מתכון בלינצ'ס לפסח

מתכון בלינצ'ס לפסח

בלינצס לפסח ממולא בצל ופטריות

ימי הפסח מצריכים מאיתנו אתגרים שונים בכל מה שקשור לקולינריה. אפשר לחגוג וליהנות עם בלינצס לפסח ממולא פטריות ובצל כתוספת או אפילו כמנה עיקרית. מתאים לארוחות צהריים, ערב, או אפילו בתור נשנוש קטן

מרכיבים

  • 3 ביצים XL
  • 3 כפות שמן
  • חצי כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 כוסות קמח תפוחי אדמה
  • 1 וחצי כוס מים

עבור המילוי

  • חצי קילו בשר בקר טחון איכותי
  • 1 בצל קטן
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור דק
  • 1 כפית כמון
  • חצי כפית פפריקה
  • 1 ביצה XL
  • 1 כוס קמח מצה

עבור הרוטב

  • 1 בצל קטן
  • 1 חבילה פטריות שמפיניון

אופן ההכנה

יש לערבב בקערה את השמן והביצים עד להטמעה מלאה ולהוסיף את המלח, אבקת האפיה, המלח ותפוחי האדמה. ערבבו היטב ידנית עד שמתקבלת בלילה דלילה וחלקה.

שמנו מחבת טפלון במרגרינה ועם מצקת שפכו אל תוך המחבת מהתערובת. בתנועות מעגליות תוכלו ליצור עיגול מושלם לבלינצ'ס כך שהוא יכסה את כל המחבת עצמה. תנו לו להתחמם כ2 דקות, והעבירו אל צלחת. המשיכו כך עד שכל הבלילה מסתיימת.

עבור המילוי טגנו במחבת את הבצל, הוסיפו את התיבול ואת הבשר ובשלו היטב עד שהבשר משנה את הצבע שלו לבשר מבושל ומוכן. כאשר מוכן, הורידו מהאש וצננו.

מלאו את הבלינצ'ס על הצד העשוי כך שהצד הבהיר יותר שלא היה על פני המחבת יהיה הצד החיצוני, וגלגלו. ב2 קערות, הכינו ביצה טרופה, וקמח מצה. טבלו בביצה ובקמח מצה את הבלינצס וטגנו אותו משני הצדדים. העבירו לתבנית.

להכנת הרוטב טגנו את הבצל והפטריות מספר דקות והוסיפו את יתרת המרכיבים עבור הרוטב. בשלו על אש נמוכה והוסיפו מדי פעם מים, ותיבול על פי הטעם. כאשר הרוטב מוכן שפכו אותו על הבלינצ'ס.

הגישו באהבה ובחיוך 😊


בלינצס לפסח מתוק

בלינצס מתוק כשר לפסח, קל להכנה העשוי מקמח תפוחי אדמה ובמילוי עדין טעים של גבינה לבנה עם וניל, וסוכר. מושלם לימים של אחרי ארוחת החג בתור בראנצ', או אפילו בתור קינוח כיפי.

מרכיבים

עבור הבלינצ'ס

  • 3 ביצים
  • 5 כפות קמח תפוחי אדמה
  • חצי כוס מים
  • קורט מלח
  • מעט תרסיס שמן

עבור המלית

  • 1 חבילת גבינה לבנה
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

ערבבו את כל מרכיבי הבלינצ'ס היטב, וסננו על מנת שתהיה בלילה חלקה וללא גושים.

חממו מחבת טפלון והברישו עם שמן, או רססו ספריי שמן. שפכו בעזרת מצקת מהבלילה אל תוך המחבת, שקשקו מעט את המחבת כדי שהבלילה תתפרש על כל המחבת.

טגנו כל בלינצ'ס כשתי דקות, הפכו, וטגנו עוד דקה את הצד השני. עשו כך עם כל הבלילה, עד שהיא מסתיימת.

עבור המילוי המתוק ערבבו היטב את כל מרכיבי המילוי עד לתערובת אחידה וחלקה, טעמו לתיקון המתיקות.

להרכבת הבלינצ'ס מלאו את הבלינצ'סים במילוי, סגרו מהצדדים ולאחר מכן גלגלו היטב.

בזקו מעל אבקת סוכר, אפשר להגיש גם עם ריבת תותים או סלט פירות מרענן.

הגישו בחיוך ובאהבה 😊


בלינצס לפסח ממולא כבד קצוץ

מתכון קלאסי לבלינצ'ס שעשוי מקמח תפוחי אדמה, מושלם לפסח, במילוי של כבד קצוץ עם ביצים קשות טעימות. אפשר להגיש עם רוטב פטריות, או אפילו עם רטבים אחרים.

מרכיבים

  • 100 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 3 ביצים
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצל קטנים
  • חצי קילו כבד עוף
  • מלח ופלפל
  • 6 ביצים קשות מוכנות
  • 2 כפות מיונז

אופן ההכנה

להכנת הבלינצ'ס ערבבו בקערה גדולה ביצים עם מים ושמן, הוסיפו את הקמח תוך כדי ערבוב והמשיכו לערבב עד לקבלת בלילה ללא גושים, ונוזלית.

חממו מחבת טפלון ומרחו בשמן על אש בינונית. שפכו מצקת מרק קטנטנה אל המחבת וסובבו את המחבת עד שהבלילה משתטחת על כולה.

טגנו 2 דקות, הפכו לצד השני והעבירו אל צלחת גדולה. עשו כך עד שהבלילה מסתיימת.

להכנת המילוי טגנו את הבצלים במחבת עד שהם מזהיבים, הוציאו וצננו. לאחר מכן טגנו את הכבד עם שמן, פלפל ומלח על פי טעמכם, עד רבע שעה בלבד. יותר מרבע שעה הם עלולים להישרף. הוציאו וצננו.

טחנו את הכבד עם הבצל, ועם הביצים הקשות. הוסיפו את המיונז וערבבו היטב. אחרי צינון של המלית ושל הבלינצ'סים עצמם, מלאו את הבלינצ'סים וסגרו שני קצוות. גלגלו עד הסוף, הניחו בערימה.

אפשר להגיש עם רוטב פטריות.


בלינצס לפסח במילוי גבינה ובטעמי וניל עדינים

בלינצ'ס מושלם לפסח במילוי גבינה מתוקה עם טעמי וניל עדינים, אפשר להגיש עם ריבת פירות. עם סלט פירות מרענן בצד, ולבזוק מעל גם אבקת סוכר לקישוט ולטעם.

מרכיבים

  • קורט מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כוס קמח תפוחי אדמה
  • חצי כפית סוכר
  • 2 כפות של שמן
  • 5 כפות מים
  • 2 ביצים M

עבור המלית

  • 3 כפות גבינה לבנה 9 אחוזי שומן
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות צימוקים לבנים

אופן ההכנה

יש להניח בקערה ולערבב באופן  מהיר את כל מצרכי הבלינצ'ס עד שמקבלים בלילה חלקה ונוזלית. יש לסנן את הבלילה כדי שתהיה ללא גושים.

חממו מחבת עם שמן, כאשר היא חמה שפכו שכבה עגולה ודקיקה של המלית עם מצקת. אחרי כדקה לערך כאשר הבלילה נפרדת באופן קל מהמחבת יש להפוך לצד השני, להסיר מהאש ולצנן.

ערבבו את חומרי המלית המתוקה, הניחו בקצה של הבלינצס כף מלאה מהמלית, קפלו את השולים וגלגלו לרולדה. אחסנו בקופסא במקרר. בזקו לפני ההגשה אבקת סוכר.


בלינצס לפסח חלומי

פסח מאתגר אותנו במגוון של מאכלים, קינוחים וגם שילוב של מתכונים מסוגים שונים. הרי מדובר בחג שהכי מאתגר קולינרית כי אנחנו צריכים להתאים את עצמנו.

עבור בלינצס לפסח יש תחליפים. קמח תפוחי אדמה, או קמח כשר אחר לפסח עם מים, שמן, ומלח הופך לבלילה איכותית ומתאימה לבלינצ'ס טעימים ומספקים. כמובן שמומלץ לטגן על מחבת טפלון כדי שלא ידבקו, ולמלא במילוי מתאים.

מילוי מתאים יכול להיות כל דבר שנחשוב עליו, בין אם מילוי מתוק ובין אם מילוי מלוח. וישנם מגוון של מתכונים אלו ואחרים המתאימים עבור בלינצ'ס טעימים וכשרים לחג.

בלינצס לפסח – כי לא מוותרים על אוכל שמחמם את הלב

בלינצ'סים אפשר להגיש קרים, ואפשר להגיש חמים. הכל עניין של מה אנחנו אוהבים. מבחינת מילוי, המילוי הקלאסי הוא גבינה לבנה רגילה וצימוקים, עם מעט אבקת סוכר מלמעלה. אפשר כמובן גם להכין את אותה הגרסא ללא לקטוז לנשמרים.

בגרסה המתוקה אפשר להמשיך ולמלא גם עם שמנת מתוקה מוקצפת, מסקרפונה, ריבת חלב. דבש, אגוזים  מסוכרים, פיסטוקים מגוררים ועוד. כמו כן, השוקולד הקלאסי הוא כמובן תמיד מתכון קל. שוקולד השחר, נוטלה, או סוגי שוקולד אחרים. כאמור, במידה והנכם שומרי כשרות, תמיד אפשר להכין את הכל גם בגרסת פרווה. ואם הנכם רגישים ללקטוז, או טבעוניים, אפשר גם מתכונים שהם טבעוניים וללא לקטוז.

מבחינת מילוי מלוח, גם כאן השמיים הם הגבול. הבלינצ'ס המלוח הקלאסי הוא זה בעל מילוי של פטריות ובצל. הפטריות קצוצות היטב, הבצל מטוגן היטב, והמילוי הופך לטעם עדין ונימוח שמשתלב נהדר עם הבצק של הבלינצ'ס.

עוד מילויים שונים ומלוחים יכולים להיות גם גבינות מלוחות עתירות שומן שלא מתייבשות. או לשומרים גבינות שהן ללא אחוזי שומן גבוהים. שמנת חמוצה עם תיבול זה או אחר. הקרמה של גבינה צהובה מלוחה, שמנת מתוקה עם פטריות ופלפלים. וגם תפוחי אדמה אפויים מעוכים לפירה מתובל.

כשמדובר במאכלים לחגים, קינוחים יכולים להפוך להיות מעט מלוחים, יותר מתוקים. והכי חשוב, יצירתיים וטעימים. כשמכינים באהבה, הכל הופך טעים יותר.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק