מתכון עוגת תפוחים של פעם

עוגת תפוחים של פעם עם אגוזים

אין באמת טעם שיכול להשתוות לטעם של עוגת התפוחים של פעם עם האגוזים המתפצפצים בפה, וסירופ מייפל שהופך את הכל לרך, חמאתי וטעים יותר. יש פה מתכון מהיר, טעים, קליל שכיף להכין אותו עם הילדים, וגם לבד. ולא צריך יותר מדי מצרכים או קניות מיוחדות עבורו.

מצרכים

  • 4 ביצים L
  • 1 כוס סוכר דמררה
  • 1 כוס שמן
  • 1 פודינג וניל
  • חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כוס קמח כוסמין
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3 כפות סירופ מייפל
  • 1 כפית תמצית ווניל

אופן ההכנה

חממו את התנור ל180 מעלות חום, ושמנו תבנית מראש.

הקציפו בקערת מיקסר את הביצים עם הסוכר והוסיפו את המים והשמן. בקערית אחרת ערבבו את התפוחים החתוכים עם הפודינג ווניל. הוסיפו את הקמחים ואת אבקת האפייה והמייפל וערבלו על מהירות בינונית עד נמוכה.

העבירו את התערובת אל התבנית, פזרו מעל את האגוזים הקצוצים, ואפו בחום של 180 מעלות עד 50 דקות, או עד שהעוגה מוכנה, יציבה וזהובה.

עוגת תפוחים של פעם עם יין אדום

עוגות שאינן מתאימות לילדים הן בעלות יתרון מאד גדול, אפשר להכין אותם לאירועים למבוגרים בלבד. בראנצ'ים של חברים, אירוח זה או אחר, ימי הולדת בחגיגות סגורות, וגם דייטים רומנטיים. או אפילו סתם אם מתחשק לכם זמן איכות ספונטני ביחד. עוגת התפוחים הזאת משלבת בתוכה יין אדום שמשתלב נהדר עם המתיקות שבעוגה. יכול להיות שתצאו קצת יותר מצוחקקים מהביס הראשון, אתם הולכים להתאהב.

מצרכים

  • 3 ביצים
  • חצי כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 4 תפוחים בינוניים מגורדים גס וקלופים
  • 1 כוס יין אדום מתוק
  • חצי כוס אגוזי לוז קצוצים גס

ציפוי

  • כף קינמון
  • כף סוכר חום

אופן ההכנה

חממו את התנור ל180 מעלות, והקציפו במקביל את הסוכר, הביצים והשמן. הוסיפו קמח, קינמון ואבקת אפיה וערבבו היטב עד להטמעה. הוסיפו את היין והתפוחים, ואת האגוזים, וערבבו טוב עד שהתערובת אחידה.

שפכו את התערובת אל תוך התבנית. ערבבו את כף הסוכר ואת כף הקינמון ובזקו מעל העוגה. אפו את העוגה עד 40 דקות.

אפשר להגיש עם קצפת קרה לצד העוגה, או גלידת ווניל צרפתי.

עוגת תפוחים של פעם עם פירות יער

אתם הולכים להתמכר לעוגה הזאת שמשלבת בתוכה כל כך הרבה טעמים שמזכירים לנו את הילדות. פירות יער, תפוחי עץ, קינמון, ומתיקות בלתי נגמרת אפויה שמבשמת את הבית בריח ובאווירה מדהימים.

לעוגה זו יש להכין תבנית בקוטר של 24 ס"מ, ולשמן מראש

מצרכים

  • 5 תפוחים קלופים ומגוררים גס
  • 1 קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפיות ריבת פירות יער
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • חצי כוס פירות יער (טרי או קפוא)
  • 3 כפות סירופ מייפל

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור ל175 מעלות מראש.

יש לקלוף, לחתוך ולגרור את התפוחים ולערבב אותם עם גרידת הלימון, הקינמון והריבה, ולהניח בצד לספיגת הטעמים.

יש לערבב בקערה נפרדת את הביצים ואת הסוכר ולהוסיף את השמן, מיץ התפוזים, הקליפות, הקינמון, הקמח, האגוזים, אבקת האפייה ולערבב היטב עד להטמעה מלאה של החומרים.

שפכו רק חצי מהתערובת אל התבנית. פזרו מעל התערובת את התפוחים ופירות היער, ושפכו מעל את החצי השני של התערובת.

הכניסו לתנור לאפיה על חום של 175 מעלות ל40 עד 45 דקות, והברישו בסירופ מייפל כאשר העוגה עדיין חמה ולא עברה צינון מהתנור.

עוגת תפוחים של פעם עם שוקולד צ'יפס

אחד הדברים הטעימים ביותר זה לשלב את הטעמים הנימוחים והמתוקים של פעם, עם הטעמים של היום. זאת בדיוק הסיבה שעוגת התפוחים המדהימה הזאת משולבת בשוקולד צ'יפס אהובה גם על הגדולים, וגם על הקטנטנים. עם מתכון קל, מהיר, ועם מצרכים שיש כמעט בכל בית, יהיה לכם קל להפוך את הבית לנעים וגם טעים יותר.

לעוגה זו יש להכין מראש שתי תבניות אינגליש קייק משומנות היטב

מצרכים

  • 1 כוס שמן
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • חצי כפית קינמון
  • 3 ביצים
  • 5 תפוחים ירוקים מגוררים גס
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס
  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

חממו תנור ל170 מעלות מראש.

במקביל, בזמן שהתנור מתחמם, בקערת מיקסר ערבבו סוכר, שמן, קמח, אבקת אפיה וקינמון. הוסיפו את הביצים ואת התפוחים וערבלו היטב עד להטמעת כל החומרים בתערובת.

במקביל בקערה אחרת, ערבבו את השוקולד צ'יפס עם מעט קמח בקערית עד שהם מקומחים לחלוטין והוסיפו לתערובת. ערבבו היטב, וחלקו את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק.

הכניסו לתנור ואפו עד 45 דקות, או עד שהעוגות מוכנות לחלוטין.

אפשר לקשט באבקת סוכר כאשר העוגות מוכנות.

עוגת תפוחים של פעם – טעם מיוחד

אתם יושבים בבית, האוויר הקריר והנעים רוקד אל תוך הבית. יש שקט בחוץ, אולי כל מה שאפשר לשמוע זה רכב שעובר מדי פעם מרחוק. ורעש כלבים קטנים נובחים כשהם משחקים אחד עם השני.

בתנור עם האור הכתום המחמם נמצאת עוגת תפוחים טעימה שהופכת לקסם בחימום. הריח של העוגה ממלא את כל הבית והלב שלכם מתמלא בתחושה נעימה ואווירה טובה ומחממת.

עוגת תפוחים של פעם – מה צריך יותר מזה?

לא באת צריך ערב פסטורי כדי ליהנות מעוגת תפוחים טעימה ונימוחה. אבל כן אפשר להכניס את האווירה המושלמת הזאת הביתה בכל שעה ביום. בכל עונה, בין אם קיץ, חורף סתיו, או אביב.

כשאנחנו מדברים על עוגת תפוחים של פעם אנחנו מדברים על עוגה מדהימה שמעניקה לנו מגוון של טעמים. מספיק שנעיף מבט קטנטן על רשימת המצרכים ועל הורסיות השונות שאפשר להכין את העוגה ונבין. יש לנו כאן חומרי גלם מופלאים שיכולים לגרום לנו לשנות אותה, להכין אותה חגיגית, פשוטה או כזאת שתזכה בתחרות עוגות.

מספיק שיהיה לנו מתכון בסיסי כדי שנוכל פשוט להמשיך משם ולנסות לשחזר את השטרודל הטעים שאכלנו בחו"ל. או את פאי התפוחים שסבתא היתה מכינה. וכן, גם העוגה הבחושה והטובה יכולה להיות יוקרתית, וטעימה.

מתאימה לכל רגע בחיים

לעוגות יש דרך נפלאה לגרום לנו לחייך, ולהרגיש טוב יותר. זה יכול להיות ביס מנחם עם לגימה של קפה ברגע שאנחנו מרגישים עצובים. זה יכול להיות אם סתם מתחשק לנו משהו טעים באמצע הלילה, או אפילו לפנות בוקר.

וזה יכול להיות כשאנחנו חוגגים יום הולדת, אירוע כלשהו אישי, יום נישואים, או כל דבר בעצם. זה היופי בעוגה טובה.

לאפיה יש את הדרך הנהדרת לחיבור של חומרי גלם אל יצירת אומנות לגרום לנו להרגיש טוב יותר. אתם לא צריכים להיות קונדיטורים או שפים, גם לא מומחים לקולינריה מכל סוג שהיא. אתם רק צריכים מתכון איכותי, סבלנות, וקצת יצירתיות. זה לא רק המתכון לעוגה טעימה, אלא לחיים בכלל.

מתכונים קשורים