חוגגים יום הולדת בקרוב? מתכננים להכין עוגת יום הולדת מעוצבת למבוגרים שתדהים את כולם ואין לכם רעיון? קבלו טיפ איך ליצור עוגה מושלמת עם מעטפת מיוחדת משוקולד מטומפרר. משלב הכנת השוקולד ועד הרכבת השוקולד כמעטפת לעוגת שוקולד מושלמת שיגרמו לכולם להגיד וואו!
הכנת עוגת הבסיס
את עוגת יום הולדת למבוגרים עדיף להכין כעוגה גבוהה, מאוד, המורכבת ממספר שכבות של עוגת שוקולד, כאשר כל השכבות מונחות אחת על השניה ומופרדות בקרם עשיר, ויציב ליצירת העוגה גבוהה. אם הצלחתם לחצות גובה של 12 סנטימטר, אתם בכיוון. כל שכבה אמורה להיות בגובה ממוצע של 2 עד 3 סנטימטר, פלוס חצי סנטימטר של קרם, בסך הכל 4 שכבות.
לשלב הטמפרור
הטמפרור כולל שלושה שלבים: חימום, קירור וחימום מחדש. בכל אחד מהשלבים יש להגיע לטמפרטורה מסוימת, שמשתנה בהתאם לסוג השוקולד – חלב, מריר או לבן.
אנחנו נבחר בתערובת של שוקולד חלב ושוקולד מריר בכדי ליצור שכבה עמידה אבל מתוקה, נשתמש בחצי כמות שוקולד מריר איכותי עם לפחות 60 אחוז מוצקי קקאו וחצי כמות שוקולד חלב. אם אתם רוצים עוגת פרווה, תוכלו להחליף את שוקולד החלב במריר.
ממיסים את השוקולד בבן מרי תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד מגיע לטמפרטורה של 55 מעלות. אבל לא יותר מטמפרטורה של 93 מעלות, שכן השוקולד עלול להישרף.
יוצקים שני שליש מהשוקולד על משטח עבודה מתאים, עדיף שיש, ומערבבים באמצעות מרית או שפכטל עד שהטמפרטורה יורדת ל-28 והשוקולד מסמיך.
מחזירים את השוקולד לבן מרי וממשיכים בחימום תוך ערבוב, עד 31 מעלות.
אם אתם מעוניינים לחסוך את שלב הטמפרור, ניתן לחמם את השוקולד במיקרו בפולסים של 20 שניות, אבל קחו בחשבון שהעיטוף לא יצא מבריק וחגיגי כמו אחרי טמפרור. ניתן לראות דוגמא לשוקולד מטומפרר באתרים של עוגות מעוצבות למבוגרים שמתמחים בעוגות, כגון השפים.
השוקולד מוכן לעבודה.
מריחת השוקולד על שקף
חתכו שקף או דף טרנספר עם הדוגמא למעלה לרצועה בגובה של 2 סנטימטר מעל גובה העוגה ובאורך של היקף העוגה פלוס סנטימטר אחד. הניחו על משטח העבודה ומרחו אותו היטב עם השוקולד המטומפרר בשכבה דקה.
בעזרת מרית מורחים את השוקולד בשכבה דקה על כל השקף, כך שכל הקצוות יהיו מכוסים. זה בסדר אם השוקולד עובר את הקצוות. הניחו לשוקולד לשבת במשך 2 עד 3 דקות עד שהוא מתחיל להתייצב מסביב לקצוות אך אינו קשה או שביר לחלוטין.
בעזרת סכין חדה, חתכו בזהירות מסביב לקצוות השקף כדי לתחום את השוקולד וליצור קצוות מסודרים בצורת מלבן מדויק.
לאחר שהשוקולד יציב אך עדיין גמיש, החזיקו בקצה אחד של הדף וקלפו אותו בזהירות מהשיש, החזיקו אותו בשתי ידיים.
הנחת השקף על העוגה
מניחים בזהירות קצה אחד של השקף כנגד דופן העוגה, לוחצים את השוקולד ישירות כנגד הציפוי. מסובבים את העוגה לאט תוך כדי שהעוגה נעטפת באמצעות השקף, דואגים שהשקף מגיע עד תחתית העוגה.
הדקו את שני קצוות השקף לסגירה ואטימה של המעטפת. הכניסו את העוגה למקרר להתייצבות מלאה של השוקולד למשך 25 דקות לפחות.
לאחר שהשוקולד מתקשה ומתייצב, מסירים את השקף. אם השתמשתם בדף טרנספר, קלפו בזהירות פינה אחת של הדף, וסובבו את העוגה תוך קילוף עדין של הדף מרצועת השוקולד. העיצוב יישאר על השוקולד והשוקולד מהודק כעת היטב לדפנות העוגה.
נכון שזה המון עבודה, אבל התוצאה תדהים גם אתכם, קיימת גם אפשרות, אם תרצו לחסון את זמן הכנת העוגה, לרכוש עוגת יום הולדת למבוגרים מאתר שמתמחה בתחום.
לינק לתמונה: pexels