מתכון עוגת ביסקוויטים פרווה

מתכון עוגת ביסקוויטים פרווה

עוגת ביסקוויטים פרווה קלה מהירה וכיפית

עוגת ביסקוויטים טעימה שכולם אוהבים, אך בסגנון פרווה ללא גבינה, ללא חלב וללא שמנת מתוקה.

העוגה מתאימה לאחר ארוחה בשרית, ומתאימה גם לרגישים ללקטוז. או לטבעוניים כמובן.

עבור הביסקוויטים

250 גרם של פתי בר בטעם שוקולד או בטעם וניל
1 כפית של אבקת נס קפה
1 כוס מים חמים

עבור קרם המילוי

1 שמנת פרווה
1 אינסטנט פודינג ווניל
חצי כוס חלב סויה או חלב שקדים, אפשר גם חצי כוס מים
1 וחצי שקית סוכר וניל

עבור הציפוי

2 חפיסות שוקולד מריר פרווה
חצי כף שמן

איך מכינים

לפני הכל, מתחילים להכין את המילוי. על מנת להכין את המילוי יש להקציף את כל המצרכים. את ההקצפה יש לעשות כך שהתערובת תהיה ללא גושים, חלקה ואחידה.

במקביל, בקערה קטנה מערבבים כפית אבקת נס קפה עם כוס מים חמים, וטובלים כל ביסקוויט בנפרד במי הקפה ממש לשניה על מנת לספוג את הנוזל בביסקוויט.

את הביסקוויטים יש לסדר בשכבה בתחתית התבנית ומעליה למרוח שכבה של קרם כך שבסופו של דבר משתמשים בחצי מכמות הקרם.

לסדר שוב שכבה של ביסקוויטים טבולים ומעליה עוד שכבה של קרם, מעל עוד שכבת ביסקוויטים אחרונה.

לחמם קוביות שוקולד מריר עם כף של שמן במיקרוגל לכמעט דקה, לערבב לקרם חלק ולשפוך על שכבת הביסקוויטים האחרונה. לכסות בניילון נצמד ולהעביר להקפאה לכל הלילה. אם אין לכם סבלנות, תיאלצו לאגד אותה. העוגה הזאת שווה כל רגע של סבלנות.


מתכון עוגת ביסקוויטים פרווה עם תותים ווניל

העוגה המדהימה הזאת היא קלה, אוורירית, טעימה ומשלבת נפלא קרם שמנת בטעם וניל ותותים, עם ג'לי בטעם תות. ובנוסף להכל, היא נראית מדהים וגורפת אינספור מחמאות.

מצרכים:

  • 2 קופסאות אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 2 קופסאות שמנת פרווה מתוקה 32%
  • 2 כוסות חלב סויה
  • 500 גרם תות שדה
  • 2 אריזות ניילון של פתי בר, אפשר גם בטעם וניל
  • תמצית וניל
  • ג'לי בטעם תות

אופן ההכנה:

להכנת קרם הוניל יש להקציף את השמנת המתוקה יחד עם הפודינג והחלב לקצפת יציבה.

יש לחתוך את התותים לפרוסות, על התות להספיק לשתי שכבות.

להרטיב את הביסקוויטים בחלב עם תמצית וניל, ולסדר אותם אחד לצד השני בתבנית מרובעת. יש למרוח כחצי מכמות קרם הוניל על הביסקוויטים.

על קרם הוניל יש לסדר פרוסות של תותים, ולאחר מכן ביסקוויטים נוספים הטבולים בחלב עם הוניל. מעל הביסקוויטים יש למרוח את כל מה שנשאר מקרם הוניל.

על השכבה האחרונה של הקרם יש לסדר עוד תותים ולהכניס להקפאה של חצי שעה. לאחר חצי השעה שהעוגה במקפיא יש להכין את הג'לי בטעם תות על סמך ההוראות על הקופסא. שפכו את הג'לי על התותים באופן אחיד והכניסו למקרר ל6 שעות לפחות.

בתיאבון!


מתכון עוגת ביסקוויטים פרווה עם קרם קפה

עוגת הביסקוויטים הזאת מתאימה למבוגרים בלבד בשל שכבות הביסקוויטים הרכות והנימוחות הטבולים בקפה, ובקרם קפה אוורירי וטעים.

מצרכים:

  • 250 גרם פתי בר
  • 1 כפית נס קפה
  • 1 כוס של מים חמים
  • 1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 שמנת מתוקה פרווה
  • 1 סוכר וניל
  • 1 כפית אספרסו מוכן או כפית של נס קפה
  • לקישוט: או שוקולד מריר מומס או קקאו

אופן ההכנה

יש לערבב את המים החמים עם כפית נס קפה ולטבול ביסקוויטים. את הביסקוויטים יש לסדר בשכבה בתחתית התבנית.

לאחר מכן, בקערה של מיקס יש להקציף את השמנת המתוקה עם הפודינג, תמצית וניל, מים, הקפה וסוכר וניל. על הקרם יש להיות יציב, אוורירי ותפוח.

מרחו כחצי כמות מהקרם על שכבת הביסקוויטים וישרו אותה. טבלו שוב ביסקוויטים בקפה, וסדרו בשכבה אחת מעל לקרם. את יתרת הקרם שנשאר יש למרוח מעל השכבה השניה של הביסקווטים.

קשטו או עם קקאו או עם שוקולד מומס, כסו בניילון נצמד והכניסו למקפיא לעד 8 שעות.


עוגת ביסקוויטים פרווה עם קרם קוקוס

העוגה הטעימה הזאת אהובה על ילדים, ועל מבוגרים כאחת ויש לה שדרוג נפלא, קרם קוקוס מפנק.

מצרכים:

  • 300 גרם ביסקוויטים
  • חצי כוס חלב צמחי
  • 2 פחיות קרם קוקוס קר
  • חבילה ושני שליש של אינסטנט פודינג
  • כף אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • פירות טריים לקישוט

אופן ההכנה

יש לשפוך את הקרם קוקוס אל תוך מסננת ולהפריד את החלק הקשה מהנוזלי. להעביר את החלק הקשה אל מערבל ולהקציף עד שנוצר קרם סמיך. לצקת אל תוך המערבל חצי מכמות הנוזל של הקוקוס עד לקרם חלק.

יש להוסיף את הפודינג, אבקת הסוכר ותמצית הוניל ולערבל. להקציף כדקה במהירותו מקסימלית עד שהקרם רך וסמיך.

טבלו ביסקוויטים בחלב וסדרו אותם בתחתית התבנית. יש לצקת על הביסקוויטים שליש מכמות הקרם, ולחזור על הפעולה בשכבות של שכבה נוספת.

קשטו בפירות הטריים, והעבירו למקרר ל4 שעות.

עוגת ביסקוויטים פרווה – כי גם לרגישים ולשומרי כשרות מגיע ליהנות

תארו לעצמכם, אתם יושבים בארוחה משפחתית, או ארוחה עם חברים.

אתם עצמכם רגישים ללקטוז, או פשוט לא אוכלים מוצרי חלב בגלל סיבה מסוימת.

בין אם שמירה על כשרות, ובין אם רגישות.

הארוחה כיפית! היתה מושלמת ממש.

מגיע החלק של השתיה החמה והקינוחים. אתם יושבים מסביב לשולחן, מזג האוויר מדהים.

צוחקים, שותים, ויש בשבילכם גם תה במקום קפה. או קפה שחור.

ואז מגיעה העוגה. כולם הרי ציפו לה, היא גולת הכותרת.

עוגת ביסקוויטים, העוגה הקלאסית שכולם אוהבים וזוכרים מהילדות.

אבל היא לא פרווה. היא חלבית, ואתם לא יכולים לקחת אפילו ביס.

אין ספק שזה מאכזב! זאת בדיוק הסיבה שהמציאו עוגת ביסקוויטים פרווה עם מוצרי חלב פרווה.

מוצרים המתאימים לרגישים ללקטוז ולשומרים כשרות מטעמי דת.

עוגת ביסקוויטים פרווה – כדי שיהיה טעים לכולם

השימוש כיום במוצרים שאינם על בסיס חלב הוא לא משהו חריג.

מדובר בתרבות נפוצה גם בשל המודעות שעלתה בנוגע לטבעונות.

וגם בשל המודעות שעלתה בנוגע למודעות לרגישות ללקטוז.

בנוסף, גם כמובן מדובר במוצרים הנפוצים מטעמי כשרות אצל שומרי הדת שאינם מערבבים בשר וחלב.

כך שאם אתם נמנים בין הרגישים ללקטוז, טבעוניים, או שומרי כשרות.

יש לכם אלטרנטיבה, ואל תתביישו לבקש אותה.

אם אתם מתארחים ולא נעים לכם לבקש תוכלו תמיד להכין עוגת ביסקוויטים פרווה בעצמכם.

ולהביא את העוגה כמחווה טובה.

לא מדובר בתהליך מורכב מדי, כל שעליכם לעשות הוא לרכוש מוצרים שאינם על בסיס חלב.

ולשלב את המוצרים הללו בתוך מתכון העוגה שכולם יודעים אותו.

אם אינכם יודעים אותו תוכלו למצוא אותו בין דפי האתר.

אם אתם מארחים, הרי שבכלל תוכלו לצור חגיגה שלמה על בסיס פרווה.

אך התחשבו גם בחברים שלכם שאוהבים מוצרי חלב.

ואם אתם באירוע, או בבית מלון אל תתביישו לבקש מוצרים המתאימים לכם.

כיום האלטרנטיבה לקבלת מתכונים שהם לא על בסיס חלב היא לא משהו נדיר.

כל בית מלון וכל אולם יכולים לעשות להכין עוגות פרווה.

מתכונים קשורים