מתכון קינוח כוסות שוקולד

קינוח כוסות שוקולד רך ומושלם

מוס השוקולד הזה טעים, רך, נימוח ועשוי רק מכמה מצרכים שיש כמעט בכל בית. הוא מושלם אם יש לכם אורחים ספונטניים או סתם אם מתחשק לכם קינוח כיפי ומפנק.

מרכיבים

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 גביע שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד לבן

לעיטור

  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ

אופן ההכנה

למוס השוקולד יש לשבור את השוקולד לקוביות ולשים בקערה. להמיס עד לקבלת קרם שוקולד חלק.

בקערה נפרדת הקציפו את השמנת לקצפת יציבה, העבירו 3 כפות מלאות אל תוך קרם השוקולד וערבבו עד להטמעה מלאה. הוסיפו את השוקולד לשאר הקצפת וערבבו בעדינות עד לקבלת מוס. סדרו את המוס בכוסות הקינוח, והניחו לקירור.

למוס השוקולד הלבן שברו את השוקולד לקוביות והניחו בקערה. המיסו את השוקולד עד שמתקבלת תערובת חלקה והשוקולד נמס לגמרי. בקערה של מיקסר הקציפו את השמנת לקצפת יציבה. העבירו 3 כפות אל קערת השוקולד, ערבבו היטב, והחזירו את קרם השוקולד אל תוך קערת הקצפת וערבבו היטב. סדרו את מוס השוקולד הלבן על מוס השוקולד המריר בכוסות הקינוח. קשטו בשבבי שוקולד מריר ושוקולד לבן, הניחו במקרר לקירור והגישו באהבה.


קינוח כוסות שוקולד קל להכנה

כיף להכין קינוח שלוקח בדיוק כמה דקות להכין אותו, ואחרי צינון במקרר הוא הביס המתוק המושלם. קינוח כוסות שוקולד קל להכנה ומהיר, לא מורכב מדי ומעניק לנו קינוחים מושלמים לאירוח ספונטני, בראנצ', ימי הולדת או דייט רומנטי.

מרכיבים

  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה של שמנת מתוקה
  • קורט מלח

עבור הקצפת

  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס

אופן הכנה

הניחו שוקולד מריר, מלח וחלב בסיר ובשלו תוך כדי שאתם מערבבים. ערבבו עד להטמעה מלאה ועד שמתקבל קרם שוקולד חלק ואחיד. הניחו אותו בצד לצינון.

הקציפו שמנת מתוקה במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה ורכה. שפכו בעדינות את הקצפת אל תוך קרם השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד וחלק.

שפכו את המוס הרך והאוורירי אל תוך כוסות קינוחים.

הכניסו למקרר לצינון. במקביל, הכינו את הקצפת. הקציפו את הסוכר, השמנת המתוקה והווניל לקצפת יציבה וחלקה. סדרו וקשטו אותה יפה מעל המוס, ופזרו מעל שוקולד צ'יפס.

הגישו באהבה.


קינוח כוסות שוקולד לבן עם פירות

לשוקולד לבן יש עדינות מופלאה שכולנו אוהבים לטעום אותה. מתיקות לא חזקה מדי שמשתלבת נהדר בכל קינוח. קינוח כוסות שוקולד לבן עם פירות הוא מושלם לקיץ, אפשר להגיש אותו לצד יין לבן צונן או מיץ תפוזים סחוט וליהנות מביס מתוק שלא תרצו להפסיק לטעום.

מרכיבים

  • 1 וחצי כוס חלב
  • חצי כוס סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • חצי כוס מים
  • 2 כפות קורנפלור

עבור הקצפת

  • 1 שמנת להקצפה 38 אחוזי שומן
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

לעיטור

  • קוביות תותים
  • אגוזים מסוכרים קצוצים

אופן ההכנה

הניחו בסיר חלב, סוכר וחמאה והרתיחו. במקביל שימו יחד קורנפלור ומים וערבבו היטב. שפכו חצי ממלית החלב אל תוך הקורנפלור וערבבו היטב.

את מלית הקורנפלור שפכו אל תוך הסיר עם שאר החלב וערבבו עד להטמעה מלאה. בשלו את כל התערובת יחד עד שהיא הופכת להיות סמיכה חלקה ואחידה. הורידו מהאש, הוסיפו פנימה את השוקולד הקצוץ וערבבו היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי.

שפכו את הקרם אל תוך כוסות הקינוח ומלאו עד מעט יותר מחצי. צננו במקרר עד שלוש שעות.

הקציפו בקערה את אבקת הסוכר, הווניל והשמנת לקצפת יציבה ורכה. העבירו את הקצפת אל כוסות הקינוח וקשטו בתותים ואגוזים מסוכרים קצוצים. אפשר לקשט גם בפירות אחרים, קוקוס, קוקוס קלוי או בוטנים מסוכרים.

הגישו באהבה 😊


מוס שוקולד עם קרם גבינה

שוקולד וגבינה קרמית רכה ומתקתקה משתלבים נהדר, בטח בתוך קינוח אישי. כוסות קינוח הם פתרון נפלא עבור קינוחים טעימים, קלילים, קייציים ואפשר לשלב אותם באירועים, בימי הולדת או אפילו סתם לביס מתוק כשמתחשק לכם.

מרכיבים

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1 שמנת מתוקה 38 אחוזי שומן
  • 1 חבילה קטנה של גבינה לבנה 9 אחוזי שומן
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • שבבי שוקולד לבן

אופן ההכנה

יש לקצוץ את השוקולד המריר ולחמם עד שמתקבל קרם שוקולד חלק.

בקערה נפרדת הקציפו את השמנת המתוקה עם הגבינה ואבקת הסוכר והוסיפו 3 כפות מהקצפת אל תוך השוקולד החלק הנמס. לאחר שהטמעתם את כפות הקצפת, הוסיפו את השוקולד אל תוך הקצפת וערבבו לאט ובעדינות עד שהמלית הופכת למוס אוורירי ועדין.

סדרו את המוס הרך והאוורירי השוקולדי אל תוך כוסות קינוח אישיות, וקשטו עם שבבי שוקולד לבן מלמעלה.

אפשר לקשט גם עם פירות, פולי קפה, שוקולד צ'יפס או קוקוס טחון.

הגישו באהבה ותהנו 😊


קינוח כוסות שוקולד מושלם

הקינוח הוא כמו שאנחנו יודעים הדבר היחיד שכולם מחכים לו לאחרי הארוחה. בין אם אתם הכנתם את הקינוח, ובין אם חלק מהאורחים הכינו אותו. אם אנחנו גם מדברים על סוגי קינוחים, הרי שכמעט כולם אוהבים שוקולד.

שוקולד הוא מלך החגיגה, אפשר לשלב אותו בקינוחים רבים, במצב מוצק, נוזלי, בצורות יצירתיות ועוד. הוא משתלב בטעמים נפלא בתוך גבינות לקינוחים, קצפות שונות וגם בתוך קינוחים ללא לקטוז וטבעוניים.

אחד הקינוחים היותר מוצלחים הוא קינוח כוסות שוקולד שכבות שאפשר ליצור בו טעמים חדשים ומרגשים.

קינוח כוסות שוקולד – איזה סוגי שוקולד קיימים?

עבור קינוחי שוקולד ובכלל קינוחי כוסות אין מתכון מסובך מדי. לא מדובר בקינוח שקשה להרכיב אותו היות והוא מורכב בעיקר משוקולד, קצפות, גבינות לקינוחים ושילובים מעניינים. ישנם ארבעה סוגי שוקולד וכל אחד מהם יכול להתאים.

שוקולד לבן

השוקולד הלבן מורכב מחמאת קקאו ללא מוצקי קקאו. יש בו חלב, סוכר וחומרי טעם שונים. הקליל, מתוק ומשולב בקינוחים בעיקר לציפוי או כתוספת קלילה.

שוקולד חלב

שוקולד חלב מורכב ממוצקי קקאו, אבקת חלב או חלב וסוכר. זהו השוקולד הקלאסי שכולם אוהבים ומכירים והוא משולב בהמון קינוחים בכל צורה שהיא.

שוקולד מריר

השוקולד המריר הוא תעשייה שלמה של חובבי שוקולד. זהו השוקולד המורכב ממוצקי קקאו וחמאת קקאו ובאחוזים משתנים. הוא מכיל סוכר באופן מופחת משאר השוקולדים והטעם שלו מודגש מאד. הוא מושלם לקינוחים רבים, וגם למשקאות קקאו.

שוקולד כהה

השוקולד הכהה מכיל מוצקי קקאו באחוזים גבוהים ללא שום אבקת חלב או חלב. כדי שהשוקולד יחשב לאיכותי התקן מציב עבורו רף של 35 אחוזי מוצקי קקאו. השוקולד האיכותי יותר מגיע למעל 70 אחוזי מוצקי קקאו. הוא מצוין לקינוחי טראפלס, עוגות עשירות וסופלה.

שוקולד בלונדי

השוקולד הקליל הזה נולד בשנת 2012 והוא בעיקר מורכב משוקולד כהה ושוקולד לבן במינונים שונים. הוא משולב במגוון של קינוחים ובגלל שהוא יחסית 'חדש' בעולם השוקולד הרבה קונדיטורים מנסים עדיין ללמוד ולשחק איתו בקינוחים במגוון של טעמים צורות וגוונים.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק