תוכן עניינים
עוגיות חמאה מהירות להכנה עם הילדים
החופש הגדול מביא איתו הרבה צורך לתעסוקה עם הילדים, ולא רק. תמיד כיף אם יש לנו אפשרות וזמן להיות בזמן איכות עם הילדים, וחלק מהזמן הזה הוא גם זמן אפיה. מצורף מתכון כיפי, קליל ומהיר לעוגיות חמאה מהירות שאפשר להכין עם הילדים ואחרי כן לשבת ולהתמוגג החל מהביס הראשון ביחד.
מצרכים
- 150 גרם חמאה רכה שיש להוציא מהמקרר כ15 דקות לפני ההכנה
- חצי כוס סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
- 2 כוסות קמח לבן רגיל לא תופח
- 1 כפית אבקת אפיה
- קורט מלח
אופן ההכנה
במעבד מזון יש לערבב חמאה, סוכר, תמצית וניל ואת הביצה ביחד לתערובת עד להטמעה מלאה. לאחר מכן הוסיפו את את הקמח ואת אבקת הפיה והמלח וערבלו עד לקבלת בצק עוגיות אחיד והכניסו את הבצק לחצי שעה למקרר שיתאחד.
הוציאו את הבצק מהמקרר ולושו אותו על משטח מקומח. לאחר הלישה רדדו מעט שהבצק לא יהיה דק מדי וצרו צורות מהעוגיות בצורת עיגול, או עם חותכנים בצורות בהתאם למה שתרצו.
סדרו את העוגיות על נייר האפיה עם רווחים ביניהן כי הן מתרחבות באפיה מעט. אפו את העוגיות בחום של 170 מעלות עד 10 דקות, או עד שהן מוזהבות ולא מבריגות. עליהן לא להיות זהובות מדי כדי שלא ישחימו מהר מדי וישרפו או יתקשו מדי ויאבדו מהפריכות.
בזקו מעליהן אבקת סוכר לאחר שאתם מצננים בטמפרטורת החדר.
עוגיות חמאה פשוטות ומהירות של סבתא
כולנו לפעמים מתגעגעים לביס המתוק של העוגיות של סבתא. הרגע הזה שבו כל הזכרונות הטובים שלנו פשוט מחבקים אותנו והכל נראה ומרגיש טוב יותר, רק בזכות העוגיות. הנה מתכון שהולך לחבק אתכם לאורך כל הדרך, בכל רגע שבו תבחרו. בין אם אלו העוגיות של סבתא, של אמא, או המתכון שאתם החלטתם לפנק את עצמכם בו. חיבוק של ביס מתוק הוא חיבוק שכולנו זקוקים לו.
מצרכים
- 2 כוסות קמח
- 2 חלמוני ביצים
- 180 גרם חמאה קרה חתוכה
- חצי כוס סוכר לבן
אופן הכנה
יש לחמם את התנור מראש ל170 מעלות ולרפד תבנית אפיה בנייר אפיה.
ערבלו את כל חומרי הבצק בקערה, אפשר במיקסר ואפשר גם ידנית, רק לוודא שלא מערבלים יותר מדי את הבצק.
חתכו כעשר כדורים מהבצק והניחו בתבנית במרווחים שווים, שטחו לחצי סנטימטר. העבירו לתנור ואפו עד רבע שעה להשחמה. הוציאו וצננו בטמפרטורת החדר. אפשר לבזוק מלמעלה סוכר גבישי.
יש לאחסן בקופסת פלסטיק סגורה ואטומה היטב, מחוץ למקרר.
עוגיות חמאה עם שקדים
עוגיות חמאה הן פינוק שכולנו אוהבים, ותמיד שמחים כשמגישים אותן. בין אם זה כקינוח אחרי ארוחה טובה, ובין אם זה סתם כי זה טעים ליד הקפה. כשהן משולבות עם שקדים, אגוזים, או אפילו ללא שום דבר עליהן הן פשוט טעימות פריכות ונימוחות כבר מהביס הראשון, תתכוננו להתאהב ולהכין אותן באופן קבוע בבית.
מצרכים
- 100 גרם שקדים קצוצים
- 1 וחצי כוס קמח
- 200 גרם חמאה רכה
- חצי כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
ערבבו היטב את כל מרכיבי העוגיות במיקסר, או לושו בידיים עד שאתם מקבלים בצק עוגיות שקל לעבוד איתו.
חממו את התנור לחום של 180 מעלות וצרו כדורים קטנים מהבצק, סדרו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ובמרווחים. אפו עד עשר דקות והוציאו לאחר עשר דקות בלבד גם אם העוגיות רכות עדיין. הן יתקשו ויהפכו לפריכות בטמפרטורת החדר.
בזקו מעל סוכר גבישי או אבקת סוכר ואכסנו בקופסת פלסטיק אטומה.
עוגיות חמאה עם נוטלה משגעות
השילוב החמאתי הנימוח עם נוטלה משגעת שנמסה בפה יכול להלהיב כל אוהב קינוחים, וגם אם אינכם נמנים על אוהבי הקינוחים בטוח תתאהבו כאן אפילו מהריח שהולך לבשם את הבית מהתנור. עוגיה מדהימה וטעימה שמלווה באהבה קפה חם וטעים, או כוס שוקו ענקית ומפנקת.
מצרכים
- 1 כוס קמח לבן רגיל לא תופח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס אבקת סוכר
- 150 גרם חמאה רכה
- 2 ביצים L
- 1 וחצי כוס נוטלה
אופן ההכנה
חממו מראש את התנור לחום של 180 מעלות, ורפדו תבנית אפיה בנייר אפיה.
ערבבו בקערה נפרדת את הקמח עם אבקת האפיה ואבקת הסוכר, עם תמצית הוניל. הוסיפו בהדרגה את הביצים ואת החמאה ולושו לבצק חלק ואחיד. עטפו את הבצק בניילון נצמד והכניסו לחצי שעה למקרר.
פזרו קמח על משטח העבודה ורדדו את הבצק, אך לא דק מדי. קרצו ממנו כ45 עיגולים. ועוד 45 עיגולים עם חור באמצע. אפו את העוגיות כ15 דקות בתנור עד שהן מעט מזהיבות. הוציאו, צננו, ומרחו בנדיבות נוטלה על כל עיגול, כאשר אתם סוגרים את העוגיה עם העיגול השני עם החור.
שמרו בכלי סגור ואטום. תוכלו גם לבזוק מלמעלה אבקת סוכר, קוקוס או אפילו שקדים טחונים.
עוגיות חמאה מושלמות
עוגיית חמאה היא עוגה שהמרכיב המרכזי בה הוא, איך לא, חמאה. מדובר במצרכים בסיסיים ביותר שיש כמעט בכל בית. סוכר, ביצים, חמאה וקמח. אפשר להשתמש גם בקמח תופח אבל לא חובה. אפשר גם קמח רגיל, או אבקת אפיה או סודה לשתיה להפיכת העוגיות לאווריריות יותר.
העוגיות הללו הן בסיסיות, קלאסיות ונמצאות בקרבנו שנים רבות. הן הגיעו מאנגליה שם הן מככבות באופן מסורתי בטקסי התה השונים והטעימים. כאשר הן עשירות בקמח, בביצים ובחמאה איכותית כמובן.
עוגיות חמאה – קצת היסטוריה
חומרי ההתפחה שנולדו לעולם במאה ה19 הביאו לכך שאפשר יהיה לגוון במתכונים השונים לעוגות ולעוגיות. ולכן, עוגיות חמאה קלאסיות נולדו ובאהבה כאשר הן או שטוחות ופריכות, או תפוחות ואווריריות.
כך הגיע לעולם מתכון קלאסי של עוגיות החמאה שבסיסן הוא הקצפה של סוכר וחמאה עם קמח. למעשה, אפשר להכין את העוגיות הללו בכל מקום, עם הילדים, בלי הילדים, ובכל זמן. יחד עם זאת, לא מעט קונדיטורים לקחו את משימת העוגיות עם המתכון הקלאסי ושדרגו אותו.
טעמים טובים לכולם
כיום אפשר למצוא מתכונים של עוגיות אלו בגיוון של שוקולד, ליקרים שונים, אגוזים, שקדים, קוקוס טחון. ואפילו סוגי שוקולד שונים כמו שוקולד צ'יפס, מריר, חלב, בלונדי, לבן. וגם בגרסה הטבעונית לא נשארו חייבים.
העוגיות מאפשרות גם ורסיה טבעונית עם מוצרים שהם נטולי לקטוז, פרווה, או פשוט ללא מוצרים מתחלבים כלל. גם חמאה יכולה להיות ללא חלב, ולאפשר גם לטבעוניים ליהנות מיופי של עוגיה טעימה לצד הקפה.
ובכלל, המודעות הטבעונית והצמחונית עלתה פלאים בעשור האחרון ולא קשה כלל למצוא מתכונים מגוונים. תוכלו למצוא מתכונים לעוגות, עוגיות ושלל קינוחים מאפשרים לאוכלוסיה שפחות מעוניינת לאכול מן החי. תחליפי ביצים, תחליפי חלב, תחליפי סוכר לבן וחום, ועוד.
מה שכן , חשוב רק לשמור עליהן פריכות, את זה תלמדו כמובן לעשות במתכונים השונים שתקראו. אבל העיקרון המנחה הוא לשמור עליהן בטמפרטורת החדר ושלא יתקשו יותר מדי. אם הן בתנור ליותר מדי זמן, הן עלולות להישרף מהר מדי.