מתכון קרואסון שוקולד

מתכון קרואסון שוקולד

קרואסון שוקולד מהיר ומשגע

אורחים לא צפויים הגיעו אל סף דלתכם? זה בדיוק הרגע להכניס לתנור קרואסון שוקולד מהיר. לא תאמינו כמה מהר תוכלו להכין אותו, וכמה מחמאות הוא הולך לגרוף. ביס קטן ומתוק שהולך להיות מושלם ליד הקפה.

מצרכים

  • חבילה של ריבועי בצק עלים קנויה
  • 1 חבילה נוטלה
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס
  • חצי כוס אבקת סוכר
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

הפשירו את ריבועי הבצק במקרר כמה שעות, הבצק צריך להיות רך וגמיש. חממו את התנור ל175 מעלות חום מראש, ושמנו נייר אפיה על תבנית אפיה.

כשהבצק מוכן, יש לחתוך כל ריבוע של בצק לשני משולשים. מרחו על כל משולש שכבה דקיקה של נוטלה, ופזרו כמה שוקולד צ'יפסים. חזרו על הפעולה על כל משולש. גלגלו את המשולשים לצורת קרואסון וסדרו בתבנית המרופדת והמשומנת את הקרואסונים כשהם פונים כלפי מטה. שמרו על רווחים בין המאפים, כי הם הולכים לתפוח באפיה.

ערבבו היטב את הביצה והברישו את הקרואסונים. אפו עד 15 דקות, או עד שאתם רואים שהקרואסונים זהובים ומוכנים.

הוציאו מהתנור לצינון על השיש, בזקו מעל אבקת סוכר והגישו באהבה.


קרואסון שוקולד מבצק שמרים רך וטעים

אין כמו קרואסון שוקולד שמרים רך וטעים שמתאים לנו לימי החורף הקפואים, וגם לימי הקיץ החמים במיוחד. לצד שתיה מפנקת, חמה או צוננת. הם מושלמים לאירוח, לבראנצ', או לכל רגע ביממה שמתחשק לכם.

מצרכים

עבור הבצק

  • 1 קילו קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • קורט מלח
  • 1 כוס מים חמימים
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • חצי כוס סוכר
  • 250 גרם חמאה

עבור המילוי

  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 1 ביצה XL

אופן ההכנה

הכניסו את הקמח, את השמרים ואת הסוכר למיקסר וערבבו היטב. הוסיפו את השמן ואת המים ולושו עד 2 דקות. הוסיפו את המלח ולושו עוד 5 דקות. עטפו את הבצק בניילון נצמד, ותנו לו מנוחה לעשרים דקות.

בזמן הזה חתכו את החמאה לפרוסות והניחו על ניר אפיה. הניחו מעל עוד ניר אפייה ורדדו את החמאה למלבן אחיד. הניחו את הבצק בין שני ניירות אפיה ורדדו גם למלבן. את עלה החמאה הניחו על עלה הבצק וקפלו את המלבן לחצי. הדקו היטב בצדדים עד שהחמאה מוטמעת לחלוטין בתוך הבצק. קפלו את שני השלישים העליוניים מכל שטח של המלבן, ואת החלק התחתון קפלו על הקיפול שכבר יצרתם. הכניסו את הבצק למקרר לשעתיים.

חזרו על הפעולה עוד פעמיים, בהפרש של שעתיים בכל פעם עם מנוחה במקרר.

רדדו את הבצק למלבן, וחתכו למשולשים. בתחתית כל משולש הניחו 3 קוביות שוקולד וגלגלו היטב.

הניחו את הקרואסונים על תבנית התנור המרופדת והתפיחו שעה. חממו את התנור לחום של 200 מעלות, מרחו את הבצק בביצה ואפו 20 דקות.

הוציאו לצינון על רשת צינון, או על השיש, והגישו באהבה. אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר.


קרואסון שוקולד חלבה

השילוב האגדי של שוקולד וחלבה מאז ומתמיד הופך כל קינוח לכזה שכולנו לא נרצה להפסיק לטעום ממנו. קרואסון שוקולד חלבה נימוח, טעים ורך, שמשדרג כל ארוחה וכל קינוח.

מצרכים

  • חצי קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 250 גרם חמאה חתוכה
  • חצי כוס חלב
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט קינמון
  • קורט מלח
  • 1 צנצנת נוטלה
  • 150 גרם חלבה מפוררת

עבור סירופ סוכר

  • 1 כוס מים חמים
  • 1 כוס סוכר

אופן ההכנה

חממו את התנור בחום של 180 מעלות ורפדו תבנית אפיה בנייר אפיה. לושו את הקמח עם הסוכר, עם 100 גרם של חמאה, החלב, הביצה, החלמון ותמצית הוניל עד שמתקבל כדור בצק חלק ואחיד. הוסיפו את המלח ולושו היטב. עטפו את הבצק בניילון נצמד והכניס ל4 שעות למקרר.

רדדו את הבצק על משטח עבודה ומרחו עליו עוד 100 גרם חמאה, וקפלו לחצי. רדדו את הבצק שוב, וקפלו שוב לחצי. העבירו לקירור לחצי שעה עד שעה במקרר.

אחרי הקירור, פתחו את הבצק ברידוד לעיגול דק וגדול וחתכו למשולשים. מרחו על המשולשים נוטלה, פוררו עליהם את החלבה וגלגלו מבחוץ ופנימה. שמנו את נייר האפיה עליו אתם מסדרים את הקרואסונים ושמרו על רווחים. הברישו כל קרואסון בביצה, כסו אותם לתפיחה של שעה.

העבירו אל התנור לאפיה עד הזהבה, ובינתיים הרתיחו את המים והסוכר לסירופ סוכר. כאשר הקרואסונים יוצאים מהתנור, מרחו עליהם בעדינות את סירופ הסוכר.


קרואסון שוקולד שקדים מהיר וטעים

בכל פעם שאנחנו עוברים דרך מאפיה שבה מכינים קרואסון שוקולד שקדים הלב שלנו ממלא, ובלוטות הטעם נמסות. ובצדק. אבל אנחנו יכולים להפוך בעצמנו לאותה קונדיטוריה יוקרתית, ממש במטבח הביתי. יש לנו בשבילכם מתכון מהיר לקרואסון שוקולד שקדים פריך נימוח וטעים.

מצרכים

  • חבילה של ריבועי בצק עלים קנויה
  • 1 חבילה נוטלה
  • 1 ממרח שקדים
  • 50 גרם חמאת שקדים
  • חצי כוס אבקת סוכר
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

הפשירו את ריבועי הבצק במקרר כמה שעות, הבצק צריך להיות רך וגמיש. חממו את התנור ל175 מעלות חום מראש, ושמנו נייר אפיה על תבנית אפיה מראש.

כשהבצק מוכן, יש לחתוך כל ריבוע של בצק לשני משולשים. מרחו על כל משולש שכבה דקיקה של נוטלה, ומעל שכבה דקה של ממרח שקדים. חזרו על הפעולה על כל משולש. גלגלו את המשולשים לצורת קרואסון וסדרו בתבנית המרופדת והמשומנת את הקרואסונים כשהם פונים כלפי מטה. שמרו על רווחים בין המאפים, כי הם הולכים לתפוח באפיה ולגדול.

ערבבו היטב את הביצה והברישו את הקרואסונים. אפו עד 15 דקות, או עד שאתם רואים שהקרואסונים זהובים ומוכנים.

חממו את חמאת השקדים עם אבקת הסוכר עד לקבלת משחה חמאתית לזיגוג.

הוציאו מהתנור לצינון על השיש, שפכו את הזיגוג על הקרואסון.

אפשר לקשט גם עם שקדים פרוסים.


קרואסון שוקולד שיחמם לכם את הלב

באהבה כמו באהבה, שוקולד ובצק טוב וטעים משתלבים נהדר ביחד. כך הקרואסון הפך להיות יופי של קינוח מנחם, או ביס של אהבה אם תרצו לקרוא לזה כך. אבל לפני שנכנס לאיזה סוגי קרואסון שוקולד קיימים, בואו נכיר אותו קצת.

הקרואסון שייך למטבח הצרפתי, אך אומרים שהוא בכלל נולד בשנת 1683 בווינה. על פי אגדה אורבנית מספרים שהאופים נשארו ערים במהלך הלילה שבו חגגו את תבוסת הצבא הטורקי ואת יום המצור על העיר ווינה. אך הקרואסון הפך להיות מאד מבוקש במטבח הצרפתי. בצרפת הוא נמכר ללא שום מלית, ורק בשנים מאוחרות יותר החלו למכור אותו עם שקדים, או שוקולד.

בארצות הברית הקרואסון נמכר עם מגוון של מילויי שוקולד. מגוון טעמים שוקולודיים במיוחד החל משוקולד מריר, שוקולד נוטלה. שוקולד לבן, שוקולד רובי, ואפילו טעמי פררו רושה או נוגט. לא תאמינו עד כמה יצירתיים אפשר להיות כאשר מדובר בקרואסונים.

קרואסון שוקולד ביתי, בדיוק בשבילכם.

בבואכם לחפש מתכון איכותי לקרואסון שוקולד אתם לבטח יודעים שאתם לא זקוקים לתואר קונדיטורים. תעשיית הבצקים הקפואים הביאה את עולם הקרואסונים אל קטגורייה נכספת ומיוחלת של עולם הפאסט פוד. כך, גם אתם יכולים בקלות להכין קרואסונים טעימים במגוון מילויים שוקולדיים.

כל שעליכם לעשות, אם אין לכם כמובן כוח להתחיל ולהכין בצק בעצמכם, זה לקנות בצק מוכן. ומשם, רק להפשיר אותו, לרדד אותו, ולמרוח עליו את המילוי הרצוי.

יחד עם זאת, בכל זאת כדאי שתדעו ממה הקרואסון עשוי, ואיך הוא מורכב. הוא עשוי מבצק שמרים, שאותו למעשה מכינים כמו בצק עלים. אחרי שהבצק מוכן מרדדים לתוכו חמאה מספר פעמים. את כל זאת עושים בטמפרטורת חדר נמוכה ועם דיוק ספציפי בקיפולים. את הבצק יש לקפל שלוש פעמים לערך, ולהניח במקרר. לאחר מכן לרדד שוב. זו כמובן הכנה של בצק מראש, ולא בקניה של בצק מוכן קפוא.

בין אם אתם מכינים לבד את הבצק ובין אם אתם קונים קפוא. הכנה של קרואסון בבית היא רעיון נפלא, מתוק ומחמם לב.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק