תוכן עניינים
עוגת תפוחים משגעת
את העוגה הזאת לא תרצו להפסיק להכין. רוב הסיכויים שהיא תהפוך להיות עוגת הבית שלכם. לא רק בגלל הטעם, אלא בגלל המהירות, הקלות, והאהבה שאתם משקיעים בה.
מצרכים
- 5 תפוחים גדולים
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר חום
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כפית קינמון מלאה
- חצי כוס שמן קוקוס
- קורט מלח
- 100 גרם צימוקים
אופן ההכנה
חממו מראש תנור ל180 מעלות. קלפו את התפוחים, חתכו אותם לקוביות קטנות והניחו בקערה. הוסיפו חצי כוס סוכר חום וערבבו.
להכנת מלית העוגה, בקערה נפרדת ערבבו את הביצים, את חצי כוס הסוכר שנשארה, השמן, הקינמון והקמח עד שמתקבלת בלילה עשירה.
העבירו את הבלילה אל התבנית המשומנת, שטחו, פזרו למעלה צימוקים והכניסו לתנור.
אפו את העוגה בתנור על חום של 180 מעלות, ל45 דקות. העבירו לצינון, ובזקו מעל עוד קצת אבקת קינמון.
אפשר לקשט בכל מה שתרצו. פקאנים מסוכרים, אבקת סוכר, קוקוס טחון. להגשה אפשר להגיש עם גלידה קרה, או קצפת מהולה בהל, או בקינמון.
עוגת תפוחים משגעת ביתית ומהירה
אין כמו עוגה טובה שמכניסה אווירה נעימה וטעימה הביתה. הרגע המופלא הזה שבו אנחנו יושבים סוף סוף רגועים ויש לנו קצת זמן לעצמנו. אנחנו מרתיחים מים לקפה, ומריחים את העוגה הטעימה שמפיצה קסמים בתנור. עוגות תפוחים משולבות מיץ הדרים הן עוגות מיץ מופלאות, מרעננות המתאימות לכל אירוע, ולכל רגע שבו אנחנו רוצים רק להרגע, להרים רגל על רגל, ולסיים את היום, או להתחיל את סוף השבוע בביס מתוק.
מצרכים
- 4 תפוחים אדומים חתוכים לקוביות
- 1 כוס מיץ תפוחים
- חצי כוס צימוקים
- 3 ביצים
- 1 כוס קוקוס טחון
- 1 כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס סוכר
- 1 כף קינמון
- 1 וחצי כוס קמח תופח
אופן ההכנה
חממו תנור ל170 מעלות חום, ושמנו תבנית אפייה.
ערבבו בקערית גדולה את התפוחים, המיץ, הצימוקים, הביצים, השמן, הווניל, הקינמון, הקמח והסוכר. שפכו את התערובת אל התבנית והכניסו אל התנור לאפיה של 40 דקות בחום של 170 מעלות.
הוציאו מהתנור לצינון על השיש, או על רשת צינון וכאשר העוגה כבר פחות חמה, אפשר לפזר אבקת סוכר. אם אתם פחות מתחברים לאבקת הסוכר, תמיד תוכלו לפזר מעל קוקוס טחון בנדיבות.
עוגת תפוחים משגעת עם שוקולד
לא אחת יוצא לנו להכנס למטבח ולתהות איזה קסמים אנחנו יכולים לעשות שם. כשאנחנו חושבים על אפיה, לא כולנו יודעים איך בדיוק לאפות, אבל הקסם באפיה הוא שאנחנו תמיד יכולים לנסות. עוגת התפוחים המושלמת היא זו שגורמת לנו בביס אחד להרגיש מתיקות, חמצמצות, ועונג של טעמים עדינים ומתוקים. וזה בדיוק המתכון שהולך לגרום לנו להרגיש ככה. העוגה הזאת תפזר אווירה כפרית וקסומה בכל בית שתאפה בו, והכי חשוב, תחמם את הלב ותשרה מתיקות ושמחה.
מצרכים
- 1 כוס שמן
- 4 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- חצי כפית קינמון
- 1 כוס סוכר חום
- 2 כוסות קמח תופח
- 4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
- 3 כפות סוכר לבן
- חצי מכל שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה
חממו את התנור לחום של 180 מעלות, ושמנו תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ מראש. ערבבו את כל חומרי הגלם של הבלילה על פי הסדר שכתוב, חוץ ממכל השמנת המתוקה והשוקולד.
כשהתערובת מוכנה העבירו אותה אל התבנית, ואל תוך התנור לאפיה של 40 דקות על 180 מעלות חום.
בזמן שהעוגה בתנור, חממו בסיר קטן את השוקולד ואת השמנת המתוקה לגנאש מתוק חלק ומבריק. כאשר העוגה יוצאת מהתנור, תנו לה להתקרר על השיש או על רשת צינון.
לאחר שהעוגה כבר לא חמה, שפכו עליה את גנאש השוקולד. אפשר לקשט בקוקוס טחון.
עוגת תפוחים משגעת עם דבש
אנחנו נוטים לחשוב שעוגות דבש ועוגות תפוחים מתאימות רק לראש השנה. אך האמת היא שמדובר בעוגות מדהימות שמתאימות לכל יום בשנה. כל העוגות שמתאימות לחגים, מתאימות גם לכל יום בשנה. בדיוק כזאת היא עוגת תפוחים טעימה ונימוחה עם דבש, שמתאימה לכל יום בשבוע, ולכל שעה ביממה.
מצרכים
- 5 תפוחים קלופים, חצויים ופרוסים לפרוסות דקות
- 1 כוס דבש
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1 כוס סוכר חום
- חצי כוס מייפל
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
חממו את התנור ל170 מעלות חום, ושמנו תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ.
בקערה גדולה ערבבו את השמנת המתוקה, אגוזי המלך, הסוכר, הקמח, אבקת האפיה ותמצית הווניל עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
העבירו את התערובת אל התבנית, וסדרו מעליה את התפוחים. שפכו על התפוחים את הדבש, אפו בחום של 170 מעלות ל45 דקות.
הוציאו לאחר האפיה לצינון, וקשטו עם אבקת סוכר.
עוגת תפוחים משגעת שמתאימה לכל אירוע
אם תשאלו את כל האנשים שאוהבים פירות, הם יגידו לכם שעוגת תפוחים היא העוגה הכי שווה שיש. ולא בכדי העוגה הזאת זכתה לכינוי הזה. מדובר בעוגה שמתאימה לכל חג, כי אינה חייבת להיות חלבית. וכך אפשר גם לשמור על נושא הכשרות איתה. ומדובר בעוגה שלא מעט קהילות יהודיות בחו"ל מקדשות אותה.
עוגת תפוחים משגעת כזאת מתאימה לראש השנה כאשר היא מעוטרת בדבש ובקרמים וקצפות. והיא מופלאה כשהיא חמה וטעימה עם גלידה קפואה לצידה או קצפת קרה. היא מוגשת גם בתור פאי מושלם עם בצק פריך, או אפילו בחושה עם סירופ מייפל ואבקת קינמון מתוקה. אם חיפשתם מתכון איכותי אתם בדרך הנכונה. ויש לכם יותר ממתכון אחד עבורה.
עוגת תפוחים משגעת – מגוון של מתכונים, ועולם של טעמים
כל מי שעוסק בקולינריה, אפיה, קונדיטוריה או כל מתיקות אחרת יעיד שעוגות המשולבות תפוחים הן עולם ומלואו. אפשר להכין עוגות תפוחים מתוקות במיוחד המתאימות לילדים, ומתאימות אפילו לימי הולדת. ואפשר להכין עוגות תפוחים המתאימות גם לימי נישואים, או מתאימות לאירוח חברים ומשפחה מיוחדים.
כך או כך, אתם בדרך הנכונה כשאתם אופים עוגות טעימות כמו אלו. כי האווירה שאתם הולכים להכניס את הבית אליה היא מיוחדת, כפרית, וייחודית ביותר.
ריח של הצלחה משולב מתיקות ואהבה
כשאתם אופים בבית, לא משנה אם אתם אופים עוגת תפוחים או אם אתם אופים עוגת שוקולד, יש ריח של בית. לאפיה בבית יש ייחודיות אחרת, הבית נכנס לאווירה כפרית מפנקת. בין אם אנחנו בעונת החורף ובין אם אנחנו בעונת הקיץ. תמיד כשיש עוגה בתנור, יש תחושה של בית.
לא אחת מוכרי הדירות משתמשים בטקטיקה הזאת למכור דירה כאשר הם מראים בית. הם דואגים שבתנור תהיה עוגה, כדי שהאווירה תהיה מבושמת. ולכן, כשאתם מארחים, או מוזמנים, ואתם מבשמים את האווירה בריח העוגה אתם לא רק מעניקים את הטעם. אלא גם את הזיכרון של הבית. זיכרון של ילדות, או זיכרון של משהו טוב בהווה.
כעת הגיע הזמן להישען לאחור, לדפדף במתכונים איכותיים וליהנות מהאווירה שאתם הולכים ליצור במו ידיכם. בתוך הבית.