תוכן עניינים
עוגת שוקולד פשוטה לילדים
עוגת שוקולד פשוטה שקל להכין עם הילדים, והרבה יותר קל ונעים גם לאכול עם הילדים. מתאימה גם לגדולים שמתחשק להם משהו מתוק, טעים וקל יחד עם הקפה או התה.
מצרכים
- 1 וחצי כוסות קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 2 כפות קקאו
- 2 כוסות סוכר
- 4 ביצים
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים פושרים
- 1 שמנת מתוקה
- 1 שוקולד חלב
- סוכריות לקישוט
אופן ההכנה
יש לחמם תנור ל170 מעלות מראש.
בקערה גדולה יש להוסיף את הקמח, אבקת האפיה, הקקאו, הסוכר, הביצים, השמן והמים. יש לערבב את כל המצרכים לעוגה היטב עד להטמעה של כל החומרים ועד שאין כלל גושים. שפכו את התערובת אל תבנית משומנת.
אפו את העוגה ב170 מעלות ל40 דקות והוציאו בדיוק בזמן על מנת שלא 'תיפול'. אין לפתוח את דלת התנור תוך כדי האפיה.
הוציאו את העוגה לצינון מהתנור על השיש, ובזמן הזה הכינו את הציפוי. להכנה יש להמיס במיקרוגל או בבאן מארי את השמנת המתוקה והשוקולד. ערבבו את הציפוי עד שמתקבל קרם חלק ואחיד ושפכו על העוגה לאחר הצינון.
ניתן לקשט בסוכריות צבעוניות במגוון סוגים.
עוגת שוקולד פשוטה עם קורנפלקס ליום הולדת
מזל טוב! אתם חוגגים יום הולדת, ויחד עם כל השמחה, האורחים הרבים ואם זוהי יום הולדת של אחד הילדים אז גם ההפעלה, יש גם כמובן את העוגה. העוגה הקלאסית לימי הולדת היא הכי טעימה, וגם קלה ומהירה להכנה. מתכון קל, מהיר, פשוט, שתמיד מצליח וגורף מחמאות בכל הזדמנות.
מצרכים
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 וחצי כוס סוכר
- 3 ביצים
- 2 כוסות חלב
- חצי כוס שמן
- 4 כפות קקאו
- 1 כף שוקולית
- 1 כוס קורנפלקס מפורר
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
יש לחמם את התנור ל180 מעלות מראש.
ערבבו בקערית גדולה את הקמח, הסוכר, הלב, השמן, הקקאו והשוקולית לבלילה אחת אחידה וחלקה.
שפכו את התערובת אל תוך תבנית משומנת ואפו על 180 מעלות ל40 דקות.
להכנת הציפוי חממו על באן מארי את השוקולד ואת השמנת עד להמסה חלקה, שפכו על העוגה כשהיא כבר לא חמה מדי, ופזרו מעל קורנפלקס מפורר.
אפשר לקשט עם קוקוס, סוכריות צבעוניות, שקדים, אגוזים וכל מה שבעצם עולה לכם לראש.
עוגת שוקולד פשוטה כפולה בעשר דקות
אין יותר טעים מעוגת שוקולד, ואין יותר טעים מעוגת שוקולד כפולה, מהירה, ולחה בדיוק במידה הנכונה.
מצרכים
- 4 ביצים
- 1 וחצי כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 גביע קטן יוגורט טבעי
- 1 כוס שמן
- חצי כוס חלב
- חצי כוס קקאו
- 1 וחצי כוס קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 200 גרם שוקולד צ'יפס
עבור הציפוי
- 1 חבילה של שמנת מתוקה 38%
- 200 גרם שוקולד מריר מגורר
אופן ההכנה
יש לחמם את התנור מראש ל170 מעלות ולשמן תבנית אפיה בקוטר של 26 ס"מ. בקערה גדולה יש לערבב ביצים, וניל, סוכר, יוגורט, שמן וחלב למלית חלקה. להוסיף את הקמח, אבקת האפיה והקקאו עד שהכל הופך להיות אחיד ומוטמע פנימה היטב.
שפכו את התערובת אל תוך התבנית, ופזרו מעל את השוקולד צ'יפס. החדירו מעט את השוקולד צ'יפס כדי שימס בתוך בצק העוגה תוך כדי האפיה
אפו עד 45 דקות בתנור, ועד שרואים שהעוגה יציבה.
חממו שמנת מתוקה במיקרוגל ל30 שניות. לאחר מכן גררו פנימה את השוקולד המריר וערבבו היטב עד שהקרם הופך להיות חלק.
שפכו את הקרם על העוגה רק לאחר שהיא יוצאת מהתנור, וישבה על השיש לצינון מלא.
עוגת שוקולד פשוטה פירורים
לא רק עוגת הגבינה הקלאסית מעוטרת בפירורים, גם עוגת השוקולד יכולה להיות מעוטרת בפירורים טעימים ונימוחים. זהו מתכון קל ופשוט שגורף מחמאות רבות. ומתאים לכל אירוע שתחפצו בו, או סתם למשהו קטן ומתוק לאמצע היום.
מצרכים לבצק
- 200 גרם חמאה
- 5 כפות סוכר רגיל
- 2 וחצי כוסות קמח תופח
- חצי כוס מיץ תפוזים
מצרכים למלית
- 200 גרם שוקולד מפורק
- 2 כפות קקאו
- 1 וחצי כוס סוכר
- חצי כוס מים
- 100 גרם חמאה
- 3 ביצים מופרדות
- 1 כף קמח
- 3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
יש לחם את התנור מראש ל180 מעלות
להכנת הבצק מערבבים את החמאה עם הסוכר, הקמח ומיץ התפוזים לבצק גמיש רך ואוורירי. מעבירים את הבצק למשטח ומגלגלים לכדור, מחלקים את הכדור לשניים. כדור אחד עוטפם בניילון נצמד ומעבירים למקפיא.
את הכדור השני מיישרים בתוך תבנית מרובעת משומנת ומשטחים עם הידיים. העבירו את התבנית לקירור לבינתיים.
חממו בסיר רחב על אש בינונית שוקולד מריר השבור לקוביות, סוכר, מים וקקאו. הורידו מהאש, הוסיפו חמאה וערבבו עד להמסה חלקה. הוסיפו חלמונים וערבבו היטב.
בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים לקצף יציב והוסיפו לבלילת השוקולד. הוסיפו את הקמח וערבבו באופן עדין ואחיד. שפכו את הבלילה על תחתית הבצק בתוך התבנית.
הוציאו את כדור הבצק מהמקפיא ופוררו אותו לפירורים בפומפייה על השוקולד. אפו את העוגה עד 50 דקות בתנור עד להזהבה. על העוגה לצאת לחה עסיסית ואוורירית.
הוציאו מהתנור לצינון, קשטו באבקת סוכר ולאחר שהעוגה כבר לא חמה אפשר להכניס אותה למקרר.
עוגת שוקולד פשוטה – קל לאפות
אם אתם אוהבים לארח רוב הסיכויים שאתם מכירים את הסיטואציה שבה יש לכם אורחים באופן ספונטני. זה בדיוק הזמן ללמוד איך להכין עוגת שוקולד טעימה וקלה שלא לוקח זמן לאפות. ואפשר להפוך אותה למרכז הערב.
מאז ומתמיד אוכל מחבר בין אנשים, וקינוחים בכלל גורמים למצב רוח מושלם. לכן עוגת שוקולד פשוטה שאפשר להכין במהירות הולכת להיות מנצחת הערב, ולגרום לכם לקבל אינספור מחמאות. לא שבשביל המחמאות אתם עושים את זה, אנחנו יודעים. אבל אם אפשר כבר על הדרך להתפנק במחמאה טובה, אז למה לא בעצם.
עוגת שוקולד פשוטה – מדהים כמה שפשוט לאפות עוגה טעימה
לפעמים אנחנו מסתכלים על עוגות מסוימות ונדהמים מכמה הן יפות. וחושבים לעצמנו שבטח לאפות אותן זה סיפור מאד מורכב. אבל זה לא בדיוק כך, ישנן עוגות מדהימות להן יש מתכון קל ופשוט.
עוגת שוקולד שהיא פשוטה, היא בדיוק כזאת. אפשר להכין אותה מרוב המרכיבים שיש בבית בלי להסתבך, או לצאת לקנות במיוחד. היא בחושה, נאפית בקלות, וממלאה את הבית ואת הלב בריחות נפלאים של אהבה.
לעוגה זאת מתאימים כל סוגי השוקולד האפשריים שתחשבו עליהם. ואפשר לשלב אותה עם וניל, ואפילו עם פירות או קצפות מסוגים שונים. אם אתם ממש מהמשקיעים ולא בא לכם שהיא תראה פשוטה מדי תמיד תוכלו לקנות בצק סוכר שיהיה לכם מוכן מראש בבית ולקשט אותה. או קצפת או קרם שמנת כלשהו ולהשתמש בו.
גם גבינת מסקרפונה יכולה להשתלב נפלא עם שוקולד, כמובן בכמויות המתאימות וביציבות המתאימה.
משתמשים במה שיש בבית
עוגות בחושות הן בדרך כלל עוגות שכיף וקל להכין אותן. מכינים אותן מהקמחים שיש בבית, עם ביצים, ועם תוספות שיש בבית. אם אתם חובבי שוקולד לבטח יש לכם שוקולד חלב או מריר בבית. כמעט לכל בית יש. ואם אין לכם, בטוח יש לכם שוקו.
עוגת שוקולד אפשר להכין אפילו מאבקת שוקו טעימה שהופכים אותה למשקה שוקולד. כך שגם בעניין הזה אתם מסודרים.
הכיף האדיר הוא פשוט להפוך את האפיה לחגיגה של מתוקים, שימלאו לכם את הבטן ואת הנפש.