מתכון מאפינס שוקולד

מתכון מאפינס שוקולד

מאפינס שוקולד קלאסי

המאפינס הוא הקינוח המתוק והאהוב ביותר על כולם, גם הגדולים וגם הקטנים. הוא שוקולדי, הוא נימוח, הוא רך והוא גורם לנו להתאהב בו מהרגע שהוא תופח בתנור ומבשם את הבית בריחות מתוקים.

מצרכים

  • 3 ביצים
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • 1 וחצי כוס קמח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצי כוס קקאו
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • חצי כוס חלב
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור ל170 מעלות. בקערה ביננית לנפות את הקקאו, אבקת האפיה, הקמח ולערבב היטב. הקציפו את הסוכר והביצים לקצב יציב והוסיפו גם תמצית וניל בהדרגה.

המשיכו להקציף והוסיפו את הקמח והחלב עד שכל החומרים נטמעים לבלילה אחידה וחלקה. את החמאה המומסת והשוקולד קפלו פנימה בזהירות.

שפכו את התערובת אל מגש שקעים למאפינס, אך לא עד הסוף. חממו בתנור לעל חום של 175 מעלות עד 16 דקות. חלצו את המאפינס, צננו והגישו.


מאפינס שוקולד מושחתים במיוחד

אנחנו יודעים שלפעמים גם אתם רוצים מאפינס שוקולד מפנק ומושחת, ביס מתוק ומפנק, שמחבק אותנו מבפנים. המתכון הזה הוא בדיוק זה, השוקולדי, המפנק והמושחת שמתאים עם גלידה קרה ליד, או קצפת בצד.

מצרכים

  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס קקאו
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • קורט מלח
  • כף סירופ מייפל
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 2 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה

יש להכניס אל תוך מעבד מזון את הסוכר, הקמח, הקקאו, שוקולד החלב והמלח. הפעילו את מעבד המזון עד שאתם מקבלים אבקה אחידה ושוקולדית. הוסיפו את החומרים הרטובים ועבדו אותם הטב עד שמקבלים בלילה אחידה מספיק לאפיה.

שופכים את הבלילה אל תבנית שקעים עם מרווח של עד 1 ס"מ גובה מגובה התבנית. יש לאפות בחום של 180 מעלות, עד 20 דקות.

אם אתם מעוניינים שמרכז המאפין יהיה רך ושוקולדי, אפו 14 דקות והגישו בעודו חם, ואז הוא יהיה כמו עוגת שוקולד חמה ונוטפת.

המיסו בבאן מארי את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה, ולאחר שהמאפינס מתקררים, שפכו עליהם בעדינות.


מאפינס שוקולד עם קרם קצפת מתוק משגע

שוקולד עם קצפת משחר ההיסטוריה הם שילוב ממיס ומחמם את הלב. כשאנחנו משלבים את הקצפת באופן עדין על מאפינס טעים שכל מה שמתחשק לנו זה לתת לו ביס טעים ולהרגיש את הקצפת עוטפת אותנו, אין ספק שזה קסם המתיקות האמיתי. מאפינס שוקולד עם קצפת מתאים לימי הולדת לילדים, וגם לימי הולדת לגדולים שאוהבים להיות מדי פעם ילדים.

מצרכים

  • חצי כוס שמן
  • 2 ביצים
  • חצי כוס חלב
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס קקאו
  • קורט מלח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • חצי כוס אבקת סוכר
  • 1 חבילת פודינג וניל

אופן ההכנה

יש לחמם תנור לחום של 175 מעלות. בקערה גדולה לערבב היטב את השמן, הביצים, החלב, המלח, הסוכר והקקאו. להוסיף בהדרגה את הקמח ואת אבקת האפיה.

לשפוך את התערובת אל תוך תבנית שקעים עד שני שליש מגובהה. לאפות בתנור עד 20 דקות.

בזמן הזה, הקציפו במיקסר את אבקת הסוכר, הפודינג והקצפת עד שמתקבלת קצפת יציבה ואחידה. העבירו את הקצפת אל תוך שקית זילוף וקשטו את המאפינס בקצפת, לפי רצונכם.


מאפינס שוקולד שמח עם סוכריות צבעוניות

מאפינס שוקולד מתאימים לא רק לימי הולדת, אלא סתם אם מתחשק לכם לשמח את הילדים, את בני הזוג, את המשפחה או את עצמכם. אפשר לקשט אותם עם סוכריות צבעוניות, לצפות בשוקולד מריר, שוקולד חלב, או אפילו שוקולד רובי ורדרד ומשמח. כל סוג וטעם של שוקולד ילך נפלא עם מתכון הבסיס של מאפינס שוקולד נימוח וטעים.

מצרכים

  • 1 וחצי כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • חצי כוס קקאו
  • 1 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • חצי כוס שמן
  • 2 ביצים
  • חצי כוס מים חמים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס חלב קוקוס
  • סוכריות צבעוניות מכל הסוגים

אופן ההכנה

חממו את התנור ל180 מעלות חום. שפכו אל תוך קערה גדולה אבקת אפיה, קקאו, קמח, סוכר ומלח. צרו 'בור' קטנטן בתוכה ושפכו פנימה את הביצים, השמן והוניל וערבבו היטב עד שמתקבלת בלילה סמיכה מאד ואחידה. הוסיפו את המים בהדרגה וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

שפכו את הבלילה בתוך תבנית השקעים, אפשר גם במנג'טים. עד כשני שליש כל שקע. אפו עד 20 דקות.

צננו, ובזמן הזה הכינו את גנאש השוקולד. המיסו את השוקולד המריר עם חלב הקוקוס עד לקבלת קרם שוקולד אחיד וחלק.

קררו את המאפינס, ורק לאחר שאלו קרים לגמרי, שפכו בעדינות את הקרם ובאחידות על המאפינס. פזרו בנדיבות את הסוכריות על המאפינס, והכי חשוב, תהנו מהביס המתוק 😉


מאפינס שוקולד מפנק

אחד הדברים הכיפיים ביותר הם הביסים הספונטניים הטעימים ומלאי השוקולד שאנחנו לוקחים ממאפין טעים. ולכל אחד יש את המאפין שלו, זה שהוא הכי אוהב. וכשמדובר בקינוח כמו מאפינס זה רק מתבקש. כי יש מגוון של סוגים וטעמים.

המאפין הוא למעשה עוגה עגולה אישית ומתוקה. ואופים אותה בתבנית שקעים. המאפין המקורי נולד בבריטניה במאה ה11. המאפין המקורי באנגליה הוא 'מאפין אנגלי' והוא נולד במאה ה19, כאשר הגיעה לעולם אבקת האפייה.

את המאפינס לרוב מכינים מעורבבים בבלילה עם פצפוצי שוקולד או עם אוכמניות. ועם השנים הופיעו גם שדרוגים ושינויים נוספים ומתוקים שמשתלבים נפלא עם משקאות שונים. ובנוסף, גם הופכים לקינוח המושלם אחרי ארוחה טובה.

מאפינס שוקולד לכל אירוע

כל מי שמכין מאפינס שוקולד לרוב עושה זאת עם מתכון בסיסי, בלילה בסיסית. חמאה, ביצים, שוקולד איכותי. אך אפשר להפוך את המאפין הכי פשוט, גם למאפינס חגיגי. זיגוגי סוכר בצבעים שונים עם בצק סוכר. מילויים במגוון של טעמי שוקולד, ועוד.

כשאתם מכינים מאפינס, דאגו לשמן את תבנית השקעים היטב, על מנת שיהיה לכם קל להוציא אותם לאחר מכן. גם אם אתם משתמשים בתבנית סיליקון, העבירו מעט ספריי שמן, או משחו מברשת עם שמן קנולה. זה ימנע מהמאפינס להידבק אל התבנית.

המאפינס לא צריכים להיות יותר מדי זמן בתנור, אלא רק עד שאתם רואים שהם טופחים מעט, ולא נוזליים מדי באמצע. אם אתם ממלאים אותם בריבה, בשוקולד נוזלי, או בכל ממרח נוזלי אחר הן אכן יצאו יותר לחים ונימוחים מהתנור.

אפיה היא יצירה

בין אם אתם אופים מאפינס ובין אם אתם אופים עוגה, כשמדובר באפיה, מדובר ביצירה של ממש. ערבוב החומרים, הקישוט, הזיגוג, המילוי, ובכלל, שילוב הטעמים והריחות המופלאים בבית. אפשר לאפות כמתנה אם אתם מתארחים, אפשר לאפות כשאתם מארחים. ואפשר אפילו לאפות ולהכין מחווה לבן או לבת הזוג שאוהבים, או לילדים.

עוגה טובה, או מאפין טעים מחממים את הלב, והביס המתוק הזה יעשה טוב לא רק בבטן, אלא יחבק גם את הנפש.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק