תוכן עניינים
מאפה שוקולד אישי משגע
עד כמה שכיף לנו לשבת מסביב לשולחן עם היקרים לנו, החברים והמשפחה, אם יש משהו שאנחנו פחות אוהבים זה לחלוק קינוחים. כשמדובר בביס המתוק, כולם כולל כולם מוכנים ליהנות לבד, וזה לגמרי מובן. בדיוק בגלל זה המציאו קינוחים אישיים במגוון של טעמים, צבעים צורות וגוונים. והמאפה הזה הולך לגרום לכם לאושר גדול, גם כי קל להכין אותו וגם כי הוא פשוט טעים.
מרכיבים
עבור הבצק
- 2 כוסות קמח
- 2 ביצים
- חצי כוס חלב קוקוס
- חצי כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
עבור המלית
- 1 כף שמן קוקוס
- חצי כוס חלב קוקוס
- 1 חבילה של שוקולד מריר
- 1 ביצה
- 4 כפות קמח תופח
- 1 כף קקאו
- 1 כף פודינג שוקולד
- 1 שקית אבקת סוכר
אופן ההכנה
במעבד מזון או בערבוב ידני ערבבו את כל חומרי הבצק ועטפו בניילון נצמד. העבירו את הבצק למקרר לשעה.
חממו בסיר את חלב הקוקוס, את השמן, הסוכר והשוקולד וערבבו עד להטמעה מלאה. הסירו מהאש וערבבו פנימה את הקקאו והביצה. הוסיפו את הקמח התופח וערבבו.
חממו את התנור ל170 מעלות מראש, רדדו את הבצק על משטח מקומח וצרו עיגולים לתבנית מאפינס. הניחו כל עיגול במשקע המאפין ומלאו בבלילה עד אמצעו. אפו עד 20 דקות, והגישו עם אבקת סוכר.
אפשר להגיש גם לצד גלידה קרה או קצפת מתוקה ורכה.
הגישו באהבה.
קינוח קפה אישי קר ומתוק
עם כמה מצרכים וכמה דקות עבודה תוכלו ליצור קינוח קפה קר, מתוק ויפה שיגרום לכל ארוחה להיראות ולהרגיש פשוט יוקרתית ומיוחדת. מומלץ להכין את הקינוח יום לפני האירוח, אבל אם לא הספקתם הוא עדיין יהיה טעים ומופלא אם תכינו אותו גם במקום.
מרכיבים
- 250 גרם שוקולד מריר איכותי
- 2 שמנת מתוקה
- 2 כפיות אספרסו איכותי
- 1 כפית נס קפה
עבור הקצפת
- 1 שמנת מתוקה
- 3 כפות אבקת סוכר
לעיטור
- מקופלת לבנה מגוררת
אופן ההכנה
חממו בקערה או בסיר קטן את השמנת המתוקה ואת השוקולד עד שמתקבל קרם שוקולד אחיד וחלק. הוסיפו את האספרסו וערבבו לקבלת קרם מבריק אחיד ללא שום גושים. אם ישנם גושים, ערבבו עד להמסה מלאה. העבירו את הקערה למקרר לצינון.
אחרי הצינון העבירו את בלילת השוקולד לקערת מיקסר והוסיפו עוד מיכל שמנת מתוקה. הקציפו עד שמתקבלת קצפת יציבה תפוחה ורכה.
העבירו את המוס לשקית זילוף וסדרו יפה בכוסות הקינוח האישיות. אם אין שקית זילוף, אפשר לסדר יפה עם כף.
הקציפו עוד שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת תפוחה חלקה ורכה והזליפו בעדינות מעל קצפת הקפה. קשטו במקופלת לבנה, והגישו באהבה רבה.
קינוח אוראו אישי מטריף
יש אנשים שמרגישים שאוראו זה החיים, ואנחנו לגמרי מבינים אותם. העוגיה הפריכה המתפוררת שכבשה את העולם עכשיו נמצאת בתוך הקינוח המטריף הזה והוא הולך להיות לכם הכי טעים בעולם. הכינו אותו באהבה, ומדי פעם תוכלו ליהנות מביס מתוק ומפנק. מושלם לאירועים, לימי הולדת, לאירוח כיפי או סתם כי מתחשק לכם לאכול אוראו, אבל בסגנון קצת אחר.
מרכיבים
- 30 עוגיות אוראו
- 2 שמנת מתוקה
- 3 כפות פודינג שוקולד
- 3 כפות פודינג וניל
- 1 כוס חלב
- 1 שוקולד לבן מגורר
אופן ההכנה
טחנו את עוגיות האוראו והניחו בצד. הקציפו שמנת מתוקה עם הפודינג וניל והניחו בצד, הקציפו גם שמנת מתוקה עם פודינג שוקולד והניחו בצד.
הוסיפו לקערת קרם הוניל 4 כפות מעוגיות האוראו וערבבו בעדינות. סדרו את קרם הוניל עם האוראו בתחתית הכוסות האישיות. זלפו מעל את קצפת השוקולד, וכך שכבה שכבה עד שמסיימים בשכבה של אוראו.
פזרו מעל שוקולד לבן מגורר, הכניסו למקרר, והגישו באהבה 😊
קרם ברולה אישי מפנק
קרם ברולה הוא קלאסיקה אדירה של קינוח מושלם. שכבה עליונה מפצפצת וקרם בטעם וניל עדין מושלם. המתכון כיפי, לא מורכב, והוא הולך להוציא לכם מהמטבח קינוח שאם תמיד מתמוגגים ממנו במסעדות שאתם אוהבים.
מרכיבים
עבור הקרם
- 1 מקל וניל
- 2 שמנת מתוקה 38 אחוזי שומן
- קצת מעל חצי כוס סוכר לבן
- 5 חלמונים
עבור הקרמל
- סוכר
אופן ההכנה
חממו תנור מראש ל130 מעלות חום.
חממו בסיר קטן את השמנת המתוקה ואת מקל הוניל כאשר המקל חצוי לכל אורכו עד לרתיחה.
ערבבו בקערה את הסוכר והחלמונים עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
מזגו מעט מהשמנת אל תוך החלמונים כדי לחמם אותם, וכאשר התערובת אחידה הכניסו את יתרת השמנת.
את הקרם העבירו לכלים קטנים החסינים מחום, והניחו תוך תבנית עמוקה. מזגו מים חמים, עד רותחים, לתבנית גדולה עד למחצית גובה כלי הברולה. אפו בתנור עד שקרם הברולה קרוש בשוליים שלו, אך רוטט במרכזו. הוציאו מהתנור, הניחו לצינון עד לטמפרטורת החדר.
העבירו למקרר לשעתיים או עד שהקרם קר מאד ולפני ההגשה פזרו סוכר בשכבה דקיקה על כל מנה אישית של קרם ברולה.
השחימו את הסוכר בברנר, או הכניסו לתנור שמחומם למצב גריל עד השחמת הסוכר לקראסט.
הגישו באהבה ובחיוך 😊
קינוח אישי לכל אחד ואחת
אחד הרגעים הכיפיים של כל אחד ואחת מאיתנו זה הקינוח אחרי ארוחה טובה. בין אם ארוחה בשרית, לאחריה יש קינוח פרווה לשומרים. או קינוח חלבי למי שלא שומר. ובין אם ארוחה חלבית שלאחריה קינוח על טהרת החלב זה רק מתבקש.
עולם המתוקים הוא עולם של יצירה, אפשר ליצור קינוח אישי או קינוח של עוגה אחת גדולה ומרשימה. אפשר לאפות עוגות קטנטנות ואישיות ומפנקות מאד, או לפנק גם בגלידות אישיות. קינוחים אישיים יכולים להיות כל קינוח שתחשבו עליו, בלבד שהוא מיוחד. טעים, לא כבד מדי וקולע בול לטעמם של האורחים.
קינוח אישי – כי הדברים הקטנים בחיים הם האושר
כשאתם מחפשים מתכון עבור קינוח בין אם ליום האהבה ובין אם לכל אירוע אחר רוב הסיכויים שתמצאו מתכונים רבים. יש מתכונים שאפשר להכין בחמש דקות, או בעשר דקות. או אפילו בחצי שעה אם אתם ממש רוצים להשקיע.
צריך לקחת בחשבון זמן הקצפה, זמן הכנה, וגם זמן אפיה במידה ויש כזה. או זמן קירור או הקפאה במידה וישנו. בכל מקרה, כך או כך רוב הקינוחים מצריכים או קירור, או צינון אם הם אינם קינוחים בתנור.
קינוחי כוסות לוקחים למשל לא זמן רב. הקצפה לוקחת כמה דקות עד ליציבות, יצירת הקינוח בכוסות עם מעט יצירתיות גם לא זמן רב. ולאחר מכן הזמן היחידי שצריך להמתין הוא זמן הקירור. לרוב, את קינוחי הכוסות מכניסים אל תוך המקפיא ואז הם מוכנים ישר להגשה. הם מתאימים יותר לקיץ, ולא לחורף.
אם אתם חושבים על קינוח אישי לחורף, אפשר להכין קרמבו ביתי. או גלידה חמה, ממש כמו פעם. מתכונים עבור קינוחים אלו אפשר למצוא בשפע.
אם אתם טבעוניים בעצמכם, או מכינים קינוח מהיר ללא אפייה או עם אפייה לחברים שהם טבעוניים. דעו כי גם בסיטואציה של קינוח טבעוני אתם יכולים לגוון וליהנות ממגוון של טעמים. בין אם מדובר בקינוח עם נוטלה בכוס ומעל פירות או קוקוס. ובין אם מדובר בקינוחים מגוונים עם עוגיות אוראו מפוררים בשכבות. או אפילו עוגת ביסקוויטים עם פודינג וניל ואוראו או לוטוס פריכים וטעימים.