רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    לא סתם סדנת אפייה: המקום שבו האפייה הופכת לריפוי

    יש מקומות שבהם הזמן מאט, הריח של שמרים באוויר מרגיע את הנפש, וכל ביס קטן מרגיש כמו חיבוק.
    כזה בדיוק הוא העולם של אורלית בן־נס, אישה אחת שהפכה את האפייה לאמנות, ואת הלחם — לשפה של אהבה.

    קמח, מים, ונשמה אחת גדולה

    “הלחם הוא מורה נהדר,” אומרת אורלית בחיוך. “אם אתה חסר סבלנות, הוא לא יתפח. אם אתה שקט ומקשיב – הוא יגלה לך הכול.”

    הפילוסופיה הזו עומדת בבסיס כל סדנה שהיא מעבירה.
    בווילה מעוצבת ומוארת במושב ארסוף, רק כמה דקות מהמרכז, מתקיימות סדנאות אפייה אינטימיות שבהן משתתפים לומדים לא רק לאפות – אלא להרגיש.

    הידיים לשות, הלב נרגע, והקמח הופך לזיכרון של משהו טעים ונעים.

    סדנאות אפייה

    בין פריז לשרון – הסיפור של “הלוחשת ללחם”

    אורלית בן־נס למדה את יסודות הקונדיטוריה בבית הספר הצרפתי היוקרתי Le Cordon Bleu בפריז, שם רכשה את הדיוק והאסתטיקה של המטבח האירופי.
    אלא שכשהיא חזרה לישראל, היא הבינה שהקסם האמיתי נמצא דווקא בפשטות – באנשים, בשיחות, בריח של בצק טרי שממלא את הבית.

    וכך נולדה הדרך האישית שלה – שילוב בין ידע מקצועי צרפתי לאנרגיה ישראלית חמה.

    הווילה שבה כל סדנה מרגישה כמו ארוחה משפחתית

    המטבח של אורלית לא דומה לשום כיתה שלמדתם בה. זהו חלל חי, נושם, עם שולחן עץ רחב, תאורה חמימה, כלי אפייה יפיפיים וקערות מלאות בבצקים צבעוניים.
    כשהתנור נדלק – משהו בחלל משתנה. ריח של אפייה ממלא את האוויר, אנשים זרים מתחילים לדבר, לצחוק, והתחושה היא של ערב חברים ישן.

    “החיבור הזה קורה מעצמו,” היא אומרת. “אנשים באים בשביל לחם – ונשארים בשביל הנשמה.”

    סדנת אפייה

    סדנאות שמרגישות כמו מדיטציה

    בין אם זו סדנת חלות, סדנת לחמי מחמצת, או ערב אפייה לאירועים פרטיים, המטרה היא אחת – לעצור לרגע את המרוץ, לגעת, להריח, ליצור.
    כל משתתף מקבל הדרכה אישית, חומרי גלם מובחרים ומקום להביע את עצמו.

    זה לא עוד מתכון – זו חוויה.
    יש רגעים שבהם השקט ממלא את החדר, רק קולות של לישה וערבוב נשמעים – ואז מגיע הרגע שבו הבצק מוכן, התפיחה מצליחה, והלב מתרחב.

    יופי, טעם והשראה

    אורלית מאמינה שאוכל טוב הוא לא רק עניין של טעם – אלא של נראות ושל אנרגיה.
    הכלים היפים, הסידור המדויק של חומרי הגלם, השולחן הערוך בקפידה – כולם חלק מהחוויה הכוללת.

    “אני רוצה שכל משתתף ירגיש שהוא נמצא במשהו מיוחד,” היא אומרת. “שאפייה יכולה להיות יפה, מעודנת, מרפאת.”

    מתנה לעצמך או לאהוב שלך

    סדנאות אפייה של אורלית הפכו בשנים האחרונות ליעד מבוקש בקרב אנשים שמחפשים חוויה קצת אחרת – זוגות, קבוצות חברים, וגם חברות שמגיעות לערב נשי חווייתי.
    זו יכולה להיות מתנה מושלמת ליום הולדת, לחג או פשוט לעצמך – כי מגיע לך ערב של טעם ורוגע.

    כי לפעמים, כל מה שצריך זה ריח של לחם

    בסוף כל סדנה, כשהתנור נפתח, משהו משתנה באוויר.
    הניחוח העמוק של הלחם ממלא את החלל, והעיניים של המשתתפים נוצצות.
    זהו רגע קטן של שלמות – שבו כל אחד מבין שמה שנוצר פה הוא לא רק מאפה, אלא זיכרון.

    “האמת?” מחייכת אורלית, “אני חושבת שלחם זה סוג של אהבה.”

    איך נרשמים?

    הסדנאות מתקיימות בווילה של אורלית בן־נס במושב ארסוף, בקבוצות קטנות ועם אווירה אינטימית במיוחד.
    ההרשמה נעשית דרך האתר הרשמי, והביקוש גבוה – אז מומלץ לשריין מקום מראש.

    📍 מושב ארסוף, חוף השרון
    🍞 חוויה קולינרית שתרצו לטעום שוב

    דירוג

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק