זוהי עוגת הגבינה הקלאסית שכולנו מחפשים בקונדיטוריות הכי נחשבות, זו שגורמת לנו לרצות לשבת לקפה ולקחת את הביס הראשון המתוק והנימוח ולהתמוגג.
לעוגה זו הכינו מראש תבנית עגולה של 26 ס"מ
תוכן עניינים
מצרכים עבור הבסיס
- 150 גרם ביסקוויטים טחונים
- 100 גרם חמאה מומסת
- מצרכים עבור המלית
- 1 גביע שמנת חמוצה 15% שומן
- 1 חבילה של 750 גרם 9% שומן
- 4 כפות קורנפלור
- 4 ביצים XL מופרדות
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 200 גרם סוכר
- עבור הציפוי
- 1 גביע שמנת חמוצה 15%
- 3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
יש לחמם תנור ל180 מעלות ולהכניס כלי עם מים לתנור.
את הביסקוויטים הטחונים יש לערבב עם החמאה המומסת ולערבב למלית פירורית רטובה. הדקו את הפירורים אל בסיס התבנית בשכבה אחידה והכניסו למקפיא ל15 דקות.
בקערה גדולה ערבבו במקביל שמנת חמוצה, גבינה לבנה, חלמונים ווניל וקורנפלור למלית חלקה ואחידה. במקביל בקערה אחרת הקציפו מלח וחלבונים עד שנוצר קצף לבן וקליל.
שפכו שליש מכמות החלבונים אל מלית הגבינה וערבבו בעדינות עד שהכל הופך להיות חלק ואחיד.
שפכו את המלית על הבסיס הקפוא ואפו לרבע שעה ב180 מעלות. אחרי רבע שעה הורידו את התנור ל140 מעלות ואפו עד 70 דקות או עד שהעוגה נראית זהובה ורכה במרכזה. כבו את התנור והניחו את העוגה בפנים לעוד 10 דקות.
להכנת הציפוי ערבבו בקערה קטנה שמנת חמוצה עם אבקת הסוכר ושפכו על העוגה. החזירו לתנור כשהוא כבוי עד שהעוגה כבר לא חמה והעבירו למקרר לעד 6 שעות.
עוגת גבינה אפויה קלאסית רכה וקלה
עוגת גבינה אפויה קלאסית, רכה, נימוחה ומושלמת. קל להכין אותה, אפשר לאפות אותה גם עם הילדים בקלות ועם חוויה טעימה במיוחד.
מצרכים:
- 4 ביצים
- 2 חבילות גבינה 5%
- 1 חבילה פודינג וניל
- 2 כפות קורנפלור
- 1 גרידת תפוז שלם
- 1 שמנת מתוקה 38%
- חצי כוס לימון סחוט
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
יש להפריד את הביצים ולהקציף את הסוכר הרגיל עם החלבונים. את החלמונים ערבבו עם הגבינה, השמנת המתוקה, הקורנפלור, הפודינג והלימון. ערבבו הכל ביחד עד שהקרם חלק ויציב, שפכו לתוך התבנית ואפו בחום של 200 מעלות לרבע שעה, לאחר רבע שעה הורידו את החום ל160 מעלות.
כשהעוגה זהובה ויציבה היא מוכנה. השאירו אותה בתנור הכבוי עוד כעשר דקות עם חצי דלת פתוחה, ולאחר מכן העבירו למקרר.
עוגת גבינה אפויה קלאסית מהירה
עוגת גבינה אפויה היא עוגה בסיסית ובעצם היא זו שממנה אפשר לשדרג את כל עוגות הגבינה. המתכון הזה הוא מתכון לעוגה מהירה, טעימה, רכה ואוורירית שמתאימה כקינוח לאחרי כל ארוחה.
מצרכים
- 1 חבילה 750 גרם גבינה לבנה 9%
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כפות קורנפלור
- 1 שקית פודינג וניל
- 4 ביצים
- כוס סוכר
- 1 שמנת מתוקה 38ֵֵ
- 2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
הניחו בתנור תבנית עם מים, אל תדליקו אותו עדיין.
הקציפו את החלבונים עד לקצף יציב ונוקשה יחד עם הסוכר הרגיל.
בקערית נפרדת ערבבו את הגבינה, סוכר הווניל, הקורנפלור, החלמונים והפודינג עד שמתקבל קרם חלק ללא שום גושים בתוכו.
החליקו פנימה את קצף החלבונים וערבבו עד הטמעה מלאה.
העבירו את המלית המלאה על התבנית והכניסו לתנור לעשר דקות באפייה על 200 מעלות. לאחר עשר דקות אפו את העוגה בחום של 15 מעלות עד 50 דקות.
לאחר שהעוגה מוכנה יש לתת לה לנוח בתנור עוד עשר דקות.
להכנת הציפוי הקציפו שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, ושכו על העוגה רק לאחר שהיא כבר לא חמה.
הכניסו למקרר לפני ההגשה, ניתן להגיש עם פירות בצד.
עוגת גבינה אפויה קלאסית ללא קמח גבוהה במיוחד
עוגה קלאסית ללא קמח, מתאימה לרגישים לגלוטן, גבוהה ומרשימה שתגרוף מחמאות ותשאיר טעם של עוד בפה.
מצרכים
- 5 ביצים מופרדות
- חצי כוס סוכר
- 2 קופסאות גבינה לבנה 5%
- 1 שמנת חמוצה 9%
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 חבילה פודינג וניל
- 3 כפות קורנפלור
- חצי כוס סוכר
- גרידה מלימון שלם
- תרסיס שמן קנולה לשימון התבנית
אופן ההכנה
הפרידו את הביצים והקציפו בקערה את החלבונים עם הסוכר עד שמתקבל קצף רך ואוורירי אך יציב.
בקערה אחרת ערבבו את יתרת המצרכים עד שמתקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
ערבבו בין שני סוגי הבלילה עד להטמעה מלאה, חממו את התנו ל220 מעלות, ובתחתית התנור שימו תבנית עם מים רותחים. שמנו את התבנית עם תרסיס שמן, שפכו פנימה את המלית ואפו את העוגה כ20 דקות בחום של 220 מעלות.
הוציאו את העוגה מהתנור, שחררו אותה מהדפנות והחזירו את העוגה לתנור לאפיה של עוד שעה בחום של 150 מעלות. לאחר כשעה כבו את התנור והשאירו את העוגה בפנים עוד שעה. העוגה תשקע מעט אך לאחר שתתייצב מחוץ לתנור תחזור לגובה המקורי שלה.
עוגת גבינה אפויה קלאסית – טעם של פעם ללב ולנשמה
כולם מכירים את עוגת הגבינה האפויה, הגבוהה, היציבה שכל כך קורצת לנו. זוהי העוגה האפויה הכי קלאסית וטעימה שיש.
עוגת גבינה אפויה קלאסית מורכבת משני סוגים של גבינה. הגבינה המוכרת לכולנו, גבינה לבנה של 9% וגבינת שמנת.
לעוגה תחתית פריכה העשויה מקמח, חמאה וחלב וגם תוספת סוכר לפי הטעם.
כל המרכיבים המפנקים הללו יוצרים את הביס הנימוח והטעים שרק מצפים לו מהרגע שמביטים בעוגה המופלאה הזאת.
לא סתם אנחנו זוכרים אותה כל כך לטובה, כעוגה הקלאסית שעושה לנו טוב.
מדובר בהרבה יותר מזיכרון ילדות, מדובר בטעם מתוק שמשאיר לנו חשק לעוד.
עוגת גבינה אפויה קלאסית – אין כמו זיכרון מתוק
אם אתם כבר מספיק גדולים כדי לאפות, אתם בטח רוצים לנסות ולשחזר את הטעמים הנפלאים הללו בעצמכם. ואנחנו לגמרי מבינים למה.
כל מה שאתם בעצם צריכים לעשות זה למצוא מתכון עוגת גבינה מתאים ולוודא שיש לכם בבית את כל המצרכים.
ואם לא, כדאי לכם להשלים את המצרכים, היות והעוגה הזאת שווה הכל.
לא מדובר בעוגה שקשה להכין אותה. בין אם יש לכם מעבד מזון בבית ובין אם לא, תוכלו גם להשתמש בעזרים ידניים.
זה אולי יקח לכם קצת יותר זמן, אבל הסבלנות בהחלט משתלמת.
ומהרגע שתרגישו את הריח המדהים של העוגה בתנור, ותראו כמה גבוהה ומרשימה היא יוצאת.
פשוט תרגישו כל כך גאים בעצמכם, שהצלחתם לאפות עוגה ברמת קונדיטוריה. והאושר הזה אצלכם בתנור הביתי.
לאיזה אירועים מתאימה העוגה?
אנחנו לא מדברים רק על אירועי בית שבהם אתם מארחים את החברים למשרד. או את החבורה הקבועה.
עוגות גבינה אפויות יכולות וגם מתאימות בקישוטים המתאימים להיות עוגות חגיגות לאירועים.
עוגות גבינה גבוהות, מקושטות בפירות נפלאים ועסיסיים, עם טופ של קצפת טעימה.
אפשר לשלב גם טעמי שוקולד שונים, וסוגי פירות טרופיים המשתלבים נפלא עם גבינות.
כך או כך, מהרגע שתכינו עוגה כזאת או אפילו תקנו עוגה כזאת רק תרוויחו לא רק זיכרון טעים של פעם. אלא גם חוויות חדשות וטעימות.