מתכון מאפינס בננה

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    מאפינס בננה

    מאפינס בננה עם שוקולד לבן

    את הביס המתוק והטעם העדין של הבננה אף אחד לא יכול שלא לזכור עם חיוך. שלבו את הבננה עם טעמי שוקולד מתוקים ובמידה, כמובן, לא בכמות מופרזת, וקיבלתם קינוח מדהים. מאפינס בננה עם שוקולד לבן בטעמים עדינים. ואם תרצו, אפשר גם לשלב מעט קוקוס בטופ. תתכוננו להתמכר למתכון חדש.

    מצרכים

    • 3 בננות בשלות היטב ומרוסקות
    • חצי כוס סוכר חום
    • חצי כוס שמן קוקוס
    • חצי כוס מים פושרים
    • 2 ביצים M
    • 1 שקית סוכר וניל
    • חצי כוס קמח
    • 1 שקית אבקת אפיה
    • קורט מלח
    • 1 כוס גדושה שוקולד לבן קצוץ
    • 2 כפות קוקוס טחון

    אופן ההכנה

    יש לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות ולרפד תבנית שקעים במנג'ט נייר מקושט. אם אתם פחות בעניין של מנג'טים, אפשר פשוט להשתמש בתבנית שקעים ולשמן אותה מעט.

    ערבבו בקערה גדולה את כל המצרכים, פרט לשוקולד הלבן הקצוץ וערבבו עד שמתקבלת בלילה אחידה. הוסיפו את כל השוקולד, אך השאירו 2 כפות בצד. ערבלו את השוקולד אל תוך הבלילה בעדינות.

    שפכו את הבלילה אל השקעים בתבנית השקעים כמעט עד הסוף. ומעל פזרו מעט מהשוקולד ששמתם בצד, ואת הקוקוס הטחון.

    אפו את המאפינס עד 20 דקות או עד שאתם רואים שהם זהובים ותפוחים, והגישו באהבה לצד שתיה מפנקת.


    מאפינס בננה עם נוטלה

    מאפינס בננה עם נוטלה קלים להכנה, טעימים, רכים ונימוחים. שבסך הכל דורשים מכם מהלך רגיל של אפיית עוגה בלי הכנה מורכבת מראש.

    מצרכים

    • קורט מלח
    • 1 שקית אבקת אפיה
    • 2 כוסות קמח
    • 1 כפית סודה לשתיה
    • קורט קינמון
    • 3 בננות גדולות בשלות ומרוסקות
    • חצי כוס סוכר חום
    • 1 ביצה
    • 150 גרם חמאה מומסת
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 2 כוסות נוטלה

    אופן ההכנה

    חממו את התנור ל180 מעלות, ושמנו תבנית שקעים בשימון עדין, ולא מאסיבי מדי.

    ערבבו בקערה גדולה את המלח, הקמח, הסודה לשתיה ואבקת האפייה. בקערה אחרת ערבבו ביחד את הסוכר, הבננות הביצה, הווניל, הקינמון והחמאה. הוסיפו את התערובת הנוזלית אל הקמח וערבבו שוב היטב עד להטמעה מלאה.

    מלאו את השקעים בתבנית בבלילה, לא עד הסוף, השאירו מרווח למאפינס לתפוח. זלפו מעל כל אחד מהם כפית נוטלה וערבבו אותה פנימה עם סכין או עם מקל שיפוד עבה, עד לצורת שיש.

    הכניסו לתנור ואפו עד 20 דקות. הוציאו מהתנור, צננו על השיש, מרחו בזיגוג עוד נוטלה ויישרו עם סכין והכניסו למקרר לעד שעתיים.

    את הביס הראשון של המאפינס האלו, לא תרצו לשכוח.


    מאפינס בננה בכמה דקות

    אורחים ספונטניים? או אולי שפשוט סתם מתחשק לכם לבשם את הבית בריח אפיה ביתית? או שאתם בעצם מוזמנים למקום כלשהו ומחפשים להביא קינוח במתנה? הכל מתאים למתכון הזה שיוצר לכם מאפינס בננה טעימים ורכים ממש בכמה דקות, ועם מצרכים שיש כמעט בכל בית.

    מצרכים

    • חצי כוס סוכר
    • חצי כוס שמן
    • 1 ביצה
    • 2 בננות מעוכות
    • קצת פחות מחצי כוס מים
    • 1 שקית סוכר וניל
    • 1 כוס קמח תופח

    אופן ההכנה

    יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות ולשמן תבנית שקעים.

    ערבבו את כל החומרים בקערה גדולה עד שמקבלים בלילה אחידה וחלקה. אם הבלילה דלילה מדי אפשר להוסיף מעט קמח, ואם היא סמיכה מדי אפשר להוסיף חלב או מים.

    שפכו את הבלילה אל תוך תבנית השקעים, אך לא עד הסוף. תנו למאפינס מקום לתפוח, ואפו עד 20 דקות בתנור. או עד שאתם רואים שהם תפוחים וזהובים בטופ.

    הוציאו לצינון על השיש. אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר, קוקוס טחון, או אפילו ליצור גנאש שוקולד ולמרוח מעל.


    מאפינס בננה עם שוקולד מריר

    אין לכם כוח להתחיל להשקיע בעוגות מקושטות, תפוחות, או להתעסק עם קישוטים כדי להרגיש קונדיטורים? אתם גם לא באמת צריכים. המתכון הזה של מאפינס בננה עם שוקולד מריר הולך להפתיע את כולם. הוא קל להכנה, הוא מתוק בדיוק במידה, והוא מתאים לכל ארוחה.

    מצרכים

    • חצי כוס סוכר חום
    • חצי כוס שמן קוקוס
    • 2 ביצים M
    • 3 בננות בשלות מעוכות
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 כוס קמח
    • קורט מלח
    • 1 כפית אבקת אפיה
    • 1 כוס שוקולד מריר קצוץ
    • קורט קינמון

    אופן ההכנה

    חממו תנור לחום של 175 מעלות מראש, ושמנו תבנית שקעים. אפשר גם להשתמש במנז'טים לאחיזה טובה יותר של המאפינס בזמן האכילה.

    ערבבו בקערה גדולה את הסוכר, הביצים, השמן, הבננות, הוניל והמלח עד לבלילה אחידה וחלקה. הכניסו פנימה את אבקת האפיה, הקמח והקינמון וערבבו היטב עד להטמעה מלאה.

    הוסיפו בהדרגה את השוקולד, וערבבו עד שהשוקולד מתפזר בבלילה בצורה שווה.

    העבירו את התערובת אל תבנית השקעים ואפו עד 20 דקות. הוציאו לצינון על השיש.

    אפשר לקשט באבקת סוכר ולהעניק למאפינס לא רק מראה מושלג ומרענן, אלא גם להוסיף טעם מתוק ועדין נוסף.


    מאפינס בננה

    תארו לכם את הרגע הבא. גשם זלעפות בחוץ, אתם נכנסים אחרי יום עבודה ארוך. הבגדים שלכם רטובים, אתם זורקים אותם לכביסה, אחרי מקלחת בוערת. ונכנסים לבגדי בית חמים ונעימים. הזכוכית של החלון רטובה לחלוטין והברקים והרעמים לא פוסקים.

    אתם מרתיחים את המים לקפה חם. או אם יש לכם מכונת קפה, מקציפים לכם חלב לפני שהקפה ימלא את הבית בארומה הנפלאה שלו. ומשהו חסר לכם. חסר לכם את הביס המתוק הזה ליד הקפה, זה שיחד איתו תשבו רגל על רגל במטבח, או בסלון. ותצפו בגשם מנקה את כל היום.

    הביס המתוק הזה יכול להיות מאפינס בננה טעימים, רכים, אווריריים מתוקים וקלילים.

    מאפינס בננה – שתי דקות ויש לכם מאפין טעים ומפנק

    אתם בטח חושבים שלהכין מאפינס בננה לוקח מלא זמן, אבל מדובר בבננות, יש אותן כמעט בכל בית. וכמעט כולם אוהבים אותן. כל מתכון איכותי מציין שרצוי שהן יהיו בשלות ורכות כדי שתוכלו למעוך אותן בקלות, אך דאגו לא למעוך אותן יותר מדי. בנוסף לבננות, כל מה שתצטרכו זה אולי חמאה, כן בוודאות קמח, סוכר, חלב, ואם תרצו גם פקאנים.

    הוספה של פקאנים מסוכרים או פקאנים רגילים (אך רצוי המסוכרים) הם לא חובה, אבל הם מוסיפים. תוכלו גם לשלב אגוזי לוז, שוקולד צ'יפס, קוקוס, שוקולד לבן, או כל סוג אחר של שוקולד. התוספות מאפשרות הוספה של טעם עדין, אך כזה שלא מתנגש עם טעמי הבננה המתוקים.

    עוד תוספת טעימה שתוכלו להוסיף, היא אגוז מוסקט. אגוזי המוסקט אפשר לטחון בבית, ואפשר לקנות כטחון. כאשר אתם טוחנים את התבלינים בבית, הארומה שלהם חזקה יותר. הטעם שלהם דומיננטי יותר. ואפשר לטחון אותם עם פומפיה ולא צריך להתחיל לחפש מכונה לשם כך. או אפילו מוט ריסוק.

    אפיה של מאפינס בננה היא לא מורכבת, היא מעשה כמו אפיה של עוגה רגילה. ערבול של מצרכים בתוך קערה גדולה. העברה של הבלילה אל תוך תבנית שקעים משומנת, עליה תוכלו גם לפזר שבבי שוקולד, קוקוס טחון, סירופ שוקולד או כל זיגוג מתוק שתרצו.

    לכל המתכונים של מאפינס.

    5/5 - (1 דירוגים)

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק