תוכן עניינים
עוגיות טחינה פריכות
קשה מאד למצוא אנשים שלא אוהבים חלבה, אבל גם מי שלא אוהב חלבה לא יוכל שלא לקחת ביס מהעוגיות הללו. ממש כמו שאנחנו אוהבים את החלבה המתפוררת המלבנית הנמכרת במעדניות, כך אנחנו נאהב את העוגיות המושלמות האלו. הן נימוחות, מתוקות במידה ומתאימות לכל רגע ביממה. כבר מוכנים להתמכר?
מצרכים
- 1 כוס טחינה גולמית
- חצי כוס סוכר
- 200 גרם חמאה
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
חממו תנור מראש ל170 מעלות. במקביל ערבבו את כל חומרי העוגיות או במיקסר חשמלי או בקערה באופן ידני. הרגישו שהבצק מספיק עוגייתי בשביל לחתוך ממנו חתיכות קטנות לעוגיות.
גלגלו כדורים קטנים והניחו על תבנית אפייה עם נייר אפייה עליה. הניחו את הכדורים מספיק במרווח, ואל תשטחו אותם.
אפו בתנור עד 17 דקות. כאשר העוגיות בצבע מוזהב בהיר הוציאו מהתנור. דאגו שלא יהיו יותר מדי בתנור כי אז הן ישרפו מהר מאד ולא יהיו פריכות. כשהן יוצאות מהתנור עליהן להיות מעט רכות, הן יתקשו בחוץ בצינון בטמפרטורת החדר.
אפשר לקשט באבקת סוכר בסיום ההכנה.
עוגיות טחינה וסילאן בכמה דקות
עוגיות טחינה מאז ומתמיד נחשבות לעוגיות הרבה יותר בריאות מהרגיל, ובצדק. הן עשויות טחינה גולמית שהשומן הרצוי לגוף, וגם כמות הסוכרים כבר נמצאים בה. אפשר להמתיק אותן עם סילאן שנחשב ליותר איכותי מדבש, לדוגמא. וגם מתאים לטבעוניים. במידה ואתם רוצים להפוך את העוגיות הללו ספציפית לטבעוניות, אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס או בחמאה צמחית.
העוגיות טעימות, ואפשר להכין אותן תוך כמה דקות וליהנות ממחמאות כאילו הרגע הפכתם להיות קונדיטורים. מתכון שהולך למכר אתכם מהביס הראשון.
מצרכים
- 150 גרם חמאה רכה
- 2 כפות שמן
- 1 וחצי כוס סוכר
- 1 כוס טחינה גולמית
- כפית אבקת אפייה
- חצי כוס קמח
- מעט מלח
- 2 כפות גדושות סילאן
אופן ההכנה
את החמאה הוציאו לפני שמתחילים את התהליך מהמקרר על מנת שתהיה רכה. לאחר מכן חממו תנור ל170 מעלות.
הקציפו בקערית את החמאה עם הסוכר והוסיפו את השמן, הקציפו. לאחר מכן הוסיפו את הטחינה, הקציפו. ולאחר מכן את הקמח ואת אבקת האפיה והקציפו שוב. בסוף הוסיפו את הסילן וערבבו ידנית.
לאחר שמתקבל בצק שמתאים לעבודה צרו כדורים קטנים וסדרו אותם במרווחים על גבי תבנית עם נייר אפיה. אפו עד 15 דקות עד שיש סדקים על גבי העוגיות והתחתית מעט זהובה. הוציאו לצינון כשהן עדיין מעט רכות.
עוגיות טחינה ושקדים ממכרות
לטחינה יש תכונה נהדרת להשתלב נהדר עם שקדים, אגוזים, ואפילו חמוציות וצימוקים. היא מדהימה בעוגות, ואפילו בפשטידות. היא משתלבת הכי טוב בעוגיות כי היא הופכת אותן לחמאתיות, בלי שום צורך להשתמש בחמאה (כן, אבל כאן יש חמאה, שאם תרצו אפשר להחליף אותה בשמן קוקוס).
המתכון פה כולל שקדים המעניקים ליווי של טעם עדין וארומה נהדרת. מהרגע שתכינו את העוגיות האלו לא תרצו להפסיק.
מצרכים
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס טחינה גולמית
- 150 גרם חמאה רכה
- אבקת סוכר
- 100 גרם שקדים פרוסים
אופן ההכנה
יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות ולהוציא את החמאה על מנת שתתרכך. רפדו תבנית אפיה בנייר אפיה. ערבבו את כל מרכיבי העוגיות בקערה פרט לשקדים. כאשר מתקבל בצק רך ונעים לעבודה, פזרו את השקדים הפרוסים ושברו אותם לחתיכות, לושו את הבצק שוב לאחר פיזור השקדים.
חתכו כדורים קטנים מהבצק והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עם מרווחים ביניהן כי הן משתטחות באפיה.
הכניסו את העוגיות לאפיה של 10 דקות והוציאו מיד לאחר עשר דקות. הן צריכות לצאת רכות ומעט סדוקות. לאחר צינון מלא על התבנית בטמפרטורת החדר אפשר להוציא אותן מהתבנית.
בזקו מעל אבקת סוכר, או מרחו מעט סילאן, זה ישפר אותן אפילו יותר באופן מופלא.
עוגיות שוקולד וטחינה משגעות ובריאות
כל מי שאוהב שוקולד לא יוכל שלא להתמוגג מהשילוב המדהים של שוקולד, וחלבה. הרי חלבה היא למעשה טחינה גולמית ממותקת. והשילוב של שניהם הוא שילוב נהדר, בטח בעוגיות.
מצרכים
- 1 כוס קמח כוסמין
- 1 כף קקאו
- 1 כוס סוכר חום
- 1 ביצה M
- חצי כוס שמן זית
- 2 כפות שמן קוקוס
- חצי כוס טחינה גולמית
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
חממו את התנור מראש ל180 מעלות ורפדו תבנית אפיה. ערבבו באופן ידני את כל החומרים פרט לשוקולד המריר הקצוץ. יש לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת בצקית המתאימה לעוגיות.
צרו כדורים קטנים, הניחו על נייר האפיה בלי למעוך או לשטח את העוגיות. הדקו מעליהן את השוקולד הקצוץ המריר והכניסו לתנור. אפו עד רבע שעה.
הוציאו את העוגיות כאשר הן מעט רכות וסדוקות והן יהפכו לפריכות בטמפרטורת החדר. התאזרו בסבלנות, ואל תוציאו מהתבנית עד שהן לגמרי בטמפרטורת החדר.
עוגיות טחינה למתיקות בריאה יותר
עם העלאת המודעות לעולם בריא יותר, נכנסו עוגיות הטחינה גם למודעות. עוגיות אלו הן עוגיות בריאות, פריכות, טעימות ואפשר לשלב אותן גם עם טעמים מושחתים יותר. זה לא שמומלץ שלא, אבל זה בהחלט יכול להוסיף ברגעים שבהם אנחנו זקוקים לטעמים מנחמים מעט יותר.
המודעות לעולם קולינרי בריא יותר באה לידי ביטוי גם בעקבות העלאת המודעות לצמחונות, ולטבעונות. כשמדברים על קינוחים משולבים טחינה, או אוכל משולב טחינה, לרוב מדברים על מאכלים צמחוניים או טבעוניים. עוגיות טחינה נחשבות לעוגיות בריאות.
עוגיות בריאות הן בעצם עוגיות שהבסיס שלהן הוא חומר גלם בריא שאינו מבוסס על סוכר נטו. טחינה, שומשום, תמרים, אגוזים, קמח כוסמין, קמח שיפון ועוד.
עוגיות טחינה – רמה אחרת של מתיקות
כשאנחנו מדברים על עוגיות מסוג זה, אנחנו למעשה מדברים על מתכון בריא יותר. מתכונים עבור עוגיה על בסיס טחינה או על בסיס חומר גלם בריא יותר היא כזו שאפשר לשלב בה סוכר טבעי. סילאן, דבש לצמחוניים, או אפילו סטיביה. גם רסק תפוחים יכול להיות נפלא. כל הסוכרים הטבעיים הם לא פחות מתוקים מהסוכר הלבן. אם בכל זאת אתם חייבים סוכר, גם סוכר דמררה מהסוג הדביק והחום יותר יכול להיות מצוין.
העוגיות הללו מתאימות לכל רגע ביממה. והן לא פחות מבשמות את הבית באוויר הטעימה והכפרית מעוגיות אחרות שאינן על בסיס חומרי גלם טבעיים.
אתם יכולים לאפות אותן לאירוח, לאגד אותן למתנה יפה על מגש מעוצב או סתם לאפות כי מתחשק לכם משהו מתוק. אתם גם לא חייבים להיות טבעוניים כדי לאהוב עוגיות בריאות. הן נפלאות לכל האוכלוסיה, לכל אוהבי הטעמים. בין אם לצמחוניים, טבעוניים, וחובבי השוקולד למיניהם.
לא כולם זוכרים שטחינה, היא למעשה החלבה שכולנו אוהבים. כך שאפשר לשלב בתוך העוגיות הללו שוקולד מריר, שוקולד חלב. שוקולד צ'יפס, שוקולד בלונדי, קקאו. שוקולית, טעמי ווניל עדינים, וישנם היצירתיים במיוחד ומרחיקי הלב. שמשלבים גם סוגים שונים של אגוזים, וגם טעמי קוקוס קלוי או רגיל.
אפייה היא הדרך שלכם להיות יצירתיים יותר ולהפתיע, אפילו את עצמכם.