תוכן עניינים
עוגת שמרים שוקולד
עוגת שמרים שוקולד קלאסית כמו של פעם כולם רוצים לשחזר. המתכונים לרוב מבוססים על מתכוני סבתא. בצק השמרים העשיר, מילוי השוקולד ותוספות על פי הטעם. המטרה? עוגת שמרים ריחנית שתמלא לנו את הלב, וגם את הבית, בחום ובאהבה.
מצרכים
- 4 כוסות קמח תופח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס סוכר
- 1 גביע שמנת
- 2 ביצים XL
- 150 גרם חמאה
- חצי כוס שמן
- פחות מחצי כפית מלח
- 1 שקית סוכר וניל
עבור קרם השוקולד
- חצי כוס סוכר חום
- 150 גרם חמאה
- 3 כפות קקאו
- 100 גרם שוקולד מריר
- ממרח השחר
עבור הסירופ
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
בקערה של מיקסר מערבלים את השמרים, הקמח ואת הסוכר. מוסיפים את הביצים והשמנת, החמאה, השמן והמלח ולשים לכמה דקות ארוכות ובעדינות עד שמתקבל בצק נעים ורך. את הבצק יש להכניס לשקית ולהכניס למקרר לשעה. כעבור שעה, להוציא, ללוש שוב, ולהכניס למקרר לעוד 4 שעות.
בזמן הזה יש להכין את קרם השוקולד. לחמם בסיר קטן על הגז את הסוכר, עם החמאה, הקקאו והשוקולד המריר ולהוסיף על זה גם 3 כפות ממרח השחר. להמיס את הכל עד שנהיה ממרח שוקולד עשיר.
לחלק את הבצק לשלושה כדורים, לקמח, ולרדד, ולמרוח שכבה דקה מקרם השוקולד. לאחר מכן יש לקבל למלבן סגור, לרדד שוב, ולמרוח עוד מהממרח. לגלגל את הבצק לרולדה, לחתוך אותה באמצע ולעשות צמה, כאשר החלק עם השוקולד הוא למעלה. יש לתת לבצק לנוח חצי שעה.
יש למרוח ביצה על הבצק, ולהכניס לאפיה בחום של 180 מעלות, עד שרואים שהעוגה מוכנה. בסוף יש להבריש עם סירופ הסוכר.
את סירופ הסוכר יש להכין על סיר קטן עם המים, הסוכר וסוכר הווניל עד שמסמיך. ולמרוח לאחר שהעוגה כבר מוכנה.
עוגת שמרים שוקולד קראנץ פרווה
עוגת שמרים שוקולד פרווה היא פיתרון מדהים וטעים במיוחד למי שרגישים ללקטוז או שומרי כשרות. אפשר להוסיף לה אגוזים פריכים, שוקולד פרווה, או חלבה, והיא הופכת למעדן אמיתי.
לעוגה זו יש להשתמש או בתבנית מרובעת בינונית, או בשתי תבניות אינגליש קייק
מצרכים
עבור הבצק
- 3 וחצי כוסות קמח לבן
- 1 כף בהריון של שמרים יבשים
- חצי כוס שמן
- כוס וחצי סוכר
- 3 ביצים
- חצי כוס מים
- מעט מלח
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 ביצה
עבור המלית
- 1 קופסה שוקולד השחר
- 100 גרם שוקולד צ'יפס
- 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
עבור הסירופ
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
אופן ההכנה
להכנת הבצק יש להשתמש בקערה של מיקסר עם וו לישה. יש לערבל את השמרים, הקמח, השמן, הסוכר, הביצים, המים, המלח ואת סוכר הוניל כעשר דקות עד שהבצק דביק קצת רך ואחיד.
צרו מהבצק כדור מקומח, העבירו לקערית, כסו ותנו לו להכפיל את הנפח שלו במשך שעה או אפילו יותר. כאשר הבצק מוכן, חלקו אותו לשני חלקים ורדדו כל משטח לעובי של 4 מ"מ. מרחו על כל מלבן בצק חצי מכמות הממרח של השוקולד ופזרו מעל שוקולד צ'יפס ואגוזים קצוצים, וגלגלו לרולדה. חצו את הרולדה לאורך וגלגלו את שני החלקים כך שתתקבל צורת בורג.
את העוגה יש להניח בתבנית וליצור עוגה נוספת באותו התהליך, מהחלק השני של הבצק שנשאר בצד.
תנו לעוגות להתפיח את גודלן וחממו בינתיים את התנור ל170 עד 175 מעלות. הברישו אותן בביצה ואפו עד 30 דקות.
לבינתיים הכינו את סירופ הסוכר בסיר קטן עם המים והסוכר, הביאו לרתיחה ובשלו עד 2 דקות עד שמתקבל סוכר סמיך. כשהעוגות מוכנות הברישו אותן, צננו, שפכו את הסירופ והגישו.
עוגת שמרים שוקולד לבן ונוטלה
כל אוהבי השוקולד הולכים להתעופף על העוגה הזאת ולא סתם. זאת המלכה של עוגות השמרים. שילוב של שוקולד לבן עם נוטלה הוא אחד השילובים היותר טעימים שאפשר לבקש. ובתוך בצק שמרים רך טעים ונימוח, אין דרך טובה יותר לתאר מהו אושר.
מצרכים
עבור הבצק
- 500 גרם קמח
- 20 גרם שמרים טריים
- 100 גרם סוכר
- 150 גרם חמאה
- 3 ביצים
- 1 כוס חלב
עבור המלית
- 100 גרם שוקולד לבן
- 200 גרם חמאה
- חצי כוס סוכר
- 4 כפות נוטלה
- 2 ביצים
עבור הסירופ
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
ערבלו את כל חומרי הבצק לבצק רך ודביק, והניחו אותו בצד, מכוסה בקערה ומקומח להתפחה. לאחר שהבצק מכפיל את הנפח שלו, חלקו אותו לשני חלקים ורדדו כל חלק. מרחו על גבי חלק אחד שכבה איכותית של מילוי שוקולד, גלגלו לרולדה וחצו אותו במרכזו, לאורך.
בצעו את אותה פעולה גם על כדור הבצק השני. קלעו את שני החלקים לצמה והדקו היטב את הסיום שלה. העבירו אל תבנית מרופדת בנייר אפיה ואפו בתנור על 180 מעלות, 40 דקות.
הרתיחו כוס סוכר עם כוס מים לסירופ סמיך, ומזגו אותו על העוגה כאשר היא מוכנה.
עוגת שמרים שוקולד חלבה
שוקולד וחלבה הם טעמים שמשתלבים נפלא בכל עוגה, אך כשמדובר בעוגת שמרים, זהו שילוב מנצח. עוגה שמתאימה לכל מצב רוח, לכל זמן, ולכל אירוע.
מצרכים
עבור הבצק
- 500 גרם קמח
- 20 גרם שמרים טריים
- 100 גרם סוכר
- 150 גרם חמאה
- 3 ביצים
- 1 כוס חלב
עבור המלית
- 1 קופסא ממרח חלבה
- 1 כף סילאן
- עבור הסירופ
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
ערבבו את ממרח החלבה עם הסילאן.
ערבלו את כל חומרי הבצק לבצק רך ודביק, והניחו אותו בצד, מכוסה בקערה ומקומח להתפחה. לאחר שהבצק מכפיל את הנפח שלו, חלקו אותו לשני חלקים ורדדו כל חלק. מרחו על גבי חלק אחד שכבה איכותית של מילוי החלבה, גלגלו לרולדה וחצו אותו במרכזו, לאורך.
בצעו את אותה פעולה גם על כדור הבצק השני. קלעו את שני החלקים לצמה והדקו היטב את הסיום שלה. העבירו אל תבנית מרופדת בנייר אפיה ואפו בתנור על 180 מעלות, 40 דקות.
הרתיחו כוס סוכר עם כוס מים לסירופ סמיך, ומזגו אותו על העוגה כאשר היא מוכנה.
עוגת שמרים שוקולד – סיפור אמיתי של אהבה
יש עוגות שאי אפשר לשכוח את הטעם שלהן מהרגע שטועמים כבר את הביס הראשון. כזאת היא עוגת השמרים. לעוגות השמרים יש את היכולת להמיס אותנו מבפנים ולגרום לנו להתמוגג בכל רגע נתון.
בין אם אנחנו אוכלים אותן בקונדיטוריות הנבחרות, ובין אם אנחנו לוקחים ביס מהעוגה שהכנו בבית. זוהי העוגה הקלאסית שתגרום לנו להתאהב. ולא מעט סיפורי אהבה החלו מעל הביס המתוק הזה שהמיס את לבבות שני הצדדים.
העוגה המופלאה הזאת, עוגת שמרים שוקולד היא עוגה שמתאימה בעיקר לחורף קר במיוחד. אבל אם יוצרים את האווירה המתאימה היא יכולה להתאים לכל מצב, לכל מזג אוויר ולכל רגע אפשרי.
עוגת שמרים שוקולד לכולם
אומרים שלא כולם מתחברים לטעמים השונים של עוגות השמרים, אבל זה בעיקר עניין של תרבות וחינוך. אם אתם גדלים בבית שבו אפו לכם עוגות שמרים אז זה רק הגיוני שאתם תרצו לשחזר את זכרונות הילדות. וכך גם תעבירו את הטעם הנפלא הלאה אל הילדים שלכם, והם אל הילדים שלכם, וכן הלאה. כך שעוגות שמרים הן בעצם שרשרת של זיכרון טעים במיוחד.
עוגות שמרים המשולבות בשוקולד וסוכר גרוס הן קסם טהור. סיפור אהבה שלם יכול להתחיל מהן, אפילו מהביס הראשון. יחד עם זאת, כדי לאפות אותן בבית צריף מצרכים מסוימים שכדאי להכין מראש. והרבה מאד סבלנות שגם אותה יש לצייד מראש, עם אהבה לאפיה.
אם מעולם לא אפיתם בעבר עוגות שמרים זה בסדר, אתם הולכים להכנס אל מסע מרגש במיוחד. ואם כבר אפיתם ואתם יודעים על מה מדובר אתם הולכים ליהנות מהמסע הזה כפליים.
מתכונים שונים ברשת או מתכון אחד ספציפי הולכים לתפוס לכם את העין ולגרום לכם להתאהב. היו פתוחים ללמידה חדשה, לחומרים חדשים, וגם לטעמים שישאירו לכם חשק לעוד על הלשון.
הכינו קנקן קפה או תה חמים וטעימים ושבו לקרוא לפני שאתם מתחילים, אפיה של עוגת שמרים שוקולד או כל טעם אחר מצריכה למידה וסבלנות. ומרגע שתתחילו, לא תרצו להפסיק אף פעם.