מתכון עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס שוקולד עם שבבי קרמל

עוגת מוס שוקולד טעימה, אוורירית וקלה עם תחתית פריכה של שבבי וופל מקורמלים ועדינים. ביס מושלם לסיום של יום, או לתחילתו של סוף שבוע מתוק במיוחד.

מצרכים

  • עבור התחתית
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם שבבי קרמל
  • 70 גרם פצפוצי אורז
  • עבור מוס שוקולד
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 מכלי שמנת מתוקה

עבור קישוט

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

להכנת התחתית יש להמיס את השוקולד והחמאה על בן מארי ולהוסיף את שבבי הקרמל ופצפוצי האורז לתערובת אחת ואחידה. הדקו את התערובת בתוך התחתית של התבנית, כסו בניילון נצמד והעבירו להקפאה.

להכנת המוס יש להרתיח כוס אחת של שמנת מתוקה, ולשבור לתוכה את השוקולד ולערבב היטב. במקביל, הקציפו שמנת מתוקה לקצפת וקפלו בעדינות אל תוך השוקולד.

הוציאו את התבנית מהמקפיא, ושפכו לתוכה את מוס השוקולד, כסו בניילון נצמד והחזיקו להקפאה ל8 שעות.

חלצו את העוגה מהתבנית, הקציפו במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית ווניל וקשטו את העוגה כאוות נפשכם. תוכל להוסיף שברי שוקולד, נשיקות מרנג, או שברי מקופלת לבנה וחומה.

עוגת מוס שוקולד מפנקת עם תותים

שילוב מושלם של תותים עדינים, עם שוקולד ותחתית חמאתית ונימוחה. מושלמת לצד הקפה, או לצד מיץ תפוזים קר ומרענן.

מצרכים

  • עבור התחתית
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף קקאו

עבור מוס שוקולד

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 5 גרם ג'לטין
  • 15 גרם מים

עבור ציפוי

  • תותים חתוכים
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 1 פחית קרם קוקס
  • כף חמאה מומסת

אופן ההכנה

להכנת התחתית יש לשבור את השוקולד אל תוך קערה ולהוסיף חמאה, סוכר ולהמיס עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. הוסיפו את הביצים וערבבו היטב. הוסיפו את הקקאו, והמשיכו לערבב. הניחו בתבנית והכניסו לתנור. אפו עד רבע שעה בחום של 180 מעלות.

להכנת מוס השוקולד יש להניח את הג'לטין במים יחד עם השמנת ולחמם עד לשלב רתיחה. שברו את השוקולד אל תוך השמנת וערבבו עד להטמעה והמסה מלאה, ולקבלת קרם חלק. העבירו לכלי מכוסה ושמרו במקרר למספר שעות, עד שהתערובת נהיית קשה יותר.

העבירו את הקרם הקשה והקר אל המיקסר כאשר הוא מוכן והקציפו עד שהקרם הופך למוס אוורירי ותפוח. הניחו את המוס על הפאדג', ויישרו אותו.

להכנת הציפוי יש לשבור את השוקולד, להוסיף את הקוקוס, השמנת והחמאה ולערבב עד לקבלת קרם חלק. מרחו את הציפוי על העוגה, והכניסו חזרה למקרר לכמה שעות.

לאחר כמה שעות חתכו תותים, ופזרו אותם יפה על העוגה. אפשר להוסיף גם אבקת סוכר.

עוגת מוס שוקולד אפויה

לעוגת המוס האפויה יש את הקסם הנפלא שלה. היא מתאימה לעונות החורף, לקיץ, לסתיו או לאביב, והיא מעניקה אווירה כפרית ומופלאה בבית. היא הולכת נפלא אגב לצד כוס יין אדום, או קפה בספל ענק ומפנק עם קצף חם.

מצרכים

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס חלב
  • 2 כפות ליקר דובדבנים
  • 50 גרם חמאה

אופן ההכנה

יש לחמם תנור מראש על 180 מעלות.

המיסו את השוקולד בסיר קטן, או באן מארי. הקציפו 5 חלמונים עם חצי כוס סוכר עד שמתקבל קצף יציב ובהיר. הוסיפו את הקצף אל תערובת השוקולד בקיפולים עדינים, הוסיפו את הליקר ואת החלב וערבלו הכל לקצפת אחידה וחלקה.

בקערה אחרת יש להקציף את החלבונים הנוספים עם ולהוסיף אל תערובת השוקולד המעורבלת. שמנו תבנית במעט קרם קוקוס והכניסו אל תוך התבנית. אפו עד 45 דקות.

כאשר העוגה מוכנה, מרחו את המוס על העוגה, והעבירו למקפיא לשעתיים. קשטו באבקת קקאו עם שבבי שוקולד.

עוגת מוס שוקולד עם קוקוס

מצרכים

  • 3 ביצים XL
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קוקוס טחון

עבור מוס שוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 מכלי שמנת מתוקה

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור ל180 מעלות מראש.

בקערה יש להקציף את החלבונים עם מוט הקצפה לקצף מבעבע, יציב וחלק. הוסיפו את הקוקוס וקפלו לאט אל תוך הקצף.

שפכו את הקצף אל תוך התבנית, ואפו בערך עשרים דקות עד שהחלק העליון קשה וזהוב.

להכנת מוס השוקולד שברו את השוקולד בתוך קערה והניחו בתוכה מיכל שמנת מתוקה שהובא לרתיחה. ערבבו עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. יש לכסות את הקערה ולהכניס למקרר ללפחות 4 שעות.

הוציאו מהמקרר את קרם השוקולד, ושמרו כמות מזערית ממנו לצורך הקישוט.

שפכו את השוקולד מהקערה אל תוך מיכל שמנת מתוקה, והקציפו אותם יחד עד קבלת קצפת יציבה. מרחו את הקצפת על תחתית הקוקוס שאפיתם, והכניסו למקרר למספר שעות.

להכנת הקישוט יש לחמם במיקרוגל את הכמות המזערית של השוקולד שנשמר בצד ולהעבירו אל שקית זילוף לקישוט העוגה בכל דרך שבה תהיו מעוניינים.

עוגת מוס שוקולד לכל אירוע

הקיץ החם עושה לנו חשקים לקינוחים מתוקים, קלילים וקרירים. למרות שכשאנחנו מדברים על שוקולד, הוא מתאים לכל עונה. תלוי כמובן איך אנחנו משלבים אותו.

מוס שוקולד הוא קינוח קליל ומתוק שאפשר לשלב אותו נפלא בעוגות. ולכן עוגת מוס שוקולד קרה, צוננת ואוורירית היא בדיוק מה שאנחנו מעוניינים בו הקיץ. בין אם אנחנו מארחים ומתחשק לנו להכין עוגה בוטיקית ונפלאה כמו עוגת מוס השוקולד. ובין אם אנחנו מתארחים ומתחשק לנו להפתיע את המארחים שלנו בהפתעה נעימה.

עוגת מוס שוקולד – איך מכינים?

מוס השוקולד הוא קינוח קציפה שמוכר יותר במטבח הצרפתי. הוא כולל בתוכו ביצים מוקצפים עם שמנת מתוקה ושוקולד. הוא הופיע בפעם הראשונה בשנת 1755 בספר בישול צרפתי שפירט ארבעה סוגים שונים של מוס, בטעמים מגוונים. המוס שהופיע היה בטעמי שמנת, שוקולד, זעפרן וקפה. בספר, הומלץ להחזיק את המוס על קרח לשעתיים לפני ההגשה.

המוס המודרני של היום מוכן גם מתערובת של מרנג וקצפת. ואף חומרי טעם כאשר אנחנו מדברים על מוס בטעם פירות. במוס שבו מחליפים את הפירות בשוקולד ניתן להשתמש בסירופ, במקום במרנג.

את המוס עבור העוגה מכינים כשמקציפים את הביצים בנפרד, והשמנת בנפרד. ומחברים ביניהם בתנועת קיפול השומרת על המרקם האוורירי והקרמי.

עוגת מוס שוקולד לרוב נבנית ומורכבת מבסיס ספוגי וטעים של עוגה, עליה שכבת מוס אוורירית. וכן הלאה, עד שמתקבלת עוגת שכבות מיוחדת. זאת בהנחה ומדובר על עוגת שוקולד חגיגית. או סתם אם מתחשק לכם להשקיע.

יש גם עוגות מוס שעשויות רק מוס, ומקושטות בחלמון ביצה, סוכרים קרושים או קצפות. אפשר לקשט גם עם תבלינים מתוקים כמו פקאן מסוכר. או קליפות הדרים מגוררות עם סוכר גס מעליהן.

את המוס מגישים בטמפרטורה של 8 עד 4 מעלות צלזיוס, קר, או בטמפרטורת החדר.

כל מתכון עבור עוגת מוס או מוס שתקבלו יהיה מושלם אם תדעו איך להתנהג איתו. היות ומדובר בקינוח שהוא בבסיסו עם ביצים שאינן עוברות חימום, יש לדאוג לביצים מפוסטרות. ובעיקר, להרבה סבלנות ויצירתיות.

מתכונים קשורים