מתכון מאפינס גבינה

מתכון מאפינס גבינה

מאפינס גבינה עם זיתים

גבינה עם זיתים זה תענוג שכולם אוהבים. מאפינס גבינות קלילים שילדים נהנים לאכול, וגם הגדולים. הם מתאימים לארוחות בוקר, לבראנצ' טעים וקליל, וגם ארוחות ערב חלביות. אפשר גם להוסיף למתכון עוד ירקות המתאימים כמו תירס, או גם פלפל אדום מתקתק. כל מה שישמח אתכם, ואת הילדים שלכם.

מצרכים

  • חצי כוס חלב
  • 1 גביע גבינה לבנה
  • חצי כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 3 ביצים
  • 1 כוס גבינה בולגרית מעוכה
  • 1 כוס גבינה צהובה פתיתים
  • 1 כוס טבעות זיתים ירוקים פרוסים מגולענים
  • 1 כפית מח
  • קורט פלפל
  • 2 תבניות שקעים אישיות

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור ל200 מעלות מראש, ולשמן את תבניות השקעים.

ערבבו היטב את כל החומרים בקערה גדולה, פרט לגבינה הבולגרית עד שאתם מקבלים תערובת אחידה וחלקה. חלקו את התערובת אל תבניות השקעים, פזרו את הגבינה הבולגרית מעל התערובת. מלאו את השקעים לא עד לגובה המלא של השקעים על מנת שיוכלו לתפוח.

אפו עד 20 דקות בתנור, או עד שהמאפינס תפוחים וזהובים. סדרו על מגש יפה, והגישו חם בליווי סלט טעים, או כל ירק אחר שתרצו.


מאפינס גבינה עם יוגורט

מאפינס גבינה עם יוגורט טעים שמעניק קלילות למאפה מתאים לארוחה קלילה, ארוחה עיקרית. בראנצ' מפנק או אפילו סתם אם מתחשק לכם מאפינס קליל וטעים למהלך היום. שיבשם את הבית בריחות נעימים.

מצרכים

  • 1 גביע יוגורט
  • 1 מיכל גבינה
  • 2 ביצים XL
  • 1 כוס פתיתי עמק צהובה
  • חצי כוס פתיתי מוצרלה
  • חצי כוס קמח תופח
  • חצי כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • קורט אבקת שום

אופן ההכנה

חממו את התנור ל180 מעלות, ושמנו תבנית שקעים.

ערבבו בקערה גדולה את כל החומרים, חוץ מחצי כוס גבינה צהובה.

שפכו בעדינות את התערובת אל תוך תבנית השקעים, מלאו כל שקע עד 3/4 מהגובה שלו על מנת שהמאפינס יוכלו לתפוח. פזרו את הגבינה הצהובה ששמנו בצד על כל מאפין.

אפו בחום של 180 מעלות עד 40 דקות או עד שהם תפוחים ומזהיבים.

קררו על השיש לפני שאתם מחלצים מהתבנית, אפשר לפזר גם מעט זעתר כשמוציאים מהתנור.


מאפינס גבינה עם שמנת

מאפינס גבינות מלוחות עם שמנת חמוצה הולכים נפלא עם סלט מתובל. או אפילו סלט עם חמוציות מתוקות ששוברות את המליחות. מתכון טעים, קליל וכיפי שהולך לעשות לכם שמח בלב, ובבית.

מצרכים

  • חצי כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15% של פעם
  • חצי גביע גבינה לבנה
  • חצי כוס חלב
  • 100 גרם גבינה צהובה פתיתים
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 100 גרם בולגרית
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית אבקת שום
  • קורט מלח
  • קורט פלפל

אופן ההכנה

חממו את התנור מראש ל180 מעלות, ושמנו תבנית שקעים. ערבבו בקערה את השמן והביצים, הוסיפו את השמנת החמוצה, הגבינה, החלב, הגבינות, ערבבו למלית חלקה ואחידה והוסיפו בסוף את אבקת האפיה, הקמח, המלח והפלפל. ערבבו הכל היטב עד להטמעה מלאה.

מלאו את תבנית השקעים בתערובת עד 3/4 גובה, אפו בתנור עד 25 דקות או עד שאתם רואים שהאמפינס זהובים ותפוחים.

אפשר להגיש עם פסטה, אפשר להגיש עם עגבניות מיובשות, עם ירקות טריים חתוכים לצד, או עם ירקות מאודים.


מאפינס גבינה עם שיבולת שועל ואוכמניות

שימוש בשיבולת שועל הופך כל מאפה, מאכל, תבשיל ופשטידה שאנחנו נאכל לבריאים יותר וטעימים יותר. כך בדיוק מאפינס גבינה משולב במתיקות של אוכמניות עדינות הופך להיות מאפינס לא רק יותר בריא, אלא גם יותר טעים. מתכון המתאים למגוון של אירועים החל מימי הולדת, ועד לסתם פינוק שמתחשק לכם לפנק את היקרים לכם, או את עצמכם.

מצרכים

  • 3 ביצים XL
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כוס שיבולת שועל טחונה דק
  • 1 גביע גבינה לבנה
  • 1 כוס אוכמניות קפואות
  • קורט קינמון
  • חצי כוס שמן קוקוס

אופן ההכנה

חממו תנור לחום של 175 מעלות, ושמנו תבנית שקעים.

בקערה גדולה יש להניח קוואקר, סוכר, קינמון ואת הביצים. ערבבו אותם היטב עד להטמעה מלאה והוסיפו את יתרת המרכיבים בהדרגה. השאירו חצי כוס של אוכמניות בצד. ערבבו היטב עד שאתם מקבלים תערובת חלקה ואחידה.

שפכו את התערובת אל תוך תבנית השקעים אך לא עד הסוף, אלא רק עד 3/4 מגובהו של כל שקע ושקע. עשו זאת כך על מנת שהמאפינס יוכלו לתפוח ויהיה להם מקום להיאפות כראוי.

פזרו את חצי הכוס של האוכמניות שנשארה על גבי השקעים באופן אחיד, ומעכו אותן מעט אל תוך הבצק שישקעו בחציין. אפו את המאפינס בחום של 175 מעלות, עד 30 דקות. או עד שאתם רואים שהמאפינס תפוחים וזהובים.

אפשר גם לבדוק בעזרת קיסם קטן או שיפוד עץ האם המאפינס מוכנים. אם השיפוד או הקיסם יוצא עם פירורים עליו כשהם יבשים, המאפינס מוכנים.

צננו על השיש, אפשר לבזוק מעט ממש מעט קינמון, או אבקת סוכר.

להגיש חם.


מאפינס גבינה מוצלחים במיוחד

מאפינס מהסוג הממולא בגבינה הוא אחד המאכלים הכיפיים והמהירים שאפשר להכין, ולגרוף מחמאות. הם טעימים, חמאתיים, אווריריים וקלילים ומעניקים לנו יופי של פתרון לארוחת ערב קלילה. או בראנצ' טעימה. ואפשר להשתמש בהם במגוון של גבינות.

לא כל גבינה תתאים לכם למאפינס גבינה אבל תוכלו לשלב בה מגוון של גבינות איכותיות. ולמי שמעוניין במאפינס מהיר, אפשר תמיד להשתמש בגבינות שיש בבית ולשלב תירס, זיתים ושאר ירקות.

מאפינס גבינה – איזה גבינות מתאימות?

כל מתכון בסיסי של מאפינס גבינה לבטח יכלול בתוכו את הגבינה הלבנה הרגילה הקלאסית. רק כדי להקליל את הבצק. אבל אין ספק שתצטרכו עוד תוספות של גבינות, ותוכלו להשתמש בגבינות הללו:

גאודה

הגאודה היא גבינה מחלב פרה, היא גבינה מיושנת ויש לה צבע צהוב חיוור ומרקם מחורר בחורים גדולים וקטנים. הגבינה משנה את הטעם שלה עם שילוב של פירות טעימים הגבינה הופכת מתוקה ועדינה. היא מתאימה להגשה לבד, למאפינס, למילוי, וגם לגירור כטופינג.

מסקרפונה

המסקרפונה היא גבינה מתוקה ורכה. המרקם שלה הוא חלק, חמאתי ושמנתי. היא איטלקית, אך דומה לגבינות הישראליות. לגבינות האיטלקיות המקוריות ישנן 75% שומן, ואילו בגבינות המסקרפונה הישראליות ישנן 40% שומן. היא מתאימה לשילוב בקינוחים, הסמכה של רטבים ומרקים, וגם כשילוב במאפינס לטעם עדין וחמאתי.

מוצרלה

גבינת המוצרלה היא גבינה המכינים מחלב בופאלו ונחשבת למינה, טעימה ובריאה מאד. ישנה גם גבינת מוצרלה המיוצרת מחלב פרה. שתיהן מיוצרות באמצעות בישול, ובעלות טעם נייטרלי. הן מגיעות בכדורים, בגוש, בפרוסות, וגם בפרוסות דקיקות. ישנה מוצרלה מעושנת צהובה, מוצרלה קטנטנה, ואף מוצרלה כהה. היא נהדרת למאפים, למאפינס, לפיצות, לסלטים, וגם לקינוחים.

גבינה צהובה

הגבינה הצהובה הקלאסית שאנחנו כולנו מכירים מגיעה בפתיתים, בפרוסות, ובאחוזי שומן של 28%, או 9%. כאשר אתם משתמשים בגבינה צהובה בפתיתים היא תתאים הרבה יותר למאפינס. ואף מתאימה לפיזור כטופינג על המאפינס.

היתרון הנפלא באפיה, הוא היכולת להיות יצירתיים ולשלב טעמים מופלאים. תוכלו להכין מאפינס פיצה, מאפינס זיתים, מאפינס גבינה מלוחה, מאפינס גבינה מתוקה. ועוד מגוון של שילוב טעמים מרגשים.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק