מתכון עוגת תפוזים אוורירית

עוגת תפוזים אוורירית

עוגה אוורירית וטעימה שנמסה בפה, משולבת בטעמי וניל עדינים ותפוז שמשאירים אותנו עם תחושה מרחפת ונעימה. מתאימה לתה, מתאימה לקפה, ופשוט מתאימה למי שרוצה משהו מתוק שיתן תחושה טובה, וירים את מצב הרוח.

מצרכים

  • 3 ביצים
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כף סירופ מייפל

אופן ההכנה

חממו את התנור ל180 מעלות מראש, ושמנו תבנית אפיה.

בקערה גדולה דאגו להקציף את הביצים ואת הסוכר לקצף יציב,. לסירוגין הוסיפו את מיץ התפוזים, את גרידת התפוז, את הוניל, אבקת האפיה והקמח וערבבו היטב עד שהתערובת אחידה וחלקה. שפכו אל התבנית ואפו ב180 מעלות ל40 דקות.

הרתיחו מעט מים עם סירופ מייפל ולאחר שהנוזל הופך להיות סמיך יותר, שפכו על העוגה לאחר שהיא כבר עברה צינון על השיש.

ניתן לקשט בקישוטים טעימים נוספים החל מאגוזים מסוכרים ועד לקוקוס טחון, פירות, שוקולד, קצפות ועוד.

עוגת תפוזים אוורירית עם שוקולד צ'יפס

שוקולד ותפוז מאז ומתמיד היו זוג משמיים. ולכן כשאנחנו מדברים על טעמים מופלאים שתמיד מתאימים לנו, אין שום סיבה ששילוב שני אלו בתוך העוגה יצאו לא טעימים. זוהי עוגה טעימה, אוורירית וכיפית שמשלבת שוקולד צ'יפס נמס וטעים, עם טעם עדין ופירותי של תפוזים. היא תמיד תפתיע, תהיה הצלחה גם במסיבות הילדים, וגם במסיבות הגדולים. ואם אתם רוצים אפשר גם לשדרג אותה עם ליקר איכותי המתאים לעוגות.

מצרכים

  • 3 ביצים XL
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס שמן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית קליפת לימון מגורר
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס
  • אבקת סוכר
  • קוקוס טחון

אופן ההכנה

הקציפו במיקסר את הביצים עם הסוכר ל2 דקות עד שישנה תערובת יציבה. הוסיפו שמנת מתוקה והקציפו עוד כחצי דקה עד דקה. הוסיפו שמן, מיץ תפוזים וקליפת לימון. קמח, אבקת אפיה, והמשיכו לערבב עד לתערובת חלקה ואחידה.

בקערית קטנה קמחו מעט את השוקולד צ'יפס, והכניסו אותם לאט פנימה. העבירו את התערובת אל תבנית האפיה ואפו עד 45 דקות.

כשהעוגה יוצאת, הניחו לה לצינון על השיש, ואפשר לקשט אותה עם שקדים פרוסים, קוקוס טחון, או כל ציפוי מתוק שתרצו.

עוגת תפוזים אוורירית עם ג'לי תות

מתי בפעם האחרונה שמעתם על מישהו שלא אוהב תותים? כמעט כולם אוהבים תותים, וכמעט כולם אוהבים תפוזים. אם כך, איך אפשר שלא לאהוב עוגת תפוזים אוורירית ונמסה עם ג'לי תות? המתכון המלא והמפנק כאן מולכם, ומותאם לחורף, לקיץ, וגם למעבר עונות. עם השתיה החמה טובה בצד, או עם שייק קפוא, העוגה הזאת היא שדרוג טעמים מופלא.

מצרכים

  • 3 ביצים XL
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 1 וחצי כוס מיץ תפוזים
  • קליפה מגוררת מתפוז 1
  • 1 חבילה פודינג וניל
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 קופסת ג'לי תות
  • תותים חתוכים

אופן ההכנה:

בקערה גדולה ערבבו בהקצפה במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר, הפודינג, והתפוז לתערובת קצף יציבה. הוסיפו את המיץ, הקמח והשמן וערבבו עד להטמעה של כל החומרים.

העבירו את התערובת אל תוך התבנית והכניסו לתנור, לאפיה בחום של 180 מעלות לעד 25 דקות.

הכינו את הג'לי על סמך ההוראות על קופסת הג'לי, והניחו בצד.

כשהעוגה כבר קרה, פזרו עליה את התותים החתוכים, ושפכו את הג'לי. הכניסו למקרר ללילה שלם, ותיהנו מעוגה מתוקה, עם שילוב טעמים מופלאים.

עוגת תפוזים אוורירית מהירה וקלה

עוגות שלא צריך יותר משתי קערות כדי להכין אותן הן ברכה גדולה. הן לא משאירות לכלוך רב, הן מהירות, ואין כיף גדול ממתכון קל, נעים, שאפשר להכין בדיוק בכמה דקות ולדעת שתוך פחות משעה יש לנו עוגה מפנקת ונימוחה. עוגה שתלך נפלא עם הקפה, או לאירוח, או סתם כי מתחשק לנו משהו מתוק.

מצרכים

  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
  • 1 קליפה מגורדת מחצי לימון
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כפית סודה לשתיה

עבור הציפוי

  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

חממו תנור ל180 מעלות ושמנו תבנית מראש.

ערבבו את הסוכר ואת הביצים יחד, ולסירוגין הוסיפו מיץ, גרידת לימון ושמן וערבבו היטב.

בקערה נפרדת ערבבו את הקמח ואת אבקת האפיה והוסיפו אל התערובת.

ערבבו בעדינות על מנת שהאווריריות לא תיפגם.

העבירו את התערובת אל התבנית ואל התנור ואפו על 180 מעלות לשלושים דקות.

כאשר העוגה בתנור, ערבבו את אבקת הסוכר עם מיץ התפוזים היטב עד שהנוזל מוכן חלק ואחיד, וזלפו מעל העוגה.

כסו את העוגה בניילון נצמד. ניתן לאכסן במקרר לעד 4 ימים.

עוגת תפוזים אוורירית וקלה

אם אתם מכורים לאפיה כמונו, אתם הולכים להתאהב בעוגה הזאת!

יש כאן מתכונים נפלאים עבור עוגת תפוזים אוורירית שהולכת להפוך כל יום ארוך לממתק אמיתי.

הכינו קערה גדולה, מוזיקת רקע שאתם אוהבים, רצוי כזאת נמרצת שתוכלו לרקוד תוך כדי האפיה. ומצרכים די בסיסיים שיש בכל בית.

כאן אתם לא תצטרכו יותר מביצים, שמנת מתוקה, חלב, מיץ תפוזים ואם יש לכם גם תפוזים ממש. זה נפלא.

עוגת תפוזים אוורירית – המתכון לאושר

אין עוררין על כך שביס של עוגה טעימה ואוורירית גורם לנו אושר גדול.

גם מי שהכי שומר שלא לגעת במתוקים, "שובר" מדי פעם את החוקים של עצמו כי הנפש זקוקה לכך.

זה כבר לא עניין של אורח חיים בריא או לא. לחיות בריא, זה גם ליהנות מהחיים ביכולות שניתן.

יש עוגת תפוזים אוורירית שהיא גם בריאה. יש עוגות שהן גם מושחתות, ויש גם באמצע.

את העוגה הזאת אתם תיהנו להכין, ותיהנו גם לאכול.

היא יכולה להיות משולבת בשמנת מתוקה, וקרם ווניל עדין וחלק. או בקרם קוקוס בעל טעם עדין.

ואם אתם מתכוננים לאירוע לגדולים בלבד, אז אפשר לשלב בה גם ליקרים איכותיים.

כך או כך, המשחק עם החומרים הוא החלק הכי כיפי, וגם היצירתיות שלכם.

אם אתם בעלי נגיעה באפיה תוכלו תמיד להוסיף עוד שינויים ושדרוגים משלכם, זה מבורך!

מתאימה לכל אירוע, ולכל רגע ביום

עוגת תפוזים כזאת מתאימה לכל אירוע.

אם אתם חוגגים יום הולדת, או אם אתם חוגגים יום נישואים, תוכלו לשלב אותה עם חגיגה פרטית ואישית. או אפילו במסיבה של כל החבר'ה.

היא גורפת מחמאות ללא הפסקה וקלה להכנה היות והיא לרוב, בחושה.

עוגה מסוג זה גם בעלת מתכון כאשר שאינה בחושה לרוב בנויה מספוג בסיס, עליו קרמים איכותיים וייחודיים וציפויים שונים.

גם כאשר אנחנו אופים אותה בסגנון הזה, הבסיס לא לוקח יותר מדי זמן אפיה והקישוט הופך להיות כיפי.

החלק הדקורטיבי של העוגה, בטח אם מדובר באירוע זה או אחר, או מתנה והפתעה הופכים את הכל לחוויה אפילו טובה יותר.

מתכונים קשורים