איך להכין בלינצ'ס

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    איך להכין בלינצ'ס

    איך להכין בלינצס עם רוטב בשמל

    בלינצס מלוח טעים שמתאים גם כמנה עיקרית, וגם לנשנוש כיפי. אפשר להגיש עם סלט ירקות מרענן, או תפוחי אדמה רכים שהרגע יצאו מהתנור.

    מרכיבים

    • 1 כוס חלב
    • 1 כוס מים
    • 2 כוסות קמח
    • 3 ביצים XL
    • קורט מלח
    • 100 גרם חמאה

    עבור רוטב בשמל

    • 1 ליטר חלב
    • 3/4 כוס קמח
    • 3/4 כוס חמאה
    • פלפל ומלח לפי הטעם

    אופן ההכנה

    להכנת הבלינצ'ס ערבבו במעבד מזון או בצורה ידנית את כל מרכיבי הבלילה, את החמאה הוסיפו בסוף. הניחו בצד את הבלילה לזמן מה.

    חממו מחבת טפלון שטוחה ושמנו מעט את פני המחבת. שפכו חצי מצקת מהבלילה, נענעו את המחבת כדי שהבלילה תכסה את כל שטח המחבת. כשהחביתית מבושלת וזהובה, הפכו אותה לכמה שניות והוציאו לצלחת. המשיכו כך עד שהבלילה מסתיימת.

    להכנת הרוטב יש לחמם את החלב עם תבלינים עד שהכל רותח ומבעבע. המיסו במקביל את החמאה, והוסיפו קמח. ערבבו היטב והוסיפו את החלב החם בהדרגה ולאט לאט. ערבבו הכל עד שמתקבל רוטב חלק ואחיד. הניחו בצד לצינון.

    אפשר למלא את הבלינצ'סים בתפוחי אדמה (פירה) עם בצל, ולשפוך מעל את הרוטב. ואפשר למלא את הבלינצ'סים עם הרוטב עצמו, ופטריות.

    הגישו באהבה.


    איך להכין בלינצס עם קרם פטיסייר

    אין כמו בלינצ'ס גורמה מתוק שאפשר לקחת ממנו ביס ולהרגיש בעולם אחר. בלינצ'ס עם קרם פטיסייר קרמי, מתקתק, ומושלם לכל אירוע, אירוע, וסתם כי מתחשק פתאום.

    מרכיבים

    עבור הבלילה

    • חצי כוס חלב
    • חצי כוס מים
    • 2 כוסות קמח
    • 3 ביצים
    • קורט מלח
    • 100 גרם חמאה מומסת
    • 3 כפות סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל

    מלית גבינה

    • 1 ק"ג גבינה תשעה אחוזי שומן
    • 1 כוס צימוקים לבנים
    • קרם פטיסייר
    • חצי ליטר חלב
    • 5 חלמונים
    • חצי כוס סוכר
    • 50 גרם קורנפלור
    • 1 כפית תמצית וניל

    אופן ההכנה

    ערבבו את כל חומרי הבלינצ'ס בהדרגה. את החמאה הוסיפו אחרונה. הניחו בצד.

    חממו מחבת טפלון ושמנו אותה, צקו במצקת את הבלילה בשכבה דקיקה ודאגו שהיא תכסה את כל המחבת. כשהבלילה נראית אפויה מספיק הפכו לכמה שניות, והעבירו לצלחת. עשו זאת עד שכל הבלילה נגמרת.

    להכנת קרם הפטיסייר חממו את החלב עם תמצית הווניל עד לבעבוע. ערבבו בקערה חלמונים, קורנפלור וסוכר ושפכו כוס מהחלב אל תוך בלילת החלמונים, ערבבו עד להטמעה מלאה. העבירו את בלילת החלמונים לסיר החלב וערבבו. הניחו בצד לצינון.

    להכנת מילוי הגבינה הוסיפו את הגבינה והצימוקים לקרם הפטיסייר. מלאו את הבלינצ'ס כאשר אם  ממלאים 4 כפות לא גדולות מדי של מילוי על כל בלינצ'ס, קפלו פנימה שתי קצוות מקבילות וגלגלו עד שלבלינצ'ס יש צורה של צינור. שמרו במקרר עד ההגשה.

    להגשה הניחו את הבלינצ'ס בכלי משומן מעט, כסו בנייר כסף, חממו בתנור על 160 מעלות לרבע שעה. הגישו עם רוטב פירות מתוקים, או ריבת פירות איכותית.


    איך להכין בלינצס בשר

    לפעמים הביס המלוח של הבלינצ'ס שהופך להיות מנה עיקרית הוא אחד הדברים הטעימים ביותר שטעמנו. וכשמדובר במתכון המתובל והכל כך פשוט הזה, זה פשוט חובה שכל בית ידע איך מכינים אותו.

    מרכיבים

    עבור הבלילה

    • 3 ביצים XL
    • 2 כוסות מים
    • 2 כוסות קמח
    • 4 כפות שמן
    • קורט מלח

    עבור המלית

    • 1 בצל בינוני
    • 1 כפית פפריקה מתוקה
    • חצי קילו בשר טחון
    • מלח ופלפל
    • קורט כורכום
    • קורט כמון

    עבור רוטב פטריות

    • 1 בצל בינוני קצוץ
    • 1 קופסא של שמפיניון שלמות לא חתוכות
    • מלח
    • פלפל
    • כורכום
    • 1 כף שטוחה של מרק פטריות
    • 2 וחצי כוסות מים

    אופן ההכנה

    להכנת הבלינצ'ס יש לערבב בקערה גדולה את כל מרכיבי הבלילה לחלקה וללא גושים. את הקמח הוסיפו בהדרגה ושמנו מחבת טפלון וחממו אותה.

    עם מצקת שפכו בכל פעם מעט מהבלילה אל המחבת, ודאגו שהבלילה תכסה את כל פני המחבת.

    טגנו חצי דקה את הבלינצ'ס, והפכו לחצי דקה נוספת. סדרו בצלחת וסיימו את כל הבלילה כך.

    להכנת המילוי טגנו במחבת רחבה בצל עד שהוא הופך למעט שקוף. הוסיפו את הבשר הטחון ופוררו עם מזלג. הוסיפו תבלינים וטגנו עד שהבשר מוכן. סננו את הבשר להוצאת הנוזלים ושימו בצד לצינון.

    כדי למלא את הבלינצ'ס מלאו כף ממילוי הבשר על כל עלה וקפלו קצוות, לגלגול כמו אגרול. טבלו את הבלינצ'ס בביצה, צפו בפירורי לחם וטגנו בשמן עמוק עד להזהבה קלה. הוציאו לנייר סופג.

    להכנת הרוטב טגנו את הבצל עד שהוא מעט שקוף, הוסיפו פטריות, תבלינים וערבבו היטב. הוסיפו את אבקת הפטריות ומים ובשלו עד שהרוטב מסמיך תוך כדי שאתם מערבבים.

    להגשה אפשר לשפוך את הרוטב מעל הבלינצ'ס או להגיש לצד קערת רוטב חמה.

    הגישו באהבה.


    איך להכין בלינצס מהיר מתוק

    לפעמים כל מה שמתחשק לנו זה ביס מתוק ומהיר, בלי יותר מדי עבודה או כלים ללכלך. המתכון הזה הוא בדיוק מושלם לחשקים ולרגעים האלו.

    מרכיבים

    • 2 ביצים XL
    • 1 כף שמן
    • 2 כוסות מים
    • 2 וחצי כוסות קמח
    • חצי כוס סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל

    אופן ההכנה

    הניחו את כל החומרים בקערה וערבלו היטב עד שהבלילה אחידה וחלקה ללא גושים.

    חממו מחבת עם מעט שמן, צקו את הבלילה על המחבת בשכבה דקה וודאו שהבלילה אכן על כל המחבת.

    טגנו חצי דקה, והפכו את הבלינצ'ס לעוד כעשר שניות. הוציאו לצלחת והמשיכו כך עד שכל הבלילה הסתיימה.

    עבור המילוי תוכלו להוסיף כל מה שתרצו החל ממרחי שוקולד נוטלה, ועד לקצפות, גבינות, מסקרפונה, שמנת מתוקה מוקצפת עם פירות ועוד.

    בזקו מעל אבקת סוכר, והגישו באהבה 😊


    איך להכין בלינצס מושלם

    בלינצ'ס. אין דרך אחרת להגדיר את זה, בלינצ'ס הוא חלום ובהחלט צריך ללמוד איך להכין אותו. יחד עם זאת, לא מדובר באמת בתהליך מורכב מדי. הדרך שצריך ללמוד בעיקר היא כיצד לגלגל את הבלינצ'ס כדי שיהיו קלים ומושלמים.

    אתם יכולים לקרוא לו קרפ ואתם יכולים לקרוא לו בלינצ'ס. מה שבטוח, הוא לא פנקייק. כל מתכון יוכיח לכם שהוא דקיק, קליל, נעים ורך. והכי חשוב זה שהוא יצא באמת דק כדי שיהיה קל לגלגל אותו. תוכלו למלא אותו במילוי מתוק, או במילוי מלוח וליהנות מקינוח מושלם שכולם רק חולמים עליו.

    איך להכין בלינצס מושלם – 5 טיפים להכנה וגלגול

    • הכינו מחבת חמה וכאשר אתם שופכים לתוכה את הבלילה נערו אותה מעט כדי שכל המחבת תהיה מצופה בבלילה. כך הבלינצ'ס יצא דק ורחב.
    • לבלילה איכותית יותר תוכלו לתת לה לנוח מעט לפני הטיגון, או לקנות קמח עוגה. כך הבלינצ'ס יצאו עם מרקם נעים וקליל.
    • אם יש ברשותכם מחבת להכנת קרפים מומלץ שתשתמשו בה. יש לה חומר שימנע מהבלילה להידבק והיא גם 'מסייעת' בהפיכת הבלינצ'ס.
    • בצעו דיוק בהכנת הבלינצ'ס מבחינת הכמות של הבלילה ושל המרכיבים בהכנת הבלילה.
    • אם תחליפו את הסוכר בדבש, הבלינצ'ס יצא גם מתוק, גם ללא גושי סוכר וגם חום יותר.

    כשאנחנו מסיימים ללמוד איך להכין בלינצס מושלם כעת זה הזמן לגלגל אותם וישנם שלוש שיטות גלגול

    • מקפלים את הבלינצ'ס לחצי עם המילוי.
    • מבצעים מילוי בערימה ואז יש לנו ערימת בלינצ'ס עם מילוי ביניהם שאפשר פשוט לחתוך.
    • קיפול מעטפת ש'נדבק' באמצעות המילוי.

    כך או כך, מומלץ שתראו איך מקפלים בלינצ'ס בסרטון זה או אחר, ותעקבו אחר הצעדים. אל תבהלו אם אתם נאלצים לזרוק את הבלינצ'ס הראשון שלא מצליח לכם. את הפחות יפים תשמרו לנשנוש. ואילו את היפים, הגישו על מגש הגשה יפה.

    לקישוט בלינצ'ס מתוק אפשר להשתמש באבקת סוכר, אגוזים מסוכרים, חמאה מומוסת, פיסטוק מגורר גס. או שבבי שוקולד מריר אפילו.

    לקישוט בלינצ'ס מלוח תוכלו להשתמש במלח גס, רוטב הקרמה מתובל או מלח ופלפל.

    5/5 - (1 דירוגים)

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק