תוכן עניינים
עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים משגעות
השילוב הקדוש של שוקולד עם חמאת בוטנים הוא דרך קלאסית לפנק את עצמכם ולהעניק לעצמכם חיבוק מתוק. המופלאות הללו הן קסם טהור שיכול ללוות כל כוס קפה טעימה בחורף, או שייק צונן בקיץ.
מצרכים
- 150 גרם חמאה רכה
- 1 כוס חמאת בוטנים
- 1 כוס סוכר חום
- 1 שקית סוכר וניל
- קורט מלח
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח לבן
- חצי כוס קקאו
- 1 שקית אבקת אפיה
- 100 גרם שוקולד צ'יפס
- קורט מלח גס
אופן ההכנה
יש לחמם את התנור ל180 מעלות, ללוש בקערה גדולה עם וו גיטרה חמאה, חמאת בוטנים, סוכרים, ואת המלח. ערבלו עד שמקבלים תערובת אחידה וחלקה. הויספו את הקמח, את הקקאו, את אבקת האפיה והשוקולד וערבלו היטב עד מתקבל בצק גושי וגדול.
בעזרת כף גלידה או שתי כפיות קטנות צרו כדור בצק והניחו במרווח על גבי תבנית האפיה המרופדת. מפזרים ומועכים אל תוך הבצק מספר שוקולד צ'יפסים על כל עוגיה וקצת מלח גס, משטחים מעט ואופים עד 15 דקות בתנור.
העוגיות מוכנות כאשר הן מעט תופחות, אך רכות במרכזן. הוציאו אותן החוצה וצננו בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
עוגיות שוקולד פאדג' מהירות וטעימות
בלי יותר מדי הקדמות, או כניסות דרמטיות. קבלו את המלכה של המטבח, העוגיה השוקולדית הכי טעימה שאתם הולכים להתעקש להכין באופן קבוע.
מצרכים
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 כף שמן קוקוס
- 2 ביצים
- חצי כוס סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- חצי כוס קמח מלא
אופן ההכנה
המיסו את השוקולד ואת השמן במיקרוגל וערבבו היטב עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. בקערה אחרת הקציפו את הביצים, הסוכר והווניל לתערובת בהירה ותפוחה. צקו את השוקולד אל תערובת הביצה וערבלו היטב.
ערבבו בכלי אחר את הקמח, אבקת האפיה והמלח והוסיפו בהדרגה אל התערובת הרטובה. כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לשעה.
במקביל חממו תנור ל180 מעלות. צרו כדורים מהבצק, והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים אחידים. אפו את העוגיות עשר דקות בלבד עד שהן נסדקות מלמעלה והשוליים שלהן אפויות, חשוב שלא לאפות יותר מדי על מנת שלא ישרפו מהר מאד.
הוציאו מהתנור, הניחו בחוץ וחלצו את העוגיות אך ורק כאשר הן מצוננות לחלוטין בטמרפטורת החדר.
אפשר לבזוק מעליהן גם אבקת סוכר לקישוט, ולטעם כמובן.
עוגיות שוקולד מהירות ונימוחות
אתם מחפשים מה להכין, קינוח מתוק לאחרי ארוחת הערב. אבל אז חושבים שלהתחיל לבשל ביחד או לאפות ביחד עלול לגרום לכם גם לתחרות נקיונות לא קטנה וגם ככה יש הרבה מה לעשות, אין כיף גדול מלהכין עוגיות שלא מלכלכות מדי, מהירות הכנה ויוצאות ממש כאילו שהרגע קניתם אותן במאפיית בוטיק יוקרתית. תתכוננו להתאהב ולהרגיש פרפרים מסוכרים מתעופפים בבטן.
מצרכים
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי
- 50 גרם חמאה
- 1 ביצה M
- חצי כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כפות קמח תופח
- קורט מלח
אופן ההכנה
חממו תנור ל180 מעלות והקציפו את הביצה עם הסוכר עשר דקות. המיסו חצי מכמות השוקולד במיקרוגל עם החמאה וערבבו היטב עד לקבלת קרם שוקולד חלק.
נפו את הקמח והמלח וערבבו את השוקולד והביצה יחד. הוסיפו את הקמח והווניל וערבבו למלית אחידה וחלקה. הוסיפו את השוקולד הקצוץ שלא המסתם. וערבבו בעדינות.
צרו באמצעות כפית צורות קטנות של עוגיות על גבי תבנית האפיה ובמרווחים ואפו 8 דקות בלבד בתנור. הוציאו את העוגיות לאחר 8 דקות ותנו להן להצטנן היטב בטמפרטורת החדר.
אפשר לקשט עם אבקת סוכר, או מעט סוכר גבישי מעל.
עוגיות שוקולד 'שלג'
העוגיות הקסומות הללו הן בעלות לא רק מראה נפלא ועדין אלא גם טעם שוקולדי קלאסי שכולנו זוכרים מהילדות. הן מתאימות לאירוח, או סתם אם מתחשק לכם את הביס המתוק באמצע היום או באמצע הלילה.
מצרכים
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי
- 1 ביצה
- 50 גרם חמאה
- 1 חלמון
- 200 גרם קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- קורט מלח
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
המיסו את השוקולד והחמאה בבאן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים) ובמיקסר ערבבו את החלמון, הביצים, הסוכר ותמצית הוניל. הוסיפו את השוקולד לתערובת וערבבו היטב. הוסיפו את הקמח ואת אבקת האפייה והמשיכו לערבב עד להטמעה מלאה.
הכניסו את התערובת אל המקפיא לשעתיים. במקביל, חממו את התנור מראש לחום של 170 מעלות והוציאו את הבצק מהמקפיא.
צרו כדורים מהבצק, אבקו אותם באבקת סוכר היטב ובנדיבות והניחו על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. פזרו את הכדורים המושלגים במרווחים מסודרים, אפו 7 דקות בלבד(!) והוציאו אותן גם אם הן עדיין רכות באמצען.
השאירו את העוגיות לצינון בטמפרטורת החדר עד שהן מקבלות את הפריכות שהן צריכות לקבל.
הן נשארות פריכות מבחוץ, אבל רכות ונימוחות מבפנים, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.
עוגיות שוקולד – קלאסיקה שכולם אוהבים
כמעט כולם אוהבים שוקולד. שוקולד הוא למעשה ממתק שעשוי מזרעים מותססים, טחונים וקלויים של עץ הקקאו. השוקולד הוא שילוב אלוהי של מוצקי קקאו עם סוכר ומשלב בתוכו גם לציטין. הלציטין בתוך השוקולד מסייע לו להיות נוזלי יותר.
עבור הכנת השוקולד יש שלושה סוגים של עצי קקאו שמשתמשים בפולי הקקאו שלהם. קריולו, המשמש כעשרה אחוז מתעשיית השוקולד. הפורסטרו, הזן הפורה ביותר ובו משמשים כשמונים אחוזים מתעשיית השוקולד. והטרינטריו, הכלאה של שני הסוגים האחרים שהזכרנו מעלה.
עוגיות שוקולד – מהם סוגי השוקולד מהם אופים עוגיות?
ישנם באופן כללי כארבעה סוגים מרכזיים של שוקולד:
השוקולד המריר
השוקולד המריר מכיל בדרך כלל מוצקי קקאו, סוכר, לציטין וללא שום מוצרי חלב. מוצקי הקקאו בשוקולד המריר הם גבוהים מ35 אחוזים. וככל שיש יותר אחוזי קקאו, כך השוקולד איכותי יותר במדד השוקולד.
שוקולד חלב
שוקולד החלב מכיל רכיבי חלב, סוכר, מוצקי קקאו וגם ונילין. הוא פחות איכותי במדד השוקולד מהשוקולד המריר. הוא מתוק יותר, וגם קל יותר ללעוס אותו היות והוא מותך יותר בקלות.
שוקולד רובי
שוקולד זה הוא שוקולד המכיל אבקת חלב, סוכר, וגם מוצקי קקאו. הוא ייחודי בשל הצבע הורוד והטעם המתוק והפירותי שלו. הוא התגלה ממש במקרה לפני מעל עשור, והוצג לראשונה בשנת 2017.
שוקולד לבן
השוקולד הלבן מכיל חמאת קקאו, אבקת חלב, סוכר ולציטין. אחוזי מוצקי הקקאו בו נמוכים. הוא מאד פופולרי בטעמו העדין ומשתמשים בו בעיקר לקינוחים ובמצבו הנוזלי כממרח, ולעוגות.
לא אחת אנחנו נתקלים במגוון של מתכונים לעוגיות שוקולד אלו ואחרות. בפועל, עוגיות שוקולד קלאסיות הן אלו המבוססות על מתכון של חמאה, סוכר, ושוקולד איכותי מרוכז. אך אפשר להביא הרבה מאד ורסיות לעוגיות הללו. תוכלו לשלב בהן שוקולד צ'יפס, ליקרים שונים, ממרחים. חלבה, לוטוס, השחר, נוטלה, שוקולד מריר בלבד. שוקולד לבן בלבד, וגם שוקולד רובי הייחודי והיוקרתי.
הן נפלאות עם כל משקה חם, וגם משקאות קרים, ומושלמות לכל שעה ביממה. למעשה, לאוהבי השוקולד ממש, הן תמיד נמצאות בהישג יד.