מתכון בראוניז שוקולד

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    בראוניז שוקולד

    בראוניז שוקולד עם קפה

    שניה לפני שאתם לוקחים את השלוק מהקפה, קחו שניה כדי לחשוב איזה ביס מתוק ילווה את הקפה שלכם. וככל שהביס הזה יהיה שוקולדי, נימוח ורך, כך הוא ישתלב נפלא עם השתיה החמה והמפנקת.

    מצרכים

    • 300 גרם שוקולד מריר
    • 200 גרם חמאה
    • 2 ביצים XL
    • 1 כוס סוכר
    • 1 כוס קמח
    • קורט מלח
    • 1 כפית קפה נמס

    אופן ההכנה

    יש לקצוץ את השוקולד ולהניח בקערה. הוסיפו את החמאה ואת הקפה, המיסו במיקרוגל וערבבו עד שהכל מתאחד לקרם חלק. הוסיפו סוכר וערבבו. הוסיפו את הביצים בהדרגה וערבבו. הוסיפו את הקמח והמלח, וערבבו.

    שפכו אל תבנית משומנת ושטחו את הבלילה. אפו עד 25 עד 25 דקות עד שהשוליים יציבים והבראוניז רכים במרכז. הוציאו לצינון, וחתכו לריבועים אחידים.

    אפשר לזגג עם גנאש שוקולד, או עם אבקת סוכר.


    בראוניז שוקולד מושחתים עם חמאה

    זאת לא בושה להודות שלפעמים אנחנו זקוקים לביס המתוק והמושחת הזה שעושה לנו טוב בלב ובנשמה. בדיוק שביל זה נולדו הבראוניז המושחתים, החמאתיים, השוקולדיים והטעימים האלו במתכון הזה שהולך לחמם לכם את הלב, ולגרום לכם פשוט להתאהב.

    מצרכים

    • 200 גרם חמאה רכה
    • 1 כוס קקאו
    • 1 כוס קמח
    • 300 גרם שוקולד מריר איכותי
    • קורט מלח
    • 1 כפית אבקת אפיה
    • 1 כוס סוכר
    • 3 ביצים
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 100 גרם שוקולד חלב
    • 1 שמנת מתוקה

    אופן ההכנה

    יש לחמם את התנור לחום של 180 מעלות מראש, ולשמן תבנית אפיה מרובעת.

    שמנו את התבנית בחמאה, והניחו עליה נייר אפיה. וודאו שנייר האפיה יוצא מהשוליים של התבנית.

    חממו בבאן מרי את השוקולד המריר, הקקאו והחמאה וערבבו עד להמסה מוחלטת של כל החומרים וקבלת קרם שוקולד חלק.

    ערבבו בקערה נפרדת את אבקת האפיה, הקמח והמלח. הקציפו את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל עד שמתקבלת בלילה בהירה. הוסיפו את השוקולד וערבבו עד שמתקבלת בלילה אחידה. הוסיפו את הקמח, אבקת האפיה והמלח וערבבו עד להטמעה מלאה.

    שפכו את התערובת אל תוך תבנית ויישרו אותה, אפו עד 25 דקות בתנור על 180 מעלות חום עד שהבראוניז אפויים בצדדים ורכים במרכזם. הכינו במקביל את גנאש השוקולד.

    חממו בסיר את שוקולד החלב, עם השמנת המתוקה וערבבו עד שמתקבל גנאש חלק.

    הוציאו את הבראוניז על השיש לצינון, כאשר הבראוניז לגמרי בטמפרטורת החדר שפכו עליהם את הגנאש ומרחו באופן אחיד. אפשר לפזר מלמעלה גם אגוזי מלך קצוצים.


    בראוניז שוקולד וגבינה

    עוגת בראוניז שוקולד וגבינה מפתיעה בשכבה עשירה ושוקולדית עם גבינה קלילה ואוורירית שלא רק הופכת את העוגה למיוחדת ביופי, אלא מיוחדת גם בטעם.

    לעוגה זו יש להכין תבנית אינגליש קייק

    מצרכים

    עבור הבראוניז

    • 200 גרם חמאה
    • 200 גרם שוקולד מריר
    • 2 ביצים XL
    • 1 כוס סוכר חום
    • קורט מלח
    • 1 שקית סוכר וניל
    • 1 כוס קמח לבן

    עבור מלית הגבינה

    • 1 גביע גבינה 250 גרם, 9 אחוזי שומן
    • 2 כפות קורנפלור
    • 2 ביצים M

    אופן ההכנה

    יש לחמם תנור ל170 מעלות ולשמן בחמאה תבנית אפייה. ערבבו בקערה את השוקולד המריר והחמאה לקרם שוקולדי חלק. בקערה נפרדת ערבבו ביצים עם הסוכר עד שנוצרת בלילה תפוחה ובהירה. הוסיפו פנימה את השוקולד וערבבו היטב. הוסיפו מלח, קמח, תמצית וניל וערבבו עד להטמעה מלאה.

    בקערה אחרת ערבבו את הקורנפלור עם הסוכר והביצה לבלילה אחידה.

    העבירו אל תבנית אפייה חצי מכמות תערובת השוקולד ומעל את תערובת הגבינה. את שאר השוקולד שטחו בעזרת סכין ו'ציירו' פיתולי שמיניות, כך שתיווצר תנועת שיש.

    יש לאפות את עוגת הבראוניז עד 35 דקות, ועד שקיסם שנועצים בה יוצא יבש לחלוטין.


    בראוניז שוקולד עם חמאת בוטנים מלוחה

    הביס הטעים הזה שאנחנו הולכים לשתף אתכם בו הוא אחד מהשילובים הקדושים של שוקולד מתוק ושוקולדי, ושל חמאת בוטנים נימוחה רכה ומלוחה. בראוניז שוקולד עם חמאת בוטנים הם בדיוק הזיווג שכל אוהבים השוקולד חלמו עליו, ואם טרם טעמתם אותו, אתם מוזמנים להתאהב.

    מצרכים

    • 1 כוס חמאת בוטנים
    • 1 כוס אבקת סוכר
    • עבור בראוניז
    • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
    • 200 גרם חמאה קרה חתוכה
    • 1 כפית נס קפה
    • 1 כוס סוכר
    • 4 ביצים L
    • 1 וחצי כוס קמח
    • 1 כפית תמצית וניל

    אופן ההכנה

    בקערה קטנה ערבבו את חמאת הבוטנים עם אבקת הסוכר עד קבלת בצק רך ונוח לעבודה. צרו מהבצק כדורים קטנטנים. הניחו אותם על תבנית נייר מרופדת בנייר אפיה והעבירו למקפיא.

    במקביל, חממו את התנור ל170 מעלות. והמיסו בבאן מארי את השוקולד, הקפה והחמאה עד לקבלת קרם שוקולדי חלק ועשיר. הוסיפו את הסוכר, ערבבו היטב עד הטמעה והניחו בצד לצינון. הוסיפו את הביצים אחת אחרי השניה בהדרגה, הוסיפו את תמצית הוניל והמשיכו לערבב בעדינות. היזהרו מערבוב מיותר כדי שמרקם הבראוניז לא יהרס.

    קפלו פנימה את הקמח והמלח, וערבבו שוב בעדינות עד שהכל יטמע פנימה.

    העבירו את התערובת אל תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ושטחו את התערובת. הוציאו את כדורי חמאת הבוטנים מהמקפיא ודחפו פנימה בעדינות כל כדור כך שישקע כמעט כל כולו בתוך הבלילה. עשו זאת בפיזור ובמרווחים.

    העבירו לתנור לאפיה עד 30 דקות. הבראוניז מוכנים כשקיסם שננעץ במרכז הבראוניז יוצא יבש עם מעט פירורים. הוציאו לצינון על השיש ולאחר שהבראוניז בטמפרטורת החדר בצעו חיתוך ריבועים אחיד.


    בראוניז שוקולד

    הבראוניז הן עוגיות טעימות ושוקולדיות במיוחד שנולדו בארצות הברית. שם מגישים אותן עם גלידה קרה או קצפת, או גם וגם. הן טעימות, רכות מבפנים וקצת קריספיות מבחוץ והן פופולריות במיוחד בקהילת אוהבי השוקולד. וגם אצל אלו שפחות. למעשה, הן פשוט חיבוק של שוקולד. חיבוק מתוק.

    בראוניז שוקולד הן בעצם פרוסות מרובעות הנחתכו מתוך עוגת שוקולד גדולה ונמוכה. בראוניז הן עוגיות הנאפות כעוגת שוקולד ונחתכות לאחר האפיה. מה שבדרך כלל לא קורה עם עוגיות, שנאפות כשהם כבר מבודדות וחתוכות.

    אפשר למלא את העוגיות באגוזי מלך, פצפוצי שוקולד, חמאת בוטנים. וישנם גם קונדיטורים שמשדרגים את העוגיות הללו במגוון מילויים אחרים. וטעמי שוקולד שונים ומגוונים. הבראוניז נאפות בבלילת עוגה סמיכה מאד בשל כמות קמח גבוהה, שמן ושוקולד. ואפשר גם לצפות אותן בציפוי של שוקולד דק, סמיך ונמס.

    הבראוניז קרויות כך כי הן חומות, שמן העברי הוא חומיות.

    בראוניז שוקולד – כך תכינו אותם באופן מושלם

    התענוג הגדול ביותר הוא ליהנות מבראוניז איכותי, נימוח ושוקולדי. ובראוניז כזה אפשר לאפות רק כאשר משתמשים בחומרי גלם איכותיים. לא מדובר על שוקולד פשוט, אלא שוקולד איכותי. כאשר אתם אופים בראוניז אל תשתמשו בשוקולד צ'יפס בלבד, אלא בנוסף לשוקולד האיכותי. שילוב של השניים יעניק תוצאה קרמית. אפשר גם לערבב מספר של סוגי שוקולד, שלבו גם שוקולד מתוק יותר. ולא רק מריר.

    אל תשתמשו בשוקולד רותח, אלא בטמפרטורת החדר, כך שימס היטב. ומבחינת שילוב הטעמים נסו להיות דומיננטיים ולא להפוך את הבראוניז לסיר טעמים קטנים. אגוזים, גבינת שמנת, חמאת בוטנים, שוקולד לבן, כל אלו יהיו נפלאים לא כולם ביחד. אלא כתוספת אחת לכל פעם.

    אל תהיו חסרי סבלנות באפיית הבראוניז. אם אתם מחפשים מתכון איכותי לבראוניז שלכם, דאגו לאפות אותם בדיוק כפי שכתוב. אפיה איכותית של הבראוניז, וסבלנית, תעניק להם את השכבה הקריספית הרצויה לה אתם מייחלים. ואת הביס הנימוח עם המילוי המתוק והנמס שכולם כל כך מצפים לו.

    החיבוק השוקולדי הטעים הזה מגיע ברמה איכותית כשהוא נעשה באהבה, תנו לאהבה שלכם לאפייה לחלחל פנימה.

    5/5 - (1 דירוגים)

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק