מתכון עוגת ביסקוויטים גבינה

מתכון עוגת ביסקוויטים גבינה

עוגת ביסקוויטים גבינה

העוגה הקלאסית שמחזירה לילדות בתוך כמה שניות, קלה להכנה וכל מה שצריך זאת רק קצת סבלנות על מנת שהיא תתאחה ותתייצב במקרר.

מרכיבים:

  • כ40 יחידות של פתי בר
  • גבינה לבנה 9% 500 גרם
  • קופסת שמנת מתוקה של 375 מ"ל
  • 4 כפות פודינג אינסטנט וניל
  • שליש כוס חלב
  • כוס סוכר
  • 3/4 כוס של חלב לטבילה של הביסקוויטים
  • 150 גרם שוקולד
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד לבן (מגורד)

אופן ההכנה:

יש לטבול את הביסקוויטים בחלב ולסדר אותם בתבנית בשכבה אחידה. ערבבו את הגבינה הלבנה עם הסוכר, הקציפו את השמנת והחלב לקרב יציב והוסיפו את הגבינה בהקצפה נמוכה. הבלילה צריכה להפוך להיות כמוס אחיד.

סדרו מחצית מהכמות של הגבינה על הביסקוויטים באופן אחיד וטבלו ביסקוויטים לשכבה השניה בחלב. סדרו את הביסקוויטים על המוס והוסיפו את החצי השני של הגבינה. לאחר מכן סדרו שכבת ביסקוויטים נוספת לאחר שספגתם אותם בחלב.

הכניסו למקרר לכ12 שעות, והתאזרו בסבלנות. זה קשה, אנחנו יודעים 😉


עוגת ביסקוויטים גבינה ושוקולד

מאד קל ליהנות מעוגת הביסקוויטים הקלאסית במגוון של אופציות ושדרוגים. וגבינה ושוקולד הם שדרוג מדהים שמשאירים טעים מיוחד בפה. כל מה שאנחנו צריכים זה כלי פיירקס מתאים, קצת סבלנות והרבה אהבה לעוגת הביסקוויטים הקלאסית.

מרכיבים:

  • כוס חלב
  • 2 חבילות של פתי בר ווניל
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% קרה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה קרה
  • 3/4 כוס אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • 6 כפות של פודינג וניל אינסטנט
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר או חלב לקישוט

אופן ההכנה:

יש לשים את החלב בתוך קערית לטבילת הביסקוויטים ולטבול את הביסקוויטים בחלב ולסדרם בשכבה מסודרת בתבנית.

יש להקציף במהירות גבוהה במיקסר את השמנת, הגבינה, אבקת הסוכר, ואת והפודינג וניל עד שמתקבלת בלילה אחידה ויציבה.

צקו חצי מהכמות של קרם הגבינה על הביסקוויטים ומרחו לשכבה אחידה. מעליה סדרו עוד ביסקוויטים לאחר שטבלתם בחלב מעל קרם הגבינה ומעל עוד חצי מהכמות של הקרם והלאה. את העוגה תסיימו כאשר יש עליה שכבת ביסקוויטים נוספת ללא קרם.

צננו את העוגה במקרר, ובינתיים הכינו את ציפוי השוקולד.

הכנת הציפוי:

יש לקצוץ את השוקולד ולהניח בקערה. להוסיף שמנת ולהמיס יחס במיקרוגל. יש לוודא שתערובת אחידה ומומסת וליצוק אותה על החלק העליון של העוגה.

לאחר שמרחתם את הציפוי, יש להכניס את העוגה לבערך 5 שעות למקרר עד שהיא מתייצבת לגמרי. תוכלו גם לגרד שוקולד חלב או מריר מעל לציפוי ולקשט באמצעות שוקולד נוסף. או לפזר אגוזים, קוקוס, או שוקולד לבן.

אם אתם רוצים עוגה שהיא אפילו יותר יציבה וטעימה, תנו לה לישון לילה במקרר. הסבלנות תשתלם לכם. ואם אתם מעוניינים בה כעוגת גלידה, הקפיאו אותה.


עוגת ביסקוויטים גבינה דלת קלוריות

זה נכון שכיף להתענג על ביס של עוגה עם הקפה. אבל לפעמים אנחנו חושבים שאולי הביס הזה מלא מדי באחוזי שומן, או בקלוריות ומתבאסים. אם יש לנו את האופציה ליהנות מביס ללא ייסורי מצפון, למה לא? זו עוגה קלה להכנה, אין הרבה כלים שתצטרכו לשטוף אחריה ויהיה לכם כיף להכין וגם לאכול אותה.

מרכיבים:

  • כ40 ביסקוויטים
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 400 גרם שמנת חמוצה 9%
  • 6 כפות של אינסטנט פודינג וניל
  • חצי כוס חלב
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס חלב נוספת לטבילת הביסקוויטים

אופן ההכנה:

יש לטבול את הביסקוויטים טבילה עדינה בחלב ולסדר אותם בתבנית לשכבה אחידה.

לקרם: לערבב את הגבינה עם השמנת, החלב והסוכר ולהוסיף את פודינג הוניל. להמשיך לערבב עד שהקרם חלק וסמיך, בערך כדקה וחצי שתי דקות.

מרחו חצי מהקרם על השכבה הראשונה של הביסקוויטים, טבלו עוד ביסקוויטים טבילה עדינה בחלב והניחו על שכבת הגבינה שמרחתם. לאחר מכן מרחו מעל את הקרם שנשאר באופן אחיד וסיימו את הכנת העוגה עם עוד שכבת ביסקוויטים טבולה בחלב.

קררו במקרר יממה, או הקפיאו את העוגה ל5 עד 6 שעות.


עוגת ביסקוויטים גבינה עם ג'לי תות

זו עוגה שפשוט כיף להכין עם הילדים, וכיף גם לשבת ולאכול אותה עם הילדים. תנו להם לטבול את הביסקוויטים ולסדר אותם. חוויה גם לגדולים, וגם לקטנטנים.

מצרכים:

  • חבילה של פתי בר
  • גבינה לבנה 5ֵ% קופסה
  • מיכל של שמנת מתוקה
  • פודינג וניל
  • 3 כפות סוכר
  • ג'לי תות להכנה
  • כוס חלב

לטבילת הביסקוויטים יש להכין חלב עם כפית של שוקולית או נס קפה

אופן ההכנה:

הקציפו את הגבינה הלבנה, הפודינג השמנת, החלב והסוכר לקרם יחיד ויציב. טבלו את הביסקוויטים טבילה קצרה בחלב וסדרו אותם בשורות בתבנית שכבה אחת ואחידה.

שפכו חצי מתערובת הגבינה ושטחו שוב עוד שכבת פתי בר טבול בחלב, ומעליהם עוד שכבת גבינה. הכינו ג'לי תות על פי ההוראות על הקופסא, וצננו את העוגה ללילה שלם במקרר.


עוגת ביסקוויטים גבינה – מותר לנו לגוון גם קולינרית

כולנו מכירים את עוגת הביסקוויטים הקלאסית עם השמנת המתוקה והקצפת.

בין אם היא פרווה ובין אם לא, היא טעימה בטירוף.

אבל בחיים כמו בחיים, גיוון מעניק שמחה ומרענן אותנו. גם באוכל, באפיה, במתוקים ובמלוחים.

עוגת ביסקוויטים גבינה היא עוגה משודרגת טעימה וקלילה להפליא! לא מדובר בגבינות כבדות, אלא בגבינות מיוחדות לקינוחים.

הגבינה מעניקה לנו אווריריות אחרת, וכמובן, גם לא קשה להכין אותה.

עוגת ביסקוויטים גבינה – איזה סוגי גבינה, ואיך מתחילים בכלל?

כמעט לכל אחד ואחת מאיתנו יש את העוגה הטעימה של סבתא או אמא שהם אוהבים.

אצל כולנו זאת עוגת ביסקוויטים וכל אחד ואחת מאיתנו מנסה לשחזר מתכון איכותי.

כל עוגת ביסקוויטים בין אם עוגת ביסקוויטים רגילה ובין אם זו העשויה מגבינה מאד קל להכין.

מדובר בעוגה שתוך כמה דקות היא כבר יכולה להיות במקרר, וכל מה שנשאר לכם זה להמתין בסבלנות.

את החלק הזה אנחנו מבינים שקשה מאד ליישם, ומבינים גם למה 😉

ומהרגע שתגעו במתכון לא תאמינו כמה הוא פשוט! אין כאן הקצפה, אין פודינג באינסטנט והתעסקות עם ג'לטין ואין שמנת מתוקה.

יש כאן עוגה שבסופו של הכנה תהיה יציבה, יפה, קלה לחיתוך ועושה חשק פשוט לתת ביס בכל השכבות.

הגבינות בהן אפשר להשתמש הן גבינת ריקוטה, מסקרפונה וגם גבינה לבנה רגילה שאפשר לתת להן יציבות.

מומלץ להשתמש בגבינות בעלות אחוזי שומן גבוהים יותר, אך לא חובה.

מה גורם לעוגה להיות טעימה כל כך?

הטעם המיוחד של העוגה נובע מכך שהביסקוויטים היבשים סופגים את הנוזל של הגבינה.

כך הגבינה הופכת יציבה ועם טעם חזק יותר.

את העוגה מומלץ להחזיק לילה שלם במקרר, לא חובה אבל מומלץ.

זאת על מנת שהגבינה תתייצב יותר.

היות והעוגה לא מפוצצת בשמנת מתוקה, גם מבחינה קלורית היא עם פחות מ150 קלוריות לפרוסה.

זאת בהנחה ולא השתמשתם בגבינות בעלות אחוזי שומן גבוהים.

תוכלו גם להוסיף לה מעט תמצית רום או תמצית וניל המעניקות טעם איכותי ועשיר.

מתכונים קשורים