תוכן עניינים
עוגת גבינה קרה מושלמת בטעם תות
שילוב מושלם של עוגת גבינה טעימה ונימוחה עם טעם התות העסיסי והמראה הצבעוני והשמח שעושה לא רק טוב בלב, אלא טוב גם בבלוטות הטעם ומשאיר טעם של עוד ועוד.
מצרכים
- 1 חבילה של ביסקוויטים
- 150 גרם חמאה מומסת
- 1 פודינג ווניל
- 1 שמנת מתוקה
- 1 חבילה של 250 גבינה 9%
- 1 כוס חלב
- 3 כפות ריבה בטעם תות
- 1 חבילה של ג'לי תות
- 10 תותים טריים
אופן ההכנה
יש להקציף את השמנת המתוקה ולהוסיף את החלב לסירוגין והפודינג. להמשיך ולהקציף עד שמתקבלת בלילה חלקה ויציבה.
הנמיכו את מהירות ההקצפה והוסיפו את השמנת, הגבינה וגם הריבה עד שהבלילה אחידה.
פוררו את חבילת הביסקוויטים וערבבו עם החמאה. שטחו את התערובת והדקו בתחתית התבנית. שפכו מעל את הקצפת, חתכו את התותים והניחו על העוגה. הכניסו למקרר.
הכינו את הג'לי תות על פי ההוראות על האריזה, הוציאו מהמקרר, ושפכו על העוגה. הקפיאו לשעה וחצי, ולאחר מכן העבירו למקרר.
עוגת גבינה קרה עם קרמל מלוח
כל מי שמתחבר לטעם הנפלא והניגודי של קרמל מלוח יאהב את העוגה המיוחדת הזאת. שילוב מושלם של גבינה טעימה וקלילה עם קרמל מלוח.
מצרכים
- 250 גרם של עוגיית ביסקוויט
- 150 גרם חמאה נוזלית
- 2 כפות סוכר
- 2 חבילות גבינת שמנת טבעי 25%
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 38%
- 2 כפות גדושות של פודינג וניל
- חצי כוס סוכר לבן
- 1 כף של ג'לטין ו4 כפות מים
לקרמל:
- 150 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- חצי חבילת שמנת מתוקה 38%
- חצי כפית מלח
- 1 שקית של בייגלה מצופה בשוקולד
אופן ההכנה
יש לטחון במיקסר או במוט את הביסקוויטים לפירורים היטב. להוסיף לפירורים את החמאה המומסת והסוכר ולהפוך לבלילה אחידה וגושית.
להניח נייר אפיה בתחתית התבנית ולהדק את הפירורים לתחתית ולהעביר למקפיא. בקערה קטנה לערבב את הג'לטין עם המים ולתת להם כמה דקות מנוחה.
במקביל יש להקציף את הפודינג, הסוכר והשמנת במיקסר עד שמקבלים תערובת קצפת יציבה. להוסיף את גבינת השמנת ולהקציף עד שהיא מתערבבת לחלוטין בתוך הקצפת. להמיס את הג'לטין במיקרו עד עשר שניות לאחר שנמס, להוסיף לקערית הג'לטין 3 כפות מהקצפת עם הגבינה ולערבב טוב.
להוסיף את הג'לטין עם המלית אל מילוי הגבינה ולהקציף עד שנהיה ערבוב איכותי וטוב. לשפוך על תחתית העוגה ולשטח. להעביר למקפיא לשעתיים.
להכנת הקרמל: השתמשו בסיר שאינו נדבק או במחבת גדולה. לחמם את הסוכר על אש בינונית עד שהוא נהיה שזוף ולהוסיף את החמאה. לערב עד שהחמאה נמסה לגמרי. להוסיף את השמנת ולערבב עד שמקבלים רוטב קרמלי חלק. לבשל את רוטב הקרמל עם השמנת עד שיש הסמכה, כמה דקות, ולצנן בטמפרטורת החדר. להוסיף את המלח רק לאחר שמצטנן.
לשפוך את הקרמל על העוגה ולצנן. לשמור במקרר, או במקפיא עד שמגישים.
עוגת גבינה קרה עם שוקולד לבן
עוגה מושקעת המתאימה לחגים, לאירועים, או סתם לתחושה טובה ויוקרתית לקפה של אחר הצהריים עם החברים, או אפילו לבד. ויש לה הפתעה טעימה.
מצרכים
- חבילה וחצי של ביסקוויטים מפוררים
- 100 גרם טחינה גולמית
- 150 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות סיפור מייפל
- 100 גרם שוקולד לבן
- חצי כוס חלב
- 1 חבילה פודינג וניל
- 1 גביע שמנת 25%
- 2 חבילות שמנת מתוקה 38%
- 1 חבילה של 750 גרם גבינה לבנה 9%
- חצי כוס סוכר
אופן ההכנה
יש לפרוס נייר אפיה על תחתית התבנית. יש לפורר את הביסקוויטים עם מעבד מזון, מיקסר או מוט ריסון את הביסקוויטים ולהוסיף את הטחינה, החמאה והמייפל עד שמקבלים עיסה דביקה ודחוסה. לשטח את העיסה על התבנית ולהדק היטב, להעביר למקרר עד שמסיימים להכין את מלית הגבינה.
להכנת המוס המיסו את השוקולד הלבן, החלב והחמאה בקערית במיקרוגל פעמיים, כל פעם 30 שניות. ערבבו עד שמתקבל קרם אחיד וחלק וכסו בניילון נצמד. בקערית נפרדת ערבבו את השמנת החמוצה, הפודינג והגבינה הלבנה עד שמקבלים קרם חלק ואחיד. הקציפו בקערית המיקסר סוכר ושמנת מתוקה עד שמתקבל קצף חלק ויציב.
אחדו בין קערית השוקולד הלבן שהנחתם בצד לתערובת הגבינות ושפכו אל תערובת השמנת שהקצפתם לקצפת. ערבבו בעדינות עד שמתקבל קרם יציב, חלק, אחיד וללא גושים.
שפכו את הקרם אל התבנית, שטחו מלמעלה והעבירו אל המקפיא ללילה שלם. בבוקר תוכלו לקשט את העוגה כאשר היא קפואה ויציבה, אם תרצו כמובן.
עוגת גבינה קרה מהירה
עוגת גבינה קרה ומהירה בזכות פטנט זריז למי שאין הרבה זמן לאפייה, מתאימה לכל רגע ביום.
מצרכים
- בסיס עוגת טורט מוכן וקנוי
- 1 חבילה פודינג וניל
- 1 כוס חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 גביע גבינה לבנה 750 גרם
- חצי כוס סוכר
- חצי חבילת שוקולד חלב
אופן ההכנה
הקציפו את השמנת המתוקה, החלב והפודינג. הוסיפו להקצפה את הגבינה הלבנה ואת הסוכר, שפכו על תחתית הטורט הקנויה המוכנה.
גרדו את שוקולד החלב ופזרו על העוגה, הכניסו לעד ארבע שעות.
עוגת גבינה קרה – קינוח צונן
עוגת גבינה קרה היא עוגה הנעשית ללא אפייה מלאה. לרוב היא מכוסה בשטרויזל. שטרויזל למי שלא יודע הם הפירורים הפריכים הטעימים מקמח וחמאה המזכירים בצק פריך.
באופן כללי, עבור כלל עוגות הגבינה, תהליך האפייה של העוגה הוא מבוקר, נעשה בשלבים והיא גם נוטה להישבר במהלך אפייה. הסיבה לכך היא בשל הביצים המוקצפות שבגבינה.
אך עוגת גבינה קרה חווה אפייה חלקית בלבד, בתבנית הפריכה שעליה יוצקים את הבלילה. ומשם, העוגה נכנסת למקרר אפיל ללילה שלם. אנחנו יודעים שקשה לכם לחכות לילה שלם לעוגה, אבל זה ישתלם לכם.
עוגת גבינה קרה – צונן על הלשון, חם בלב
ככלל כשמדובר בעוגות גבינה, כולנו נמסים. הרי מדובר על העוגות הטעימות ביותר ומתאימות לכל אירוע. לא סתם עוגת הגבינה המפורסמת הניו יורקית הפכה לשם דבר אצל הקונדיטורים.
מדובר בעולם ומלואו, וכשחושבים על גבינה, לא מדובר בסוג גבינה אחד. לעוגות הקרות הגבינות השמנות יותר מתאימות. הגבינות בעלות 30% שומן, מסקרפונה, ריקוטה ועוד. אך גם הגבינות הרזות יכולות להתאים, כל עוד נדע לייצב אותן כמו שצריך.
לעוגות החמות האפויות והגבוהות, מתאימות הגבינות הכחושות והיבשות היות ואינן מוציאות נוזלים בזמן האפייה. וכך הן לא גורמות לעוגה 'ליפול' אלא להישאר יציבה.
כך או כך, קרה או חמה, היא טעימה וממיסה וכל מתכון שלה הופך אותנו ליותר ויותר מכורים.
לאיזה אירועים מתאימה עוגת גבינה?
עוגת גבינה אולי נשמעת לכם עוגה פשוטה, אבל היא מתאימה כמעט לכל האירועים. היא תתאים לכם לאירוע יום הולדת אם תעשירו אותה מספיק ותקשטו אותה היטב. היא תתאים לכם לסתם ערב כיפי שאתם מארחים בו חברים.
וישנן עוגות גבינה המתאימות ממש לאירועים כאשר הן נעשות עם גבינת ריקוטה, או גבינת מסקרפונה עשירה.
למעשה, כשמדובר באפייה ובעוגות, מדובר בעולם שלם של יצירתיות. כך שכל מה שעליכם לעשות הוא למצוא את עוגת הגבינה הקרה שאתם מעוניינים בה. להתרפק על הכסא ולדפדף בין המתכונים השונים. ולהחליט איזו עוגה אתם אופים, כי היא שווה כל השקעה.