מתכון עוגת גבינה אפויה

מתכון עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה וגבוהה

עוגת הגבינה האפויה הקלאסית ללא תחתית פריכה, גבוהה, קלילה, אוורירית וטעימה. היא מתאימה לכל אירוע, לקפה של הבוקר, לסיום יום עבודה מפרך ולבראנצ' חברות קליל. תיהנו מקינוח שנחשב קל, אך מיוחד ויוקרתי.

מצרכים

  • 5 ביצים מופרדות
  • 750 גרם גבינה לבנה של 9%
  • 2 כפות קמח
  • כפית תמצית וניל
  • חצי קופסא של פודינג וניל (מוכן)
  • מיכל שמנת מתוקה
  • כוס סוכר

אופן ההכנה

יש להפריד את הביצים ולערבב בקערה את הגבינה הלבנה, תמצית הוניל ואת החלמונים. להוסיף את הקמח, ולערבב. במקביל להקציף את הפודינג עם השמנת המתוקה וחצי כוס סוכר ולהוסיף לתערובת.

את החלבונים הקציפו עם חצי כוס הסוכר שנשארה ושפכו אל תוך הגבינות וערבבו. יש לאפות בתנור ב200 מעלות כרבע שעה, ולאחר רבע שעה להוריד ל160 מעלות ולאפות שעה נוספת.


עוגת גבינה אפויה בחושה ומהירה

עוגות בחושות מהירות הן פיתרון מדהים למי שמעוניין בקינוח מהיר וטעים לצד הקפה, או אם מגיעים אורחים בספונטניות. יש פה עוגה מדהימה שמתאימה לכם בדיוק לכל מטרה. אין כיף מלבחוש עוגה עם מוצרים שיש בבית וליהנות תוך זמן קצר מקינוח מתוק וטעים.

מצרכים

  • כוס סוכר
  • חבילת גבינה לבנה של 500 גרם
  • שליש כוס שמן
  • כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • כף אבקת סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות קמח תופח

אופן ההכנה

יש לערבב בקערית גדולה גבינה לבנה עם השמן, עם הסוכר ועם סוכר הוניל. את הביצים להוסיף אחת אחרי השניה ולערבב. להוסיף את הקמח ולהטמיע אותו היטב בתוך הבלילה עד שזו תהיה חלקה.

שמנו את התבנית (או אינגליש קייק או עגולה) ושפכו את העוגה פנימה, אפו בתנור על 180 מעלות בין 35 ל40 דקות עד שהיא זהובה ותפוחה.

אם אתם רוצים לשדרג את העוגה אפילו עוד יותר, הקציפו שמנת מתוקה וקשטו מלמעלה.


עוגת גבינה אפויה עם קוקוס

לעוגה זו יש להכין מראש תבנית עגולה קפיצית. היא משלבת טעם נפלא וקליל של גבינה עם קוקוס, ומתאימה לכל אירוע, וגם לבראנצ' קליל וספונטני.

מצרכים:

  • 1 כף סוכר
  • 200 גרם ביסקוויטים מפוררים היטב
  • 3 כפות קוקוס טחון
  • 100 גרם של קרם קוקוס או שמן קוקוס מחומם

למלית:

  • 2 גביעי גבינת שמנת, רצוי לא פחות מ25% שומן
  • חבילה של גבינה לבנה 9% 500 גרם
  • 1 כוס סוכר
  • קליפה של לימון מגורר
  • 1 כף קורנפלור
  • חצי כוס קרם קוקוס, לא פחות מ17ֵֵ% שומן
  • 3 ביצים
  • פתיתי שוקולד לקישוט

אופן ההכנה

חממו את התנור מראש לחום של 180 מעלות. רפדו את תחתית התבנית של העוגה בנייר אפיה.

ערבבו את הביסקוויטים המפוררים, עם הקוקוס הטחון וקרם הקוקוס בקערית והעבירו אל התבנית. הדקו את התערובת היטב לתחתית ולדפנות התבנית. אפו את התחתית כעשר דקות, והוציאו אותה לצינון. לאחר שהוצאת לצינון הורידו את חום התנור אל 150 מעלות.

ערבבו בקערה גדולה במהירות נמוכה את הסוכר, הגבינות, תמצית הוניל, קליפת הלימון והקורנפלור לקרם חלק ואחיד. הוסיפו את הביצים ואת קרם הקוקוס והמשיכו לערבל לקרם אחיד וחלק. שפכו את הקרם אל תוך התבנית הקפיצית, פזרו עליה את שבבי השוקולד והחזירו לתנור לשעה. הוציאו לאחר שעה, בסכין קלה שחררו את שולי העוגה מדפנות התבנית והחזירו לתנור לעוד 20 דקות עד שהעוגה יציבה.

הוציאו מהתנור והכניסו ללילה שלם למקרר.


עוגת גבינה אפויה עם תותים

עוגות הגבינה הקלאסיות הן טעימות בטירוף. יחד עם זאת, כשאנחנו משדרגים את העוגה הקלאסית האפויה אנחנו הופכים אותה לחגיגית יותר ומתאימה לכל אירוע. כזו היא בדיוק עוגת גבינה אפויה עם תותים. טעימה, נימוחה, אוורירית וקלילה. והפרי שהוספנו לה הופך אותה לססגונית, צבעונית ומעניינת יותר. ובעיקר, טעימה.

מצרכים

  • 5 ביצים
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 2 מיכלי שמנת חמוצה
  • 2 כפות גדולות של קורנפלור
  • 4 כפות פודינג וניל
  • לקישוט העוגה אפשר להשתמש ב1 מיכל שמנת מתוקה, פודינג ותותים.

אופן ההכנה:

יש להקציב את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד שהם מתקשים ובקערה נפרדת להקציף את השמנת החמוצה, הגבינה, סוכר רגיל, סוכר וניל וחלמונים. להוסיף את הקורנפלור והפודינג ולהמשיך להקציף.

אחדו את בלילת החלבונים עם זו של הגבינה בערבוב רגיל ולא בהקצפה. רפדו נייר אפיה לתחתית התבנית ורססו בתרסיס שמן. אפו בתנור בחום של כ200 מעלות והניחו מתחת לתבנית תבנית של מים רותחים.

לאחר 20 דקות ואחרי שהעוגה השחימה הורידו את החום ל160 מעלות, כסו בנייר כסף ואפו לעוד כשעה. השאירו בתנור כבוי לעוד שעה, ולאחר מכן הכניסו למקרר לכמה שעות.

הקציפו 1 מיכל של שמנת מתוקה עם פודינג וניל, חתכו תותים לפרוסות וקשטו את העוגה לאחר שהיתה במקרר כמה שעות עם קצפת ותותים.

השאירו את העוגה לילה שלם במקרר, ותיהנו מקינוח מתוק, איכותי ומיוחד.


עוגת גבינה אפויה – עולם ומלואו של אושר

העולם שייך למתוקים, לפחות לא מעט מהאנשים והקונדיטורים כך מצהירים והם לא לגמרי טועים.

עוגות הגבינה לא שייכות לשבועות בלבד, מדובר בעולם ומלואו של מתיקות, וגם מליחות עדינה וטעימה.

כשאנחנו מדברים על עוגת גבינה אפויה זה נשמע לא מושחת במיוחד.

אבל בהחלט מדובר בעוגה טעימה, מושחתת, שמתאימה לכל מצב רוח.

ולכל רגע שבו מתחשק לנו משהו מתוק גבינתי ונימוח.

לעוגות גבינה יש מגוון סגנונות וטעמים.

עוגת גבינה פירורים קרה, עוגת גבינה רכה אפויה.

עוגת גבינה מלוחה, עוגת גבינה מסקרפונה.

עוגת גבינה עם תותים, עוגת גבינה עם פירות יער ועוד. שפע של מתיקות ומגוון.

עוגת גבינה אפויה – מתאימה לכל אירוע

זה לא באמת משנה אם חג שבועות או אם חנוכה, אם אתם חוגגים יום נישואים.

או אם אתם חוגגים יום הולדת עגול.

עוגות גבינה מתאימות לכל אירוע, ומשמחות לבב אנוש.

יש עוגת גבינה אפויה גבוהה, ויש עוגת פאי גבינה.

אך יש גם פרמטר מאד חשוב שיש לקחת בחשבון כשאתם מגישים עוגות גבינה.

בין אם אתם האורחים שלהם מגישים את העוגה, ובין אם אתם מארחים אורחים.

חשוב שתדעו שאם אתם או האורחים שלכם רגישים ללקטוז, ישנם היום מגוון של פתרונות גם בעניין הזה.

מתכון לעוגת גבינה ללא לקטוז בהחלט קיים במגוון גרסאות.

וישנם גם פתרונות תרופתיים לכך.

אם הוזמנתם להתארח תוכלו תמיד להכין את העוגה בעצמכם כמחווה טובה.

וכך גם לדאוג לבריאות שלכם. אם אתם המארחים, דאגו להכין גם וגם.

כך לא רק תיראו מארחים סופר אכפתיים, אלא גם תעלו את המודעות לרגישות ללקטוז.

לא רק רגישות למוצרי חלב היא הגורמת לעוגות גבינה ללא חלב.

ישנם לא מעט אנשים שעברו לטבעונות, ולכן חשובה להם תזונה ללא חלב.

גם עבור הטבעוניים ישנם פתרונות של עוגות גבינה פרווה.

או עוגות גבינה ללא חלב כלל, עם הטעם הקלאסי והנפלא של עוגות גבינה אפויות.

או עוגות גבינה קרות ומתוקות.

כך או כך, מדובר בקינוח פופולרי ברחבי העולם.

לא רק בישראל הקטנה שלנו.

מתכונים קשורים