תוכן עניינים
קרואסון חמאה קלאסי
אם אתם ממש מעוניינים להרגיש לכמה דקות בפריז, תנו ביס קטן בקרואסון חמאה קלאסי ביתי שאפיתם בעצמכם. ואין ספק שאתם הולכים להרגיש במקום אחר. הוא לא רק ממלא את הבית באווירה מבושמת ואחרת, הוא פשוט טעים, כיפי ומחבק.
*ההכנה מתחילה יום לפני ההגשה
מצרכים
- 500 גרם קמח
- 20 גרם שמרים טריים
- 100 גרם סוכר
- חצי כוס מים פושרים
- חצי כוס חלב
- 400 גרם חמאה רכה
- קורט מלח
- קורט קינמון
- 2 חלמונים
- 2 כפות חלב
אופן ההכנה
בקערת מיקסר יש להניח קמח, סוכר ושמרים. התחילו בלישה, והוסיפו את החלב ואת המים. לאחר מכן הוסיפו את המלח ואת החמאה. לושו את הבצק על מהירות בינונית עד 7 דקות. העבירו את הבצק לקערה, כסו עם ניילון נצמד והשאירו להתפחה בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפח הבצק.
אחרי שהבצק הכפיל את הנפח שלו העבירו אותו מהקערה, הוציאו לו את האוויר ושטחו למלבן. עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר ללילה שלם, או אם אין מספיק סבלנות, אז ל8 שעות.
הניחו 200 גרם חמאה על נייר אפיה, ומעליה נייר נוסף. רדדו את החמאה ליצירת ריבוע דק ושמרו במקרר עד שהבצק מוכן.
הוציאו את הבצק מהמקרר, רדדו אותו היטב, הניחו מעליו את החמאה, וקפלו אותו. את הקיפול הראשון מבצעים כאשר מקפלים שליש מהבצק, ושני שליש נוספים. ובסוף, מקפלים לחצי אחד על השני. כמו ספר. עוטפים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
אחרי הקירור, מקפלים חצי מהבצק ועליו את החצי השני, כמו ספר, עוטפים ומקריים לעוד חצי שעה.
הקיפול האחרון הוא כאשר מסובבים את הבצק, כך שהפתח שלו כלפי הגוף, מרדדים היטב למלבן, ומקפלים שוב באותו האופן. מכניסים למקרר לשעתיים נוספות. לאחר מכן מחלקים את הבצק ל2, ומרדדים כל בצק למלבן. חותכים למשולשים, מגלגלים כל משולש מהבסיס אל השפיץ ומניחים את הקרואסונים במרווחים אחידים על מגש מרופד. משאירים להתפחה עד שעתיים.
חממו תנור ל180 מעלות, אפו עד 25 דקות או עד שהקרואסונים תפוחים וזהובים. הוציאו את הקרואסונים ולאחר צינון תוכלו לשמור בקופסא אטומה.
קרואסון חמאה וניל
הוא רך, נימוח, ומושלם לקפה של הבוקר, איך לא תרצו להכין אותו באופן קבוע בבית? תתכוננו להתאהב במתכון שהופך להיות קבוע.
מצרכים
- 3 כוסות קמח
- 3 כפות סוכר
- 20 גרם שמרים טריים מומסים
- קורט קנמון
- קורט מלח
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 חלמון ביצה
אופן ההכנה
ערבבו את כל החומרים היבשים והוסיפו את החלב בהדרגה עד שאתם מקבלים בצק גמיש ורך, נוח לעבודה. רדדו את הבצק ומרחו את החמאה. קפלו ורדדו לסירוגין. עטפו את הבצק בנייר אפיה, והכניסו ללילה שלם למקרר. או אם אין סבלנות, ל4 שעות.
חלקו את גוש הבצק לשניים ורדדו כל גוש. צרו צורת עיגול, וחתכו את הבצק ל8 משולשים. כל משולש קפלו פנימה מהחלק הרחב, כלפי החלק הצר יותר.
הניחו בתבנית משומנת, מרחו חלמון ביצה ובזקו שומשום, ואפו בתנור על חום של 170 מעלות עד להזהבה מלאה.
הוציאו מהתנור לצינון, והגישו באהבה.
קרואסון חמאה מבצק עלים
בצק עלים הוא אחד הבצקים הקלים יותר לעבוד איתם, והוא טעים ורך. כולם אוהבים אותו, הוא משתלב נהדר עם מגוון של טעמים, ביניהם חמאה עדינה ללא שום תוספת אפילו. מושלם ליד הקפה, מושלם ליד תה, ומושלם אפילו בימי הקיץ החמים ליד שתיה קפואה ומצננת.
מצרכים
- בצק עלים חמאה מופשר לילה
- חצי כוס סוכר
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- סירופ סוכר
- 1 חלמון
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
יש להקציף במטרפה ידנית את החמאה עם הסוכר, להוסיף את הביצה ולהמשיך להקציף לתערובת קלילה. פרסו את בצק העלים, רדדו אותו, וחתכו את הבצק ל2 רצועות שוות. כל רצועה חתכו למשולשים. מלאו כל משולש במילוי בשכבה דקה.
גלגלו כל קרואסון ואפו בתנור על 200 מעלות חום, על תבנית אפייה מרופדת. בתום האפיה הברישו כל קרואסון בסירופ סוכר, ובזקו מעליו אבקת סוכר.
קרואסון חמאה מבצק עלים עם קרם קוקוס
קרם קוקוס נכנס לתודעה לעולם הקולינרי בשנים האחרונות עם העלאת המודעות של העולם הטבעוני. הוא טעים, רך, קליל והופך כל מאפה ועוגה להרבה יותר ייחודיים ובעלי ארומה ייחודית. שלבו איתו גם קוקוס טחון ומעט קינמון ותהנו ממאפה טעים ומרגש.
מצרכים
- בצק עלים חמאה מופשר לילה
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- סירופ סוכר
- 1 חלמון
- 1 כוס קוקוס טחון
- 1 פחית קרם קוקוס
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
הקציפו במטרפה ידנית את הסוכר עם החמאה, הוסיפו ביצה והקציפו לתערובת קלה. הוסיפו את קרם הקוקוס, והניחו בצד.
פרסו את בצק העלים, רדדו וחתכו את הבצק לשתי רצועות. חתכו כל רצועה למשולשים. מלאו כל משולש במילוי בנדיבות, גלגלו כל קרואסון ואפו בתנור על 200 מעלות חום, על תבנית אפייה מרופדת. בתום האפיה הברישו כל קרואסון בסירופ סוכר.
פזרו מעל הסירופ קוקוס טחון, ואבקת סוכר, והגישו באהבה.
אפשר להגיש לצד סלט פירות מרענן.
קרואסון חמאה נמס ונימוח
חובבי החורף הולכים לשמוח במיוחד לשמוע שהם יכולים להכין את ביתם לחורף הקרוב בניחוחות אפיה. העולם הקולינרי הפך להיות כל כך נוח לאפיה מהבית, וכל אחד ואחת מכם יכול להיות הקונדיטור הביתי הבא.
קרואסונים, מאפים, עוגות, עוגיות, רולדות, בצקים פריכים וכל מה שתחלמו עליו, יכול להיות אצלכם בבית. כל מה שאתם צריכים זה פשוט את הסבלנות ליהנות מאפיה יצירתית, נעימה ולפעמים גם קצת מאתגרת. וגם כשהיא מאתגרת, מאד כיף להביא אותה הביתה.
אבל למי שמרגיש שאפיה זה דבר מאתגר עבורו, בדיוק לשם כך עולם הקולינריה בכלל. ועולם האפיה בפרט, המציא את הבצקים הקפואים. הבצקים הקפואים מגיעים במגוון של סוגים, והם מושלמים גם עבור אפיה של קרואסון חמאה ביתי ונימוח.
קרואסון חמאה ביתי, פינוק אמיתי
הקרואסון הוא בעצם מאפה שעשוי מבצק שמרים בסיסי ויסודי. מכינים אותו באופן שבו בדרך כלל מכינים בצק עלים, כאשר מרדדים לתוכו חמאה מספר פעמים. החדרת החמאה באופן הזה גורמת לכך שהוא יהיה מעולעל, ובעל מרקם מושלם של קרואסון שנימוח ונמס בפה.
כאשר חושבים על מתכון זה למעשה בסיסי. את הכנת הבצק של הקרואסון, כאשר מכינים את הבצק, מכינים בטמפרטורת החדר, כאשר זו מד נמוכה. מקפידים על קיפול הבצק שלוש פעמים ולאחר מנוחה מתאימה עם מספיק זמן במקרר, מרדדים. לאחר שמרדדים חותכים למשולש מוארך ומגלגלים אותו סביב עצמו. בסיום, מותחים את הבצק.
יחד עם זאת, אם פחות מתחשק לכם להתעסק עם רידוד, בצק, קמחים ולישה. תוכלו תמיד לקנות בצק מוכן. ההתפתחות של תעשיית הבצק הקפוא הכניסה את קרואסון על קטגוריית הפאסט פוד, אבל הקטגורייה איכותית. כאשר במקום חמאה, אפשר גם להשתמש במרגרינה מכל מיני טעמים. בין אם טעמי עלות, ובין אם טעמי כשרות, רגישות ללקטוז, טבעונות ועוד.
את קרואסון החמאה תוכלו לשלב עם סוגים רבים של שוקולד, שקדים פרוסים, אגוזים. אגוזי מלך מסוכרים, קוקוס, ואפילו גבינות מסקרפונה. או פשוט להשאיר אותו בתור קרואסון החמאה הקלאסי שכולנו מתמוגגים עליו.
ומהרגע שהבית שלכם יתמלא בריח הנפלא של הקרואסון, אתם הולכים להתאהב, מהביס הראשון.