תוכן עניינים
עוגת תפוזים בחושה קלה ומהירה
עוגת תפוזים בחושה היא יופי של פיתרון מתוק כשמתחשק לנו ביס מיוחד לצד הקפה. היא גם נהדרת אם הגיעו אורחים ספונטניים, ובעיקר אם הם גם נתנו לנו התראה של חצי שעה 😉
כל מה שעליכם לעשות הוא לקחת קערית ולערבל בה כמה מצרכים, להעיף לתנור, ולתת לו לעשות קסמים.
מצרכים
3 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים סחוט
1 וחצי כוסות קמח תופח
1 שקית תמצית וניל
אופן ההכנה:
בקערה בינונית מערבבים את השמן, הסוכר, הוניל, מיץ התפוזים והקמח לבלילה אחידה וחלקה. שופכים את הבלילה אל תוך תבנית משומנת, ואופים את העוגה בתנור על 180 מעלות, ל40 דקות.
מוציאים את העוגה מהתנור, מושחים עליה מעט מיץ תפוזים ומפזרים אבקת סוכר בכמות נדיבה ומפנקת.
בתיאבון!
עוגת תפוזים בחושה עם שוקולד
עוגה בחושה מדהימה, נימוחה ואוורירית עם תפוזים, ובתוכה שוקולד נמס וקוקוס פריך. העוגה קלה להכנה, אהובה על הילדים וגם על הגדולים, ועושה שמח וטוב בלב ובבטן. מתאימה לאירוח בראנצ', וגם לימי הולדת עם הקישוט המתאים והשדרוגים הנכונים.
מצרכים
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס קוקוס טחון
- 1 כוס שוקולד מריר מגורר
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- חצי כוס שמן קוקוס
- 3 ביצים
- 1 יוגורט ממותק גביע
- 50 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
עבור הסירופ
- 1 כוס מיץ תפוזים טרי
- 1 כוס מים
- 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
חממו תנור ל170 מעלות ושמנו תבנית עגולה.
בקערה ערבבו היטב את הקמח, אבקת האפיה, המלח, הקוקוס, והשוקולד המגורר. בקערה נפרדת ערבבו את מיץ התפוזים, את השמן, הסוכר, היוגורט, הווניל והביצים.
אחדו בין שתי התערובות וערבבו היטב. העבירו את התערובת הכללית אל תוך הבלילה ואפו עד 35 דקות. בזמן שהעוגה בתנור והופכת לקסם טעים וריחני, הכינו את הסירופ.
שימו בסיר קטן את מיץ התפוזים ואת הסוכר, הרתיחו עד להסמכה מלאה, הוסיפו את סוכר הוניל וערבבו היטב עד שנטמע בסירופ.
כשהעוגה יוצאת מהתנור, חוררו אותה מעט עם שיפוד עץ ושפכו את הסירופ עליה.
עוגת תפוזים בחושה עם קרם קוקוס
קוקוס ותפוזים הם שילוב אלוהי. הם הולכים נפלא ביחד לא רק בטעמים, אלא גם במרקמים. זהו מתכון לעוגה קלה, פשוטה וטעימה שפשוט תשאיר אתכם עם טעם של עוד, ותמלא את הבית בריחות מופלאים של אהבה ואווירה כפרית ונעימה.
מצרכים
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 גרידת תפוז שלם
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 50 גרם חמאה
- 1 גביע יוגורט ממותק
- 1 קופסא קרם קוקוס
- 3 ביצים
- 3 כוסות קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפיה
עבור סירופ
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות סוכר
- חצי כוס מיץ תפוזים
לקישוט
- אבקת סוכר מעורבבת עם קוקוס טחון
אופן ההכנה
חממו תנור מראש ל180 מעלות, ושמנו תבנית.
בקערית גדולה ערבבו את מיץ התפוזים, עם הסוכר, הווניל, החמאה המומסת, היוגורט, הקמח, אבקת האפיה, קרם הקוקוס והביצים.
ערבבו היטב, עד להטמעה מלאה, ושפכו אל תוך התבנית. אפו על חום של 180 מעלות עד 40 דקות.
להכנת הסירופ ערבבו בסיר קטן על אש בינונית את הסוכר, מיץ התפוזים והסילאן עד שזה הופך לנוזל אחיד, חלק ומעט סמיך.
הוציאו את העוגה מהתנור לצינון, ולאחר צינון מלא על השיש, שפכו את הסירופ על העוגה ותנו לו לזלוג לצדדיה.
לאחר מכן בזקו אבקת סוכר מעורבבת עם קוקוס טחון בנדיבות מעל העוגה.
עוגת תפוזים בחושה עם גבינה
עוגות בחושות עם גבינה הן לאו דווקא לשבועות, אלא לכל השנה. ישנם לא מעט שילובים עם גבינה, אך ישנו אחד דומיננטי במיוחד. עוגת תפוזים בחושה עם גבינה היא עוגה עדינה, אוורירית, וטעימה במיוחד. ואם משלבים בה קישוט מתוק של אבקת סוכר, או שוקולד מגורר, בכלל יש לכם כאן עוגה עם טעם מיוחד.
מצרכים
- 100 גרם חמאה
- 150 גרם סוכר
- 400 גרם גבינה שמנת
- 1 וחצי כוס קמח תופח
- 1 גרידת תפוז
- 3 ביצים
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 1 כפית קינמון
- 2 כפות סילאן
- 1 כוס קוקוס טחון
- 100 גרם שוקולד מריר מגורר
אופן ההכנה
חממו את התנור מראש ל180 מעלות, ושמנו את התבנית.
הקציפו בקערה גדולה את הסוכר, החמאה, השמנת, הקמח, מיץ התפוזים, הסילאן, גרידת הקליפה וחלמונים עד שמתקבלת מלית חלקה ואחידה.
פזרו פנימה בעדינות את הווניל ואת הקינמון.
הקציפו בקערה נפרדת את החלבונים, והוסיפו לתערובת הראשית.
במקביל, הקציפו גם את השמנת המתוקה לקצפת, והוסיפו גם אותה בקיפול עדין.
שפכו את התערובת אל תוך התבנית, ואפו עשר דקות בלבד על חום של 180 מעלות. לאחר מכן הנמיכו את החום אל 150 מעלות לשעה.
לקישוט, כשהעוגה אחרי קירור על השיש, פזרו מעליה קוקוס טחון עם שוקולד מריר מגורר.
עוגת תפוזים בחושה קלה ומהירה
אתם מכירים את הרגע הזה? הגעתם הביתה, יום עבודה א ר ו ך.
בדרך אתם כבר חושבים על מה להכין לארוחת הערב בין אם לכם בלבד, ובין אם לכל המשפחה.
ואז כשאתם מגיעים הביתה גם אם כבר יש לכם אוכל מבושל, אתם מגלים שאין קינוח טעים לקפה של אחרי.
בסך הכל, מה ביקשתם? יום איכותי שבו אתם יכולים לשבת אחרי האוכל עם עוגה טעימה ומפנקת לצד הקפה.
מול הטלויזיה, עם התכנית שאתם אוהבים, או עם הספר האהוב עליכם במרפסת. החלום הזה לא צריך להיות פנטזיה והוא בהחלט יכול להתגשם.
כל מה שאתם צריכים זה מתכון איכותי עבור עוגת תפוזים בחושה ומפנקת. והוא ממש בהישג ידכם.
עוגת תפוזים בחושה – גם למי שפחות אוהב לאפות
אתם לא חייבים להיות קונדיטורים מהשורה הראשונה ואפילו לא חייבים לאהוב לאפות. עוגות בחושות הן בדיוק בשבילכם.
המתכונים עבור עוגת תפוזים כזו הם בסך הכל קערה גדולה, עם סיפור אהבה שמעורבב בתוכה.
אתם לא צריכים עכשיו לצאת לשופינג בסופר במיוחד לשם כך, אין צורך במצרכים מיוחדים. אלא במצרכי הבסיס שיש בכל בית.
ביצים, חמאה, שמנת מתוקה, קמח וכמובן תפוזים. ואם אין לכם תפוזים ממש, גם מיץ תפוזים מוכן קנוי מהסופר יכול להיות נפלא.
קחו קערית, קחו מתכון איכותי, וערבבו את כל החשק שיש לכם לעוגה טעימה.
קצת יותר מחצי שעה בתנור (ואפילו פחות) ויש לכם קינוח מושלם ליד הקפה!
אפיה זאת אהבה
גם אם אינכם אוהבים לאפות, אנחנו רגע נדבר על זה. לא כולם יודעים, אבל יש באפיה את היכולת המופלאה להרגיע אותנו.
ממש כמו ספורט איכותי ונמרץ, וממש כמו סרט טוב. כאשר אנחנו צוללים אל תוך האפיה אנחנו צוללים אל עולם אחר.
וכשאנחנו מסיימים, אנחנו לא סתם מתמוגגים על הריחות הנפלאים שיש בבית. וזה, זה בדיוק מה שגורם לנו להתאהב באפיה.
ריח של בית, שיש בו זכרונות של ילדות, וזכרונות שאנחנו יוצרים לדורות הבאים שלנו. וזאת האהבה האמיתית. הלב, הבית, הטעמים המופלאים.