מתכון עוגת שוקולד משגעת

מתכון עוגת שוקולד משגעת

עוגת שוקולד משגעת

עוגת שוקולד מטריפה שופעת בשוקולד ועסיסית. הזיגוג מבריק ומזמין, היא רכה, היא טעימה, ואתם הולכים להתמכר אליה כבר מהביס הראשון.

מצרכים:

  • 4 ביצים XL
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 שקית אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס שמן
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס וחצי קמח תופח

אופן ההכנה:

הפרידו את הביצים והקציפו את החלבונים עם הסוכר בנפרד. לאחר מכן, הקציפו את החלמונים עם השמן.

במקביל המיסו במיקרוגל או בבאן מארי את השמנת המתוקה עם השוקולד. לאחר שתערבבו והקרם יהפוך להיות חלק שפכו אל תוך קערית החלמונים.

אחרי כן יש להוסיף את יתרת החומרים באופן מדורג, ובתנועות קיפול עדינות.

הוסיפו לקערית החלמונים את הבלילה בעדינות עוטפת, ושפכו אל תוך התבנית. אפו את העוגה על חום של 170 מעלות, ל35 דקות.

בינתיים, הכינו את הציפוי מהשמנת המתוקה עם חבילה של שוקולד מריר, ערבבו היטב לקרם חלק ושפכו על העוגה מהרגע שהיא כבר לא חמה.


עוגת שוקולד משגעת ועסיסית

כשמתחשק לכם ביס שוקולדי ומפנק במיוחד, העוגה הזאת היא התשובה שלכם. היא מתאימה לכל שעה ביממה, ולכל רגע נתון. וגם, תוכלו אם תרצו להפוך אותה לחגיגית במיוחד באמצעות קישוטים טעימים.

מצרכים

  • חצי כוס שמן
  • 3 ביצים L
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • 1 כוס אבקת קקאו
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • חצי כוס חלב

עבור הציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

חממו תנור ל170 מעלות מראש, ושמנו תבנית אפייה.

ערבבו בקערית מיקסר את השמן, הביצים, הסוכר, חצי כוס קקאו והקמח התופח עם אבקת האפייה.

הוסיפו בין לבין חצי כוס של שמנת מתוקה וחלב. ערבבו עד להטמעה מלאה.

שפכו אל תבנית משומנת היטב ואפו עד 40 דקות, בדקו אם העוגה מוכנה באמצעות קיסם. אם הקיסם יבש, העוגה אכן מוכנה.

להכנת הציפוי הרתיחו את השמנת המתוקה שנותרה בסיר קטן ושברו פנימה את השוקולד. ערבבו היטב עד שאתם מקבלים קרם חלק ואחיד. שפכו על העוגה כאשר היא יוצאת מהתנור, אין צורך לחכות לצינון שלה.


עוגת שוקולד משגעת עם ליקר דובדבנים

זו עוגה עסיסית חגיגית ואוורירית שאפשר להכין אותה בכמה שכבות, וליהנות מליקר דובדבנים איכותי. היא דורשת סבלנות, וגם הסתגלות לטעם קצת אחר. אבל היא הולכת מושלם עם כוס יין או כוס קפה משובחים.

מצרכים

  • 5 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם צימוקים כהים
  • 100 גרם שוקולד מריר בפתיתים
  • חצי כוס ליקר דובדבנים

עבור המלית

  • חצי כוס מים
  • חצי כוס קקאו
  • 100 גרם חמאה

עבור המוס

  • 1 חלמון
  • 1 כף של סוכר
  • 1 כף ברנדי
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • חצי מיכל שמנת מתוקה

עבור גנאש

  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • חצי  מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

להכנת המוס ערבו את החלמונים, הסוכר, המים והמלח לבלילה אחידה. העבירו את התערובת מעל לבן מארי והמשיכו לערבב היטב. הוסיפו ברנדי וערבבו עד שהמלית סמיכה.

המיסו את השוקולד והוסיפו לחלמונים, ערבבו עד שהקרם הופך חלק. מזגו את השמנת המתוקה למיקסר והקציפו עד שמתקבלת קצפת יציבה ורכה. קפלו את הקצפת אל תוך מלית השוקולד בעדינות והטמיעו באופן מלא. הכניסו למקרר.

להכנת העוגה עצמה חממו על אש קטנה סוכר, מים, קקאו וחמאה עד שאתם מקבלים רוטב חלק. הסירו מהאש וצננו.

הפרידו חלבונים מחלמונים לקעריות נפרדות והוסיפו את החלבונים לקערת מיקסר. הקציפו את החלבונים בערך דקה והוסיפו כף סוכר. הקציפו עד שאתם מקבלים קצף מבריק ויציב. הקציפו את החלמונים בקערה נפרדת לכמה דקות עד שהם כבר כפולים בנפח, והוסיפו עוד סוכר בהדרגה. מזגו את המלית של השוקולד לקערה עם החלמונים והטמיעו בערבוב עדין.

את קצף החלבונים העבירו אל קצב החלמונים עד קבלת מלית אוורירית ושפכו פנימה קמח, ותמצית ווניל. הוסיפו את פתיתי השוקולד והצימוקים והעבירו אל תבנית לאפייה בחום של 180 מעלות ל25 דקות.

כשהעוגה מוכנה, הוציאו לצינון על השיש. חתכו את העוגה לרוחב במחצית גובהה, ו"השקו" את העוגה בשני חצאיה בליקר דובדבנים.

עבור הגנאש שפכו שמנת מתוקה אל סיר קטן והרתיחו על להבה קטנה לשלוש דקות. הוסיפו לסיר את השוקולד השבור, הורידו מהכיריים וערבבו היטב.

הוציאו את המוס מהמקרר, מרחו את החצי התחתון של העוגה בשכבה של מוס עד חצי ס"מ. הניחו את החצי העליון מעל השכבה, שפכו את הגנאש על העוגה והניחו את העוגה לצינון נוסף לשעה אחת.

העבירו את העוגה למקרר ללילה שלם.


עוגת שוקולד משגעת בטעם כדורי שוקולד

כל ילד וילדה מתמוגגים בצורה נפלאה על טעמם של כדורי השוקולד הקלאסיים, אך כאן אנחנו יכולים להתמוגג עליהם בעוגה אחת שלמה, שכולה בטעם של כדור שוקולד אחד ענק.

מצרכים

  • 300 גרם ביסקוויטים פתי בר וניל
  • 2 שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

טכנו במעבד מזון את הביסקוויטים לפירורים. בקערה אחרת הניחו את קוביות השוקולד המריר, חבילה אחת, ומיכל אחד של השמנת המתוקה והמיסו במיקרוגל עד קבלת קרם חלק.

הוסיפו את הקרם לקערת פירורי הביסקוויטים וערבבו היטב. שפכו את המלית אל תבנית אינגליש קייק והדקו לתחתית. הכניסו להקפאה.

הכינו את הציפוי בהמסה של חבילה של שוקולד מריר והשמנת המתוקה שנותרה במיקורגל עד להמסה מלאה. שפכו על העוגה, ושמרו את העוגה במקרר.

עוגת שוקולד משגעת לכל אירוע

כדי שנוכל להבין למה השוקולד הוא כל כך פופולרי, חשוב שנכיר אותו מעט. השוקולד הוא ממתק דומיננטי שנמצא כמעט בכל עוגה ובכל קינוח כיום. הוא עשוי מזרעים קלויים, טחונים ומותססים של עץ הקקאו הטרופי. זהו שילוב מושלם של סוכר ומוצקי קקאו המשלבים גם לציטין שהופך אותו ליותר נוזלי בזמן החימום.

מהם שלושת הזנים הכי דומיננטיים של עצי הקקאו?

יש שלושה זנים מוכרים במיוחד של עצי קקאו, מהם משתמשים להכנת השוקולד. הקיריולו הוא הזן הכי יקר והוא משמש כעשרה אחוזים מתעשיית השוקולד הענפה. יש לו טעם מריר ואף ארומטי. הופרסטרו הוא זן פורה ובו יש שימוש של כשמונים אחוזים מתעשיית השוקולד. הטריניטריו הוא הכלאה של שני הזנים שציינו, והוא משמש כעשרה אחוזים מהתעשייה.

העוסקים בקינוחי שוקולד נקראים "שוקולוטיירים" ויש להם התמחות בכל מה שקשור לשוקולד. ומן הסתם, בכל מה שקשור לעוגות ושאר הקינוחים בהם משולב השוקולד.

עוגת שוקולד משגעת – קחו לכם ביס של נחת

כשאנחנו מחפשים מתכון של עוגת שוקולד משגעת או כל עוגת שוקולד מכל סוג שהיא אנחנו מחפשים את הטעם האיכותי של השוקולד. לכן עוגת שוקולד איכותית צריכה להיות מורכבת משוקולד ממש. אבקת קקאו איכותית שהופכת לנוזל המתוק, שוקולד מריר איכותי, וגם שוקולד חלב.

העוגה הזאת מתאימה לכל אירוע, בין אם ליום הולדת ובין אם ליום נישואים. או אפילו סתם אם מתחשק לכם ביס מתוק באמצע היום.

המתכונים לעוגה מגוונים החל מעוגת שוקולד עם קוקוס, שקדים טחונים או פרוסים, אגוזים מסוכרים. ועד לפירות טרופיים או פירות עדינים.

ואם אתם הורים לילדים תוכלו בקלות לאפות עם הילדים עוגות שוקולד מטריפות החל מקאפקייקס. ועד לעוגות של ממש בתבניות בגדלים שונים, ובמיתוגים שונים ומעניינים.

כך שהשוקולד בעצם מחבר בין כולנו. בין הילדים להורים, בין החברים כאשר אנחנו יושבים לעוגה וקפה. והאמינו או לא, השוקולד עצמו גרם לכמה סיפורי אהבה מאד מעניינים.

כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לפתוח את הראש לטעמים חדשים, וגם את הלב לרגעים טובים.

מתכונים קשורים