מתכון בלינצ'ס שוקולד

מתכון בלינצ'ס שוקולד

בלינצ'ס שוקולד נוזלי מתוק וממיס

מתכון קליל, מושלם ונוח לאוהבי השוקולד, ולאוהבי הבלינצ'ס. כיף לאכול ולהתלכלך משוקולד איכותי בביס מתוק.

מרכיבים

  • 1 כוס  קמח
  • 1 כוס חלב
  • 2 ביצים L
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • שוקולד השחר

אופן ההכנה

ערבבו את הקמח, החלב, הביצים והשמנת המתוקה לבלילה נוזלית ואחידה. דאגו שהבלילה תהיה ללא גושים. סננו את הבלילה כך שתהיה ללא גושים.

חממו מחבת טפלון עם שכבת שמן דקה ושפכו בעזרת מצקת את הבלילה למחבת. הטו את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל פני המחבת.

כשהחלק העליון הופך ליותר זהוב וקשה מעט דאגו להפוך לעשר שניות ולהוציא לצלחת. חזרו על פעולה זו עד שכל הבלילה מסתיימת.

המיסו את השוקולד מעט במיקרו ומרחו בנסיבות על הבלינצ'ס. קפלו את צדדי הבלינצ'ס פנימה והפכו על התפר. אפשר גם להעביר טיגון קל רק לצריבה לפני ההגשה.

קשטו באבקת סוכר, או הגישו לצד סלט פירות מרענן.


בלינצ'ס שוקולד עם מילוי גבינה קרמי

בלינצ'ס דק, בטעמי שוקולד ממולא בקרם גבינה ווניל עם מתיקות מעודנת מלווה בסירופ שוקולד איכותי ובסילאן. קינוח מושלם לחגים, לאירוח כיפי, או אפילו לדייט מושקע. או אם סתם מתחשק לכם ביס מתוק ואיכותי.

מרכיבים

עבור הבלילה

  • 3 ביצים מעורבבות היטב
  • חצי כוס קקאו
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס חלב פושר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 50 גרם חמאה במצב נוזלי
  • קורט מלח

עבור המלית

  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 פודינג וניל
  • 1 גבינה לבנה 9 אחוזי שומן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס חלב
  • 1 כפית תמצית וניל

להגשה

  • סירופ שוקולד
  • סילאן

אופן ההכנה

ערבבו בקערה עם מוט ריסוק את כל מרכיבי התערובת של הבלינצ'ס.

חממו מחבת, שמנו עם מעט שמן ועם מצקת שפכו מהתערובת. שטחו על פני כל המחבת, טגנו עד להשחמה, הפכו לכמה שניות והמשיכו הלאה עד שהמלית מסתיימת. הוציאו לצלחת.

הקציפו את חומרי המילוי עד שמתקבלת קצפת יציבה חלקה ואחידה. מלאו את העלים במילוי, סגרו וגלגלו והכניסו לקירור.

בזמן ההגשה, בזקו מעל סירופ שוקולד וכמה טפטופי סילאן, והגישו באהבה.


בלינצ'ס שוקולד עם ריקוטה ורימונים

בלינצ'ס מהמם לראש השנה, או לכל השנה. לחגים אחרים, או לכל שעה ביממה. לאוהבי הטעם המפצפץ של הרימונים, מילוי משולב עם ערמונים וגבינת ריקוטה עדינה וקרמית.

מרכיבים

  • 3 ביצים
  • חצי ליטר של חלב
  • 3 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 5 כפות אבקת סוכר

עבור השוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה

עבור רוטב הפירות

  • 300 גרם תותים טריים
  • 4 כפות סוכר
  • חצי תפוז
  • 300 גרם רימונים
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 300 גרם ריקוטה

אופן ההכנה

ערבבו את כל מרכיבי הבלילה לבלילה נוזלית וחלקה ללא גושים, וחממו מחבת עם מעט שמן או חמאה. שפכו עם מצקת את הבלילה והטו את המחבת לימין ולשמאל כדי שכולה תתכסה במחבת. טגנו דקה עד שהחלק העליון מתקשה והופך להיות זהוב והפכו לטיגון לצד השני לעשר שניות. העבירו לצלחת, והמשיכו כך עד שהבלילה נגמרת.

המיסו את השוקולד עם השמנת וחכו שיהפכו לקרם שוקולד חלק. להכנת רוטב הריבה סחטו את התפוז, ערבבו עם הרימונים והתותים והרתיחו יחד. בשלו היטב כמה דקות. בשלו את הרימונים על אש קטנה וצננו. טחנו במערבל מזון וצננו, הקציפו את השמנת וערבבו יחד עם הרימונים.

ערבבו את הריקוטה עם מלית השמנת, והניחו כף מילוי בקצה של כל בלינצ'ס, קפלו פנימה את הצדדים והפכו את הבלינצ'סים כך שהתפר יהיה מלמטה.

אפשר לבזוק מלמעלה אבקת סוכר, או ריבת תותים. אגוזים מסוכרים, פיסטוקים או שקדים קצוצים. הגישו באהבה.


בלינצ'ס שוקולד נוטלה מהמם

בלינצ'ס רך, טעים ומפנק עם מילוי נוטלה. הכי קל להכנה, זריז, מצוין עבור קינוח ספונטני או סתם אם מתחשק לכם פינוק נוטלה באמצע היום.

מרכיבים

  • 2 כפות שמן
  • 3 ביצים XL
  • 5 כפות קמח
  • 1 כוס חלב
  • קורט מלח
  • צנצנת נוטלה גדולה

אופן ההכנה

ערבבו היטב את כל מרכיבי הבלילה, לבלילה אחידה וחלקה. סננו את הבלילה על מנת שלא יהיו גושים. חממו מחבת ושמנו עם מעט חמאה. שפכו עם מצקת והטו את המחבת ימינה ושמאלה שכל פני המחבת תהיינה מכוסות בבלילה. כשהחלק העליון זהוב וקשה מעט זה אומר שהבלינצ'ס מוכן. הפכו אותו לעשר שניות, והעבירו לצלחת. עשו כך עד שהבלילה מסתיימת.

לאחר מכן, חממו מעט את הנוטלה בקערית כדי שיהיה קל למרוח אותה. מרחו פס נדיב של נוטלה על כל בלינצ'ס, וקפלו פנימה את הצדדים. הפכו את הבלינצ'ס על התפר, וחממו מעט על המחבת כך שיהיו זהובים מכל הצדדים.

אפשר לגלגל את הבלינצ'ס באבקת סוכר, או לבזוק מלמעלה, ולקשט עם סירופ שוקולד. ריבת תותים, סלט פירות מרענן או כל תוספת מתוקה אחרת שמתחשקת לכם.


בלינצ'ס שוקולד טעים בטירוף

אין כמעט אדם אחד בעולם שיכול לסרב לבלינצ'ס שוקולד מתוק, נימוח שנמס בפה. הוא מתאים לחגים כקינוח מתוק וקליל אחרי ארוחה כבדה. הוא מתאים לאירוח בראנצ' בתור מנה בפני עצמו. והוא מתאים גם בתור מאכל אקזוטי לדייט רומנטי.

כולם יודעים שאותו בלינצ'ס שוקולד מתוק ונמס יכול להגיע בכמה וורסיות ולחמם לנו את הלב ואת הבטן. הוא יכול להיות עם שוקולד חלב רגיל, שוקולד מריר, שוקולד בלונד המבוקש. שוקולד לבן, ואפילו מגוון של טעמי שוקולד בחטיפים כמו שוקולד נוגט. עם פצפוצים ועוד מגוון של טעמי שוקולד אלו ואחרים. אפשר גם לשלב אותו עם גנאש שוקולד ביתי חם ומתוק. ולהגיש אותו עם קצפת קרה, גלידה טעימה בטעמי ווניל או לקשט בקוקוס או שבבי אגוזים מסוכרים.

כך או כך, ישנם מגוון של מתכונים עבור בלינצ'ס שוקולד איכותי וכל מתכון בעל ייחודיות משלו.

בלינצ'ס שוקולד – כי אפשר לאכול אחרת

את הקינוח המושלם הזה מגישים בכל הזדמנות. בין אם בארוחת שישי, ובין אם בחגים. אפשר להכין אותו גם במתכונת ללא לקטוז. ואפשר להכין אותו גם במתכונת חלבית. כך שהוא מתאים לכל סוגי האוכלוסיות וכל צריכה אפשרית.

אם אנחנו בוחרים בגרסה הטבעונית, יש לנו מגוון של אופציות לפנינו. ישנו מגוון של שוקולדים ללא חלב. ואפשר תמיד להשתמש גם בשוקולד מריר איכותי. או לחילופין בצנצנת נוטלה מתוקה ומחבקת.

אם אתם מהמפנקים ומשקיעים מאד, תוכלו גם להכין עוגת בלינצ'ס. זו למעשה עוגה שעשויה משכבות על גבי שכבות של בלינצ'ס איכותי דק וטעים. כאשר בין השכבות אפשר למרוח ממרחי שוקולד שונים, ולהקציף גם קצפת מסקרפונה טעימה ואיכותית.

הקצפת קצפת יציבה מעניקה לעוגה גובה ונפח, רכות וקלילות. כך שהבלינצ'סים כאשר הם נחתכים הם נשארים יציבים ומרשימים. עבור עוגה זו, רצוי להשתמש בגבינת מסקרפונה לעוגות שהופכת כל קינוח למתוק. קליל ואיכותי, וגם מעניקה לו יציבות, רכות וגובה.

אז בלינצ'ס זה בעצם פנקייק?

חד משמעית לא. לבלינצ'ס יש בלילה מיוחדת דקיקה משלו, פנקייק עשוי מחומרי גלם אחרים, ויש לו מרקם ועובי אחר. לבלינצ'ס מקום של כבוד בפני עצמו, וגם לפנקייק כמובן 😊

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק