערובת הגבינה והשוקולד ולשפוך על התבנית שנמצאת במקרר. ליישר ולסדר, ולפזר מעל את הפירורי שוקולד.
להכניס למקרר לעד 8 שעות, או ללילה שלם.
עוגת גבינה פירורים – הקלאסיקה הטעימה ביותר
מלכת הקינוחים של חג השבועות, ובכלל, לא סתם זכתה בתואר הזה.
מדובר בעוגה שתמיד מרשימה, וגורפת מחמאות. ומתאימה לכל האירועים.
הן קלות להכנה, לא מצריכות הרבה עבודה ותמיד נימוחות וטעימות בפה.
עוגת גבינה פירורים – השילוב המושלם
עוגת הגבינה היא עוגה על בסיס גבינה מתוקה.
ברוב המתכונים מדובר על עוגה לגמרי מתוקה, אך ישנן עוגות שהן מעט חמצמצות.
החמצמצות הטעימה מגיעה מגרידת לימון בבסיס, או שילוב של יוגורט איכותי.
עוגת הגבינה לא מצריכה מתכון מסובך במיוחד, והיא נחשבת לקינוח הנפוץ בעולם, וגם הוותיק בעולם.
הוותק של העוגה הנפלאה הזאת מביא לה גם תואר נכסף של העוגה הוותיקה בעולם שלא חייבת להכיל חלב.
עוגות גבינה ללא גבינה
ישנן עוגות גבינה שאפשר לאפות עם תחליפי חלב למען הטבעוניים, הרגישים ללקטוז ושומרי הכשרות.
מדובר בעוגות שמתאימות כך לכל אירוע.
בין אם מדובר באירוע של יום הולדת, יום נישואים או חגים ושמחות אישיים.
היכולת לאפות ללא חלב היא יכולת מדהימה שלא רק מפרגנת לשומרי הכשרות, לרגישים ללקטוז ולטבעוניים.
אלא מראה שאפשר ליצור עולם קולינרי עם מודעות למוצרים ללא חלב.
ישנן גם עוגות גבינה ללא אפייה. או רק עם בסיס אפייה.
עוגת גבינה פירורים היא עוגת גבינה שלא מצריכה אפייה מלאה אלא חלקית.
בעוגת גבינה פירורים למעשה התחתית אפויה בלבד, המלית מתאחה בקירור.
והפירורים נעשים בדרך הקלאסית שבה נעשים פירורים טעימים הנימוחים בפה.
עוגות גבינה לכל אירוע
בזמן שעוגות לאירועים הן עוגות מקושטות, עתירות בבצק סוכר וקישוטים שונים.
עוגות הגבינה לא נשארות מאחור.
גבינת המסקרפונה העשירה פופולרית במגוון של עוגות והופכת אותן לחגיגית במיוחד.
הגבינות המתאימות לעוגות גבינה קרות בין אם פירורים בין אם רגילה הן גבינות שמנות של 30 אחוזי שומן.
הגבינות המתאימות לעוגות גבינה לאפייה הן גבינות כחושות ויבשות היות ואין בהן נוזלים.
כמו כן, גבינת הריקוטה היא גבינה מושלמת לעוגות גבינה באפייה.
לא סתם העוגה הזאת היא גולת הכותרת של כל ארוחה.
קינוח מתוק, אוורירי, שעושה טוב בלב ובנשמה.