מתכון עוגת שוקולד מושחתת

מתכון עוגת שוקולד מושחתת

עוגת שוקולד מושחתת מהירה

כל אוהבי השוקולד ומכורי השוקולד בעולם יודעים שאין כמו עוגת שוקולד מושחתת לשמח לבב אנוש. הקרמיות, המתיקות, והביס הנימוח. אין על הרגע הזה שבו אנחנו מתחבקים עם טעם השוקולד בפה.

מצרכים

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • חצי כוס קקאו
  • חצי כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 3 ביצים L
  • 1 כוס חלב

עבור הציפוי:

  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 1 כוס נס קפה פושר

אופן ההכנה:

חממו את התנור מראש לחום של 170 מעלות, ורפדו תבנית בנייר אפיה.

ערבבו את הקמח, אבקת האפיה, תמצית וניל, סוכר, קקאו, שמן, ביצים וחלב בקערית גדולה. את המים אל תכניסו עדיין לקערית. ערבבו היטב את החומרים עד שהכל הופך לבלילה חלקה ואחידה, ורק אז הכניסו את המים, וערבבו עוד פעם.

שפכו את הבלילה אל התבנית ואפו עד 30 דקות בתנור. לבדיקה האם מוכנה נעצו קיסם באמצע העוגה ואם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.

לציפוי המיסו את השוקולד עם המים של הנס קפה, ושפכו מעל העוגה. היא תצא לחה, טעימה, שוקולדית ומיוחדת.


עוגת שוקולד מושחתת ועשירה

זו עוגה שלא קשה להכין אותה, ואין צורך במורכבות מיוחדת או תהליך מסובך. היא מושחתת בטירוף עם שוקולד טעים ונוזלי, והיא מושלמת לרגעים בהם אנחנו זקוקים להקפצת סוכר גם לגוף, וגם לנפש.

מצרכים

  • 200 גרם שוקולד מריר במטבעות
  • 200 גרם חמאה חתוכה
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • 3 ביצים XL
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • עבור גנאש השוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר במטבעות
  • 1 מיכל שמנת מתוקה

עבור קישוט:

  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 1 כף אבקת קקאו

אופן ההכנה

חממו את התנור ל180 מעלות מראש ושמנו תבנית אפייה

הניחו בקערה את השוקולד והחמאה והמיסו במיקרוגל. ערבבו עד שאתם מקבלים קרם חלק ונוזלי. הוסיפו את הביצים, את הקמח, את הסוכר ואת אבקת האפייה.

מעבירים את המלית אל תוך התבנית ואופים עד 35 דקות, או עד שהקיסם שתנעצו במרכז העוגה יצא יבש. מוציאים את העוגה לצינון, לאחר שהיא כבר לא חמה, מחלצים מהתבנית והופכים אותה בעדינות על כלי רחב.

להכנת הגנאש שמים בקערת זכוכית את השוקולד המריר, ואת השמנת המתוקה וממיסים במיקרוגל. מערבבים לאט עד שנהיה קרם חלק ועדין.

חוצים את העוגה לרוחב, ומניחים כל חלק ממנה בנפרד על גבי כלי. יוצקים חלק מהגנאש על צד אחד, ומכסים עם צד העוגה השני. יוצקים את החלק השני של הגנאש על גבי העוגה ונותנים לה לטפטף ולכסות את הצדדים של העוגה.

לאחר מכן לקישוט מגררים שוקולד חלב עם קולפן בעדינות, מערבבים את השוקולד עם כף של אבקת קקאו ומפזרים מלמעלה.


עוגת שוקולד מושחתת עם בייגלה מלוח

השילוב המושלם של מלוח ומתוק הופך עם השנים האחרונות לטרנד איכותי במיוחד. כך למשל הצטרף הבייגלה המלוח אל הקינוחים. לא צריך הרבה ממנו, אבל מספיק קצת, כדי לשדרג את הטעמים.

מצרכים

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 5 כפות שוקולית
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס חלב
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • חבילת בייגלה מלוח

אופן ההכנה

חממו תנור מראש ל180 מעלות.

בקערה בינונית ערבבו את הביצים, את הסוכר ואת סוכר הווניל. הקציפו והוסיפו למלית שוקולית עם קורט מלח. הוסיפו את החלב ואת השמן, את אבקת האפיה ערבבו הכל עד שהמלית אחידה וחלקה.

העבירו אל תבנית והכניסו לתנור לחימום על 180 מעלות. יש לאפות עד חצי שעה.

המיסו בסיר את השוקולד ואת השמנת המתוקה, ערבבו עד לקבלת קרם חלק ואחיד, ושפכו קצת יותר מחצי מעל העוגה החתוכה.

מעל הציפוי פוררו בייגלה מלוח בנדיבות, ומעל שפכו את יתרת הקרם שנותרה.


עוגת שוקולד מושחתת בלי קמח

עוגה מושחתת, טעימה, מפוצצת בערימות של שוקולד וחמאה עדינה. אתם הולכים ליהנות ולהתמוגג על כל ביס, ולא לרצות להפסיק לאכול מהעונג השוקולדי הזה.

מצרכים

  • 350 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 300 גרם חמאה
  • 4 ביצים L
  • 2 כוסות סוכר
  • חצי מיכל שמנת מתוקה
  • חצי כוס מים

אופן ההכנה:

שברו את השוקולד לקוביות והניחו בקערת זכוכית, חתכו את החמאה והוסיפו לקערה. המיסו במיקרוגל ל30 שניות עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. שפכו חצי כוס מים אל תוך סיר קטן והוסיפו את הסוכר. הרתיחו עד שמתקבל סירופ שקוף וסמיך.

שפכו את הסירופ אל תוך קרם השוקולד וערבבו היטב. שברו את הביצים אל תוך קערת מיקסר, שפכו עוד חצי כוס סוכר והקציפו היטב עד שמתקבל קצף יציב. שפכו את תערובת השוקולד והמשיכו להקציף עד להטמעה מלאה. שפכו את המלית אל תוך התבנית והכניסו לתנור.

הוסיפו לתנור תבנית עם מים ליצירת לחות. ואפו על 150 מעלות ל40 דקות עד שהעוגה יציבה. צננו על השיש, והכניסו למקרר ללילה שלם.


עוגת שוקולד מושחתת

כולם אוהבים שוקולד, כמעט וקשה למצוא מי שלא אוהב שוקולד. ולכן, מדובר בחומר הגלם הכי דומיננטי בעולם הקינוחים.

שוקולד נמצא בכל מקום, בקרואסונים, בעוגיות, בסוכריות, אפילו בכריכים כממרחים. ועם הזמן גם הפך להיות משקה מתוק וחם בשם שוקולטה. הוא מעורבב במגוון של נוזלים, ליקרים, משקאות אלכוהוליים וגם משקאות חלב. ואוכלים אותו גם כפי שהוא, כשוקולד, טהור, ונקי, בלבד.

אך הדרך הטובה ביותר לשלב אותו היא בתוך עוגות ויש מגוון של עוגות שאפשר לעשות זאת בהן. החל מעוגות שיש בהן יש טעם שוקולדי עדין, ועד לעוגות שוקולדיות מאסיביות המתאימות למכורים באמת.

עוגת שוקולד מושחתת – פיתרון מתוק לרגעים מיוחדים

החשק למשהו מתוק יכול לקפוץ עלינו בכל רגע ביממה. זאת בדיוק הסיבה שעוגה כמו עוגת שוקולד מושחתת היא יופי של רעיון שמתאים לכל רגע. יחד עם זאת, רצוי שהיא תהיה במקרר ולא שנתחיל לאפות ואתה ב3 לפנות בוקר.

מתכון מדהים עבור עוגת שוקולד מהסוג הזה אפשר למצוא במגוון של ורסיות. בין אם מדובר בשוקולד כפול משולב טעמים שונים ופירות, ובין אם מדובר בקקאו איכותי בלבד, או שוקולד מריר בטעם דומיננטי.

עוגות מושחתות לרוב הן עוגות בהן יש שילוב של קצפות שונות, קרמים נימוחים המשתלבים נפלא עם שוקולד, וסוגים שונים של ביסקוויטים, או שברי עוגיות. כל זה לא אומר שעוגה שוקולדית עם טעם אחיד לא יכולה להיות מושחתת.

לכל אוהבי העוגות הקלאסיות, גם העוגות האלו יכולות בהחלט להפוך להיות מושחתות. רק צריך לשלב את השוקולד הנכון, בכמות הנכונה. ואם העוגה יצאה לכם פחות מושחתת ממה שחשבתם, תמיד תוכלו להוסיף לה בצד קצפת טובה. מוס טעים, או קרם עוגיות שווה במיוחד.

מתאימה לכל אירוע

עוגות שוקולד מושחתות מתאימות לכל אירוע, ועושות שמח בלב. הן מושלמות לימי הולדת, הן הופכות כל רגע למשמח במיוחד. הן יכולות להתאים גם לבראנצ' חברים או בראנצ' חברות בוטיקי, או אפילו סתם לשיחת נפש על כוס קפה באמצע הלילה עם הילדים או אחד עם השניה כזמן איכות זוגי.

מתכונים קשורים