מתכון קרואסון שקדים

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    קרואסון שקדים

    קרואסון שקדים קלאסי

    אם טרם התאהבת בקרואסון השקדים הקלאסי, אתם הולכים להתאהב בו עכשיו. אין ספק שזה נפלא לטעום אותו בקונדיטוריה, אבל זה אפילו יותר כיף לאכול ממנו באפיה ביתית. מתכון קל, שאפשר להכין גם עם הילדים, וליהנות מזמן איכות מדהים.

    מצרכים

    • 6 בצקי מיני קרואסון מוכנים (אפשר גם קנויים)
    • 1 כוס סוכר
    • 1 כוס מים
    • 100 גרם שקדים טחונים
    • 100 גרם סוכר
    • 100 גרם חמאה מומסת
    • 1 חלמון
    • 50 גרם קמח
    • קורט קינמון
    • קורט מלח
    • 4 כפות אבקת סוכר
    • חצי כוס שקדים פרוסים

    אופן ההכנה

    יש לחמם תנור ל180 מעלות חום מראש, ולרפד תבנית אפיה בנייר אפיה. חממו בסיר בינוני מים וסוכר לרתיחה מלאה. צננו בטמפרטורת החדר. להכנת קרם השקדים ערבבו בקערה נפרדת את הסוכר, השקדים, החמאה, החלמון, המלח והקמח לבלילה אחידה וחלקה.

    חלקו את הקרואסונים לשניים, והניחו על תבנית מרופדת. הברישו את החלק התחתון של הקרואסונים בסירופ הסוכר, ומרחו 2 כפיות גדושות של קרם שקדים, סגרו את החלק העליון. הברישו גם את החלק העליון בסירופ ומרחו מעליו כפית קרם שקדים. פזרו שקדים פרוסים מעל.

    הכניסו לאפיה בחום של 180 מעלות עד 12 דקות, או עד שהקרואסונים מזהיבים היטב.

    צננו בטמפרטורת החדר, פזרו אבקת סוכר והגישו באהבה.


    קרואסון שקדים וניל עדין וטעים

    קרואסון שקדים וניל מטריף חושים, רך, וטעים שמתאים עם כל שתיה מפנקת, ומסיים כל ארוחה בקלילות ובטעם של עוד.

    מצרכים

    עבור הבצק

    • 3 כוסות קמח לבן
    • 1 כף שמרים יבשים
    • 3 כפיות סוכר
    • 200 גרם חמאה רכה
    • 1 כוס חלב
    • קורט מלח

    למילוי

    • 150 גרם חמאת שקדים בטעם וניל

    אופן ההכנה

    בקערה גדולה הניחו את השמרים, הקמח, הסוכר, החלב, וחלק מהחמאה וערבבו עד שמתקבל בצק נוח וחלק ללישה. כסו במגבת והשהו לתפיחה עד שעה. הוציאו מהבצק את האוויר מעט, לושו אותו והתפיחו עוד חצי שעה.

    קמחו משטח עבודה ורדדו את הבצק לעלה של חצי ס"מ. מרחו שליש מכמות החמאה על שני שליש משטח הבצק וקפלו לשלושה. אחסנו עד חצי שעה במקרר. רדדו שוב את הבצק, מרחו ביתרת החמאה וקפלו באותה הצורה ואחסנו במקרר לעוד חצי שעה.

    רפדו תבנית בנייר אפיה, הוציאו את הבצק מהמקרר, רדדו לחצי ס"מ עובי וחתכו ל6 משולשים. הניחו במרכז כל משולש כפית גדושה ויפה של חמאת השקדים עם הוניל וגלגלו מהבסיס אל הקודקוד. הניחו לעוד חצי שעה של התפחה.

    חממו תנור לחום של 180 מעלות ואפו עד 20 דקות, ועד הזהבה. הגישו מיד.

    אפשר לבזוק גם אבקת סוכר מלמעלה.


    קרואסון שקדים עם ריבת תותים מתוקה וקלילה

    קרואסון שקדים משולב ריבת תותים נימוחה וטעימה. מתאים עם כל שתיה מפנקת, ומסיים כל ארוחה בקלילות ובטעם של עוד, מתאים לאירוח, לבראנצ', ואפילו סתם אם מתחשק ביס מתוק ומפנק באמצע היום.

    מצרכים

    עבור הבצק

    • 3 כוסות קמח לבן
    • 1 כף שמרים יבשים
    • 3 כפיות סוכר
    • 200 גרם חמאה רכה
    • 1 כוס חלב
    • קורט מלח

    למילוי

    • 150 גרם חמאת שקדים בטעם וניל
    • חצי צנצנת ריבת תותים

    אופן ההכנה

    הניחו בקערה גדולה הניחו את השמרים, הקמח, הסוכר, החלב, וחלק מהחמאה וערבבו עד שמתקבל בצק נוח וחלק ללישה. כסו את הבצק במגבת והשהו לתפיחה עד שעה. הוציאו מהבצק את האוויר מעט בתפיחות, לושו אותו והתפיחו עוד חצי שעה או שעה.

    קמחו את משטח העבודה ורדדו את הבצק לעלה של חצי ס"מ. מרחו כשליש מכמות החמאה על שני שליש משטח הבצק וקפלו לשלושה. אחסנו עד חצי שעה במקרר. רדדו שוב את הבצק, מרחו ביתרת החמאה שנשארה וקפלו באותה הצורה. אחסנו במקרר לעוד חצי שעה.

    רפדו תבנית בנייר אפיה, הוציאו את הבצק מהמקרר, רדדו לחצי ס"מ עובי וחתכו ל6 משולשים. מרחו על כל משולש שכבה נדיבה של ריבת תותים. הניחו במרכז כל משולש כפית גדושה ויפה של חמאת השקדים, וגלגלו מהבסיס אל הקודקוד. הניחו לעוד חצי שעה של התפחה.

    חממו תנור לחום של 180 מעלות ואפו עד 20 דקות, ועד הזהבה. הגישו מיד.

    אפשר לבזוק גם אבקת סוכר מלמעלה.


    קרואסון שקדים נוטלה

    אם אתם מחובבי השוקולד אתם הולכים לעוף על המתכון המדהים הזה, ולהפוך אותו למלך הבית. קרואסון שקדים נוטלה רך, טעים, שלא תרצו להפסיק לאפות, וגם לאכול 😉

    מצרכים

    • בצק עלים חמאה מופשר ללילה שלם במקרר
    • חצי כוס סוכר
    • 50 גרם חמאה
    • 1 ביצה
    • 1 כוס שקדים  טחונים
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 חלמון ביצה
    • 1 צנצנת נוטלה
    • חצי כוס סוכר
    • חצי כוס מים

    אופן ההכנה

    חממו תנור מראש על חום של 180 מעלות, ורפדו תבנית אפיה בנייר אפיה.

    הקציפו באופן ידני את הסוכר עם החמאה, הוסיפו את הביצה, את השקדים הטחונים ואת הווניל והמשיכו להקציף.

    פרסו את בצק העלים ורדדו מעט, חתכו את הבצק ל2 רצועות, כל רצועה חתכו למשולשים. הניחו בכל משולש כף מהמילוי, מרחו היטב, והוסיפו גם שכבה נדיבה של נוטלה.

    הניחו את הקרואסונים על התבנית, הברישו בחלמון עם מעט מים ואפו בתנור עד 15 דקות. בזמן הזה הכינו את סירופ הסוכר, חממו בסיר קטן את המים והסוכר עד להמסה מלאה.

    כאשר הקרואסונים בצינון, מרחו את סירופ הסוכר.


    קרואסון שקדים עם טעם של עוד

    כולנו מכירים את הרגע המתוק הזה שבו אנחנו נכנסים למאפיה ומגלים שהיא בדיוק הוציא המהתנור את המאפה שאנחנו הכי אוהבים. אצל אנשים מסוימים זה יכול להיות מאפה מלוח, ואצל אחרים זה יכול להיות מאפה מתוק.

    אבל מי שבאמת מכור למאפה המתוק, יודע איך זה מרגיש כשהוא מריח קרואסון שקדים שבדיוק יצא מהתנור. אנחנו כבר מדמיינים את הביס הראשון שלנו מלווה בקפה טוב. וכל פעם מחדש אומרים לעצמנו שבקלות נוכל להכין כזה בדיוק, בבית.

    ואתם בהחלט יכולים ומסוגלים להכין קרואסון שקדים מפנק בבית.

    קרואסון שקדים מפנק וביתי

    הדרך שלכם אל הכנת המאפה המושלם הזה היא לא מורכבת, היא לא רחוקה. ואתם בקלות יכולים להפוך את הבית שלכם לבית מאפה מפנק. בין אם אתם מכינים קרואסון שהוא במילוי שקדים ובין אם כזה שהוא במילוי שוקולד. זה הרגע שלכם להיות הכי יצירתיים, והכי מפנקים.

    כשאתם מתעניינים בסוגי שונים של מתכון עבור בצק לקרואסון, לא תמיד אתם חייבים לטרוח ולהכין אותו. כיום ישנם בצקים קפואים עבור קרואסונים והם יכולים בהחלט לעשות את העבודה כראוי. דווקא בתחום הזה, התעשייה מייצרת בצקים קפואים איכותיים המתאימים לשימוש ביתי. וגם לשימוש מסחרי, כך שכל מה שנותר לעשות הוא לרדד את הבצק. ומשם, להתאים לו את המילוי הנכון.

    המילוי הנכון יכול להיות כמובן מילוי השקדים הקלאסי. אבל יכול להיות גם מילוי שוקולד חלב, שוקולד רובי היוקרתי הוורדרד. מילוי שוקולד חלב, מילוי שוקולד מריר. או אפילו ממרחי נוטלה, או שוקולד השחר. וגם ממרח חלבה, או ממרח שוקולד לבן. ואם אתם בכלל רוצים לפנק ולשדרג, תוכלו להוסיף גם מעל פירורי מקופלת שימסו בתנור, או שוקולד צ'יפס.

    את הקרואסונים אפשר להגיש עם קפה חם, שוקו, או אפילו תה. וישנם כאלו שמתאימים גם עם שתיה קרה. הם יותר מאופיינים לעונת החורף כשבחוץ סוער וגשום. אבל אין שום סיבה שלא נהנה מהם גם כשחם בחוץ, בטח אם אנחנו ספונים בתוך המזגן המכוון על טמפרטורה קפואה ומצננת. כי כשטעים לנו, גם הלב מתחמם.

    5/5 - (1 דירוגים)

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק