מתכון עוגת שמרים קינמון

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    עוגת שמרים קינמון

    עוגת שמרים קינמון קלאסית

    עוגת שמרים קלאסית היא זיכרון מתוק כמעט של כל ילד וילדה. לא משנה בני כמה הם, או מה טווח השנים בו הם גדלו. אפשר לשלב אותה עם מגוון של טעמים בין אם קינמון, שוקולדים מטעמים שונים. ואפילו ללא שום דבר אלא רק עם סוכר וסירופ מעל. הביס המושלם עם הקפה שלכם.

    עבור עוגה זו יש להכין תבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ

    מצרכים

    עבור הבצק

    • חצי קילו קמח
    • 7 גרם שמרים יבשים
    • חצי כוס סוכר
    • 200 גרם חמאה רכה
    • 1 כוס חלב
    • 3 חלמונים
    • מעט מלח

    עבור המילוי

    • 1 כוס סוכר
    • 2 כפות שטוחות קינמון
    • 100 גרם חמאה רכה ומומסת

    אופן ההכנה

    ערבבו במיקסר את השמרים והקמח והוסיפו בהדרגה את הסוכר, וערבבו היטב עד להטמעה. הוסיפו לסירוגין את החלב, החמאה החלמונים והמלח ולושו עד עשר דקות על מנת שהבצק יהיה חלק רק ואחיד. כסו והתפיחו עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו, בערך שעה.

    לבינתיים, חממו תנור ל170 מעלות והכינו את המילוי.

    ערבבו את הסוכר והקינמון עם החמאה. הוציאו את הבצק, חתכו לשני חלקים, רדדו עד לעובי של חצי ס"מ.

    מרחו את הבצק בתערובת הקינמון הסוכר והחמאה וגלגלו לרולדה ארוכה, חצו אותה לאורכה, מתחו מעט את הרולדה. שלבו בין שני חצאי הבצק לצורת בורג, והניחו בצד להתפחה נוספת לחצי שעה. חזרו על אותה פעולה עם החצי השני של הבצק.

    הכניסו לתנור לאפיה של עד 40 דקות, או עד שהעוגות זהובות. ניתן לבזוק מעל סירופ סוכר שמכינים עם חצי כוס מים וחצי כוס סוכר על אש קטנה בסיר קטן.


    עוגת שמרים קינמון עם טעם של פעם

    יש ימים שאנחנו כל כך מתגעגעים לפעם. לפשטות, לתמימות, לחברה, לאחדות, וגם לטעמים ולריחות. עוגת שמרים קינמון עם טעם של פעם אולי לא יכולה להחזיר לנו את התמימות ואת הפשטות. אבל היא כן מעלה זכרונות מופלאים שיכולים פשוט לחמם את הלב, ואת בלוטות הטעם.

    לעוגה זו יש להכין תבנית אינגליש קייק רגילה.

    מצרכים

    עבור הבצק

    • 2 כפות שמרים יבשים
    • 1 קילו קמח לבן
    • חצי כוס מים פושרים
    • 3 כפות שמן
    • 4 כפות סוכר
    • 2 ביצים XL
    • 1 כוס מיץ תפוזים
    • קורט מלח
    • 1 כף גרידת לימון
    • 100 גרם חמאה רכה
    • 100 גרם צימוקים
    • 100 גרם קינמון
    • 1 כוס סוכר
    • 2 כפות ריבת דובדבנים
    • חצי כוס אגוזי לוז קצוצים

    אופן ההכנה

    יש לערבב את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עד עשר דקות ועד שמתקבל בצק נעים ורך. אם הבצק מרגיש לכם דביק מדי, הוסיפו עוד קמח, אך לא יותר מדי.

    צרו כדור מהבצק, הניחו בקערה מקומחת וכסו אותה במגבת מטבח. השהו בצד להתפחה של שעה. אחרי שעה לושו את הבצק שוב, ושימו אותו להתפחה של עוד חצי שעה. חלקו אותו לשלושה כדורים, ורדדו כל כדור על משטח מקומח לעובי של עד חצי ס"מ.

    ערבבו את כל החומרים של המלית ומרחו באופן אחיד על הבצק. גלגלו את הבצק לרולדה הדוקה, מתחו אותה מעט והכניסו אל תבנית אינגליש קייק.

    בעזרת סכין חרצו את העוגה 3 חתכים קטנים ומשחו עליה ביצה מדוללת במים. כסו במגבת, והתפיחו את העוגות לעוד 20 דקות.

    חממו תנור ל180 מעלות, אפו עד 40 דקות או עד שאתם רואים שהעוגות שחומות, גבוהות ויציבות. ניתן למשוח לאחר ההוצאה מהתנור בסירופ סוכר העשוי מחצי כוס מים וחצי כוס סוכר על סיר קטן.


    עוגת שמרים קינמון עם חלבה

    העוגה הזאת היא העוגה כי קלאסית כשמדובר בחלבה וקינמון. אך שילוב הטעמים העדין שבה עדיין הופך אותה לבין המיוחדות והעדינות שתרצו שישלימו לכם את הלגימה האגדית של הקפה.

    לעוגה זו יש צורך בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית.

    מצרכים

    • 2 ביצים XL
    • 1 כוס סוכר
    • 1 שקית סוכר וניל
    • חצי כוס מיץ תפוזים
    • חצי גביע שמנת
    • 1 כוס קמח תופח
    • 1 שקית אבקת אפיה

    עבור המלית

    • 100 גרם ממרח חלבה
    • 100 גרם חלבה מפוררת
    • 1 כף שטוחה של קינמון
    • חצי כוס אגוזי לוז קצוצים גס

    אופן ההכנה:

    את כל חומרי המלית יש לערבב בקערה ולהניח בצד. במקביל, לחמם תנור ל170 מעלות ולשמן תבנית אפיה מראש.

    במיקסר, בקערית בינונית יש להקציף את הסוכר וניל, הסוכר והביצים עד שמתקבל קצף יציב ובהיר. הוסיפו את השמן והמשיכו להקציף. הוסיפו בהדרגה את הקמח, השמנת החמוצה ואבקת האפיה וערבבו עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.

    העבירו חצי מהתערובת אל התבנית, פזרו מעל את המלית באופן אחיד ושווה, וכסו במחצית שנשארה. הכניסו לתנור לעד 40 דקות, או עד שהעוגה זהובה תפוחה ויציבה.

    אפשר לקשט בסירופ סוכר, או באבקת סוכר.


    עוגת שמרים קינמון בחמש דקות ללא מיקסר

    אין כמו הכיף להכין עוגת שמרים בכמה דקות, ותוך פחות משעה להריח את הבית מלא באווירה כפרית, נעימה שמחזירה אותנו עשורים לאחור אל זכרונות מתוקים. איך תעשו זאת? באמצעות טריק מאד ידוע וגם וותיק.

    מצרכים

    • בצק שמרים מרודד וקנוי של 900 גרם, לאחר שהופשר במקרר.

    עבור המילוי

    • כוס חלבה קצוצה
    • כף קינמון גדושה
    • 1 צנצנת קטנה של נוטלה
    • 1 ביצה

    אופן ההכנה

    חממו מראש את התנור ל175 מעלות, ושמנו שתי תבניות אינגליש קייק.

    יש לפרוש את הבצק על משטח עבודה מקומח ולרדד אותו לעובי של חצי ס"מ. חתכו את הבצק באמצעו לשני מלבנים. מרחו באופן נדיב ואחיד את ממרח השוקולד מעורבב עם הקינמון והחלבה על הבצק.

    גלגלו את הבצק לרולדה ארוכה, מתחו אותה מעט, והכניסו אל המקרר לחצי שעה. לאחר חצי שעה, חצו את הרולדה לאורך לקבלת רצועות שוות. קלעו את הרצועות לצורה של צמה והדקו בקצוות. הניחו בתבנית האינגליש קייק וחזרו על אותה הפעולה עם החצי השני של הבצק.

    כסו את הבצק במגבת מטבח יבשה והתפיחו את הבצק במקום חמים לחצי שעה. הברישו בביצה ואפו בתנור בחום של 175 מעלות עד 35 דקות.

    עוגת שמרים קינמון – אושר בביס אחד

    כל מי שאוהב שמרים, וכל מי שאוהב קינמון הולך ממש להתמכר לעוגה הזאת. עוגת שמרים לרוב מתאימה לחורף, אבל אם אופים אותה נכון היא מתאימה גם לעונות הקיץ, האביב והסתיו. הכל עניין של נגיעה נכונה בבצק והשילוב הנכון של הטעמים.

    קצת על האהבה לקינמון, עוגת שמרים ומה שביניהם

    קינמון יובא כבר באלף ה3 לפני הספירה מסין למצרים העתיקה. הקינמון ידוע כבר מהעולם העתיק כבעל ערך רב היסטורי ויוקרתי. הוא הוגש לא מעט כמנחה לשליטים, ולמלכים. הוא אף הוזכר במקרא כאחד מסממני הקטורת בבית המקדש הבולטים.

    השילוב הקסום של קינמון מתוק ויוקרתי בתוך עוגת שמרים הוא קסם. גם כך עוגת השמרים נחשבת כעוגה טעימה במיוחד. הביס הראשון הופך את כל היום לטוב יותר.

    עוגת שמרים קינמון – כל מה שצריך בעוגה אחת

    כשאתם באים לאפות עוגת שמרים, זכרו כי לא מדובר בעוגה שגרתית. מדובר בבצק שצריך בשבילו הכנה, סבלנות, ובעיקר לדעת איך להתעסק עם שמרים.

    שמרים הם מה שגורם לעוגה לתפוח באופן רך, נעים, ונימוח כל כך. הם חיים על צמחים, על פירות ועל גרעינים והם זקוקים לאוויר וחמצן. בנוסף לכך, יש לשב בהם גם נוזלים וטמפרטורה אידיאלית על מנת שהם יוכלו לתפוח כראוי.

    שמרים יכולים גם לנשום בתוך האריזה שלהם בצורה רדומה. ומהרגע שאנחנו מעניקים להם את הסביבה הנכונה של הלחות והטמפרטורה הם יכולים להתחיל לתפוח. ותוך כך, גם להפוך לעוגה הקסומה שאנחנו הולכים להכין.

    השילוב המופלא של שמרים עם שוקולד, קרם וניל, קראנץ וגם קינמון. לאו דווקא כולם ביחד, אלא אפילו כל אחד בנפרד הופך את העוגה הזאת למיוחדת. כמובן שישנם עוד שילובים שתמיד אפשר להכניס אל תוך העוגה.

    עוגת שמרים קינמון עם מתכון מתאים יכולה להיות יוקרתית, יכולה להיות פשוטה ויומיומית. ויכולה גם להיות חגיגית ומתאימה לאירועים.

    זאת עוגה שתמיד תרצו להכין אותה כשמגיעים אורחים, או אפילו סתם אם מתחשק לכם לפנק את בן הזוג. או את הילדים וההורים. או את עצמכם, כי גם לכם מגיע.

    5/5 - (1 דירוגים)

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק