תוכן עניינים
עוגת מוס קינדר
עוגת מוס קינדר היא עוגה מאד חגיגית וטעימה, עם תחתית פריכה, שוקולדית, עשירה ולא קשה להכנה. מושלמת להכנה עם הילדים, וגם לבד. והכי מושלמת עם הקפה בצד.
מחפשים עוגה חגיגית במיוחד, טעימה אבל גם לא מורכבת להכנה? עוגת מוס קינדר בואנו זו העוגה בשבילכם. עם תחתית פריכה של וופל ומלית עשירה ושוקולדית
מצרכים
- 200 גרם ממרח קינדר בואנו
- 100 גרם שוקולד לבן מטבעות
- 500 גרם שבבי קרמל (פייטה)
- 2 מכלי שמנת מתוקה
- 200 גרם ממרח קינדר בואנו דארק
- 4 גרם ג'לטין
- 20 גרם מים
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
הניחו ברינג האפייה שקף בדפנות. בקערית הנחו את שבבי הקרמל, ואת ממרחי הקינדר חלב ודארק וערבבו היטב. שטחו את שבבי הקרמל עם הממרח בתוך הרינג והעבירו אל המקפיא לחצי שעה.
שימו בקערית קטנה את ג'לטין עם המים, והניחו להם להתאחד. בקערה נפרדת הניחו את השוקולד הלבן, ומעט ממרח הקינדר בואנו הרגיל. הרתיחו בסיר קטן חצי מיכל שמנת מתוקה ושפכו אותה על השוקולד והממרח.
המיסו את הג'לטין במיקרוגל לכמה שניות והוסיפו לתערובת. ערבבו היטב, ושימו לצנן. הקציפו בקערה נפרדת במיקסר עד לקצף וקפלו פנימה את תערובת השוקולד, הניחו בצד.
הוציאו את התבנית מהמקפיא ושפכו את המוס אל תוך התבנית. העבירו ללילה אחד למקפיא.
המיסו בקערה שמנת מתוקה ושוקולד מריר, חממו במיקרוגל וערבבו, המתינו מעט לפני שתשפכו על העוגה. לאחר שתשפכו את הגנאש על העוגה, תוכלו לקשט בשוקולד מריר מגורר, קוקוס, אבקת סוכר, או פקאנים מסוכרים.
עוגת מוס קינדר על בסיס בראוניז
איזה תענוג! עוגת מוס קינדר על בסיס של בראוניז נימוחים ונמסים בפה. זו עוגה מושחתת בטירוף, שוקולדית ומתוקה שלא תרצו להפסיק לאכול. מתאימה אפילו לדייט מושחת במיוחד, או לחגיגת יום הולדת עד אור הבוקר.
מצרכים
- 200 גרם שוקולד מריר
- חצי כוס שמן
- 1 כוס סוכר לבן
- 3 ביצים
- 200 גרם שוקולד צ'יפס
- מיכל שמנת מתוקה
- 250 גרם ממרח קינדר בואנו חלב
- 4 גרם ג'לטין
- 20 גרם מים קרים
אופן ההכנה:
בקערה שימו את השוקולד המריר ואת השמנת והמיסו עד להמסה מלאה. שפכו אל תוך התערובת שמן, ביצים, ממרח קינדר בואנו, שוקולד צ'יפס ואת הקמח וערבבו היטב. שפכו את התערובת אל תוך התבנית, והניחו בהקפאה.
בסיר קטן הרתיחו את השמנת המתוקה ושפכו על השוקולד, ערבבו עד שאתם מקבלים קרם חלק ומבריק. המיסו במיקרוגל את הג'לטין עם המים והוסיפו לגנאש עם ממרח הקינדר.
במיקסר הקצפה הקציפו את שאר השמנת המתוקה ושפכו אל תוך הגנאש בעדינות. שפכו את המוס מעל התחתית הקפואה והחזירו למקפיא ליממה שלמה.
לפני ההגשה תוכלו לפזר מעל כדורי פררו רושה, או פיסטוקים קלויים, פקאן מסוכר, קוקוס, אבקת סוכר, או כל מה שיתחשק לכם.
עוגת מוס קינדר חלב
עוגת מוס קינדר חלב מתאימה לכל אירוע. היא כיפית, צוננת, נמסה בפה וגורמת לשמחה בלב 😊
אפשר לקשט אותה כחגיגית במיוחד לימי הולדת, ואפשר פשוט ליהנות ממנה עם כמה כפיות באמצע הלילה בבית. היא לא מורכבת להכנה, וטעימה ושוקולדית במיוחד.
העוגה מתאימה לתבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ
מצרכים:
- 500 גרם שבבי קרמל
- 200 גרם ממרח קינדר בואנו חלב
- 200 גרם שוקולד לבן מטבעות
- 2 מכלי שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 250 גרם ממרח קינדר בואנו מריר
אופן ההכנה:
הניחו בדפנות טבעת אפיה שקף. בקערה נפרדת הניחו את שבבי הקרמל ואת ממרח הקינדר בואנו מריר ושטחו את השבבים עם הממרח בתוך טבעת האפיה, הכניסו למקפיא לעד חצי שעה.
להכנת מוס קינדר בואנו חלב הניחו בקערית קטנה את הג'לטין עם המים הקרים והניחו להם להתאחד. בקערה אחרת הניחו את השוקולד הלבן (מטבעות) ואת ממרח קינדר בואנו חלב. הרתיחו שמת מתוקה ושפכו אותה על השוקולד הלבן ועל ממרח הקינדר. ערבבו היטב, המיסו את הג'לטין מספר שניות במיקרוגל והוסיפו לתערובת השוקולד. ערבבו היטב והניחו בצד לצינון.
הקציפו בקערית נפרדת את השמנת המתוקה עד לקצפת יציבה, ושפכו פנימה את גנאש השוקולד. הוציאו את התבנית מהמקפיא ושפכו את המוס אל תוך התבנית. העבירו אל המקפיא ללילה שלם.
אפשר לקשט בקוקוס, שבבי שוקולד לבן, חלב, מריר או ורוד ולמעשה, בכל מה שתרצו.
עוגת מוס קינדר עם אוראו
אוראו הן עוגיות מופלאות ושוקולדיות מופלאות שמתאימות לכל קינוח. הן נמצאות בגלידה, בעוגות, ואפשר גם ליהנות מהן אפילו לבד. כשהן משולבות בתוך עוגת מוס קינדר, הן פינוק אמיתי.
מצרכים
- 400 גרם עוגיות אוראו
- 250 גרם ממרח קינדר בואנו חלב
- 250 גרם מטבעות שוקולד לבן
- 2 מכלי שמנת מתוקה
- 250 גרם ממרח אוראו
- 4 גרם ג'לטין
- 20 גרם מים קרים
עבור הציפוי
- 200 גרם שוקולד מריר
- מכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
טחנו את עוגיות האוראו במעבד המזון עד שמתקבל מרקם חולי. אם אין מעבד מזון, אפשר לשבור ולמעוך אותן. העבירו את העוגיות אל קערית עם ממרח הקינדר בואנו והחמאה המומסת וערבבו היטב יחד.
שפכו חצי ממלית העוגיות בתבנית ושטחו, העבירו למקפיא לעד חצי שעה.
להכנת מוס אוראו שימו בקערית קטנה ג'לטין עם מים קרים והשאירו אותם להתאחד. בקערית נפרדת חממו את השוקולד עם ממרח האוראו ושפכו מעל שמנת מתוקה רתוחה. ערבבו היטב, והמיסו במיקרוגל לכמה שניות את הג'לטין עם המים.
הקציפו שמנת מתוקה לקצפת ושפכו את הגנאש פנימה עם הג'לטין. הוציאו את התבנית מהמקפיא, שפכו את המוס פנימה, שטחו, והכניסו למקפיא ללילה שלם.
עוגת מוס קינדר – כשעוגה פוגשת טעמים מופלאים
אם מתחשק לכם את הקינוח המושלם. כזה מתוק במיוחד שיכול להינמס לכם בפה ועל הדרך גם להמיס לכם את הלב, זאת עוגת מוס בשבילכם.
בדרך כלל כשמדובר בעוגות, יש להן עונות. אבל יש עוגות כמו עוגת מוס קינדר שאפשר ואף רצוי לאכול אותה בכל עונה. מדובר בעוגה משולבת בשכבות שאפשר להכין אותה בבית ולהרגיש שפתחתם קונדיטוריית בוטיק.
מדובר בעוגה שהיא לגמרי עם בסיס עוגה אפויה. מעליה שכבת קרם קינדר מטריף שהולך להטיס אתכם למצב רוח טוב. ומעל שכבת מוס אוורירית, נימוחה וטעימה. מעל אפשר לקשט בשכבת שוקולד דקיקה עם קצפות, או עם כל קרם אחר שתרצו.
היא חגיגית, היא מטריפה, ואפשר לעשות עליה טוויסטיים יצירתיים. ובנוסף להכל, לא משנה איך תכינו אותה, היא מצטלמת נהדר. אז אם אתם גם בקטע של לתעד את מה שאתם מכינים, בכלל שיחקתם אותה.
עוגת מוס קינדר – טעים להכיר
גדולים כקטנים, כולם מכירים את טעם הקינדר החלומי. אבל אם לא, בכל זאת נעשה לכם היכרות קצרצרה.
ביצת קינדר האגדית ידועה גם בתור 'ביצת הפתעה' והיא ממתק וותיק לילדים. הביצה נקראת כך על שם ביצי הפסחא הידועים בנצרות.
ביצת הקינדר נולדה באיטליה בשנת 1974 על ידי עובד בחברת השוקולד 'פררו'. היא נמכרת בכל העולם ובישראל היא הופצה לראשונה ב1994. הסיבה שהיא כבר לא נמכרת בארץ בגרסתה הקלאסית היא הקיץ החם שלנו ממיס אותה בייבוא. ועל כן, היא הוחלפה בארץ בקינדר ג'וי.
אולי הביצה הקלאסית כבר לא איתנו, האבל הטעם המיוחד שלה בהחלט כן נשאר. ואפשר לטעום אותו היטב בתוך עוגת מוס קינדר אגדית. כשאתם מחפשים מתכון לעוגה הזאת אל תנסו להתמקד בדברים יותר מדי מורכבים. היא אולי נשמעת מורכבת מדי, אבל היא כלל לא.
מדובר בסך הכל בשלושה קינוחים מדהימים המורכבים בקינוח אחד: עוגה, מוס, קרם קינדר. כל אחד מאלו לא קשה להכין. מה שכן, אתם כן תזדקקו למצרכים ספציפיים. אז עיינו היטב במתכון והכינו רשימה מסודרת מראש.
אתם בדרך אל מסע מתוק במיוחד.