תוכן עניינים
עוגת תפוחים של סבתא עם קינמון
העוגה הבחושה, הטעימה והרכה הזאת עם הטאצ' הקריספי היא בדיוק הביס המחבק שאנחנו צריכים מבית סבתא. כל מה שצריך זה להרתיח מים, לשים את המוזיקה שאנחנו אוהבים ולצלול אל תוך החיבוק המפנק הזה כבר עם הביס הראשון.
מצרכים
- 7 תפוחי גרנדסמית מקולפים וחתוכים
- חצי כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- 2 כוסות קמח תופח
- חצי כוס שמן
- חצי כוס סוכר לבן
- 4 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- רבע כוס מים
- 100 גרם אגוזים קצוצים דק
אופן ההכנה
חממו תנור ל180 מעלות חום, שמנו תבנית אינגליש קייק.
יש לקלף את התפוחים, לפרוס לפרוסות עבות ולהניח בצד.
בקערה גדולה יש לערבב את הסוכר, את הווניל, השמן, הביצים ולערבב הכל יחד. לסירוגין, הוסיפו את הקמח וערבבו היטב עד הטמעת כל החומרים.
ערבבו את הסוכר החום עם הקינמון, הניחו בצד.
הניחו בתחתית התבנית שכבה ראשונה של פרוסות תפוחים ופזרו את הקינמון והסוכר החום מעל. שפכו על התפוחים חצי מכמות הבלילה. על הבלילה סדרו את מה שנשאר מהתפוחים ושפכו את החלק השני של הבלילה.
העבירו את התבנית אל התנור ואפו על חום של 180 מעלות ל-40 דקות. בזמן שהעוגה בתנור, הרתיחו חצי כוס מים עם 3 כפות סוכר והניחו בצד.
הוציאו את העוגה עשר דקות לפני הזמן, שפכו עליה את הסוכר עם האגוזים, והחזירו לתנור לעוד עשר דקות.
עוגת תפוחים של סבתא עם חמאה מתוקה
אצלנו בבית בכל שישי כשהיינו מגיעים לארוחה השבועית, היינו כבר מריחים את ריח העוגה בתנור.
כמובן שאת הבישולים המיוחדים והתבלינים הייחודיים מריחים כבר מהרגע שיוצאים מהמעלית, אבל העוגה. אוח, העוגה! את הריח הנפלא והעדין שלה אי אפשר לפספס. זו עוגת תפוחים נימוחה, ממיסה, כזו שאנחנו לוקחים ממנה ביס וחושבים שמי שהמציא את השילוב האלוהי הזה, צריך להנהיג את העולם. זוהי בדיוק עוגת התפוחים של סבתא.
מצרכים
- 1 קילו של תפוחים ירוקים, מגוררים גס ומקולפים.
- 100 גרם חמאה מומסת
- 4 כפות סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
עבור הבצק
- 3 חלמונים
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1 כוס סוכר לבן
- 1 וחצי כוסות קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפיה
עבור הקצף
- 2 חלבונים
- חצי כוס סוכר
אופן ההכנה
חממו תנור על חום של 180 מעלות, ושמנו תבנית מראש.
בסיר קטן על להבה בינונית ערבבו את כל החומרים לתפוחים לעשר דקות. הורידו מהאש, שפכו את הנוזלים והניחו בצד. שמרו את נוזל התפוחים בצד.
להכנת הבצק, יש לאחד את כל חומרי הבצק בקערה אחת גדולה וללוש עם הידיים. הבצק המתקבל הוא בצק פירורי. שטחו את הבצק בתחתית של התבנית ואפו בתנור ל20 דקות עד להזהבה. הוציאו את התחתית האפויה.
את תערובת התפוחים שפכו על הבצק ושטחו. שפכו את הקצף על שכבת התפוחים, הכניסו לתנור לרבע שעה והוציאו כאשר העוגה שחומה.
אפשר ומומלץ להגיש עם כדור גלידה וניל קר, כאשר העוגה חמה ונימוחה.
עוגת תפוחים של סבתא עם שוקולד
לעוגת התפוחים הקלאסית שכולנו כל כך אוהבים יש שילוב טעמים עדין ומופלא. כאשר הוא משולב עם שוקולד, הוא הופך לא רק לטעים יותר, אלא גם למחבק יותר. זאת עוגה מדהימה שמשתלבת נהדר עם שוקו חם, או קפה חם. ואם יש חורף בחוץ, בכלל זכיתם בתפאורה מדהימה.
מצרכים
- 5 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות קקאו
- חצי כוס שמן
- 4 כפות ממרח שוקולד השחר
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 4 ביצים
לציפוי שוקולד
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
חממו תנור על 170 מעלות חום מראש, ושמנו תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ.
ערבבו בקערה גדולה את הסוכר עם תפוחי העץ, ובקערה אחרת את השוקולית עם אבקת האפיה, השמן, הקמח, הביצים והשוקולד לתערובת חלקה ואחידה עד להטמעה מלאה של החומרים. הוסיפו את תפוחי העץ וערבבו היטב.
שפכו את התערובת אל התבנית המשומנת ואפו על 170 מעלות ל40 עד 45 דקות, או עד שהעוגה זהובה ומוכנה.
הכינו את הציפוי על סיר קטן על אש בינונית. שברו את השוקולד המריר והרתיחו את השמנת. ערבבו עד שמתקבל קרם שוקולד חלק. שפכו על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור.
עוגת תפוחים של סבתא עם זיגוג ווניל
עוגה ממיסה, מחממת לב ונימוחה עם זיגוג קרם ווניל מתוק ועדין. מושלמת ליד הקפה, עם כוס יין לבן, או סתם גם ללא שום תוספת לידה.
מצרכים
- 5 תפוחים ירוקים, מגוררים וקלופים.
- 1 וחצי קמח לבן
- 1 שקית אבקת אפיה
- קורט מלח
- 3 ביצים
- 1 כף קינמון טחון
- 1 כוס סוכר חום
- 1 כפית תמצית ווניל
- 1 כוס שמן
עבור הזיגוג
- חצי חלב
- 1 פודינג וניל
אופן ההכנה
חממו תנור מראש ל180 מעלות.
בקערה גדולה ערבבו את הקינמון, המלח, הקמח ואבקת האפייה.
בקערה נפרדת ערבבו את הסוכר החום והלבן, הביצים, הווניל והשמן. אחדו בין התערובת של הקינמון לבין התערובת של הסוכרים והווניל והוסיפו את התפוחים המגוררים. קפלו בעדינות עד שכל החומרים מתאחדים לתערובת אחידה.
העבירו את התערובת אל תבנית משומנת, יישרו ואפו עד 25 דקות. הוציאו וחלצו מהתבנית.
את הזיגוג הכינו כאשר אתם מערבבים בקערה את הפודינג והחלב עד שמתקבלת בלילה חלקה. שפכו את הזיגוג בעדינות עם כף על העוגה, ופזרו בנדיבות מעל פרוסות שקדים קלויות.
עוגת תפוחים של סבתא – כל מה שצריך כדי להתפנק כמו פעם
אם גם אתם מתגעגעים לזכרונות המתוקים של פעם, אתם בטח מחפשים בל מקום את הטעם של העוגות של סבתא. אנחנו לגמרי מבינים אתכם. לזכרונות עם טעם יש דרך נפלא להזכיר לנו מה טוב ומה מחמם לנו את הלב.
לכן, עוגת תפוחים של סבתא היא כזו שמחממת לב. היא מלאה בטעמים של בית, של חיבוק, של הרגעים שבהם הרגשנו שייכים. מתובלת בעדינות בקינמון מתוק, עם סירופ מייפל או סוכר. וכל ביס נימוח הרגיש לנו כאילו שעכשיו כל העולם מחבק אותנו.
כשאנחנו כבר גדולים, הזכרונות האלו הם עולם ומלואו בשבילנו. ובין אם אנחנו בעלי משפחה, או גרים לבד, או עם חברים או שותפים. אנחנו רוצים לחלוק עם היקרים לנו את הטעמים המופלאים הללו.
עוגת תפוחים של סבתא – אושר בכל ביס
היא בשבילנו הכל. היא הידיים המחבקות, המאפים המתוקים מחממי הלב ובלוטות הטעם. והחיוך החם שמחכה לנו בכל יום שבו אנחנו רק רוצים להגיע. אהבה בין סבתא לנכדים היא אהבה שאף אחד בעולם לא יוכל להבין.
אם מתחשק לנו יום אחד גם להיזכר בחיבוק החם וגם לטעום עוגה טובה, כל מה שצריך זה מתכון איכותי. העוגה הזאת לא קשה להכנה, הבצק שלה טעים, רך, ויכול להיות גם פריך במידה. והתפוחים רכים וטעימים וסופגים את כל הטעמים במהלך האפיה.
אין צורך להכין פה רשימת מצרכים מיוחדת, ואין שום סיבה לצאת לשופינג במיוחד. זו עוגה שאפשר להכין עם מצרכים בסיסיים שיש בבית, וליהנות מטעם ביתי ומפנק.
לכל אירוע, לכל זמן, לכל רגע
העוגה מתאימה לכל אירוע. תוכלו להכין אותה חגיגית ולקשט אותה בקצפת טובה, או לגיד לצד גלידה קרה. ותוכלו גם לעשות לה ציפוי קרמל או מייפל מתקתק. היא מתאימה לימי הולדת, היא מתאימה לבראנצ'. והיא מתאימה גם לארוחה רומנטית עם כוס יין אדום לצידה.
כשאתם אופים עוגה עם כל כך הרבה זיכרון מתוק בתוכה, זה רק טבעי שתשקיעו בה את מלוא האהבה שיש בלבכם.