תוכן עניינים
מאפינס תירס קלאסי שכולם אוהבים
מאפינס תירס. עונג של מאכל שמתאים לכל אירוע ומככב בכל יום הולדת! בין אם אתם ילדים, ובין אם אתם כבר מבוגרים.
המאכל הקלאסי שכולם אוהבים, גם הילדים, גם הגדולים, וגם המבוגרים ביותר. מאפינס תירס טעים, נימוח, שאפשר לשלב בתוכו מגוון של גבינות ותיבול עדין. מתאים כמנה עיקרית עם סלט טעים בצד, או כתוספת טעימה וקלילה.
מצרכים
- 1 קופסת גבינה לבנה
- 2 כפות שמן
- 2 ביצים
- 1 כוס גבינה צהובה פתיתים
- 1 כפית מלח ופלפל מעורבבים
- 1 כוס מקמח לבן
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 וחצי קופסא של שימורי תירס
אופן ההכנה
בקערה בינונית יש לשים את הגבינה, השמן והביצים
להוסיף את הגבינה הצהובה, המלח והפלפל ולערבב היטב.
להוסיף את הקמח ואת אבקת האפיה ולערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה מאד.
להוסיף את התירס ללא הנוזלים ולקפל בעדינות פנימה.
העבירו את התערובת אל מנז'ט יציב, או אל תבנית שקעים. אפשר גם לשים את המנז'טים בתוך תבנית השקעים. מלאו עד 3/4 מגובה השקע.
אפו בתנור על 170 מעלות חום עד 35 דקות או עד שהמאפין מוזהב מלמעלה.
מאפינס תירס עם זיתים
זיתים מאז ומתמיד מאופיינים כתיבול שמתאים לפיצה, לסלטים, ולפוקצ'ות שונות. אך הם גם משתלבים נהדר במאפינס רכים וטעימים.
זיתים ירוקים, או זיתים שחורים הולכים נפלא עם גבינה ותירס. המאפינס המושלם הזה מתאים לאפיה עם הילדים ומספק גם עיסוק, וגם סיפוק באפיה ביחד. מתאימים לבראנצ' כיפי, לאירועי יום הולדת, או סתם לפינוק ביתי כשמתחשק.
מצרכים
- 1 קופסת תירס שימורים מסוננת
- 1 קופסת זיתים מגולענים ופרוסים, שחורים או ירוקים או שניהם
- 1 גביע גבינה לבנה
- 1 כוס גבינה פתיתים
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח תופח
אופן ההכנה
טרפו את הביצים בקערה קטנה נפרדת עד לתערובת חלקה. ערבבו את כל החומרים יחד בתוך קערה גדולה, ושפכו את הביצים פנימה. העבירו את התערובת אל תבנית שקעים משומנת ואפו בחום של 180 מעלות עד 20 דק'.
המאפינס מוכנים כשהם מוזהבים מלמעלה וגם מעט פריכים. הוציאו לצינון, ואפשר להגיש גבינה בולגרית בצד לצד סלט. או כמנה עיקרית עם תוספת קלילה ליד.
תהנו 😊
מאפינס תירס עם יוגורט טעים וקליל
אם אתם מחובבי מוצרי החלב ומחובבי היוגורטים אתם הולכים להתמכר למתכון הזה. יוגורט הוא אחד המרכיבים היותר עדינים ונעימים שאפשר לשלב בתוך פשטידות, עוגות, וגם מאפינס. הוא משתלב נהדר עם מאפינס תירס ומעניק להם קלילות, אווריריות ויכולת נהדרת לקרמיות שנהנים ממנה בכל ביס וביס.
מצרכים
- 3 ביצים
- 3 כפות שמן זית
- 1 גביע יוגורט עד 5%
- 1 כוס גבינה צהובה פתיתים
- 1 כוס קמח לבן
- חצי כוס שיבולת שועל
- 1 שקית אבקת אפיה
- מלח
- פלפל
- 1 קופסא תירס מסונן מנוזלים
אופן ההכנה
חממו את התנור מראש לחום של 175 מעלות. רפדו תבנית שקעים במנז'טים צבעוניים ושמחים, ורססו עליהם ספריי שמן.
ערבבו בקערה את השמן, הביצים, היוגורט והגבינה. הוסיפו בהדרגה את שיבולת השועל, הקמח, את המלח, הפלפל והתירס.
שפכו את התערובת אל תוך תבנית השקעים, עד 3/4 מגובה השקעים על מנת שיהיה להם מקום לתפוח בתנור. אפשר גם לשים בתוך כל אחד מהמאפינס זיתים לפני שמכניסים לתנור.
אפו עד 30 דקות בחום של 175 מעלות. הוציאו לצינון, והגישו לצד ירקות חתוכים, זיתים, גבינות, פשטידות, או כל מאכל אחר שנראה לכם מתאים.
הם מתאימים גם כתוספת לארוחה, גם כארוחה קלילה, או סתם נשנוש טעים לארוחת בוקר או בראנצ'.
מאפינס תירס עם שמנת
השמנת החמוצה של פעם היא אחת מהטעימות שאהבנו עוד בתור ילדים פשוט לשבת ולאכול עם בייגלה מלוח, או עם פשטידות טעימות מבית סבתא. היא משתדרגת באופן מופלא עם מאפינס תירס רכים, אווריריים, קלילים, כיפיים להכנה, וכאלו שלא תרצו להפסיק לאכול. לא תאמינו כמה מהר המגשים מתחסלים! זה הולך להיות מתכון הבית שלכם לכל נשנוש, תוספת לארוחה או אפילו פינוק ליקרים ולאהובים.
מצרכים
- 1 קופסת תירס מסוננת
- 1 כוס קמח תופח
- 4 ביצים
- 1 גביע שמנת חמוצה של פעם 15% שומן
- 1 כוס גבינת מוצרלה מפוררת
- מלח
- פלפל
- קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
חממו את התנור ל175 מעלות חום. ערבבו בקערה אחת גדולה את כל המרכיבים פרט לחצי כוס גבינת מוצרלה.
העבירו את התערובת אל תוך תבנית שקעים, עד 3/4 מגובה השקעים. פזרו באופן אחיד על כל מאפין מעט מגבינת המוצרלה המפוררת והכניסו לתנור לאפיה של עד 35 דקות בחום של 175 מעלות.
המאפינס יהיו מוכנים כאשר הם קריספיים מלמעלה וזהובים. אפשר לפזר מעל גם מעט זעתר לאחר שיוצאים מהתנור ולהגיש חם לצד יוגורט, פשטידות, סלטים, ואפילו מרקים קייצים ומרעננים.
אם אתם מחובבי המלח, מלח גס יהיה נפלא לפיזור על המאפינס ממש רגע אחרי שיצאו מהתנור.
מאפינס תירס
מאפינס מלוחים מאז ומעולם היו מאכל מדהים לבראנצ' קליל. ואפילו לארוחת ערב אם לא מתחשק לנו לעבוד קשה מדי. הן בעיקר פופולריים אצל ילדים ואפשר לשלב אותם עם גבינות, תירס, וגם ירקות נוספים.
אין שום צורך לרכוש מצרכים מיוחדים עבורם מאפינס תירס, אלא להשתמש במה שיש בבית. תירס, בין אם הוא תירס טרי, או תירס שימורים או תירס קפוא. גבינות, לא משנה אחוזי השומן. ביצים, ואם אתם מעוניינים להעניק טעם קליל ואוורירי יותר, תוסיפו גם חמאה. קמח תופח, או קמח רגיל עם אבקת אפייה. תיבול נכון של מלח ואולי גם מעט פלפל. ויש לכם מאפינס תירס מפנקים וטעימים.
מאפינס תירס – לא רק לקטנטנים
אם אנחנו נכנס לרגע לתעשיית המאפינס נבין שהוא בכלל נולד כמאפין מתוק במאה ה11 באנגליה. המאפין המקורי הוא מאפין עם שוקולד צ'יפס, או אוכמניות, והוא נולד באנגליה כקינוח. עם הזמן, הוא עבר שינויים ושדרוגים שהפכו אותו לעולם ומלואו. עד כדי כך, שישנן חנויות קונספט שהן אך ורק חנויות למאפינס.
אם לרגע אנחנו מדברים על המאפינס המתוקים, המגוון אדיר ולא תאמינו עד כמה אפשר 'להשתגע'. בייגלה מלוח על קרמל, שוקולד עם ליקר, פררו רושה, נוטלה, שוקולד לבן, שוקולד רובי. שוקולדים משולבים עם פירות כשהתותים הם השילוב המנצח, ואפילו ישנם שילובים שונים של פירות.
אם אנחנו מתמקדים לרגע ומחפשים מתכון למאפינס המלוחים, שם גם תוכלו להשתגע ביצירתיות. אם אתם חובבי גבינות, השמיים הם הגבול. עולם הגבינות הוא עולם עשיר של טעמים איכותיים ויוקרתיים וכמובן גם אחוזי שומן.
זה נכון שמאפינס עם גבינות עתירות שומן הן טעימות בטירוף, ביס נימוח טעים שנמס בפה. בטח כשמשולב תירס טעים שמתפצפץ בפה. אבל העולם הקולינרי כל כך איכותי ומשודרג שהוא מתאים את עצמו גם למי שלא מעוניין בגבינות עתירות שומן, כך שמאפינס תירס טעימים ונימוחים אפשר להכין גם עם גבינות מופחתות באחוזי שומן.
לא רק גבינות הולכות נפלא עם תירס, אלא גם פלפלים אדומים, זיתים מסוגים שונים, תיבול של זעתר עדין, וגם מעט טימין ורוזמרין.