מתכון עוגיות שוקולד ציפס

עוגיות שוקולד ציפס משגעות

הן נימוחות וטעימות, מתאימות לכל רגע ביום ולפעמים כל מה שאנחנו רוצים זה רק לתת להן ביס אחד קטן. עוגיות שוקולד ציפס הן הקסם הטהור שלו אנחנו זקוקים מדי פעם, הן קלאסיות, וכולם אבל כולם, פשוט אוהבים אותן.

מצרכים

  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה
  • 1 כוס סוכר לבן או חום
  • 2 ביצים XL
  • 1 סוכר וניל
  • 1 וחצי כוס קמח רגיל
  • חצי כפית סודה לשתיה
  • 500 גרם שוקולד צ'יפס שוקולד חלב
  • קורט מלח

אופן ההכנה

חממו את התנור מראש ל180 מעלות, ובמקביל בקערה ערבבו את החמאה עם הסוכר עד שמתקבלת בלילה אחידה. הוסיפו את הביצים ואת הוניל וערבבו עד להטמעה מלאה. הוסיפו את הקמח, את הסודה לשתיה ואת השוקולד וערבבו היטב.

את הבלילה יש לחלק לכדורים קטנים, כך שיצאו כ14 עוגיות. הניחו כל עיגול בתבנית אפיה עם נייר אפיה עליה במרווחים, ואל תשטחו את הכדורים. אפו עד 12 דקות ושימו לב שהעוגיות לא משחימות יותר מדי. הן יתקשו כאשר הן יהיו בצינון.

ניתן לאחסן בכלי פלסטיק סגור במקרר, או בחוץ בטמפרטורת החדר.


עוגיות שוקולד ציפס מהירות בקערה אחת בלבד

אתם בטח מכירים את הרגע הזה שבו מפתיעים אתכם אורחים ואתם צריכים תוך כמה דקות לאלתר קינוח לקפה? זה בדיוק המתכון בשבילכם. מצרכים שיש כמעט בכל בית, בתוך קערה אחת, ותוך פחות מעשרים דקות יש לכם עוגיות נימוחות וטעימות שגם מקבלות את פני האורחים בניחוח ביתי מפנק.

מצרכים

  • 200 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 2 וחצי כוסות קמח רגיל
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כוס גדולה של שוקולד צ'יפס מריר
  • חצי כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים XL
  • חצי כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

חממו תנור מראש ל160 מעלות.

ערבבו את כל המצרכים של העוגיות היטב בבת אחת בתוך קערה לקבלת בצק קוקיז. על הבצק להיות דביק מעט, מפורר מעט ונוח להידוק ולעבודה איתו. אפשר גם לטעום אותו על מנת לראות שהוא במתיקות המתאימה.

רפדו תבנית אפיה בנייר אפייה וצרו מהבצק כדורים בגודל של כדור פינג פונג קטנטן. סדרו את העוגיות על התבנית עם רווחים, ואל תמעכו אותם.

את העוגיות יש לאפות בתנור החם עד רבע שעה והן מוכנות כשהן מתחילות להזהיב. הוציאו אותן מהתנור החוצה לצינון כשהן עוד עדיין מעט רכות, הן יתקשו ויתייצבו בצינון בטמפרטורת החדר.


עוגיות שוקולד ציפס לבן חמאתיות

כל אוהבי השוקולד יסכימו שכל מה שקשור לשוקולד, בין אם לבן ובין אם חלב או מריר משתלב נפלא בכל קינוח. עוגיות שוקולד צ'יפס עם שוקולד לבן הן שדרוג טעים ועדין, חמאתי ומושלם ליד הקפה. אתם מוזמנים להתמכר כבר מהביס הראשון.

מצרכים

  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • חצי כוס סוכר לבן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 2 ביצים L
  • 1 וחצי כוס קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס לבן

אופן ההכנה

חממו תנור מראש ל170 מעלות. בקערה עם מיקסר חשמלי, או ידני, שימו את החמאה, את הסוכר, את הוניל והמלח וערבלו עד שאתם מקבלים תערובת חמאתית רכה. הוסיפו את הביצים וערבלו היטב. הוסיפו את הסודה ואת אבקת האפיה והמשיכו לערבל עד לקבלת בצק לעוגיות. לאחר קבלת הבצק הוסיפו את השוקולד צ'יפס הלבן וערבבו היטב עד שהשוקולד נטמע כראוי בבצק.

רפדו תבנית אפיה בנייר אפיה וצרו כדורים מבצק העוגיות. אל תשטחו את העוגיות על תבנית האפיה, אלא הניחו את הכדורים במרווחים מספיק גדולים אחד מהשני. אפו עד 15 דקות, או עד שאתם רואים שהעוגיות מזהיבות.

הוציאו אותן כשהן עוד עדיין מעט רכות היות והן מצטננות בטמפרטורת החדש. אפשר לאחסן בכלי פלסטיק סגור.

אם מעוניינים לקשט, אפשר לפזר אבקת סוכר, או להוסיף עוד ציפוי שוקולד מלמעלה.


עוגיות שוקולד ציפס עם חמאת בוטנים רכה וטעימה

שוקולד משולב עם חמאת בוטנים הוא רעיון נפלא לעוגיות שוקולד צ'יפס עם שדרוג ותוספת למעוניינים. חמאת הבוטנים היא רכה, טעימה, ומעניקה טעם עדין שמשאיר חשק לעוד.

מצרכים

  • 200 גרם חמאה קרה וחתוכה
  • חצי כוס סוכר חום
  • חצי כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים XL
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 וחצי כוס קמח לבן
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2 כפות גדולות וגדושות של חמאת בוטנים
  • 2 כפות קקאו
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

ערבבו היטב עד להטמעה מלאה את הסוכרים ואת החמאה. לאחר מכן הוסיפו את הוניל והביצים. בקערית נפרדת נפו את הקמח, הקקאו, אבקת האפיה, הקקאו והקורנפלור, הוסיפו מעט מלח והמשיכו לערבב. לאחר מכן הוסיפו את השוקולד, ואחדו את התערובות. ערבלו היטב עד להטמעה מלאה.

צרו עד 15 כדורים והקפיאו אותם לחצי שעה.

בזמן זה חממו את התנור ל180 מעלות ואפו את העוגיות כשהן קפואות עד רבע שעה. הוציאו אותן כשהן עדיין מעט רכות. אפשר לאחסן אותן עד שלושה ימים בכלי סגור.

עוגיות שוקולד ציפס משגעות

מתי בפעם האחרונה ישבתם מול חלון שקוף לזכוכית רטובה מהגשם. כשברקים, רעמים, ואפור מדהים מול העיניים שלכם יוצר קונצרט לרקע עוגיות שוקולד ציפס טעימות ונימוחות שהרגע יצאו מהתנור?

אם אתם חובבי חורף, אתם לגמרי הולכים להתמכר לתחושה הזאת, וגם למתכונים האלו. זה נכון שעוגיות מהסוג הזה מתאימות לחורף, אך הן בהחלט מתאימות גם לצד שייק קפוא. גם בימי הקיץ החמים אפשר להתמוגג וליהנות מעוגיות טעימות, פריכות ונימוחות.

אבל שניה לפני שאנחנו מתחילים כאן להתמוגג מריח העוגיות בתנור עוד לפני שהכנסנו אותן, נבין מהן בדיוק. ומהיכן הן הגיעו אלינו וכבשו לנו את הלב, וגם את בלוטות הטעם.

עוגיות שוקולד ציפס – נעים להכיר

עוגיית שוקולד צ'יפס, קרויה גם עוגיית שוקוצ'יפס. למעשה, התרגום הפורמלי הוא עוגיית שבבי שוקולד אם אנחנו מעוניינים להיות מאד מדויקים. העוגיה מורכבת כך שהשוקולד הוא החלק העיקרי בה. עוגיית שוקולד צ'יפס נולדה בארצות הברית. והיא למעשה בעלת מתכון בסיסי מאד שמשולב מבצק, חמאה, סוכר חום משולב סוכר לבן וגם שבבי שוקולד שחור מריר.

עם השנים, נתגלו ורסיות שונות של עוגיות אלו וכמובן תוספות מעניינות שקונדיטורים הוסיפו. השוקולד המריר הפך להיות לבן, או משולב שוקולד לבן ומריר. שוקולד חלב, ואפילו שוקולדים משולבי ליקרים ואלכוהול.

הבצק הפך להיות בצק חמאה בלבד, או פריך יותר, פריך פחות. וגם בטעמים וניל עדינים, או משולב קוקוס ועוד מגוון טעמים. תוספות כמו שיבולת שועל, אגוזים וגם שוקולד בלונד הצטרפו בשנים האחרונות. והפכו את העוגיה הזאת לעונג אמיתי, עם ריגושים אמיתיים של שינוי וגיוון.

זה הרי ידוע שאם אתם מחפשים מתכון של עוגיות שוקולד ציפס זאת לא בעיה למצוא. אבל הסוד הוא למצוא מתכון, ולהפוך אותו למשהו מדהים ומיוחד משלכם.

ובכלל, באפייה, אל תרגישו שלא בנוח להביא את עצמכם לשיא היצירה. בין אם מדובר בעוגות, ובין אם מדובר בעוגיות, אתם במו ידיכם יכולים ליצור את הקסם הבא שהולך לכבוש את העולם. ומי יודע, אולי אתם תהיו כוכבי עולם הקונדיטוריה הבאים בפריים טיים.

מתכונים קשורים