רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    למה הסוכר הלבן הפך לאויב הציבורי מספר אחת – והאם יש חלופות טובות יותר

    רגע לפני שאתם מגיעים לקופה עם החבילה הצהובה הזו של עוגיות, עוצרים ומסתכלים על רשימת הרכיבים. "סוכר" מופיע במקום הראשון, לפניו רק קמח לבן ושמן דקלים. משהו בפנים מתחיל לחשוב – זה באמת מה שאני רוצה לתת לגוף שלי? לילדים שלי?

    הסוכר שמסתתר בכל מקום

    הבעיה עם הסוכר הלבן המעובד היא לא רק הקלוריות הריקות. כשאנחנו אוכלים סוכר רגיל, רמת הסוכר בדם שלנו עולה בחדות, מה שגורם לגוף לייצר אינסולין בכמויות גדולות כדי להוריד אותה. אבל אחרי שעה-שעתיים, כשהאינסולין עושה את העבודה שלו, רמת הסוכר צונחת – ואנחנו מרגישים עייפים, עצבניים ורעבים שוב.

    המחקרים מראים שצריכת יתר של סוכר מעובד קשורה להשמנה, לסוכרת מסוג 2, למחלות לב ואפילו לדלקות כרוניות בגוף. זה לא אומר שצריך לוותר על המתוק לחלוטין – זה אומר שצריך לחפש חלופות חכמות יותר.

    הממתיקים הטבעיים – לא כל המתוק נברא שווה

    דבש הוא אולי הממתיק הטבעי הכי מוכר, והוא באמת מכיל אנטיאוקסידנטים ויש לו תכונות אנטי-בקטריאליות. אבל כשמדברים על השפעה על רמת הסוכר בדם, הוא עדיין די דומה לסוכר רגיל. סילאן, שמופק מפירות התמר, מכיל מינרלים כמו אשלגן וקליום, והוא פחות מתוק מסוכר – מה שאומר שבדרך כלל נשתמש בו פחות.

    הכוכב האמיתי הוא סוויטנגו – ממתיק טבעי שמופק מפירות הטרופיים, שהוא בעל מולקולת סוכר שונה שגורמת לעלייה הדרגתית יותר ברמת הסוכר בדם. זה אומר פחות "רכבת הרים" של אנרגיה ועייפות, ויותר אנרגיה יציבה לאורך זמן.

    איך זה משתקף באוכל שאנחנו אוכלים

    הקסם הוא לא רק בסוג הממתיק, אלא באיך הוא מתחבר עם שאר הרכיבים. כשאוכלים עוגיות בריאות שמבוססות על דגנים מלאים ומכילות גם אגוזים או זרעים, הסיבים והשומנים הבריאים מאטים את ספיגת הסוכרים ונותנים לגוף זמן לעבד אותם בצורה מאוזנת יותר.

    זה בדיוק הרעיון מאחורי עוגייה שמכילה קמח כוסמין מלא, טחינה ושקדים, וממותקת בסילאן ודבש. המרקם והטעם נשארים עשירים ומספקים, אבל הגוף מקבל אנרגיה הדרגתית במקום זעזוע של סוכר.

    הכלל הפשוט שעוזר לכולם

    עיקרון פשוט שעובד עם כל המשפחה: כשבוחרים מתוק, תשאלו עצמכם – "מה עוד האוכל הזה נותן לי?" אם התשובה היא רק מתיקות וקלוריות, אולי יש אפשרות טובה יותר. אם התשובה כוללת סיבים, חלבון, ויטמינים או מינרלים – אתם בכיוון הנכון.

    טיפ נוסף: אל תעברו מסוכר רגיל לחלופות הטבעיות בבת אחת. תתחילו לערבב, תנסו מוצרים שמכילים פחות סוכר, ותתנו לחך שלכם להתרגל לטעמים פחות מתוקים. אחרי כמה שבועות, תגלו שאתם ממש מרגישים את הטעמים הטבעיים של האוכל.

    מה שקורה כשעושים את המעבר

    אנשים שעוברים לצריכה מאוזנת יותר של סוכר מדווחים על רמת אנרגיה יותר יציבה לאורך היום, שינה טובה יותר ופחות התמכרות למתוק. זה לא קורה מיד, אבל תוך כמה שבועות הגוף מתחיל להעריך את הטעמים הטבעיים – של שקדים, של תמרים, של קינמון ווניל.

    החיים מתוקים גם בלי להפוך כל ביס לצריכת סוכר. לפעמים המתיקות הכי טובה היא זו שמגיעה עם ערכים תזונתיים, עם סיפור של רכיבים איכותיים, ועם הרגשה שאנחנו דואגים לגוף שלנו לטווח הארוך.

    דירוג

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק